TOTS ELS ÀUDIOS

 • La nevada vista des d'una llevaneu
  Escolta àudio

  La nevada vista des d'una llevaneu

  Us presentem la seqüència d'actors necessaris per netejar carreteres i camins quan cau una gran nevada. Pugem dalt d'una llevaneu amb Quico Duran, conductor de llevaneus del Parc de Conservació de Carreteres de Vic, de la Generalitat de Catalunya, que ens explicarà l'experiència i com es veu i es viu des de dalt del camió. · Pregunta: La llevaneu que conduïa en Quico Duran, a quina localitat estava treballant? · Premi: Un aplicador de cera líquida NZero per encerar els esquís en fred de la varietat que vulguin: alpí, snow, muntanya o esquí de fons, o bé un pack de ceres sòlides per encerar en calent amb una mostra de fórmula per a cada temperatura de la neu. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Som Mobilitat, una xarxa de vehicles elèctrics compartits
  Escolta àudio

  Som Mobilitat, una xarxa de vehicles elèctrics compartits

  Aquí teniu una cooperativa per crear una comunitat de persones per a la mobilitat sostenible a partir de l'ús compartit del vehicle elèctric. Ricard Jornet, un dels fundadors i president de Som Mobilitat, ens explica el funcionament de la cooperativa i què has de fer per tenir un vehicle a la teva disposició. · Pregunta: Som Mobilitat és una empresa pública o una cooperativa? · Premi: Lot de 5 paquets de càpsules variades o bé 5 paquets de 250 grams de cafè en gra o 5 paquets de 250 grams de cafè molt a triar pel guanyador del cafè Novell residu zero que més li convingui, sense herbicides ni pesticides i procedent de cultiu ecològic. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població

 • Adeu a la calefacció central
  Escolta àudio

  Adeu a la calefacció central

  Tot i que arriba tard, el final de la calefacció central als edificis d'habitatges és a prop. A partir d'ara, cada pis haurà de disposar del seu propi comptador o discriminador de costos. Amb José Luis Gallego, veurem el benefici que implica per a l'usuari. · Pregunta: Quin estalvi d'energia es vol aconseguir amb la prohibició de les calefaccions centrals? · Premi: Un lot gurmet de Torrons i Mels Alemany que conté, 3 pots de 150 grams de mel gourmet, 1 pot Olimel crema untable, 4 pots de 50 g de mels clàssiques, 1 pot de còctel apícola i 1 cub d'ametlla xocolatada. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • PasBus, servei de bus a demanda al Vendrell
  Escolta àudio

  PasBus, servei de bus a demanda al Vendrell

  Èxit del nou sistema de transport públic del Vendrell, el PasBus, una modalitat de bus flexible que s'adapta millor a les necessitats d'un municipi amb una àmplia dispersió de la població. En només un mes, se'n va duplicar el nombre d'usuaris. Ens n'explica els detalls Josep Sivill, director d'Autocars Penedès. · Pregunta: El Servei PasBus es fa amb un autobús de 24 o de 64 places per seure? · Premi: Un tubular de coll d'iCat >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Transport de neu en helicòpter
  Escolta àudio

  Transport de neu en helicòpter

  Durant els últims anys en el món de la neu hem vist bogeries com fer arribar neu a les pistes amb helicòpter, és el cas de l'estació francesa de Luchon-Superbagnères, situada al vessant nord del Pirineu. Despesa i benefici, la lluita entre els guanys turístics o ecològics · Pregunta: De quina manera insostenible van aconseguir neu a l'estació de Luchon-Superbagnères? · Premi: 1 ampolla de cava brut reserva, gentilesa d'Agustí Torelló i Mata >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Projecte latxa artile, la sortida a l'excés de llana de les ovelles vasques
  Escolta àudio

  Projecte latxa artile, la sortida a l'excés de llana de les ovelles vasques

  Al País Basc existeixen prop d'un milió d'ovelles latxes, una raça autòctona considerada un símbol del territori. No obstant això, la seva llana és un problema mediambiental per als pastors perquè no té un ús comercial i no es pot llençar a les escombraries sinó que s'ha de gestionar com un residu especial. El projecte "Latxa Artile" dut per Ternua torna a donar valor a la llana provinent de les explotacions d'ovella latxa. · Pregunta: Quin material residual s'ha convertit en un nou aïllant de la industria tèxtil? · Premi: Una ampolla de vi XIC varietat xarel·lo 100%, gentilesa d'Agustí Torelló i Mata >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Quin temps farà? Una primera quinzena molt freda que dona pas a...
  Escolta àudio

  Quin temps farà? Una primera quinzena molt freda que dona pas a...

  Foto: Sílvia Puig · Pregunta: La borrasca que ens ha afectat va ser batejada pels serveis meteorològics britànic i alemany, o pels serveis espanyol i portuguès? · Premi: Una ampolla d'oli d'oliva verge extra de 250 ml macerat amb alfàbrega, amb tap antidegoteig adaptable, gentilesa de Priordei. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Els detalls de la nevada que vindrà, l'agricultura regenerativa i el Zoo de Barcelona
  Escolta àudio

  Els detalls de la nevada que vindrà, l'agricultura regenerativa i el Zoo de Barcelona

