TOTS ELS ÀUDIOS

 • A l'estiu, Port Aventura World
  Escolta àudio

  A l'estiu, Port Aventura World

  Recuperem l'esperit d'aventura i de disfrutar en família o amics a Port Aventura World. Gaudim de les atraccions, del parc aquàtic, dels espectacles, del menjar i dels hotels. David Garcia, director general de Negoci de Port Aventura World, ens obre les portes de bat a bat amb les novetats i amb tot el que no pots deixar escapar.
  · Pregunta: Port Aventura ha iniciat recentment el reciclatge d'escombraries o fa anys que ho fa?
  · Premi: Dues entrades per a PortAventura Park
  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  Recuperem l'esperit d'aventura i de disfrutar en família o amics a Port Aventura World. Gaudim de les atraccions, del parc aquàtic, dels espectacles, del menjar i dels hotels. David Garcia, director general de Negoci de Port Aventura World, ens obre les portes de bat a bat amb les novetats i amb tot el que no pots deixar escapar. · Pregunta: Port Aventura ha iniciat recentment el reciclatge d'escombraries o fa anys que ho fa? · Premi: Dues entrades per a PortAventura Park >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Pastoret, la innovació en l'elaboració de làctics artesanals
  Escolta àudio

  Pastoret, la innovació en l'elaboració de làctics artesanals

  Amb gairebé 30 anys d'història, Pastoret s'ha fet lloc dins els mercats dels làctics per la gran qualitat de productes que té. Des de la Segarra, Teresa Vallès, directora general de Pastoret, ens mostra el camí de la qualitat a la qual han arribat sota el paraigua de la sostenibilitat.
  · Pregunta: La central de Pastoret es troba al Bages o a la Segarra?
  · Premi: Lot de productes Pastoret amb iogurts ecològics de nabius, plàtan, coco i mango, iogurt grec, crema catalana, quefir i postres vegetals amb ametlla, préssec i maracujà.
  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  Amb gairebé 30 anys d'història, Pastoret s'ha fet lloc dins els mercats dels làctics per la gran qualitat de productes que té. Des de la Segarra, Teresa Vallès, directora general de Pastoret, ens mostra el camí de la qualitat a la qual han arribat sota el paraigua de la sostenibilitat. · Pregunta: La central de Pastoret es troba al Bages o a la Segarra? · Premi: Lot de productes Pastoret amb iogurts ecològics de nabius, plàtan, coco i mango, iogurt grec, crema catalana, quefir i postres vegetals amb ametlla, préssec i maracujà. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Festivals de Senderisme dels Pirineus
  Escolta àudio

  Festivals de Senderisme dels Pirineus

  Un festival amb "molts festivals", amb multiseus, que arriben a totes les comarques del Pirineu, de durada variable entre 2 i 7 dies. Tot el que trobarem en el festival ens ho desglossa Pere Porta, director de l'Institut per al Desenvolupament de l'Alt Pirineu i Aran
  · Pregunta: Des de quin mes se celebren els festivals de senderisme aquest any?
  · Premi: Un lot gurmet de Torrons i Mels Alemany que conté 3 pots de 150 grams de mel gurmet, 1 pot Olimel crema untable, 4 pots de 50g de mels clàssiques, 1 pot de còctel apícola i 1 cub d'ametlla xocolatada.
  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  Un festival amb "molts festivals", amb multiseus, que arriben a totes les comarques del Pirineu, de durada variable entre 2 i 7 dies. Tot el que trobarem en el festival ens ho desglossa Pere Porta, director de l'Institut per al Desenvolupament de l'Alt Pirineu i Aran · Pregunta: Des de quin mes se celebren els festivals de senderisme aquest any? · Premi: Un lot gurmet de Torrons i Mels Alemany que conté 3 pots de 150 grams de mel gurmet, 1 pot Olimel crema untable, 4 pots de 50g de mels clàssiques, 1 pot de còctel apícola i 1 cub d'ametlla xocolatada. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Els armadors de xarxes i les adobadores
  Escolta àudio

