TOTS ELS ÀUDIOS

 • Centre de documentació del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa
  Escolta àudio

  Centre de documentació del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa

  El Parc natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa ha ampliat el seu fons documental amb la digitalització d'un 4.800 negatius d'imatges fetes des dels anys 70. Montse Grabulosa, responsable del Centre, ens comenta la importància d'aquest fons i els objectiu d'aquest centre de documentació
  · Pregunta: Quants cons volcànics hi ha al Parc Natural de la Garrotxa?
  · Premi: Una ampolla de cava Gran Reserva 2014, gentilesa d'Agustí Torelló i Mata
  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  El Parc natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa ha ampliat el seu fons documental amb la digitalització d'un 4.800 negatius d'imatges fetes des dels anys 70. Montse Grabulosa, responsable del Centre, ens comenta la importància d'aquest fons i els objectiu d'aquest centre de documentació · Pregunta: Quants cons volcànics hi ha al Parc Natural de la Garrotxa? · Premi: Una ampolla de cava Gran Reserva 2014, gentilesa d'Agustí Torelló i Mata >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • En Molina i en Mauri del Polònia, cara a cara
  Escolta àudio

  En Molina i en Mauri del Polònia, cara a cara

  Munió d'homes del temps a l'estudi, un Tomàs i dos Mauris. Repassem els 15 anys de Polònia amb dos personatges no polítics que han creat més simpatia i riures. Esbrinem tot d'aquests personatges amb els actors David Olivares i Xavi Espinosa.
  · Pregunta: Xavi Espinosa és el primer imitador d'un servidor, Francesc Mauri, al Polònia?
  · Premi: Un tubular de coll d'ICat
  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  Munió d'homes del temps a l'estudi, un Tomàs i dos Mauris. Repassem els 15 anys de Polònia amb dos personatges no polítics que han creat més simpatia i riures. Esbrinem tot d'aquests personatges amb els actors David Olivares i Xavi Espinosa. · Pregunta: Xavi Espinosa és el primer imitador d'un servidor, Francesc Mauri, al Polònia? · Premi: Un tubular de coll d'ICat >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • La nova normativa de pesca d'arrossegament, un atac al model pesquer català
  Escolta àudio

  La nova normativa de pesca d'arrossegament, un atac al model pesquer català

  Des del 2020 ja és vigent la nova normativa de pesca d'arrossegament, però no s'han resolt aspectes fonamentals en l'aplicació de la normativa. Obrim de bat a bat la normativa amb Mario Vizcarro i ens explicarà les seves implicacions i conseqüències a casa nostra.
  · Pregunta: Sense barques de bou, serien viables les llotges de peix fresc del dia?
  · Premi: 1 pot de fumet de peix, 100% natural, ideal per a sopes, arrossos i fideuàs, gentilesa dels Pescadors de Roses.
  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població

  Des del 2020 ja és vigent la nova normativa de pesca d'arrossegament, però no s'han resolt aspectes fonamentals en l'aplicació de la normativa. Obrim de bat a bat la normativa amb Mario Vizcarro i ens explicarà les seves implicacions i conseqüències a casa nostra. · Pregunta: Sense barques de bou, serien viables les llotges de peix fresc del dia? · Premi: 1 pot de fumet de peix, 100% natural, ideal per a sopes, arrossos i fideuàs, gentilesa dels Pescadors de Roses. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població

 • Quin temps farà? Es mantindrà el temps insegur dels darrers dies?
  Escolta àudio

  Quin temps farà? Es mantindrà el temps insegur dels darrers dies?

