TOTS ELS ÀUDIOS

 • Vallter 2000, estació preparada i carregada de neu
  Escolta àudio

  Vallter 2000, estació preparada i carregada de neu

  El Pirineu oriental va rebre una bona nevada a finals de novembre i de neu encara n'hi ha molta. Ara Vallter 2000 està preparada per obrir tan aviat com sigui possible. Enric Serra, director de Vallter 2000, ens comenta les novetats de la temporada i la situació d'espera que viu l'estació a causa de la Covid. · Pregunta: la nevada que deixa ben blanca Vallter va fer 25 o 45 centímetres? · Premi: un aplicador de cera líquida NZero per encerar els esquís en fred de la varietat que vulguin: alpí, snow, muntanya o esquí de fons, o bé un pack de ceres sòlides per encerar en calent amb una mostra de fórmula per a cada temperatura de la neu. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població

 • Quin temps farà? Neu, vent i sol
  Escolta àudio

  Quin temps farà? Neu, vent i sol

  Foto: Miquel Casas · Pregunta: Aquest primer cap de setmana de desembre, alguns observatoris han enregistrat les màximes més baixes d'aquesta tardor o del 2020? · Premi: Una ampolla de 250 ml d'oli d'oliva verge extra, arbequina del Priorat, gentilesa de PriorDei, i un llapis de Catalunya Ràdio >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Esquiar en temps de Covid, evitar morts per contaminació a Barcelona i eliminar plàstics és senzill
  Escolta àudio

  Esquiar en temps de Covid, evitar morts per contaminació a Barcelona i eliminar plàstics és senzill

  Aquesta setmana a GreenMeteoMauri estrenem temporada de neu amb les primeres nevades destacables al Pirineu oriental i el fred intens que ja arriba. Brindarem amb un vi escumós que ha estat una dècada al celler i descobrirem els avanços de l'hidrogen verd. METEONEU – Obrim la temporada d'esquí amb Covid. Com s'han preparat les estacions? L'ENTREVISTA GREEN - Complir les recomanacions de qualitat de l'aire de l'OMS evitaria unes 1.000 morts l'any a Barcelona GREENTRANSICIÓENERGÈTICA – L'hidrogen verd en l'estratègia energètica PROENCAT per la descarbonització TURISME GREEN – El COVID multiplica els residus de plàstic als hotels LLAR A+++ I CONSUM RESPONSABLE - Tecno-Grabber, sistema senzill per eliminar tones de residus sòlids en rius i mars MOBILITAT – Igotoo. Una app de busos compartits a l'hora i indrets que vulguis EMPRESA i COMERÇ A+++ – El fons de rescat de la UE accelera la transició ecològica de les empreses

 • Complir les recomanacions de qualitat de l'aire de l'OMS evitaria unes 1.000 morts l'any a Barcelona
  Escolta àudio

  Complir les recomanacions de qualitat de l'aire de l'OMS evitaria unes 1.000 morts l'any a Barcelona

  La contaminació mata. L'Organització Mundial de la Salut ha posat xifres a les morts a Barcelona que s'evitarien si s'apliquessin mesures per millorar la qualitat de l'aire. Els detalls de l'informe i les solucions les tractem amb Jordi Sunyer, cap del programa de Salut Infantil de l'ISGlobal i catedràtic de Medicina Preventiva i Salut Pública de la Universitat Pompeu Fabra, i Elisenda Rialp, directora de Salut Ambiental de l'Agència de Salut Pública de Barcelona. · Pregunta: ISGlobal ha elaborat l'informe sobre contaminació a Barcelona. En aquesta institució només hi ha científics o també polítics? · Premi: Llibre "El casino del clima" del Premi Nobel d'Economia 2018. Un llibre que ens parla del canvi climàtic i l'escalfament global vist des de la perspectiva d'un brillant economista. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Un sistema senzill per eliminar que tones de residus sòlids arribin a rius i mars, Tecno-Grabber
  Escolta àudio

