TOTS ELS ÀUDIOS

 • Quin temps farà? Dies de fred intens
  Escolta àudio

  Quin temps farà? Dies de fred intens

  Foto: Jordi Rodoreda · Pregunta: Quants l/m2 van caure a Ripollet durant el gran aiguat de fa uns dies? · Premi: Una ampolla de 250ml d'oli d'oliva verge extra, arbequina del Priorat, amb tap antidegoteig adaptable, gentilesa de PriorDei. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Esquiem a Masella, arbre de Nadal de plàstic o natural i tractem les superilles de Barcelona a fons
  Escolta àudio

  Esquiem a Masella, arbre de Nadal de plàstic o natural i tractem les superilles de Barcelona a fons

  Aquesta setmana a GreenMeteoMauri entrevistem a fons al pare de les superilles i coneixerem la seva aplicació al barri de St. Antoni. També sabreu com serà Catalunya, energèticament parlant, el 2050, acostarem també els hotels sostenibles, arbres de Nadal naturals i el malbaratament alimentari. Acabarem esquiant a Masella. METEONEU – Esquiem a Masella, balanç dels primers dies oberts i novetats de la temporada L'ENTREVISTA GREEN - Les superilles de Barcelona, present i futur. Els veïns tornarien a la situació anterior? GREENTRANSICIÓENERGÈTICA – L'energia a Catalunya en el 2050, escenaris possibles i el model que volem TURISME GREEN – Augmenta l'interès per la sostenibilitat dels hotels LLAR A+++ I CONSUM RESPONSABLE - L'arbre de Nadal natural, sense cap mena de dubte MOBILITAT – Arriben els avions d'hidrogen EMPRESA i COMERÇ A+++ – Empreses contra el malbaratament d'aliments

 • Les superilles de Barcelona, present i futur. Els veïns tornarien a la situació anterior?
  Escolta àudio

  Les superilles de Barcelona, present i futur. Els veïns tornarien a la situació anterior?

  Tractem a fons les superilles, una aposta ferma per part del consistori i que té el suport dels tècnics per reduir la contaminació i per fer les ciutats per a les persones. Parlem amb Salvador Rueda, president de la Fundació Ecologia Urbana i Territorial; i Pep Sala, president de l'Associació de Veïns del Barri de sant Antoni. Veurem quin és el balanç que se'n fa de les actuals superilles i quin serà el model per als propers anys. · Pregunta: com qualificava el nostre convidat, Salvador Rueda, la posada en marxa de les superilles a Barcelona? · Premi: 1 ampolla de CAVA MAGNUM BRUT NATURE GRAN RESERVA 2014, Ecològic, vinyes velles del Penedès, raïm collit a mà i amb certificació vegana, gentilesa d'Agustí Torelló i Mata. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Esquiem a Masella, balanç dels primer dies oberts i novetats de la temporada
  Escolta àudio

  Esquiem a Masella, balanç dels primer dies oberts i novetats de la temporada

  Des de dilluns, les estacions d'esquí catalanes tenen les persianes aixecades. Anem a Masella, on Ramon Boter, portaveu de l'estació d'esquí, ens fa una valoració d'aquests primers dies d'esquí i de les perspectives i novetats de la temporada. · Pregunta: Masella té una gran zona orientada a nord i una altra zona que neix a cota 1.900, orientada a? · Premi: Un aplicador de cera líquida NZero per encerar els esquís en fred de la varietat que vulguin: alpí, snow, muntanya o esquí de fons o bé un pack de ceres sòlides per encerar en calent amb una mostra de fórmula per a cada temperatura de la neu. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • L'energia a Catalunya el 2050, escenaris possibles i el model que volem
  Escolta àudio