  Foto: Miguel Ángel Ciudad
  Pregunta: S'ha arribat als 30 graus aquest mes de maig en alguns observatoris catalans?
  Premi: Una ampolla d'ol
  i d'oliva verge extra sense filtrar de 250 ml i un tap antidegoteig adaptable, gentilesa de Priordei.
  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  Foto: Miguel Ángel Ciudad Pregunta: S'ha arribat als 30 graus aquest mes de maig en alguns observatoris catalans? Premi: Una ampolla d'oli d'oliva verge extra sense filtrar de 250 ml i un tap antidegoteig adaptable, gentilesa de Priordei. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Línies de futur de FGC, el mal de les tovalloletes humides i el camí de la sostenibilitat en perill
  Escolta àudio

  Línies de futur de FGC, el mal de les tovalloletes humides i el camí de la sostenibilitat en perill

  GreenMeteoMauri us acosta les línies de present i futur immediat dels Ferrocarrils de la Generalitat amb una entrevista a fons amb el seu president. Tornarà el monstre de les tovalloletes humides i descobrirem una moto elèctrica de rescat desenvolupada pels alumnes de l'escola Elisava.

  L'ENTREVISTA GREEN - Estat actual dels FGC amb la pandèmia. Noves línies a l'aeroport, futur
  TURISME GREEN – Fòrum Ecoturisme 2022
  LLAR A+++ I CONSUM RESPONSABLE – Torna el monstre de les tovalloletes humides
  MOBILITAT - Moto de servei de rescat 100% elèctrica
  EMPRESA i COMERÇ A+++ - La cursa boja cap a la sostenibilitat
  Quin temps farà? Un cap de setmana amb ingredients d'estiu

  GreenMeteoMauri us acosta les línies de present i futur immediat dels Ferrocarrils de la Generalitat amb una entrevista a fons amb el seu president. Tornarà el monstre de les tovalloletes humides i descobrirem una moto elèctrica de rescat desenvolupada pels alumnes de l'escola Elisava. L'ENTREVISTA GREEN - Estat actual dels FGC amb la pandèmia. Noves línies a l'aeroport, futur TURISME GREEN – Fòrum Ecoturisme 2022 LLAR A+++ I CONSUM RESPONSABLE – Torna el monstre de les tovalloletes humides MOBILITAT - Moto de servei de rescat 100% elèctrica EMPRESA i COMERÇ A+++ - La cursa boja cap a la sostenibilitat Quin temps farà? Un cap de setmana amb ingredients d'estiu

 • Estat actual dels FGC amb la pandèmia. Noves línies a l'aeroport, futur
  Escolta àudio

  Estat actual dels FGC amb la pandèmia. Noves línies a l'aeroport, futur

  FGC reivindica el seu paper per disminuir el trànsit rodat, un paper important per reduir la contaminació de l'àrea de Barcelona. Ricard Font, president d'FGC, ens defineix les línies de sostenibilitat i de futur per millorar la mobilitat de persones i mercaderies.
  · Pregunta: Una línia urbana d'FGC enllaçarà l'estació de la plaça d'Espanya amb l'estació de?
  · Premi: Lot de 5 paquets de càpsules variades o bé 5 paquets de 250 grams de cafè en gra o 5 paquets de 250 grams de cafè mòlt a triar pel guanyador. El cafè Novell residu zero que més li convingui, sense herbicides ni pesticides i procedent de cultiu ecològic.
  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  FGC reivindica el seu paper per disminuir el trànsit rodat, un paper important per reduir la contaminació de l'àrea de Barcelona. Ricard Font, president d'FGC, ens defineix les línies de sostenibilitat i de futur per millorar la mobilitat de persones i mercaderies. · Pregunta: Una línia urbana d'FGC enllaçarà l'estació de la plaça d'Espanya amb l'estació de? · Premi: Lot de 5 paquets de càpsules variades o bé 5 paquets de 250 grams de cafè en gra o 5 paquets de 250 grams de cafè mòlt a triar pel guanyador. El cafè Novell residu zero que més li convingui, sense herbicides ni pesticides i procedent de cultiu ecològic. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Torna el monstre de les tovalloletes humides
  Escolta àudio

