MeteoMar M. Vizcarro

 • MeteoMar 257 – El moll o roger
  Escolta àudio

  MeteoMar 257 – El moll o roger

  El moll, un peix que viu sobre el fons de sorra, una mica gras i gran carronyaire del mar. Mario Vizcarro ens el fa conèixer a partir de les seves característiques, curiositats i com es reivindica en el món de la cuina.

  Pregunta: El moll és peix blanc o peix blau?
  Premi: 2 pots de fumet artesanal, gentilesa de la Confraria de Pescadors Verge del Carme de Sant Carles de la Ràpita

  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  El moll, un peix que viu sobre el fons de sorra, una mica gras i gran carronyaire del mar. Mario Vizcarro ens el fa conèixer a partir de les seves característiques, curiositats i com es reivindica en el món de la cuina. Pregunta: El moll és peix blanc o peix blau? Premi: 2 pots de fumet artesanal, gentilesa de la Confraria de Pescadors Verge del Carme de Sant Carles de la Ràpita >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • MeteoMar 253 – La tonyina vermella
  Escolta àudio

  MeteoMar 253 – La tonyina vermella

  La pesca de la tonyina està molt regulada. L'home ha tingut ha modificat els seu hàbits, en alguns casos de ser una espècie de gran migracions anuals s'ha convertit en residents permanents en un indret. Mario Vizcarro ens presenta el pla de recuperació i dades ben curioses.

  Pregunta: Per què es diu tonyina roja o vermella?
  Premi: 2 pots de fumet artesanal, gentilesa de la Confraria de Pescadors Verge del Carme de Sant Carles de la Ràpita + una gorra de Catalunya Ràdio.

  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  La pesca de la tonyina està molt regulada. L'home ha tingut ha modificat els seu hàbits, en alguns casos de ser una espècie de gran migracions anuals s'ha convertit en residents permanents en un indret. Mario Vizcarro ens presenta el pla de recuperació i dades ben curioses. Pregunta: Per què es diu tonyina roja o vermella? Premi: 2 pots de fumet artesanal, gentilesa de la Confraria de Pescadors Verge del Carme de Sant Carles de la Ràpita + una gorra de Catalunya Ràdio. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • MeteoMar 252 – La castanyola, la brama brama
  Escolta àudio

  MeteoMar 252 – La castanyola, la brama brama

  Tenim aquí un peix de nom singular en castellà, la japuta. En italià, francès i català, el nom és molt semblant: castanyola, castagnola i grande castagnole. El seu hàbitat, on es pesca, on és més preuat i receptes curioses, amb Mario Vizcarro.

  Pregunta: A la castanyola d'on li ve el nom en castellà?
  Premi: 1 Pack non stop de La Molina bikeparc, passeig telecabina, paquet llac, tubbing, piscina, tennis i fitness, vàlid fins al 10 d'octubre, gentilesa de FGC

  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  Tenim aquí un peix de nom singular en castellà, la japuta. En italià, francès i català, el nom és molt semblant: castanyola, castagnola i grande castagnole. El seu hàbitat, on es pesca, on és més preuat i receptes curioses, amb Mario Vizcarro. Pregunta: A la castanyola d'on li ve el nom en castellà? Premi: 1 Pack non stop de La Molina bikeparc, passeig telecabina, paquet llac, tubbing, piscina, tennis i fitness, vàlid fins al 10 d'octubre, gentilesa de FGC >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • MeteoMar 250 - El dot, un peix de gamma alta per a la cuina
  Escolta àudio

  MeteoMar 250 - El dot, un peix de gamma alta per a la cuina

  Coneixeu el dot? I si us dic el rascàs? Tant si responeu sí com no, Mario Vizcarro ens en presenta el seu hàbitat, com es pesca, les mides i les virtuts que té aquest peix en el món de la cuina.

  Pregunta: Quina mida pot tenir un dot?
  Premi: 2 pots de fumet artesanal, gentilesa de la Confraria de Pescadors Verge del Carme de Sant Carles de la Ràpita + un estoig de Catalunya Ràdio

  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  Coneixeu el dot? I si us dic el rascàs? Tant si responeu sí com no, Mario Vizcarro ens en presenta el seu hàbitat, com es pesca, les mides i les virtuts que té aquest peix en el món de la cuina. Pregunta: Quina mida pot tenir un dot? Premi: 2 pots de fumet artesanal, gentilesa de la Confraria de Pescadors Verge del Carme de Sant Carles de la Ràpita + un estoig de Catalunya Ràdio >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • MeteoMar 249 – Els llenguados i els seus noms
  Escolta àudio

  MeteoMar 249 – Els llenguados i els seus noms

  Aquí tenim un del peixos amb més denominacions segons el lloc de la costa. Mario Vizcarro ens explica les seves característiques i curiositat com, el que al nord es diu llenguado al sud es diu palaia i el que al nord s'anomena palaia és el que al sud es diu peluda.