  Un sistema senzill per eliminar que tones de residus sòlids arribin a rius i mars, Tecno-Grabber

  De vegades és sorprenent que les coses més senzilles del món siguin tan eficaces i eficients sense que hi hagi una gran tecnologia al darrera i aquest n'és un gran exemple. Un sistema senzill per capturar plàstics i residus sòlids i eliminar tones i tones de deixalles que van a parar al mar. David Barquet, general mànager de TecnoConverting, ens ensenya com ho fan i quins són els resultats. · Pregunta: El sistema Tecno-Grabber consisteix en una màquina o en un filtre com un garbell? · Premi: Un lot gurmet de Torrons i Mels Alemany que conté, 3 pots de 150 grams de mel gurmet, 1 pot Olimel crema untable, 4 pots de 50 g de mels clàssiques, 1 pot de còctel apícola i 1 cub d'ametlla xocolatada. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Igotoo: una app d'autobusos compartits a l'hora i indret que es vulgui
  Escolta àudio

  Igotoo: una app d'autobusos compartits a l'hora i indret que es vulgui

  Aquí teniu una solució col·lectiva per deixar el cotxe a casa. Agafar autobusos a l'hora i lloc de recollida que es vulgui és ben fàcil amb l'app Igotoo. De la manera de funcionar i dels preus ens en parla Miquel Armengol, cofundador de l'empresa Igotoo. · Pregunta: L'app d'Igotoo ens permet contractar viatges amb busos i microbusos. També amb taxis? · Premi: Una gorra de Catalunya Ràdio. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • La Covid multiplica els residus de plàstic als hotels
  Escolta àudio

  La Covid multiplica els residus de plàstic als hotels

  Si heu tingut l'oportunitat o l'obligació de fer nit a un hotel durant els darrers mesos haureu comprovat que el plàstic ha inundat les instal·lacions, especialment a àrees com el menjador o la cafeteria. José Luis Gallego ens en dona dades i ens planteja solucions. · Pregunta: Quantes tones de plàstic s'aboquen al mar anualment? · Premi: 1 ampolla de CAVA MAGNUM BRUT NATURE GRAN RESERVA 2014, ecològic, vinyes velles del Penedès, raïm collit a mà i amb certificació vegana, gentilesa d'Agustí Torelló i Mata. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • L'hidrogen verd en l'estratègia energètica PROENCAT per la descarbonització
  Escolta àudio

  L'hidrogen verd en l'estratègia energètica PROENCAT per la descarbonització

  T'expliquem què és l'hidrogen? Com podríem introduir l'hidrogen a la nostra societat i per a quins usos? Descobrim el món de l'hidrogen per a la descarbonització del país amb Juanjo Escobar, cap de la divisió de Gestió Energètica de l'Institut Català d'Energia. · Pregunta: Què és l'hidrogen verd? · Premi: Lot de 5 paquets de càpsules variades o bé 5 paquets de 250 grams de cafè en gra o 5 paquets de 250 grams de cafè molt a triar pel guanyador el cafè Novell residu zero que més li convingui, sense herbicides ni pesticides i procedent de cultiu ecològic. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Obrim la temporada d'esquí amb Covid. Com s'han preparat les estacions?
  Escolta àudio

  Obrim la temporada d'esquí amb Covid. Com s'han preparat les estacions?

  La situació de Covid-19 ha retardat l'inici de la temporada de neu. Parlem amb Quim Alsina, director de l'Associació d'Estacions d'Esquí i Muntanya, que ens explicarà com s'han preparat les estacions d'esquí per oferir un servei segur i com preveuen la temporada. · Pregunta: Quina estació ha rebut la nevada més forta el darrer cap de setmana de novembre? · Premi: Un aplicador de cera líquida NZero per encerar els esquís en fred de la varietat que vulguin: alpí, snow, muntanya o esquí de fons o bé, un pack de ceres sòlides per encerar en calent amb una mostra de fórmula per a cada temperatura de la neu. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • El fons de rescat de la UE accelera la transició ecològica de les empreses
  Escolta àudio

