Amb l'objectiu de buscar una solució sostenible a la problemàtica mediambiental de la gestió dels purins, Joan Ramon Armengol, promotor de la planta de biogàs de la Sentiu de Sió, i Víctor Falguera, coordinador del Hub de la Bioeconomia de Catalunya, ens presenten el seu projecte de biogàs; una solució al món rural per tenir energia i crear una economia circular. Pregunta: Quin serà el principal residu per alimentar aquesta planta? Premi: Lot de Torrons i Mel Alemany, l'empresa més guardonada als Premis Great Taste, els Oscars de l'alimentació gurmet. Conté: Còctel apícola 250 g, mel i suc de llimona, 4 pots de 50 g de mel, ametlles xocolatejades 120 g, vinagre de poma amb mel de lavanda eco 250 ml, xocolata 95%, bombons de mel, sabó, pack 3x30 g de torró i barretes energètiques. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat,¿amb el teu nom, cognoms i població.
Entrevistem David Mascort, conseller d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural. Amb ell tractarem l'estat de la sequera actual, les mesures preses, les accions i els projectes de futur. També tractarem dels residus, la sobirania alimentària, l'agricultura, la ramaderia, la pesca i més. Pregunta: David Mascort va ser alcalde d'un municipi abans de tenir l'actual càrrec de conseller. Quin? Premi: lot de torrons i mel Alemany, l'empresa més guardonada als Premis Great Taste, els Oscars de l'alimentació gourmet. Conté: còctel apícola 250 g, mel i suc de llimona, quatre pots de mel 50 g, ametlles amb xocolata 120 g, vinagre de poma amb mel de lavanda eco 250 ml, xocolata 95%, bombons de mel, sabó, pack 3x30 g de torrons i barretes energètiques. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat¿amb el teu nom, cognoms i població.¿¿ ¿¿¿
El Port de Barcelona aposta fermament per la sostenibilitat. Lluís Salvadó, president del Port de Barcelona, ens explica i ens detalla els passos que s'han fet durant els darrers anys i els projectes ambiciosos que hi ha per al futur per reduir les emissions de gasos de la infraestructura del port i de tots els seus actors. Pregunta: A quina àrea del port s'instal·laran milers de plaques solars? Premi: lot de torrons i mel Alemany, l'empresa més guardonada als Premis Great Taste, els Oscars de l'alimentació gurmet. Conté: còctel apícola 250 g, mel i suc de llimona, 4 pots de 50 g de mel, ametlles xocolatejades 120 g, vinagre de poma amb mel de lavanda eco 250 ml, xocolata 95%, bombons de mel, sabó, lot 3x30 g de torró i barretes energètiques. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognoms i població.
L'hidrogen té punts foscos, perquè cal que es generi a partir d'energia renovable perquè sigui verd. El futur de l'energia va cap a l'hidrogen verd? Albert Banal-Estañol, professor titular del Departament d'Economia i Empresa de la Universitat Pompeu Fabra, ens diu en quina posició ens trobem i cap a on va el futur i el que cal esperar. Pregunta: l'hidrogen verd es pot qualificar d'eficient o d'ineficient? Premi: lot de torrons i mel Alemany, l'empresa més guardonada als Premis Great Taste, els Oscars de l'alimentació gurmet. Conté: còctel apícola 250 g, mel i suc de llimona, 4 pots de 50 g de mel, ametlles xocolatejades 120 g, vinagre de poma amb mel de lavanda eco 250 ml, xocolata 95%, bombons de mel, sabó, pack de 3x30 g de torró i barretes energètiques. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognoms i població.
L'aigua, un recurs escàs a casa nostra del qual cal tenir molta cura. Entrevistem Gabriel Borràs, biòleg i expert en aigua i canvi climàtic, que ens explica què hem après de la sequera del 2008 i quin és el present i el futur de l'aigua a Catalunya. Pregunta: Gabriel Borràs va viure a l'ACA la sequera del 1989-1991 o la del 2006-2008? Premi: "El gran llibre de l'aigua. De la transpiració de les plantes a la devastació dels tsunamis". Gentilesa de Combel Editorial. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognoms i població.
Ara que fa 175 anys del ferrocarril a Catalunya, fem un viatge en el temps i descobrim el Museu del Ferrocarril a Vilanova i la Geltrú. Xerrem amb Pilar Garcia, historiadora, periodista i directora del Museu, que ens explicarà tot el que trobarem en aquestes immenses instal·lacions. Pregunta: Una dona, Mercè Sala, va ser la primera revitalitzadora de Rodalies a començaments dels 80 o dels 90? Premi: Lot de torrons i mel Alemany, l'empresa més guardonada als Premis Great Taste, els Oscars de l'alimentació gourmet. Conté: torrons, mels, xocolates, vinagre, sabó de mel i una bossa de roba. Un bon tast de l'univers del dolç natural d'Alemany. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognoms i població.