  Pregunta: A quina part de Catalunya, del llenguado, se'n diu palaia?
  Premi: 2 pots de fumet artesanal gentilesa de la Confraria de Pescadors Verge del Carme de Sant Carles de la Ràpita + un estoig de Catalunya Ràdio.

  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  Aquí tenim un del peixos amb més denominacions segons el lloc de la costa. Mario Vizcarro ens explica les seves característiques i curiositat com, el que al nord es diu llenguado al sud es diu palaia i el que al nord s'anomena palaia és el que al sud es diu peluda. Pregunta: A quina part de Catalunya, del llenguado, se'n diu palaia? Premi: 2 pots de fumet artesanal gentilesa de la Confraria de Pescadors Verge del Carme de Sant Carles de la Ràpita + un estoig de Catalunya Ràdio. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • MeteoMar 245 - La dorada
  Escolta àudio

  MeteoMar 245 - La dorada

  Aquí teniu un peix molt preuat en la pesca esportiva: l'orada o dorada. Mario Vizcarro ens dona els detalls d'aquest peix de dors verd blavós i ens explicarà una curiositat que us sorprendrà.

  Pregunta: De quin gènere són les dorades quan neixen?
  Premi: Pack familiar (1 adult + 1 infant) al Parc Lúdic de Port Ainé, validesa fins al 31 d'agost, gentilesa de FGC.

  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  Aquí teniu un peix molt preuat en la pesca esportiva: l'orada o dorada. Mario Vizcarro ens dona els detalls d'aquest peix de dors verd blavós i ens explicarà una curiositat que us sorprendrà. Pregunta: De quin gènere són les dorades quan neixen? Premi: Pack familiar (1 adult + 1 infant) al Parc Lúdic de Port Ainé, validesa fins al 31 d'agost, gentilesa de FGC. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • MeteoMar 244 - És temporada de pop
  Escolta àudio

  MeteoMar 244 - És temporada de pop

  Què en saps, dels pops i els popets? Mides, on viuen, preus i receptes amb Mario Vizcarro. Ara que és la temporada del pop, ens posem al dia i els degustem de la millor manera.

  Pregunta: On es considera que hi ha la capital catalana del popet?
  Premi: Un lot d'11 productes Pastoret o bé una visita guiada per a 4 persones a les instal·lacions de la fàbrica per veure el procés d'elaboració dels productes.

  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  Què en saps, dels pops i els popets? Mides, on viuen, preus i receptes amb Mario Vizcarro. Ara que és la temporada del pop, ens posem al dia i els degustem de la millor manera. Pregunta: On es considera que hi ha la capital catalana del popet? Premi: Un lot d'11 productes Pastoret o bé una visita guiada per a 4 persones a les instal·lacions de la fàbrica per veure el procés d'elaboració dels productes. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • MeteoMar 243 - El paper dels pescador en l'alliberament de tortugues
  Escolta àudio

  MeteoMar 243 - El paper dels pescador en l'alliberament de tortugues

  La feina dels pescadors té una relació molt estreta en la conservació i recuperació de les tortugues; els pescadors no són cap amenaça per a elles. Elsa Jiménez, directora de la Fundació CRAM (Centre de Recuperació d'Animals Marins), ens presenta aquesta relació i el paper que juguen els pescadors en l'alliberament de les tortugues.

  Pregunta: És cert que existeix una cambra hiperbàrica per a tortugues?
  Premi: 1 pot de fumet artesanal, gentilesa de la Confraria de Pescadors Verge del Carme de Sant Carles de la Ràpita + Una ampolla d'oli d'oliva verge extra, arbequina sense filtrar, de 250 ml, gentilesa de Priordei

  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  La feina dels pescadors té una relació molt estreta en la conservació i recuperació de les tortugues; els pescadors no són cap amenaça per a elles. Elsa Jiménez, directora de la Fundació CRAM (Centre de Recuperació d'Animals Marins), ens presenta aquesta relació i el paper que juguen els pescadors en l'alliberament de les tortugues. Pregunta: És cert que existeix una cambra hiperbàrica per a tortugues? Premi: 1 pot de fumet artesanal, gentilesa de la Confraria de Pescadors Verge del Carme de Sant Carles de la Ràpita + Una ampolla d'oli d'oliva verge extra, arbequina sense filtrar, de 250 ml, gentilesa de Priordei >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • MeteoMar 242 - Calamarsons, calamarsets o sepionets
  Escolta àudio

  MeteoMar 242 - Calamarsons, calamarsets o sepionets

  És un plat rei de les tapes d'estiu. Però heu de saber que no és cap subespècie dels calamars pigmeus; són simplement calamars petits. El nom científic és "Loligo vulgaris". Quin nom més trist per a un mos tan bo! Mario Vizcarro ens dona consells per netejar-los, cuinar-los i identificar-los d'altres espècies, com les espietes.