  L'energia a Catalunya el 2050, escenaris possibles i el model que volem

  La transició energètica ens fa virar dels combustibles fòssils o nuclear cap a les fons d'energia renovables. De la mà de Joan Esteve, cap de la Divisió de Planificació Energètica de l'ICAEN, sabrem quins escenaris de futur es presenten en l'àmbit energètic i quin és el model que volem per a Catalunya. · Pregunta: ICAEN és un organisme de la Generalitat sota el paraigua de la conselleria de Territori i Sostenibilitat o Economia i Empresa? · Premi: Un lot gourmet de Torrons i Mels Alemany que conté 3 pots de 150 grams de mel gourmet, 1 pot Olimel crema per untar, 4 pots de 50g de mels clàssiques, 1 pot de còctel apícola i 1 cub d'ametlla xocolatada. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • L'arbre de Nadal natural, sense cap mena de dubte
  Escolta àudio

  L'arbre de Nadal natural, sense cap mena de dubte

  Ets dels que penses que tenir un arbre natural és poc sostenible? En prefereixes un de plàstic comprat a les botigues on venen de tot? Amb José Luis Gallego esbrinarem què hi ha darrere dels arbrers naturals i dels de plàstic, perquè puguis valorar i decidir, si encara no l'has comprat. · Pregunta: Quina opció d'arbre de Nadal és la més ecològica: natural o de plàstic? · Premi: Lot de productes Pastoret amb iogurts ecològics de nabius, plàtan, coco i mango, iogurt grec, crema catalana, quefir i postres vegetals amb ametlla, préssec i maracujà >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Augmenta l'interès per la sostenibilitat dels hotels
  Escolta àudio

  Augmenta l'interès per la sostenibilitat dels hotels

  A poc a poc, els hotels s'estan posant les piles en temes de sostenibilitat i més des del moment que comença a ser un fet a valorar i que es valora per part dels clients. Però, de quina manera? Ho descobrim amb José Luis Gallego. · Pregunta: Quin percentatge dels clients de Booking s'interessen per la sostenibilitat dels hotels? · Premi: Llibre "Noguera" 17 excursions a peu gentilesa de Cossetània edicions. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Empreses contra el malbaratament d'aliments
  Escolta àudio

  Empreses contra el malbaratament d'aliments

  El malbaratament dels aliments és un gran mal de la nostra societat i del consumisme. Nosaltres tenim molt a dir, però ara també les empreses. Hi ha empreses que s'estan posant les piles per evitar llençar menjar dels seus prestatges i fer que tampoc es faci des de casa. Aquí sabrem quines són les iniciatives empresarials. · Pregunta: Quants quilos per persona en llencem cada any a les escombraries? · Premi: Un clauer de Catalunya Ràdio >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Arriben els avions amb hidrogen
  Escolta àudio

  Arriben els avions amb hidrogen

  S'està veient que dur la mobilitat elèctrica a l'aire és complicat per la gran quantitat de bateries que caldrien i el pes que suposaria. En canvi, l'hidrogen potser és una alternativa real. Aquí tens els arguments. · Pregunta: Quin és el combustible que farà servir Airbus a tots els seus avions el 2050? · Premi: Lot de 5 paquets de càpsules variades o bé 5 paquets de 250 grams de cafè en gra o 5 paquets de 250 grams de cafè molt a triar pel guanyador. El cafè Novell residu zero que més li convingui, sense herbicides ni pesticides i procedent de cultiu ecològic. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Quin temps farà? Un front de núvols i pluja ens travessarà
  Escolta àudio

  Quin temps farà? Un front de núvols i pluja ens travessarà

  Foto: Marc Solà · Pregunta: Falten pocs dies per a l'equinocci d'hivern o el solstici d'hivern? · Premi: Una llauna d'oli d'oliva verge extra Kids 500 ml, gentilesa de PriorDei >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Solució per al delta de l'Ebre, 100 anys de Meteocat, i per Nadal, torrons Alemany
  Escolta àudio

  Solució per al delta de l'Ebre, 100 anys de Meteocat, i per Nadal, torrons Alemany