  Els armadors de xarxes i les adobadores

  Saps quines són les tasques en món de la mar d'aquestes feines? Maria Vizcarro ens dona tots els detalls d'aquesta feina, de les seves habilitats i destreses, i també detalla com ha evolucionat durant les darreres dècades fins al moment actual.
  · Pregunta: Les adobadores, una professió de gènere?
  · Premi: Una ampolla de cava ecològic brut reserva, gentilesa d'Agustí Torelló i Mata
  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  Saps quines són les tasques en món de la mar d'aquestes feines? Maria Vizcarro ens dona tots els detalls d'aquesta feina, de les seves habilitats i destreses, i també detalla com ha evolucionat durant les darreres dècades fins al moment actual. · Pregunta: Les adobadores, una professió de gènere? · Premi: Una ampolla de cava ecològic brut reserva, gentilesa d'Agustí Torelló i Mata >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Quin temps farà? Darrer cap de setmana de juny plenament estival
  Escolta àudio

  Quin temps farà? Darrer cap de setmana de juny plenament estival

  Foto: Gemma Monllau
  · Pregunta: El solstici d'estiu arriba la nit de Sant Joan o unes hores abans?
  · Premi: Una ampolla d'oli d'oliva ver
  ge extra, arbequina del Priorat i un tap antidegoteig adaptable, gentilesa de Priordei.
  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  Foto: Gemma Monllau · Pregunta: El solstici d'estiu arriba la nit de Sant Joan o unes hores abans? · Premi: Una ampolla d'oli d'oliva verge extra, arbequina del Priorat i un tap antidegoteig adaptable, gentilesa de Priordei. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Ajuts a la sostenibilitat de la indústrica i les empreses que més contaminen per plàstic
  Escolta àudio

  Ajuts a la sostenibilitat de la indústrica i les empreses que més contaminen per plàstic

  GreenMeteoMauri, que aquesta setmana porta la recollida obligatòria de l'oli de fregir Porta a Porta aviat, les emissions dels avions privats, un vídeo premiat de les Terres de l'Ebre i la primera Hard Seltzer produïda de forma artesana i cooperativa a Catalunya.

  L'ENTREVISTA GREEN – Nuda Drinks, la primera hard seltzer elaborada a Catalunya
  GREENTRANSICIÓ ENERGÈTICA – Descarbonització i els ajuts a actuacions d'eficiència energètica a la indústria
  TURISME GREEN – Un video sobre les terres de l'Ebre guanya el festival de Fitur
  LLAR A+++ I CONSUM RESPONSABLE – L'oli de fregir es recollirà porta a porta
  MOBILITAT - Les emissions dels avions privats, totalment fora de control
  EMPRESA i COMERÇ A+++ - La contaminació per plàstic té nom i cognoms
  Quin temps farà? Darrer cap de setmana de primavera

  GreenMeteoMauri, que aquesta setmana porta la recollida obligatòria de l'oli de fregir Porta a Porta aviat, les emissions dels avions privats, un vídeo premiat de les Terres de l'Ebre i la primera Hard Seltzer produïda de forma artesana i cooperativa a Catalunya. L'ENTREVISTA GREEN – Nuda Drinks, la primera hard seltzer elaborada a Catalunya GREENTRANSICIÓ ENERGÈTICA – Descarbonització i els ajuts a actuacions d'eficiència energètica a la indústria TURISME GREEN – Un video sobre les terres de l'Ebre guanya el festival de Fitur LLAR A+++ I CONSUM RESPONSABLE – L'oli de fregir es recollirà porta a porta MOBILITAT - Les emissions dels avions privats, totalment fora de control EMPRESA i COMERÇ A+++ - La contaminació per plàstic té nom i cognoms Quin temps farà? Darrer cap de setmana de primavera

