MeteoMar M. Vizcarro

  • MeteoMar - L'angula
    Escolta àudio

    MeteoMar - L'angula

    A MeteoMar parlem de la pesca reina del Nadal, com no podria ser d'una altra manera, es tracta de l'angula. Amb en Màrio Vizcarro descobrirem Que és? D'on ve? Com es pesca i qui la pesca? Com està regulada la pesquera i on es pesca? I el que segurament es pregunta tothom, quin és el preu aproximat?

    Pregunta: Com es diu l'estri per pescar l'angula?
    Premi: 1 pack de 4 pots de sal flor del Delta de les Salines de la Trinitat de la Reserva natural del Delta de l'Ebre i una ampolla d'oli verge extra 100% d'Arbequina, Priordei del Priorat >> Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat

    A MeteoMar parlem de la pesca reina del Nadal, com no podria ser d'una altra manera, es tracta de l'angula. Amb en Màrio Vizcarro descobrirem Que és? D'on ve? Com es pesca i qui la pesca? Com està regulada la pesquera i on es pesca? I el que segurament es pregunta tothom, quin és el preu aproximat? Pregunta: Com es diu l'estri per pescar l'angula? Premi: 1 pack de 4 pots de sal flor del Delta de les Salines de la Trinitat de la Reserva natural del Delta de l'Ebre i una ampolla d'oli verge extra 100% d'Arbequina, Priordei del Priorat >> Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat

  • MeteoMar - Salines d'aigua de mar
    Escolta àudio

    MeteoMar - Salines d'aigua de mar

    Els essers vius ens cal clorur sòdic amb més o menys quantitat per viure. Malauradament, als continents la sal és molt difícil de trobar i al mar n'hi ha molta, però dissolta fins a una concentració poc útil per al seu consum. Als països mediterranis, aviat es van desenvolupar processos per extreure la sal de l'aigua de mar. De tot això i moltes coses més ens parla en Màrio Vizcarro.

    Pregunta: A quin mes de l'estiu es fa la collita de la sal?
    Premi: 1 pack de 4 pots de sal flor del Delta de les Salines de la Trinitat de la Reserva natural del Delta de l'Ebre i una ampolla d'oli verge extra 100% d'Arbequina, Priordei del Priorat>> Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat

    Els essers vius ens cal clorur sòdic amb més o menys quantitat per viure. Malauradament, als continents la sal és molt difícil de trobar i al mar n'hi ha molta, però dissolta fins a una concentració poc útil per al seu consum. Als països mediterranis, aviat es van desenvolupar processos per extreure la sal de l'aigua de mar. De tot això i moltes coses més ens parla en Màrio Vizcarro. Pregunta: A quin mes de l'estiu es fa la collita de la sal? Premi: 1 pack de 4 pots de sal flor del Delta de les Salines de la Trinitat de la Reserva natural del Delta de l'Ebre i una ampolla d'oli verge extra 100% d'Arbequina, Priordei del Priorat>> Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat

  • MeteoMar - Les actuacions humanes que afecten al recurs pesquer
    Escolta àudio

    MeteoMar - Les actuacions humanes que afecten al recurs pesquer

    Les actuacions humanes afecten el recurs pesquer de diferent manera, uns cops els menys, afavoreixen al recurs i la majoria el malmeten total o parcialment. Avui en Màrio Vizcarro ens comentarà alguns exemples.

    Pregunta: S'enfonsen voluntàriament barques de pesca? Premi: 1 pack de 4 pots de sal flor del Delta de les Salines de la Trinitat de la Reserva natural del Delta de l'Ebre i una ampolla d'oli verge extra 100% d'Arbequina, Priordei del Priorat. >> envia la resposta a meteomauri@catradio.cat

    Les actuacions humanes afecten el recurs pesquer de diferent manera, uns cops els menys, afavoreixen al recurs i la majoria el malmeten total o parcialment. Avui en Màrio Vizcarro ens comentarà alguns exemples. Pregunta: S'enfonsen voluntàriament barques de pesca? Premi: 1 pack de 4 pots de sal flor del Delta de les Salines de la Trinitat de la Reserva natural del Delta de l'Ebre i una ampolla d'oli verge extra 100% d'Arbequina, Priordei del Priorat. >> envia la resposta a meteomauri@catradio.cat

  • MeteoMar - Arrossegament de fons
    Escolta àudio

    MeteoMar - Arrossegament de fons

    L'arrossegament de fons es va introduir a Catalunya al voltant del segle XVIII. Al 1760 al reglament de pesca de la zona pesquera de Mataró ja existia una regulació per aquesta activitat i les seves submodalitats. Històricament era un pesquera socialitzada, amb el treball conjunt de dues embarcacions a la parella i a vela, cadascuna arrossegava una de les bandes que formava l'art. Aquesta setmana en Màrio Vizcarro ens comentarà en que consisteix actualment aquesta modalitat pesquera, així com totes les característiques més específiques.