  Pregunta: Com s'anomenen els calamarsons a la Ràpita?
  Premi: 2 pots de fumet artesanal, gentilesa de la Confraria de Pescadors Verge del Carme de Sant Carles de la Ràpita + 1 estoig de Catalunya Ràdio.

  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  És un plat rei de les tapes d'estiu. Però heu de saber que no és cap subespècie dels calamars pigmeus; són simplement calamars petits. El nom científic és "Loligo vulgaris". Quin nom més trist per a un mos tan bo! Mario Vizcarro ens dona consells per netejar-los, cuinar-los i identificar-los d'altres espècies, com les espietes. Pregunta: Com s'anomenen els calamarsons a la Ràpita? Premi: 2 pots de fumet artesanal, gentilesa de la Confraria de Pescadors Verge del Carme de Sant Carles de la Ràpita + 1 estoig de Catalunya Ràdio. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • MeteoMar 241 - Descobrim el Centre d'Estudis del Mar (CEM) de Sitges
  Escolta àudio

  MeteoMar 241 - Descobrim el Centre d'Estudis del Mar (CEM) de Sitges

  El CEM ha donat a conèixer temes diversos relacionats amb el mar, amb activitats dirigides al món escolar i al públic en general. Flora Portas, responsable del Centre d'Estudis del Mar, ens presenta el centre i quins són els objectius.

  Pregunta: Quin any va obrir portes, el CEM?
  Premi: Dos pots de fumet artesanal, gentilesa de la Confraria de Pescadors Verge del Carme de Sant Carles de la Ràpita + 1 estoig de Catalunya Ràdio.

  >>Envieu la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el vostre nom, cognom i població.

  El CEM ha donat a conèixer temes diversos relacionats amb el mar, amb activitats dirigides al món escolar i al públic en general. Flora Portas, responsable del Centre d'Estudis del Mar, ens presenta el centre i quins són els objectius. Pregunta: Quin any va obrir portes, el CEM? Premi: Dos pots de fumet artesanal, gentilesa de la Confraria de Pescadors Verge del Carme de Sant Carles de la Ràpita + 1 estoig de Catalunya Ràdio. >>Envieu la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el vostre nom, cognom i població.

 • MeteoMar 238 - Peix de temporada: la gamba blanca
  Escolta àudio

  MeteoMar 238 - Peix de temporada: la gamba blanca

  Potser la gamba blanca la coneixeu més per la gamba de Huelva, com és més coneguda a Espanya. Mario Vizcarro ens explica com és aquesta gamba, les diferències amb la gamba vermella i la qualitat culinària. Com són més bones?

  Pregunta: De quin color és la gamba de Huelva?
  Premi: 1 estoig metàl·lic amb dues ampolles de cava de 375 reserva rosat, gentilesa de caves Agustí Torelló i Mata

  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  Potser la gamba blanca la coneixeu més per la gamba de Huelva, com és més coneguda a Espanya. Mario Vizcarro ens explica com és aquesta gamba, les diferències amb la gamba vermella i la qualitat culinària. Com són més bones? Pregunta: De quin color és la gamba de Huelva? Premi: 1 estoig metàl·lic amb dues ampolles de cava de 375 reserva rosat, gentilesa de caves Agustí Torelló i Mata >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • MeteoMar + Meteotemps 235 – La pesca a Catalunya amb el màxim representant polític
  Escolta àudio

  MeteoMar + Meteotemps 235 – La pesca a Catalunya amb el màxim representant polític

  Un cop més, Catalunya és capdavantera amb l'aplicació de noves estratègies normatives per a la gestió de la pesca, en línia amb els països més avançats. Dos pesos pesants ens en parlen: Mario Vizcarro, col·laborador del programa, i Sergi Tudela, director general de Pesca i Afers Marítims.