 • Nuda Drinks, la primera hard seltzer elaborada a Catalunya
  Escolta àudio

  Nuda Drinks, la primera hard seltzer elaborada a Catalunya

  Aquí tenim una beguda probiòtica fermentada a base de sucre de canya ecològic, de lleugera carbonització i baixa graduació. Tots els detalls d'aquest beguda elaborada a Almacelles amb Quiònia Pujol, biòloga i presidenta de la Cooperativa Lo Vilot Farm Brewey SCCL i Òscar Mogilnicki, mestre cerveser.
  · Pregunta: Lo Vilot compra la matèria prima fora o tanca cercle?
  · Premi: Lot de 5 paquets de càpsules variades o bé 5 paquets de 250 grams de cafè en gra o 5 paquets de 250 grams de cafè molt a triar pel guanyador el cafè Novell residu zero que més li convingui, sense herbicides ni pesticides i procedent de cultiu ecològic.
  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognoms i població.

  Aquí tenim una beguda probiòtica fermentada a base de sucre de canya ecològic, de lleugera carbonització i baixa graduació. Tots els detalls d'aquest beguda elaborada a Almacelles amb Quiònia Pujol, biòloga i presidenta de la Cooperativa Lo Vilot Farm Brewey SCCL i Òscar Mogilnicki, mestre cerveser. · Pregunta: Lo Vilot compra la matèria prima fora o tanca cercle? · Premi: Lot de 5 paquets de càpsules variades o bé 5 paquets de 250 grams de cafè en gra o 5 paquets de 250 grams de cafè molt a triar pel guanyador el cafè Novell residu zero que més li convingui, sense herbicides ni pesticides i procedent de cultiu ecològic. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognoms i població.

 • Descarbonització i els ajuts a actuacions d'eficiència energètica a la indústria
  Escolta àudio

  Descarbonització i els ajuts a actuacions d'eficiència energètica a la indústria

  Què vol dir la descarbonització de la indústria? Com s'ha de fer? Ens respon Mariona Coll, cap d'unitat d'Indústria d'Icaen, i ens parlarà també dels ajuts a actuacions d'eficiència energètica a la indústria.
  · Pregunta: A quina comarca es troben dues de les indústries que més energia consumeixen a Catalunya?
  · Premi: bolígraf de Catalunya ràdio amb punter tàctil.
  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognoms i població.

  Què vol dir la descarbonització de la indústria? Com s'ha de fer? Ens respon Mariona Coll, cap d'unitat d'Indústria d'Icaen, i ens parlarà també dels ajuts a actuacions d'eficiència energètica a la indústria. · Pregunta: A quina comarca es troben dues de les indústries que més energia consumeixen a Catalunya? · Premi: bolígraf de Catalunya ràdio amb punter tàctil. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognoms i població.

 • L'oli de fregir es recollirà porta a porta
  Escolta àudio

  L'oli de fregir es recollirà porta a porta

  Un litre d'oli de cuina usat és suficient per contaminar 1.000 litres d'aigua. Aquesta proporció hauria d'estar en la ment de cada ciutadà que es plantegi abocar per la canonada l'oli de fregir o el de la llauna de sardines. José Luís Gallego ens mostra els punts clau del projecte de Llei de Residus i Sòls Contaminats amb l'obligació de recollir l'oli de cuina.
  · Pregunta: Quants litres d'oli de fregir usat acaben a la pica cada any?
  · Premi: Una ampolla de vi blanc XIC 2020 100% xarel.lo, gentilesa d'Agustí Torelló Mata
  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognoms i població.

  Un litre d'oli de cuina usat és suficient per contaminar 1.000 litres d'aigua. Aquesta proporció hauria d'estar en la ment de cada ciutadà que es plantegi abocar per la canonada l'oli de fregir o el de la llauna de sardines. José Luís Gallego ens mostra els punts clau del projecte de Llei de Residus i Sòls Contaminats amb l'obligació de recollir l'oli de cuina. · Pregunta: Quants litres d'oli de fregir usat acaben a la pica cada any? · Premi: Una ampolla de vi blanc XIC 2020 100% xarel.lo, gentilesa d'Agustí Torelló Mata >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognoms i població.