    Pregunta: D'on ve el nom de bou?
    Premi: Un fumet de peix artesanal amb productes frescos peix i marisc, envasat amb llauna. Es ideal per fer arròs, fideus o sopa i una ampolla d'oli verge extra 100% d'Arbequina, Priordei del Priorat >> Envia la teva resposta a meteomauri@catradio.cat

    L'arrossegament de fons es va introduir a Catalunya al voltant del segle XVIII. Al 1760 al reglament de pesca de la zona pesquera de Mataró ja existia una regulació per aquesta activitat i les seves submodalitats. Històricament era un pesquera socialitzada, amb el treball conjunt de dues embarcacions a la parella i a vela, cadascuna arrossegava una de les bandes que formava l'art. Aquesta setmana en Màrio Vizcarro ens comentarà en que consisteix actualment aquesta modalitat pesquera, així com totes les característiques més específiques. Pregunta: D'on ve el nom de bou? Premi: Un fumet de peix artesanal amb productes frescos peix i marisc, envasat amb llauna. Es ideal per fer arròs, fideus o sopa i una ampolla d'oli verge extra 100% d'Arbequina, Priordei del Priorat >> Envia la teva resposta a meteomauri@catradio.cat

  • MeteoMar - l'anxova
    Escolta àudio

    MeteoMar - l'anxova

    El seitó o aladroc (Engraulis encrasicolus) és un peix de la família dels clupeids, l'aladroc és el nom corrent que reben les anxoves a les Terres de l'Ebre. Cal distingir entre anxova i seitó. L'anxova és el producte tractat i el seitó, el peix fresc. Per explicar-nos la diferència entre aquests peixos tenim al nostre especialista del fons del mar en Màrio Vizcarro
    Pregunta: Perquè es diu que el seitó és un peix blau?
    Premi: un fumet de peix artesanal amb productes frescos peix i marisc, envasat amb llauna. Es ideal per fer arròs seixat o fideus o sopa.+ Un llapis de memòria de Catalunya Ràdio en forma de micro >> Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat

    El seitó o aladroc (Engraulis encrasicolus) és un peix de la família dels clupeids, l'aladroc és el nom corrent que reben les anxoves a les Terres de l'Ebre. Cal distingir entre anxova i seitó. L'anxova és el producte tractat i el seitó, el peix fresc. Per explicar-nos la diferència entre aquests peixos tenim al nostre especialista del fons del mar en Màrio Vizcarro Pregunta: Perquè es diu que el seitó és un peix blau? Premi: un fumet de peix artesanal amb productes frescos peix i marisc, envasat amb llauna. Es ideal per fer arròs seixat o fideus o sopa.+ Un llapis de memòria de Catalunya Ràdio en forma de micro >> Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat

  • MeteoMar - El pop
    Escolta àudio

    MeteoMar - El pop

    Iniciem secció amb Màrio Vizcarro per descobrir els secrets de les profunditats marines. Aquesta setmana ens estrenem parlant del pop. Tots sabem que és un mol·lusc cefalòpode amb el cos tou, els ulls molt grossos i vuit tentacles al voltant de la boca, però a MeteoMar aprofundirem en els detalls i les característiques d'aquests animals.

    Pregunta: És el pop un animal auto caníbal? Premi: un fumet de peix artesanal amb productes frescos peix i marisc, envasat amb llauna. És ideal per fer arròs seixat o fideus o sopa.+ Un llapis de memòria de Catalunya Ràdio en forma de micro >> Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat

    Iniciem secció amb Màrio Vizcarro per descobrir els secrets de les profunditats marines. Aquesta setmana ens estrenem parlant del pop. Tots sabem que és un mol·lusc cefalòpode amb el cos tou, els ulls molt grossos i vuit tentacles al voltant de la boca, però a MeteoMar aprofundirem en els detalls i les característiques d'aquests animals. Pregunta: És el pop un animal auto caníbal? Premi: un fumet de peix artesanal amb productes frescos peix i marisc, envasat amb llauna. És ideal per fer arròs seixat o fideus o sopa.+ Un llapis de memòria de Catalunya Ràdio en forma de micro >> Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat

Anar al contingut