  Torna el monstre de les tovalloletes humides

  Les incidències d'embussos provocats pel mal costum de llençar les tovalloletes humides pel vàter han augmentat un 7% des que va començar la crisi sanitària. José Luis Gallego ens explica el cas singular que es va esdevenir amb les tovalloletes a València i les dades milionàries del cost de les incidències que creen.
  · Pregunta: Quin tipus de tovalloletes humides podem llençar pel vàter?
  · Premi: Una ampolla de cava Brut Nature Gran Reserva 2014, gentilesa d'Agustí Torelló i Mata
  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  Les incidències d'embussos provocats pel mal costum de llençar les tovalloletes humides pel vàter han augmentat un 7% des que va començar la crisi sanitària. José Luis Gallego ens explica el cas singular que es va esdevenir amb les tovalloletes a València i les dades milionàries del cost de les incidències que creen. · Pregunta: Quin tipus de tovalloletes humides podem llençar pel vàter? · Premi: Una ampolla de cava Brut Nature Gran Reserva 2014, gentilesa d'Agustí Torelló i Mata >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Moto de servei de rescat 100% elèctrica
  Escolta àudio

  Moto de servei de rescat 100% elèctrica

  Aquí teniu un vehicle ràpid, efectiu i gens contaminant per facilitar l'accés als equips de rescat i mèdic a la zona on hi ha l'accident. Tots els detalls de la motocicleta, amb Marta Janeras, professora d'Elisava i coordinadora de l'Elisava Racing Team, i Ferran Santos, alumne d'Elisava i capità de l'Elisava Racing Team.
  · Pregunta: De quin curs són els alumnes que han desenvolupat la moto Dayna?
  · Premi: Un lot gurmet de Mels Alemany que conté: 3 pots de 150 grams de mel gurmet, 1 pot Olimel de crema untable, 4 pots de 50 g de mels clàssiques, 1 pot de còctel apícola i 1 cub d'ametlla enxocolatada.
  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  Aquí teniu un vehicle ràpid, efectiu i gens contaminant per facilitar l'accés als equips de rescat i mèdic a la zona on hi ha l'accident. Tots els detalls de la motocicleta, amb Marta Janeras, professora d'Elisava i coordinadora de l'Elisava Racing Team, i Ferran Santos, alumne d'Elisava i capità de l'Elisava Racing Team. · Pregunta: De quin curs són els alumnes que han desenvolupat la moto Dayna? · Premi: Un lot gurmet de Mels Alemany que conté: 3 pots de 150 grams de mel gurmet, 1 pot Olimel de crema untable, 4 pots de 50 g de mels clàssiques, 1 pot de còctel apícola i 1 cub d'ametlla enxocolatada. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Fòrum Ecoturisme 2022
  Escolta àudio

  Fòrum Ecoturisme 2022

  L'abril del 2022, tindrà lloc el Fòrum d'Ecoturisme, Natura i Sostenibilitat de Catalunya, la trobada de referència dels professionals de l'ecoturisme, a la comarca del Pla d'Urgell. Dels reptes i objectius del Fòrum ens en dona més detalls José Luis Gallego.
  · Pregunta: A quina comarca tindrà lloc el Fòrum d'Ecoturisme 2022?
  · Premi: Llibre "Salvem els oceans" de la col·lecció que tracta dels objectius de l'Agenda 2030 de les Nacions Unides per a un desenvolupament sostenible, gentilesa de l'Editorial Barcanova.
  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  L'abril del 2022, tindrà lloc el Fòrum d'Ecoturisme, Natura i Sostenibilitat de Catalunya, la trobada de referència dels professionals de l'ecoturisme, a la comarca del Pla d'Urgell. Dels reptes i objectius del Fòrum ens en dona més detalls José Luis Gallego. · Pregunta: A quina comarca tindrà lloc el Fòrum d'Ecoturisme 2022? · Premi: Llibre "Salvem els oceans" de la col·lecció que tracta dels objectius de l'Agenda 2030 de les Nacions Unides per a un desenvolupament sostenible, gentilesa de l'Editorial Barcanova. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • La cursa boja cap a la sostenibilitat
  Escolta àudio

