MeteoMar M. Vizcarro

 • MeteoMar 229 – Els nostres cetacis, quan i on es veuen més
  Escolta àudio

  MeteoMar 229 – Els nostres cetacis, quan i on es veuen més

  Comença la temporada de balenes a la costa mediterrània: el primer rorqual comú del 2017 es va veure a finals de març davant de la costa de Cambrils. L'Associació Edmaktub desenvolupa el Projecte Rorqual, que el 2017 compleix la seva quarta temporada consecutiva, amb sortides diàries per a l'albirament i recollida de mostres durant els mesos de març, abril i maig. Eduard Degollada, doctor de veterinària i president de l'entitat, ens explica l'estat actual dels cetacis al Mediterrani.

  Pregunta: Edmaktub es dedica a l'estudi dels...?
  Premi: 1 ampolla de vi Xic Vermell elaborat amb la varietat xarel·lo vermell. Cultiu ecològic i collit a mà, gentilesa de caves Agustí Torelló i Mata.

  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  Comença la temporada de balenes a la costa mediterrània: el primer rorqual comú del 2017 es va veure a finals de març davant de la costa de Cambrils. L'Associació Edmaktub desenvolupa el Projecte Rorqual, que el 2017 compleix la seva quarta temporada consecutiva, amb sortides diàries per a l'albirament i recollida de mostres durant els mesos de març, abril i maig. Eduard Degollada, doctor de veterinària i president de l'entitat, ens explica l'estat actual dels cetacis al Mediterrani. Pregunta: Edmaktub es dedica a l'estudi dels...? Premi: 1 ampolla de vi Xic Vermell elaborat amb la varietat xarel·lo vermell. Cultiu ecològic i collit a mà, gentilesa de caves Agustí Torelló i Mata. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • MeteoMar 228 - Peix de temporada: la maire o la mare del lluç
  Escolta àudio

  MeteoMar 228 - Peix de temporada: la maire o la mare del lluç

  Potser el coneixes amb els noms de bacallaret, abadeget, lluça o llúcera. Mario Vizcarro ens descriu aquest peix, el paper que ha tingut històricament i on es troba, i ens donarà uns quants consells culinaris.

  Pregunta: És veritat que és la mare del lluç?
  Premi: 1 ampolla de vi Xic Vermell elaborat amb la varietat xarel·lo vermell. Cultiu ecològic i collit a mà, gentilesa de caves Agustí Torelló i Mata.

  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  Potser el coneixes amb els noms de bacallaret, abadeget, lluça o llúcera. Mario Vizcarro ens descriu aquest peix, el paper que ha tingut històricament i on es troba, i ens donarà uns quants consells culinaris. Pregunta: És veritat que és la mare del lluç? Premi: 1 ampolla de vi Xic Vermell elaborat amb la varietat xarel·lo vermell. Cultiu ecològic i collit a mà, gentilesa de caves Agustí Torelló i Mata. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • MeteoMar 224 – El congre, un peix poc conegut
  Escolta àudio

  MeteoMar 224 – El congre, un peix poc conegut

  Si els peixos vius solen ser bonics, el congre n'és l'excepció. És ben lleig. De color gris més o menys clar i amb una mena de llac que n'impregna tota la pell, com una anguila. Mario Vizcarro ens n'explica les característiques i la importància en la cuina japonesa.

  Pregunta: El congre és peix blau?
  Premi: Una ampolla de cava brut gran reserva, gentilesa de caves Agustí Torelló i Mata

  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  Si els peixos vius solen ser bonics, el congre n'és l'excepció. És ben lleig. De color gris més o menys clar i amb una mena de llac que n'impregna tota la pell, com una anguila. Mario Vizcarro ens n'explica les característiques i la importància en la cuina japonesa. Pregunta: El congre és peix blau? Premi: Una ampolla de cava brut gran reserva, gentilesa de caves Agustí Torelló i Mata >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • MeteoMar 223 – És temporada de la Galera
  Escolta àudio

  MeteoMar 223 – És temporada de la Galera

  La galera és un crustaci que té cada cop més importància a les llotges. Ara que n'és temporada és quan és més bona. Mario Vizcarro ens explica com va la campanya d'aquest any i quin valor gastronòmic ha assolit el crustaci. Les Terres de l'Ebre estan a la part final de les Jornades Gastronòmiques de la Galera. Acosteu-vos-hi.