 • Un video sobre les terres de l'Ebre guanya el festival de Fitur
  Escolta àudio

  Un video sobre les terres de l'Ebre guanya el festival de Fitur

  El festival Fitur Travel Video celebrat en el marc de la fira internacional de turisme Fitur, a Madrid, ha premiat com a 'millor vídeo de destinació de tot l'estat l'audiovisual 'Acaronar' sobre les Terres de l'Ebre. José Luís Gallego ens explica el valor d'aquest premi. Aquí teniu l'enllaç del vídeo: https://vimeo.com/551480864
  · Pregunta: Quina destinació de turisme de natura ha guanyat el festival de videos de FITUR?
  · Premi: Llibre "El viento me lleva" d'Ismael Serrano
  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognoms i població.

  El festival Fitur Travel Video celebrat en el marc de la fira internacional de turisme Fitur, a Madrid, ha premiat com a 'millor vídeo de destinació de tot l'estat l'audiovisual 'Acaronar' sobre les Terres de l'Ebre. José Luís Gallego ens explica el valor d'aquest premi. Aquí teniu l'enllaç del vídeo: https://vimeo.com/551480864 · Pregunta: Quina destinació de turisme de natura ha guanyat el festival de videos de FITUR? · Premi: Llibre "El viento me lleva" d'Ismael Serrano >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognoms i població.

 • Les emissions dels avions privats, totalment fora de control
  Escolta àudio

  Les emissions dels avions privats, totalment fora de control

  La Federació Europea de Transport i Medi Ambient ha publicat un informe en què alerta que les emissions de CO2 dels avions privats a Europa han augmentant més d'un 30% en els últims cinc anys, una tendència que s'ha disparat encara més arran de la pandèmia.
  José Luís Gallego ens dona dades oficials que posen el crit al cel
  · Pregunta: Què contamina més, un trasllat en avió privat o en un vol comercial?
  · Premi: Una gorra de Catalunya Ràdio
  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognoms i població.

  La Federació Europea de Transport i Medi Ambient ha publicat un informe en què alerta que les emissions de CO2 dels avions privats a Europa han augmentant més d'un 30% en els últims cinc anys, una tendència que s'ha disparat encara més arran de la pandèmia. José Luís Gallego ens dona dades oficials que posen el crit al cel · Pregunta: Què contamina més, un trasllat en avió privat o en un vol comercial? · Premi: Una gorra de Catalunya Ràdio >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognoms i població.

 • La contaminació per plàstic té nom i cognoms
  Escolta àudio

  La contaminació per plàstic té nom i cognoms

  Un estudi de l'oenagé australiana 'Minderoo Foundation' ha revelat que 20 empreses són les responsables de l'55% de les deixalles plàstics que es generen anualment arreu del món. Quines són i on contaminen?
  · Pregunta: Quantes empreses són les responsables del 55% del plàstic que es genera com a residu al món?
  · Premi: Un lot gurmet de Torrons i Mels Alemany que conté 3 pots de 150 grams de mel gurmet, 1 pot Olimel crema untable, 4 pots de 50 g de mels clàssiques, 1 pot de còctel apícola i 1 cub d'ametlla xocolatada.
  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognoms i població.

  Un estudi de l'oenagé australiana 'Minderoo Foundation' ha revelat que 20 empreses són les responsables de l'55% de les deixalles plàstics que es generen anualment arreu del món. Quines són i on contaminen? · Pregunta: Quantes empreses són les responsables del 55% del plàstic que es genera com a residu al món? · Premi: Un lot gurmet de Torrons i Mels Alemany que conté 3 pots de 150 grams de mel gurmet, 1 pot Olimel crema untable, 4 pots de 50 g de mels clàssiques, 1 pot de còctel apícola i 1 cub d'ametlla xocolatada. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognoms i població.