  La cursa boja cap a la sostenibilitat

  Segurament us resultarà sorprenent observar les grans declaracions de bones intencions mediambientals que s'estan difonent des de fa uns mesos entre les grans empreses de tots els sectors. Però, fins on són creïbles, aquestes declaracions? José Luis Gallego ens n'ensenya la veritat i el que amaguen algunes empreses.
  · Pregunta: Com es diu el fons d'inversió que ha exigit una aposta per la sostenibilitat a les principals companyies de l'Ibex?
  · Premi: Un bolígraf de Catalunya Ràdio amb punter tàctil.
  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  Segurament us resultarà sorprenent observar les grans declaracions de bones intencions mediambientals que s'estan difonent des de fa uns mesos entre les grans empreses de tots els sectors. Però, fins on són creïbles, aquestes declaracions? José Luis Gallego ens n'ensenya la veritat i el que amaguen algunes empreses. · Pregunta: Com es diu el fons d'inversió que ha exigit una aposta per la sostenibilitat a les principals companyies de l'Ibex? · Premi: Un bolígraf de Catalunya Ràdio amb punter tàctil. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Quin temps farà? Un cap de setmana amb ingredients d'estiu
  Escolta àudio

  Quin temps farà? Un cap de setmana amb ingredients d'estiu

  Foto: Paco Cabanes
  · Pregunta: L'episodi de pluja a cavall de l'abril i el maig va donar el màxim nivell de precipitació en un observatori d
  e l'extrem sud de Catalunya situat a la riba del Delta de l'Ebre. Quin?
  · Premi: Una ampolla d'oli d'oliva verge extra arbequina del Priorat, de 250 ml, i un tap antidegoteig adaptable, gentilesa de Priordei.
  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  Foto: Paco Cabanes · Pregunta: L'episodi de pluja a cavall de l'abril i el maig va donar el màxim nivell de precipitació en un observatori de l'extrem sud de Catalunya situat a la riba del Delta de l'Ebre. Quin? · Premi: Una ampolla d'oli d'oliva verge extra arbequina del Priorat, de 250 ml, i un tap antidegoteig adaptable, gentilesa de Priordei. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Fer turisme a Barcelona, l'extinció de les glaceres al Pirineu i el Projecte TornaSòl
  Escolta àudio

  Fer turisme a Barcelona, l'extinció de les glaceres al Pirineu i el Projecte TornaSòl

  "MeteoMauri" ens porta les glaceres dels Pirineus i el canvi climàtic; la recuperació del sòl, del terreny, a Collserola a partir de recursos locals; el seguiment de les papallones; una formatgeria al peu de Montserrat, i una guia turística a Barcelona amb valor afegit.

  METEOESCAPADES – Oh My Guide! Barcelona, una forma diferent de fer turisme de proximitat
  METEOAMBIENT – Projecte de seguiment de les papallones diürnes de Catalunya
  METEOTERRA – Projecte TornaSòl. Recuperació de sòl a Collserola
  METEOTAULA – La formatgeria La Frasera
  METEOTEMPS – Les glaceres, els grans termòmetres del canvi climàtic
  Quin temps farà? Un cap de setmana amb dues cares

  "MeteoMauri" ens porta les glaceres dels Pirineus i el canvi climàtic; la recuperació del sòl, del terreny, a Collserola a partir de recursos locals; el seguiment de les papallones; una formatgeria al peu de Montserrat, i una guia turística a Barcelona amb valor afegit. METEOESCAPADES – Oh My Guide! Barcelona, una forma diferent de fer turisme de proximitat METEOAMBIENT – Projecte de seguiment de les papallones diürnes de Catalunya METEOTERRA – Projecte TornaSòl. Recuperació de sòl a Collserola METEOTAULA – La formatgeria La Frasera METEOTEMPS – Les glaceres, els grans termòmetres del canvi climàtic Quin temps farà? Un cap de setmana amb dues cares