  Pregunta: Sergi Tudela, entre el 2001 i el 2015, va dirigir el programa de pesca del Fons Mundial per a la Natura (WWF) en un mar. Quin?
  Premi: Lot amb 4 pots de mel de 250 grams de pell de taronja, avellana, romaní i taronger i 1 pot de pol·len de 125 grams, gentilesa de Torrons i Mels Alemany

  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  Un cop més, Catalunya és capdavantera amb l'aplicació de noves estratègies normatives per a la gestió de la pesca, en línia amb els països més avançats. Dos pesos pesants ens en parlen: Mario Vizcarro, col·laborador del programa, i Sergi Tudela, director general de Pesca i Afers Marítims. Pregunta: Sergi Tudela, entre el 2001 i el 2015, va dirigir el programa de pesca del Fons Mundial per a la Natura (WWF) en un mar. Quin? Premi: Lot amb 4 pots de mel de 250 grams de pell de taronja, avellana, romaní i taronger i 1 pot de pol·len de 125 grams, gentilesa de Torrons i Mels Alemany >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • MeteoMar 234 – La gamba del Barça
  Escolta àudio

  MeteoMar 234 – La gamba del Barça

  Tenim una gamba a Catalunya que s'anomena "gamba del Barça". Mario Vizcarro ens explica d'on ve aquest nom i com es diu realment. També ens explicarà on viu, com es pesca i el valor culinari que té. És una gamba que es pela amb facilitat.

  Pregunta: Perquè en diem "gamba del Barça"?
  Premi: dos pots de fumet artesanal gentilesa de la Confraria de Pescadors Verge del Carme de Sant Carles de la Ràpita.

  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  Tenim una gamba a Catalunya que s'anomena "gamba del Barça". Mario Vizcarro ens explica d'on ve aquest nom i com es diu realment. També ens explicarà on viu, com es pesca i el valor culinari que té. És una gamba que es pela amb facilitat. Pregunta: Perquè en diem "gamba del Barça"? Premi: dos pots de fumet artesanal gentilesa de la Confraria de Pescadors Verge del Carme de Sant Carles de la Ràpita. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • MeteoMar 233 - L'espectacle Pescaplàstik
  Escolta àudio

  MeteoMar 233 - L'espectacle Pescaplàstik

  Aquí teniu un espectacle ben singular que pretén conscienciar dels perills de llançar plàstics i deixalles al mar. Salva Manera, pallasso i pescador, ens explica els motius que el van motivar a muntar aquest espectacle i quina és l'acollida de la canalla.

  Pregunta: Salva Manera és de Vilanova i la Geltrú o del Port de la Selva?
  Premi: Lot amb 4 pots de mel de 250 grams de pell de taronja, avellana, romaní, taronger i 1 pot de pol·len de 125 g, gentilesa de Torrons i Mels Alemany.

  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  Aquí teniu un espectacle ben singular que pretén conscienciar dels perills de llançar plàstics i deixalles al mar. Salva Manera, pallasso i pescador, ens explica els motius que el van motivar a muntar aquest espectacle i quina és l'acollida de la canalla. Pregunta: Salva Manera és de Vilanova i la Geltrú o del Port de la Selva? Premi: Lot amb 4 pots de mel de 250 grams de pell de taronja, avellana, romaní, taronger i 1 pot de pol·len de 125 g, gentilesa de Torrons i Mels Alemany. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • MeteoEscapades + MeteoMar 231 - El Museu de la Pesca de Palamós
  Escolta àudio

  MeteoEscapades + MeteoMar 231 - El Museu de la Pesca de Palamós

  Us proposem una escapada al Museu de Pesca situat a Palamós, amb més de 34.000 visitants a l'any. Una manera de conèixer un mon desconegut sense ficar-nos a l'aigua. Miquel Martí, director del museu, ens detalla les diferents parts de què consta aquest projecte cultural

  Pregunta: El Museu de la Pesca de Palamós és l'únic de la seva temàtica a Catalunya?
  Premi: Val per a 2 persones per a un "show cooking" a l'espai del peix, gentilesa del Museu de la Pesca de Palamós

  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població

  Us proposem una escapada al Museu de Pesca situat a Palamós, amb més de 34.000 visitants a l'any. Una manera de conèixer un mon desconegut sense ficar-nos a l'aigua. Miquel Martí, director del museu, ens detalla les diferents parts de què consta aquest projecte cultural Pregunta: El Museu de la Pesca de Palamós és l'únic de la seva temàtica a Catalunya? Premi: Val per a 2 persones per a un "show cooking" a l'espai del peix, gentilesa del Museu de la Pesca de Palamós >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població

Anar al contingut