  Aquesta setmana, a MeteoMauri, moooolt pendents del temporal de neu a Catalunya. Sabrem la darrera hora de la previsió de neu amb el cap de pronòstic del Meteocat. Ja que parlem de neu, coneixerem dues noies que són písters a Espot, i parlarem d'agricultura regenerativa, de Biden, de la revolució climàtica i d'un bon àpat de cuina conventual. METEONEU – Esquiem a Espot amb dues písters METEOESCAPADES – El Zoo de Barcelona, un zoo del segle XXI METEOAMBIENT – Nova política climàtica dels EUA amb l'arribada de Biden METEOTERRA – Propostes per a una agricultura regenerativa amb el llibre METEOTAULA - Obrim el llibre "Cuina pairal i conventual", de fra Valentí Serra METEOTEMPS – La nevada que s'espera amb tot detall amb el Meteocat

 • Detalls de la nevada que s'espera, amb els caps del Meteocat
  Escolta àudio

  Detalls de la nevada que s'espera, amb els caps del Meteocat

  Neva i nevarà. La nevada més general arribarà dissabte. Com serà la nevada, fins a quina cota arribarà i quin abast tindrà? Unes preguntes que ens contesta Eliseu Vilaclara, director del Servei Meteorològic de Catalunya, i Santi Segalà, cap de Predicció Meteorològica. Aquí en teniu els detalls i l'ultima hora. · Pregunta: Com es diu el director del Servei Meteorològic de Catalunya, que va ser, fa anys, home del temps a TV3? · Premi: 1 ampolla de vi XIC varietat xarel·lo 100%, gentilesa d'Agustí Torelló i Mata >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Nova política climàtica dels EUA amb l'arribada de Biden
  Escolta àudio

  Nova política climàtica dels EUA amb l'arribada de Biden

  Una de les promeses de campanya del president electe Joe Biden va ser la de tornar a reactivar les polítiques climàtiques arreu tot recuperant el paper de lideratge climàtic mundial abandonat pel president Trump. Amb José Luis Gallego sabrem més aspectes del canvi de política climàtica · Pregunta: quin és el nivell d'emissions de CO2 que s'ha marcat el president Biden per al 2050? · Premi: Uns auriculars de Catalunya Ràdio. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Propostes per a una agricultura regenerativa amb el llibre "Arrelats a la terra"
  Escolta àudio

  Propostes per a una agricultura regenerativa amb el llibre "Arrelats a la terra"

  Aquí teniu un llibre sincer, planer, divulgatiu, vivencial i, per sobre de tot, extremadament robust a nivell tècnic que ens explica el trànsit de Francesc Font, pagès de novena generació, enginyer tècnic agrícola, entre l'agricultura convencional i la regenerativa. · Pregunta: Quin és el significat de les 3 M? · Premi: 1 ampolla de cava brut reserva, gentilesa d'Agustí Torelló i Mata >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • El Zoo de Barcelona, un zoo del segle XXI
  Escolta àudio

  El Zoo de Barcelona, un zoo del segle XXI

  El Zoo de Barcelona ha evolucionat amb el temps, deixa de ser un aparador d'animals vinguts de lluny per ser un lloc de recuperació i d'una divulgació que va molt més enllà de l'animal. Sito Alarcón, director del Zoo de Barcelona, ens explica els projectes en els quals estan immersos i que van més enllà de Barcelona. · Pregunta: l'hàbitat desèrtic del Zoo, on trobem elefants i camells, s'ha fet amb roques i sorra del desert? · Premi: lot de 5 paquets de càpsules variades o bé 5 paquets de 250 grams de cafè en gra o 5 paquets de 250 grams de cafè molt a triar pel guanyador del cafè Novell residu zero que més li convingui, sense herbicides ni pesticides i procedent de cultiu ecològic. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població

 • Obrim el llibre "Cuina pairal i conventual", de fra Valentí Serra
  Escolta àudio

  Obrim el llibre "Cuina pairal i conventual", de fra Valentí Serra

  Aquí teniu un recull de receptes culinàries antigues que ha actualitzat fra Valentí Serra de Manresa per ajudar a la seva comprensió. Són receptes d'origen pairal o conventual. · Pregunta: Fa segles, l'amanida es coneixia amb el nom de...? · Premi: Un lot gurmet de Torrons i Mels Alemany que conté 3 pots de 150 grams de mel gourmet, 1 pot d'Olimel crema untable, 4 pots de 50 g de mels clàssiques, 1 pot de còctel apícola i 1 cub d'ametlla xocolatada. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Esquiem a Espot amb dues písters
  Escolta àudio

  Esquiem a Espot amb dues písters

  En una temporada atípica d'esquí, l'estació d'Espot ens ofereix la màxima seguretat i molt més. Descobrim l'estat de les pistes d'aquesta estació amb Charo de Paz García i Mariona Peix Bonada, písters d'Espot. Una estació familiar que espera una millora de les condicions sanitàries per donar la benvinguda a tothom. · Pregunta: a Espot hi ha una o més noies que fan de písters? · Premi: un aplicador de cera líquida NZero per encerar els esquís en fred de la varietat que vulguin: alpí, snow, muntanya o esquí de fons o bé un pack de ceres sòlides per encerar en calent amb una mostra de fórmula per a cada temperatura de la neu. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població

 • Quin temps farà?
  Escolta àudio

  Quin temps farà?

  Foto: Teresa Calbó · Pregunta: S'ha activat l'avís per onada de fred segons Meteocat entre Nadal i Cap d'Any? · Premi: Una ampolla de 250ml d'oli d'oliva verge extra, arbequina del Priorat, amb tap antidegoteig adaptable, gentilesa de PriorDei. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

Anar al contingut