  Pregunta: De quin color són els ous de les galeres?
  Premi: 1 ampolla de cava Brut Gran Reserva, gentilesa de caves Agustí Torelló i Mata

  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població

  La galera és un crustaci que té cada cop més importància a les llotges. Ara que n'és temporada és quan és més bona. Mario Vizcarro ens explica com va la campanya d'aquest any i quin valor gastronòmic ha assolit el crustaci. Les Terres de l'Ebre estan a la part final de les Jornades Gastronòmiques de la Galera. Acosteu-vos-hi. Pregunta: De quin color són els ous de les galeres? Premi: 1 ampolla de cava Brut Gran Reserva, gentilesa de caves Agustí Torelló i Mata >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població

 • MeteoMar 221 - Després de la tempesta, com va la pesca?
  Escolta àudio

  MeteoMar 221 - Després de la tempesta, com va la pesca?

  L'hivern és temps de tempestes, unes més fortes que altres, però, quan aquestes tenen certa intensitat, la seva afectació al sector pesquer és elevada. Mario Vizcarro ens diu quin són els aspectes positius i negatius sobre les captures, les xarxes i la regeneració de les platges.

  Pregunta: és bona l'aigua dolça a la mar?
  Premi: 1 ampolla de cava rosat 100% trepat, gentilesa de caves Agustí Torelló i Mata.

  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  L'hivern és temps de tempestes, unes més fortes que altres, però, quan aquestes tenen certa intensitat, la seva afectació al sector pesquer és elevada. Mario Vizcarro ens diu quin són els aspectes positius i negatius sobre les captures, les xarxes i la regeneració de les platges. Pregunta: és bona l'aigua dolça a la mar? Premi: 1 ampolla de cava rosat 100% trepat, gentilesa de caves Agustí Torelló i Mata. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • MeteoMar 220 - Els Grups d'Acció Local pesquers
  Escolta àudio

  MeteoMar 220 - Els Grups d'Acció Local pesquers

  Reunim dos Grups d'Acció Local (GAL) de pesca, la Costa Brava i les Terres de l'Ebre, per parlar de les estratègies de desenvolupament durant els propers anys. Una economia pesquera important en el PIB de la zona. Toni Abad i Eusebio Rosales, president dels GAL, ens ho expliquem.

  Pregunta: Quants GAL hi ha a Catalunya?
  Premi: 1 ampolla de cava rosat 100% trepat, gentilesa de caves Agustí Torelló i Mata

  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  Reunim dos Grups d'Acció Local (GAL) de pesca, la Costa Brava i les Terres de l'Ebre, per parlar de les estratègies de desenvolupament durant els propers anys. Una economia pesquera important en el PIB de la zona. Toni Abad i Eusebio Rosales, president dels GAL, ens ho expliquem. Pregunta: Quants GAL hi ha a Catalunya? Premi: 1 ampolla de cava rosat 100% trepat, gentilesa de caves Agustí Torelló i Mata >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • MeteoMar 215 – La feina dels xarxaires o armadors de xarxes
  Escolta àudio

  MeteoMar 215 – La feina dels xarxaires o armadors de xarxes

  Heu sentit alguna vegada parlar dels xarxaires? Mario Vizcarro ens acosta aquesta feina desconeguda, però de vital importància per als pescadors, i la seva situació en el segle XXI.

  Pregunta: Com es compten les parts?
  Premi: 1 ampolla de cava rosat 100% Trepat Reserva 2013, gentilesa de caves Agustí Torelló i Mata.

  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  Heu sentit alguna vegada parlar dels xarxaires? Mario Vizcarro ens acosta aquesta feina desconeguda, però de vital importància per als pescadors, i la seva situació en el segle XXI. Pregunta: Com es compten les parts? Premi: 1 ampolla de cava rosat 100% Trepat Reserva 2013, gentilesa de caves Agustí Torelló i Mata. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • MeteoMar 214 – Els peixos per fer un bon fumet
  Escolta àudio

  MeteoMar 214 – Els peixos per fer un bon fumet

  Quins peixos són el més bons per fer un bon fumet? Entrem en territori Vizcarro. En Mario ens ho dirà i ens donarà uns quants consells culinaris perquè el fumet surti exquisit. Un fumet que podreu utilitzar de base per a altres plats. L'èxit d'un bon plat ve de la mà d'un gran fumet.

  Pregunta: És bona la rajada per fer fumet?
  Premi: 1 ampolla de cava Brut Nature Gran Reserva, criança de cinc anys a l'ampolla, gentilesa de caves Agustí Torelló i Mata.