  El fons de rescat de la UE accelera la transició ecològica de les empreses

  El fons d'ajudes de la UE per a la recuperació destina gairebé la meitat del pressupost a millorar la sostenibilitat de l'actual model econòmic. Però qui rebrà els diners i com els gestionarà? La resposta ens la diu José Luis Gallego. · Pregunta: a quin any vol assolir la UE la neutralitat climàtica? · Premi: Un clauer de Catalunya Ràdio >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Quin temps farà? Arriben dies d'hivern de debò
  Escolta àudio

  Quin temps farà? Arriben dies d'hivern de debò

  Foto: Àgueda · Pregunta: Somàlia ha viscut un fenomen meteorològic del qual no es té constància en el passat contemporani. Quin? · Premi: Una ampolla d'oli d'oliva extra verge de 250 ml aromatitzat amb all, per utilitzar amb pa torrat, arròs i pasta, gentilesa de Priordei i un llapis de Catalunya Ràdio. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Pintem núvols, analitzem l'aigua de l'Ebre i ens movem pel Penedès
  Escolta àudio

  Pintem núvols, analitzem l'aigua de l'Ebre i ens movem pel Penedès

  A MeteoMauri coneixerem una meteoròloga de l'aeroport de Buenos Aires, instal·lada a Barcelona com a "urban sketcher", també un llibre completíssim sobre l'aigua que beuen a les comarques de l'Ebre, menjarem un aliment 100% nutricional com els espigalls del Garraf i saltarem al Penedès per conèixer la campanya turística "Compta amb nosaltres". MeteoEscapades - Campanya "Compta amb nosaltres", Penedès Turisme MeteoAmbient – "Aigües, una aproximació a les Terres de l'Ebre" MeteoTerra + Meteotaula - Els espigalls del Garraf, una col amb grans propietats nutricionals MeteoTemps - Cels, núvols i pintura amb Amèlia Estrada, il·lustradora i "urban sketcher"

 • Quin temps farà? Arriba una cap de setmana amb dues cares
  Escolta àudio

  Quin temps farà? Arriba una cap de setmana amb dues cares

  Foto: Manel Serra · Pregunta: Aquesta setmana s'han registrat temperatures mínimes ja d'hivern. Habitualment, quin observatori és el més fred dels de Meteocat: el de Barcelona Raval o el de Tarragona Complex Educatiu? · Premi: Una ampolla de 250 ml d'oli d'oliva verge extra, arbequina del Priorat, gentilesa de PriorDei, i un llapis de Catalunya Ràdio >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Campanya "Compta amb nosaltres", Penedès Turisme
  Escolta àudio

  Campanya "Compta amb nosaltres", Penedès Turisme

  Des del Penedès han impulsat aquesta campanya per transmetre la singularitat, la proximitat i l'autenticitat del Penedès a tots els nivells. Núria Sala, directora del Consorci de Promoció Turística del Penedès, ens explica quins sectors hi estan implicats i quin són els valors i objectius que l'envolten. · Pregunta: Quin és el lema de la campanya? · Premi: Lot de 5 paquets de càpsules variades o bé 5 paquets de 250 g de cafè en gra o 5 paquets de 250 g de cafè molt, a triar pel guanyador: el cafè Novell residu zero que més li convingui, sense herbicides ni pesticides i procedent de cultiu ecològic. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Aigües, una aproximació a les Terres de l'Ebre
  Escolta àudio

  Aigües, una aproximació a les Terres de l'Ebre

  Descobrim els resultats de les analítiques d'aigua d'algunes poblacions de l'Ebre, i també la seva opacitat per obtenir dades. Què hi ha realment a l'aigua de l'Ebre? Àlvaro Arasa, doctor en Geologia, ens ho detalla i ho explica al llibre "Aigües, una aproximació a les Terres de l'Ebre". · Pregunta: Àlvaro Arasa és geògraf o geòleg? · Premi: Una gorra de Catalunya Ràdio >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

Anar al contingut