  Aquesta setmana a MeteoMauri parlarem del delta de l'Ebre amb científics de la Universitat Rovira i Virgili, neu des de Vallter, ens escaparem als boscos de Muntanya amb Fent país, celebrarem els 100 anys del Servei Meteorològic de Catalunya i ho endolcirem amb Torrons i Mels Alemany. MeteoNeu amb Enric Serra, director de Vallter 2000. METEONEU – Vallter 2000, estació preparada i carregada de neu METEOESCAPADES - Projecte Boscos de Muntanya i Fem País, units i solidaris METEOAMBIENT + METEOMAR – El delta de l'Ebre demana amb urgència una actuació, calen sediments METEOTAULA - Per festes, Torrons i Mel Alemany, de casa seva a casa teva METEOTEMPS – 100 anys del Servei Meteorològic de Catalunya Quin temps farà? Neu i sol

 • El Delta de l'Ebre demana amb urgència una actuació, calen sediments
  Escolta àudio

  El Delta de l'Ebre demana amb urgència una actuació, calen sediments

  El Delta de l'Ebre viu una regressiu des de fa dècades, des que els gran pantans obstaculitzen l'arribada dels sediments a la desembocadura. Analitzem la situació de fragilitat greu del delta amb Jordi Blay, Professor de geografia de la Universitat Rovira i Virgili, i quina és la solució més racional per a la supervivència del Delta de l'Ebre. · Pregunta: quantes hectàrees d'arrossars van quedar inundades per l'aigua del mar darrera el temporal Glòria? · Premi: Lot de 5 paquets de càpsules variades o bé 5 paquets de 250grams de cafè en gra o 5 paquets de 250 grams de cafè molt a triar pel guanyador el cafè Novell residu zero que més li convingui, sense herbicides ni pesticides i procedent de cultiu ecològic. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Per festes, Torrons i Mels Alemany, de casa seva a casa teva
  Escolta àudio

  Per festes, Torrons i Mels Alemany, de casa seva a casa teva

  És temps de torrons, és temps de compartir els deliciosos i exquisits productes de Torrons i Mels Alemany. Des dels torrons més clàssics fins als més moderns i amb possibilitat d'embolcall exclusiu. Ferran Alemany, gerent de Torrons i Mels Alemany, ens aporta les darreres novetats de productes que fusionen empreses de la comarca. · Pregunta: Olimel és un dels productes estrella, una crema per untar. Un producte ideal per a quins àpats? · Premi: Un lot gourmet de Torrons i Mels Alemany que conté 3 pots de 150 grams de mel gourmet, 1 pot Olimel crema per untar, 4 pots de 50 g de mels clàssiques, 1 pot de còctel apícola i 1 cub d'ametlla xocolatada. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • 100 anys del Servei Meteorològic de Catalunya
  Escolta àudio

  100 anys del Servei Meteorològic de Catalunya

  El 21 de març de 1921 es va crear el Servei Meteorològic de Catalunya. Aquest any, a causa de la covid, la celebració ha estat aigualida, però se celebrarà. Eliseu Vilaclara, director del Servei Meteorològic de Catalunya, ens fa un breu repàs de l'inici del servei i presenta les persones més rellevants que hi van deixar un llegat de valor incalculable. · Pregunta: El Servei Meteorològic de Catalunya fa 100 anys. La seva seu era a l'Observatori de l'Ebre? · Premi: Llibre: "Tardor", d'Ali Smith, segons "The Guardian", una de les millors novel·listes vives, la Virginia Woolf del nostre temps. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Fent País i Projecte Boscos de Muntanya, units per la solidaritat
  Escolta àudio

  Fent País i Projecte Boscos de Muntanya, units per la solidaritat

  Quan escullis la capsa regal de Fent País sense guia, es fa un donatiu de 50 cèntims al Projecte Boscos de Muntanya, una ONG que treballa per a la millora i la conservació dels boscos i els paisatges dels Pirineus catalans. Nil Camprubí, cofundador de Fent País, i Andreu González, fundador i director del Projecte Boscos de Muntanya, ens expliquen la idea d'aquesta col·laboració original i com reverteix al territori. · Pregunta: Fent país: la capsa regal més cara de Fent País arriba als 200 euros? · Premi: 1 ampolla de CAVA MAGNUM BRUT NATURE GRAN RESERVA 2014, ecològic, vinyes velles del Penedès, raïm collit a mà i amb certificació vegana, gentilesa d'Agustí Torelló i Mata >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

Anar al contingut