  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  Quins peixos són el més bons per fer un bon fumet? Entrem en territori Vizcarro. En Mario ens ho dirà i ens donarà uns quants consells culinaris perquè el fumet surti exquisit. Un fumet que podreu utilitzar de base per a altres plats. L'èxit d'un bon plat ve de la mà d'un gran fumet. Pregunta: És bona la rajada per fer fumet? Premi: 1 ampolla de cava Brut Nature Gran Reserva, criança de cinc anys a l'ampolla, gentilesa de caves Agustí Torelló i Mata. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • MeteoMar 213 – Ara per festes, aprenem a netejar el peix
  Escolta àudio

  MeteoMar 213 – Ara per festes, aprenem a netejar el peix

  Mario Vizcarro ens ha fet descobrir nombrosos peixos, la problemàtica de les espècies invasores, l'estat de la pesca al segle XXI, i ara que som en temps de festes i que volem el peix de millor qualitat de quilòmetre zero, aprendrem a netejar-lo tenim en compte cinc punts.

  Pregunta: Amb la presència de l'anisakis, és millor congelar el peix?
  Premi: 1 ampolla de cava Brut Nature Gran Reserva, criança de cinc anys a l'ampolla, gentilesa de caves Agustí Torelló i Mata.

  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  Mario Vizcarro ens ha fet descobrir nombrosos peixos, la problemàtica de les espècies invasores, l'estat de la pesca al segle XXI, i ara que som en temps de festes i que volem el peix de millor qualitat de quilòmetre zero, aprendrem a netejar-lo tenim en compte cinc punts. Pregunta: Amb la presència de l'anisakis, és millor congelar el peix? Premi: 1 ampolla de cava Brut Nature Gran Reserva, criança de cinc anys a l'ampolla, gentilesa de caves Agustí Torelló i Mata. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • MeteoMar 212 – El peix amb més noms: juriola, rafet, cavet, lluerna,...
  Escolta àudio

  MeteoMar 212 – El peix amb més noms: juriola, rafet, cavet, lluerna,...

  És un peix ben particular, per les aletes i perquè és, potser, el que més noms té al nostre país segons on el compreu, amb més de deu maneres d'anomenar-lo. El coneixeu? Amb quin nom? Mario Vizcarro ens explica com és, on viu i, sobretot, com cuinar-lo.

  Pregunta: Quina característica morfològica té darrere del cap?
  Premi: 1 ampolla de cava brut nature gran reserva, criança de 5 anys a l'ampolla, gentilesa de Caves Agustí Torelló i Mata.
  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  És un peix ben particular, per les aletes i perquè és, potser, el que més noms té al nostre país segons on el compreu, amb més de deu maneres d'anomenar-lo. El coneixeu? Amb quin nom? Mario Vizcarro ens explica com és, on viu i, sobretot, com cuinar-lo. Pregunta: Quina característica morfològica té darrere del cap? Premi: 1 ampolla de cava brut nature gran reserva, criança de 5 anys a l'ampolla, gentilesa de Caves Agustí Torelló i Mata. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • MeteoMar 208 – Regulació pesquera del peix espasa
  Escolta àudio

  MeteoMar 208 – Regulació pesquera del peix espasa

  El peix espasa, també anomenat emperador, es troba en perill segons estadístiques pesqueres. Mario Vizcarro ens posa en context la situació del peix espasa, les possibles solucions i quins són els trets característics d'aquest peix tan singular.

  Pregunta: És perillós menjar peix espasa pel metalls pesants?
  Premi: 1 ampolla de vi blanc ecològic APTIÀ. Un macabeu fermentat en barrica, amb dos anys de criança, gentilesa de caves Agustí Torelló i Mata.
  Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  El peix espasa, també anomenat emperador, es troba en perill segons estadístiques pesqueres. Mario Vizcarro ens posa en context la situació del peix espasa, les possibles solucions i quins són els trets característics d'aquest peix tan singular. Pregunta: És perillós menjar peix espasa pel metalls pesants? Premi: 1 ampolla de vi blanc ecològic APTIÀ. Un macabeu fermentat en barrica, amb dos anys de criança, gentilesa de caves Agustí Torelló i Mata. Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • MeteoMar 207 - Arriba l'ostra
  Escolta àudio

  MeteoMar 207 - Arriba l'ostra

  Si t'agrada l'ostra, ara comença la temporada. Mario Vizcarro ens posarà al dia de les quantitats, preus i expectativa de la temporada de l'ostra. També ens ensenyarà com obrir-la sense prendre mal i tractarem del cargol poma.
  Pregunta: Quants anys fa que es conrea ostra al delta de l'Ebre?
  Premi: 1 ampolla de vi blanc ecològic APTIÀ. Un macabeu fermentat en barrica, amb dos anys de criança, gentilesa de caves Agustí Torelló i Mata.
  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  Si t'agrada l'ostra, ara comença la temporada. Mario Vizcarro ens posarà al dia de les quantitats, preus i expectativa de la temporada de l'ostra. També ens ensenyarà com obrir-la sense prendre mal i tractarem del cargol poma. Pregunta: Quants anys fa que es conrea ostra al delta de l'Ebre? Premi: 1 ampolla de vi blanc ecològic APTIÀ. Un macabeu fermentat en barrica, amb dos anys de criança, gentilesa de caves Agustí Torelló i Mata. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • MeteoMar 204 - Un nou marisc ha vingut a casa
  Escolta àudio

  MeteoMar 204 - Un nou marisc ha vingut a casa

  Tenim un nou marisc que ha vingut del sud i ha augmentat en nombre en els darrers anys, una cloïssa fina anomenada "Eastonia rugosa". Mario Vizcarro ens treu l'entrellat d'aquesta espècie, quines són les causes de la seva proliferació, i sabrem si és valorada gastronòmicament.

  Pregunta: Com s'anomena la cloïssa fina al delta de l'Ebre?
  Premi: 1 ampolla de cava brut gran reserva, de l'anyada del 2011, gentilesa de caves Agustí Torelló i Mata
  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat

  Tenim un nou marisc que ha vingut del sud i ha augmentat en nombre en els darrers anys, una cloïssa fina anomenada "Eastonia rugosa". Mario Vizcarro ens treu l'entrellat d'aquesta espècie, quines són les causes de la seva proliferació, i sabrem si és valorada gastronòmicament. Pregunta: Com s'anomena la cloïssa fina al delta de l'Ebre? Premi: 1 ampolla de cava brut gran reserva, de l'anyada del 2011, gentilesa de caves Agustí Torelló i Mata >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat

 • MeteoMar 203 – La llampuga; la reina de Mallorca i Malta
  Escolta àudio

  MeteoMar 203 – La llampuga; la reina de Mallorca i Malta

  Coneixeu la llampuga? És el peix nacional de Malta i molt preuat a Mallorca. Mario Vizcarro ens presenta com es pesca de manera tradicional, quina és la seva temporada i curiositats ben singulars. Ah, i un cop a les mans, com ens el mengem?

  Pregunta: On és més preuada la llampuga?
  Premi: 1 ampolla de cava brut gran reserva, de l'anyada 2011, gentilesa de caves Agustí Torelló i Mata.
  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat

  Coneixeu la llampuga? És el peix nacional de Malta i molt preuat a Mallorca. Mario Vizcarro ens presenta com es pesca de manera tradicional, quina és la seva temporada i curiositats ben singulars. Ah, i un cop a les mans, com ens el mengem? Pregunta: On és més preuada la llampuga? Premi: 1 ampolla de cava brut gran reserva, de l'anyada 2011, gentilesa de caves Agustí Torelló i Mata. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat

 • MeteoMar 199- Pesca a la paupa; art de pescar amb les mans!
  Escolta àudio

  MeteoMar 199- Pesca a la paupa; art de pescar amb les mans!

  La pesca a la paupa és una de les pesques més artesanals i antigues de les modalitats que existeixen. Es tracta d'una xarxa que encercla una zona i espanta el peix, que s'enterra. Això permet agafar-lo amb les mans, sense cap mena de tecnologia. Voleu descobrir la pesca en estat pur? En Mario Vizcarro ens en dóna més detalls.
  Pregunta: Com es pesca a la paupa ?

  Premi: Lot amb 5 pots de mel de 250 grams, de romaní, pell de taronja, gelea, ametlles i taronger, gentilesa de Torrons i Mels Alemany.
  >>Envieu la resposta a meteomauri@catradio.cat

  La pesca a la paupa és una de les pesques més artesanals i antigues de les modalitats que existeixen. Es tracta d'una xarxa que encercla una zona i espanta el peix, que s'enterra. Això permet agafar-lo amb les mans, sense cap mena de tecnologia. Voleu descobrir la pesca en estat pur? En Mario Vizcarro ens en dóna més detalls. Pregunta: Com es pesca a la paupa ? Premi: Lot amb 5 pots de mel de 250 grams, de romaní, pell de taronja, gelea, ametlles i taronger, gentilesa de Torrons i Mels Alemany. >>Envieu la resposta a meteomauri@catradio.cat

Anar al contingut