Osona és el paradís de les comunitats energètiques amb una resposta social notable. Fabricar-se la pròpia energia i establir lligams per fer-ho més eficaç, barat i universal no té límits. Ens ho expliquen i ens ho detallen Pau Pañella, tècnic de comunitats energètiques a l'Agència Local de l'Energia del Consell Comarcal d'Osona, i Ermen Llobet, president de la cooperativa de segon grau Osona Energia Cooperativa. Pregunta: Quin percentatge de població de la comarca podrien ser socis de l'autoconsum? Premi: Lot de torrons i mel Alemany, l'empresa més guardonada als Premis Great Taste, els Oscars de l'alimentació gurmet. Conté torrons, mels, xocolates, vinagre, sabó de mel i una bossa de roba; un bon tast de l'univers del dolç natural d'Alemany. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognoms i població.
Promoció del Transport Públic (PTP) és l'única associació dedicada en exclusiva a la defensa del transport públic col·lectiu a Espanya. És una entitat lliure d'ingerències polítiques o corporatives. Entrevistem Pau Noy, president de la Fundació Mobilitat Sostenible i Segura, que ens mostrarà cap a on va la mobilitat del futur. Pregunta: Promoció del Transport Públic, que vetlla pel transport públic, afavoreix també el transport per carretera amb vehicles sostenibles? Premi: 1 nit amb habitació doble + esmorzar a l'Hotel Costa Brava per gaudir-ne en temporada baixa. Cal concretar els dies amb l'hotel. Gentilesa d'Aromar Hotels & Restaurants. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognoms i població.
Entrevistem Marc Vilahur, director general de Polítiques Ambientals i Medi Natural, amb qui tractarem temes polèmics com ara la MAT i l'expansió de les plaques solars i dels molins de vent, i sabrem que és el Life Biorgest i l'objectiu del registre d'entitats amb iniciatives de conservació. Pregunta: En Marc Vilahur es va pronunciar en contra d'una MAT l'agost passat. D'on prové la MAT i fins a quin poble aniria? Premi: Estoig prèmium de 3x50 g de mels clàssiques i sabó de mel fet per les monges clarisses de Balaguer. Rajola de xocolata, dibuixada pels nostres CET, que treballen dia a dia per a nosaltres. Capsa de bombons de mel. Mel amb suc de llimona i vitamina C de 250 g. Ametlles garapinyades amb mel de 120 g. Pack de 3 varietats de torró de 30 g. Vinagre ecològic de poma amb mel de lavanda. Gentilesa de Torrons i Mel Alemany. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognoms i població.
Posem els punts sobre les is en l'estat dels nostres boscos amb Joan Pino, director del CREAF. A banda de veure els objectius i els estudis del CREAF, sabrem com estan els nostres boscos, les dificultats de gestió i les conseqüències de la sequera en la natura. Pregunta: Qui va ser el fundador del CREAF? Premi: Estoig prèmium de 3x50 g de mels clàssiques, sabó de mel fet per les monges clarisses de Balaguer. Rajola de xocolata, dibuixada pels nostres CET, que treballen dia a dia per a nosaltres. Capsa de bombons de mel. Mel amb suc de llimona i vitamina C de 250 g. Ametlles garapinyades amb mel de 120 g. Pack de 3 varietats de torró de 30 g. Vinagre ecològic de poma amb mel de lavanda. Gentilesa de Torrons i Mel Alemany. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognoms i població.
Entrevistem Mar Reguant, doctora en Economia pel Massachusetts Institute of Technology (MIT). Una economista que defensa fermament l'electrificació en detriment de fer servir recursos fòssils per moure el món. Pregunta: Mar Reguant és climatòloga, economista o ambientòloga? Premi: estoig premium de 3x50 g mels clàssiques; sabó de mel, fet per les monges clarisses de Balaguer; rajola de xocolata, dibuixada pels nostres CET, que treballen dia a dia per a nosaltres; capsa de bombons de mel; mel amb suc de llimona i vitamina C de 250 g; ametlles garapinyades amb mel de 120 g; pack de tres varietats de torró de 30 g i vinagre ecològic de poma amb mel de lavanda. Gentilesa de Torrons i Mel Alemany. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognoms i població
Arriben nous materials compostables amb traces de plàstic. Del món del plàstic i de la seva evolució en el futur ens en parla Rosa Puig, directora de màrqueting a Novamont Iberia. Pregunta: Darrerament, Novamont se centra en els embolcalls plàstics o compostables? Premi: Estoig prèmium de 3 x 50 g de mels clàssiques, sabó de mel fet per les monges clarisses de Balaguer. Rajola de xocolata dibuixada pels nostres CET, que treballen dia a dia per a nosaltres. Capsa de bombons de mel. Mel amb suc de llimona i vitamina C de 250 g. Ametlles garapinyades amb mel de 120 g. Lot de tres varietats de torró de 30 g. Vinagre ecològic de poma amb mel de lavanda. Gentilesa de Torrons i Mel Alemany. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognoms i població.