 • Quin temps farà? Darrer cap de setmana de primavera
  Escolta àudio

  Quin temps farà? Darrer cap de setmana de primavera

  Foto: Albert Casanovas
  · Pregunta: Quin any es va llençar a l'espai el primer Meteosat de la sèrie, el 1985 o el 1977?
  · Premi: Una ampol
  la d'oli d'oliva verge extra grand Coupage arbequina de 250 ml, gentilesa de Priordei.
  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognoms i població.

  Foto: Albert Casanovas · Pregunta: Quin any es va llençar a l'espai el primer Meteosat de la sèrie, el 1985 o el 1977? · Premi: Una ampolla d'oli d'oliva verge extra grand Coupage arbequina de 250 ml, gentilesa de Priordei. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognoms i població.

 • Tast de vins per a joves, la relació pesca i religió, i l'emergència climàtica aplicada a Catalunya
  Escolta àudio

  Tast de vins per a joves, la relació pesca i religió, i l'emergència climàtica aplicada a Catalunya

  MeteoMauri aquesta setmana ens acosta el llibre "Emergència climàtica a Catalunya. Revolució o col·lapse" però també, les creences dels pescadors, més enllà de les religioses, i coneixerem un parell de festivals associats al vi i el cava en diversos cellers i caves del Penedès..

  METEOESCAPADES – Weekend Tast dels caps de setmana a les caves i club jove d'Agustí Torelló i Mata
  METEOAMBIENT + METEOTEMPS - Llibre "Emergència climàtica a Catalunya. Revolució o col·lapse"
  METEOMAR – Creences, més enllà de religioses, dels pescadors
  METEOTAULA – 1er Festival Gastronòmic Corpinnat
  Quin temps farà? S'espera un cap de setmana ben càlid

  MeteoMauri aquesta setmana ens acosta el llibre "Emergència climàtica a Catalunya. Revolució o col·lapse" però també, les creences dels pescadors, més enllà de les religioses, i coneixerem un parell de festivals associats al vi i el cava en diversos cellers i caves del Penedès.. METEOESCAPADES – Weekend Tast dels caps de setmana a les caves i club jove d'Agustí Torelló i Mata METEOAMBIENT + METEOTEMPS - Llibre "Emergència climàtica a Catalunya. Revolució o col·lapse" METEOMAR – Creences, més enllà de religioses, dels pescadors METEOTAULA – 1er Festival Gastronòmic Corpinnat Quin temps farà? S'espera un cap de setmana ben càlid

 • Weekend Tast dels caps de setmana a les caves i club jove d'Agustí Torelló i Mata
  Escolta àudio

  Weekend Tast dels caps de setmana a les caves i club jove d'Agustí Torelló i Mata

  Us presentem una proposta adreçada als joves i feta per joves. Uns tats adaptats a l'economia dels joves, uns preus baixos que us sorprendran. Tots els detalls ens els donen Gemma Torelló, advocada i administradora de les Caves ATM, i Sofia Torelló, organitzadora dels nous Weekend Tast dels caps de setmana a les caves i club jove.
  · Pregunta: Poden participar els menors de 18 anys als Weekend Tast?
  · Premi: Lot gentilesa d'Agustí Torelló Mata, amb una ampolla de cava ecològic brut reserva i una ampolla de vi blanc XIC 2020 100% xarel·lo.
  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  Us presentem una proposta adreçada als joves i feta per joves. Uns tats adaptats a l'economia dels joves, uns preus baixos que us sorprendran. Tots els detalls ens els donen Gemma Torelló, advocada i administradora de les Caves ATM, i Sofia Torelló, organitzadora dels nous Weekend Tast dels caps de setmana a les caves i club jove. · Pregunta: Poden participar els menors de 18 anys als Weekend Tast? · Premi: Lot gentilesa d'Agustí Torelló Mata, amb una ampolla de cava ecològic brut reserva i una ampolla de vi blanc XIC 2020 100% xarel·lo. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

Anar al contingut