 • Les glaceres, els grans termòmetres del canvi climàtic
  Escolta àudio

  Les glaceres, els grans termòmetres del canvi climàtic

  Les glaceres, els grans termòmetres del canvi climàtic

  Les glaceres dels Pirineus tenen les dècades comptades, comptades per desaparèix
  er del tot a causa de l'augment continuat de les temperatures. Jordi Camins, membre del Grup d'Experts en Canvi Climàtic de Catalunya, ens ho explica amb tot tipus de detall.
  · Pregunta: Les darreres grans glaceres a casa nostra van ser fa 3.000 anys o fa 15.000 anys?
  · Premi: Una ampolla de cava rosat Trepat 2018, gentilesa d'Agustí Torelló i Mata
  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  Les glaceres, els grans termòmetres del canvi climàtic Les glaceres dels Pirineus tenen les dècades comptades, comptades per desaparèixer del tot a causa de l'augment continuat de les temperatures. Jordi Camins, membre del Grup d'Experts en Canvi Climàtic de Catalunya, ens ho explica amb tot tipus de detall. · Pregunta: Les darreres grans glaceres a casa nostra van ser fa 3.000 anys o fa 15.000 anys? · Premi: Una ampolla de cava rosat Trepat 2018, gentilesa d'Agustí Torelló i Mata >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Oh My Guide! Barcelona, una forma diferent de fer turisme de proximitat
  Escolta àudio

  Oh My Guide! Barcelona, una forma diferent de fer turisme de proximitat

  Fes turisme per Barcelona d'una manera diferent. Això ens proposa Oh My Guide! Barcelona, unes rutes culturals inoblidables. Tot el que hi podem trobar amb Cristina Belenguer, periodista, guia de turisme de Catalunya i fundadora d'Oh My Guide.
  · Pregunta: Oh My Guide! té un important component climàtic, històric o econòmic?
  · Premi: 2 entrades per a 1 visita guiada en grup amb Oh My Guide! Barcelona segons el calendari vigent de rutes en grup.
  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  Fes turisme per Barcelona d'una manera diferent. Això ens proposa Oh My Guide! Barcelona, unes rutes culturals inoblidables. Tot el que hi podem trobar amb Cristina Belenguer, periodista, guia de turisme de Catalunya i fundadora d'Oh My Guide. · Pregunta: Oh My Guide! té un important component climàtic, històric o econòmic? · Premi: 2 entrades per a 1 visita guiada en grup amb Oh My Guide! Barcelona segons el calendari vigent de rutes en grup. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Projecte TornaSòl. Recuperació de sòl a Collserola a partir de recursos locals
  Escolta àudio

  Projecte TornaSòl. Recuperació de sòl a Collserola a partir de recursos locals

  El Projecte TornaSòl té com a objectiu promoure l'ús del compost local per a la millora dels sòls agrícoles i adaptació al canvi climàtic. Un projecte dut a terme al Parc Natural de Collserola. Desgranem els objectius i desenvolupament del projecte amb Joan Romanyà, professor d'edafologia a la UB que treballa en les relacions sòl, microbi i planta.
  · Pregunta: On s'ha dut a terme el Projecte TornaSòl?
  · Premi: Lot de productes Pastoret amb iogurts ecològics de nabius, plàtan, coco i mango, iogurt grec, crema catalana, quefir i postres vegetals amb ametlla, préssec i maracujà.
  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  El Projecte TornaSòl té com a objectiu promoure l'ús del compost local per a la millora dels sòls agrícoles i adaptació al canvi climàtic. Un projecte dut a terme al Parc Natural de Collserola. Desgranem els objectius i desenvolupament del projecte amb Joan Romanyà, professor d'edafologia a la UB que treballa en les relacions sòl, microbi i planta. · Pregunta: On s'ha dut a terme el Projecte TornaSòl? · Premi: Lot de productes Pastoret amb iogurts ecològics de nabius, plàtan, coco i mango, iogurt grec, crema catalana, quefir i postres vegetals amb ametlla, préssec i maracujà. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

Anar al contingut