Més enllà de l'obtenció de l'energia, també és important l'acumulació de l'energia que produïm. Aquí tens una empresa de bateries que et presenta una solució neta i assequible, Sonnen. Entrevistem Franc Comino, CEO de Sonnen, que ens donarà tots els detalls. Pregunta: Quantes bateries porta instal·lades al món Sonnen? 1.000, 10.000 o 100.000? Premi: Estoig Premium de 3x50 g mels clàssiques. Sabó de mel, fet per les monges clarisses de Balaguer. Rajola de xocolata, dibuixada pels nostres CET, que treballen dia a dia per a nosaltres. Capsa de bombons de mel. Mel amb suc de llimona i vitamina C, de 250 g. Ametlles garrapinyades amb mel, de 120 g. Pack de tres varietats de torró, de 30 g. Vinagre ecològic de poma amb mel de lavanda. Gentilesa de Torrons i Mel Alemany.
Les pluges de les darreres setmanes ens estant donant un respir amb la sequera. Però pensem més enllà de l'ara i treballem per fer front a les properes sequeres, perquè en tindrem. Entrevistem Samuel Reyes, director de l'Agència Catalana de l'Aigua, que ens mostra el camí que ha de tenir l'ACA durant els propers anys i les grans apostes de futur en infraestructures. Pregunta: Els pantans catalans de les conques internes, el dijous 15 de juny, s'acostaven al 25% de reserves o al 30%? Premi: Estoig Premium de 3x50 g mels clàssiques. Sabó de mel, fet per les monges clarisses de Balaguer. Rajola de xocolata, dibuixada pels nostres CET, que treballen dia a dia per nosaltres. Caixa de bombons de mel. Mel amb suc de llimona i Vit. C de 250 g. Ametlles garapinyades amb mel de 120 g. Pack de 3 varietats de torró de 30 g. Vinagre ecològic de poma amb mel de lavanda. Gentilesa de Torrons i Mel Alemany. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognoms i població.
Quina és la salut dels nostres boscos? Quin model de gestió forestal caldria fer? Què s'ha fet durant els darrers anys? Com es presenta la campanya d'incendis per a aquest estiu? Totes aquestes preguntes i més ens les respon Marc Castellnou, bomber i cap dels GRAF. Pregunta: Dels darrers 50 anys, quin any ha estat el pitjor pel que fa a hectàrees cremades? Premi: 1 nit amb habitació doble + esmorzar a l'Hotel Costa Brava per gaudir-ne en temporada baixa i concretar dies amb l'hotel, gentilesa d'Aromar Hotels & Restaurants >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognoms i població.
A finals del 2022 va néixer L'Energètica, l'empresa pública d'energia a Catalunya per donar cobertura a les empreses de la Generalitat i per incidir i millorar el mercat energètic del país. Entrevistem Daniel Pérez, director de L'Energètica, que ens explicarà quins són els seus objectius, l'àmbit d'actuació i els beneficis que generarà. Pregunta: Si sobra energia un cop estigui completat el procés d'instal·lació de plaques, cap a on anirà? Premi: Estoig Prèmium de 3x50 g mels clàssiques, Sabó de mel, fet per les monges clarisses de Balaguer. Rajola de xocolata, dibuixada pels nostres CET, que treballen dia a dia per nosaltres. Caixa de bombons de mel. Mel amb suc de llimona i Vit. C de 250 g. Ametlles garapinyades amb mel de 120 g. Pack de 3 varietats de torró de 30 g. Vinagre ecològic de poma amb mel de lavanda. Gentilesa de Torrons i Mel Alemany. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognoms i població.
Posem xifres als residus i al reciclatge al país i als objectius a assolir en els pròxims anys. Dels sistemes de recollida, del pagament per generació i de la llei d'envasos ens en parlen Isaac Peraire, director de l'Agència de Residus de Catalunya (ARC); Pilar Chiva, directora de l'Àrea d'Economia Circular de l'ARC, i Francesc Giró, director de Planificació Estratègica de l'ARC. Pregunta: Quins són els dos sistemes ideals per incorporar la identificació de l'usuari en la recollida de residus? Premi: Estoig Premium de 3 x 50 g de mels clàssiques. Sabó de mel, fet per les monges clarisses de Balaguer. Rajola de xocolata, dibuixada pels nostres CET, que treballen dia a dia per a nosaltres. Capsa de bombons de mel. Mel amb suc de llimona i vitamina C de 250 g. Ametlles garapinyades amb mel de 120 g. Pack de 3 varietats de torró de 30 g. Vinagre ecològic de poma amb mel de lavanda. Gentilesa de Torrons i Mel Alemany. Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat