TOTS ELS ÀUDIOS

 • Patinets que poden contribuir al control de contaminació de l'aire urbà
  Escolta àudio

  Patinets que poden contribuir al control de contaminació de l'aire urbà

  L'empresa catalana de patinets elèctrics Reby, en col·laboració amb la Universitat Politècnica de Catalunya, ha posat en marxa un projecte per contribuir a la vigilància i control de la contaminació de l'aire urbà. Pep Gómez, cofundador de Reby, ens explica la prova pilot duta a terme a Terrassa per avaluar la contaminació i sabrem moltes més coses d'aquesta empresa
  · Pregunta: Com es diu l'empresa catalana de patinets que ha dissenyat un sistema per mesurar la contaminació de l'aire des del mateix patinet?
  · Premi: Un lot gurmet de Torrons i Mels Alemany que conté: 3 pots de 150 grams de mel gurmet, 1 pot Olimel crema untable, 4 pots de 50 g de mels clàssiques, 1 pot de còctel apícola i 1 cub d'ametlla xocolatada.
  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  L'empresa catalana de patinets elèctrics Reby, en col·laboració amb la Universitat Politècnica de Catalunya, ha posat en marxa un projecte per contribuir a la vigilància i control de la contaminació de l'aire urbà. Pep Gómez, cofundador de Reby, ens explica la prova pilot duta a terme a Terrassa per avaluar la contaminació i sabrem moltes més coses d'aquesta empresa · Pregunta: Com es diu l'empresa catalana de patinets que ha dissenyat un sistema per mesurar la contaminació de l'aire des del mateix patinet? · Premi: Un lot gurmet de Torrons i Mels Alemany que conté: 3 pots de 150 grams de mel gurmet, 1 pot Olimel crema untable, 4 pots de 50 g de mels clàssiques, 1 pot de còctel apícola i 1 cub d'ametlla xocolatada. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Ens escapem al Parc Natural de l'Alt Pirineu
  Escolta àudio

  Ens escapem al Parc Natural de l'Alt Pirineu

  Gaudim de la natura, del paisatge i de l'alta muntanya al Parc Natural de l'Alt Pirineu. Descobrir un espai amb respecte i sense deixar la nostra empremta és fonamental. Marc Garriga, director del parc, ens obre les portes a l'Alt Pirineu i les normatives per evitar aglomeracions.
  · Pregunta: El Parc Natural de l'Alt Pirineu té les oficines a Rialp o Llavorsí?
  · Premi: Un tubular de coll d'iCat
  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  Gaudim de la natura, del paisatge i de l'alta muntanya al Parc Natural de l'Alt Pirineu. Descobrir un espai amb respecte i sense deixar la nostra empremta és fonamental. Marc Garriga, director del parc, ens obre les portes a l'Alt Pirineu i les normatives per evitar aglomeracions. · Pregunta: El Parc Natural de l'Alt Pirineu té les oficines a Rialp o Llavorsí? · Premi: Un tubular de coll d'iCat >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Temps de sega
  Escolta àudio

  Temps de sega

  La sega dels cereals és un moment màgic del camp català. És el moment on es fa balanç de la temporada i es pot avaluar com ha anat l'any en molts sentits: climàticament, a nivell de varietats, de maneig i, en darrer terme, econòmic. Dades, història i curiositats amb Jordi Puig.
  · Pregunta: Quan comença la sega a l'interior i al sud de Catalunya?
  · Premi: Una ampolla de cava Ubac, ecològic, gentilesa d'Agustí Torelló i Mata

  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  La sega dels cereals és un moment màgic del camp català. És el moment on es fa balanç de la temporada i es pot avaluar com ha anat l'any en molts sentits: climàticament, a nivell de varietats, de maneig i, en darrer terme, econòmic. Dades, història i curiositats amb Jordi Puig. · Pregunta: Quan comença la sega a l'interior i al sud de Catalunya? · Premi: Una ampolla de cava Ubac, ecològic, gentilesa d'Agustí Torelló i Mata >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Vi del Vent i Celler Mas Vicenç
  Escolta àudio

  Vi del Vent i Celler Mas Vicenç

  Us presentem un vi relativament jove que va néixer el 2008 i que va més enllà del que es coneix com a vi dolç. Elaborat amb monovarietat de moscatell de gra petit per gaudir-ne amb tots els sentits. Xavier Ferré, propietari i sommelier del Celler Mas Vicenç, ens en dona més detalls i ens explica l'evolució fins a obtenir aquest vi tan fresc, natural i afruitat.
  · Pregunta: Els vins del Celler Vicenç són de la DO Tarragona o de la DO Montsant?
  · Premi: Lot de 5 paquets de càpsules variades o bé 5 paquets de 250 grams de cafè en gra o 5 paquets de 250 grams de cafè molt. El guanyador pot triar el cafè Novell residu zero que més li convingui, sense herbicides ni pesticides i procedent de cultiu ecològic.
  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  Us presentem un vi relativament jove que va néixer el 2008 i que va més enllà del que es coneix com a vi dolç. Elaborat amb monovarietat de moscatell de gra petit per gaudir-ne amb tots els sentits. Xavier Ferré, propietari i sommelier del Celler Mas Vicenç, ens en dona més detalls i ens explica l'evolució fins a obtenir aquest vi tan fresc, natural i afruitat. · Pregunta: Els vins del Celler Vicenç són de la DO Tarragona o de la DO Montsant? · Premi: Lot de 5 paquets de càpsules variades o bé 5 paquets de 250 grams de cafè en gra o 5 paquets de 250 grams de cafè molt. El guanyador pot triar el cafè Novell residu zero que més li convingui, sense herbicides ni pesticides i procedent de cultiu ecològic. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Quin temps farà? Torna la calor canicular
  Escolta àudio

  Quin temps farà? Torna la calor canicular

  Foto: Jordi Preñanosa
  · Pregunta: D'escales termomètriques hi ha la Celsius, la Kelvin, la Fahrenheit i una d'antiga anomenada....?
  · Pre
  mi: Una ampolla d'oli d'oliva extra verge de 250 ml macerat amb tòfona blanca, amb tap antidegoteig adaptable, gentilesa de Priordei
  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  Foto: Jordi Preñanosa · Pregunta: D'escales termomètriques hi ha la Celsius, la Kelvin, la Fahrenheit i una d'antiga anomenada....? · Premi: Una ampolla d'oli d'oliva extra verge de 250 ml macerat amb tòfona blanca, amb tap antidegoteig adaptable, gentilesa de Priordei >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Autobusos d'hidrogen a Barcelona, decàleg per evitar els incendis i com utilitzar aire condicionat
  Escolta àudio

  Autobusos d'hidrogen a Barcelona, decàleg per evitar els incendis i com utilitzar aire condicionat

  GreenMeteoMauri que aquesta setmana puja a 8 autobusos d'hidrogen de la mà de TMB i Iberdrola, farem estada al Pirineu amb l'assessorament d'agències receptives del territori i engegarem aire condicionat ben assessorats.

  L'ENTREVISTA GREEN – Primera planta d'hidrogen d'us públic d'Espanya, TMB i els autobusos d'hidrogen
  GREENTRANSICIÓ ENERGÈTICA – Com fer un bon ús de l'aire condicionat
  TURISME GREEN – Reserva d'estades als Pirineus
  LLAR A+++ I CONSUM RESPONSABLE – Decàleg per evitar els incendis
  MOBILITAT – L'any del tren
  EMPRESA i COMERÇ A+++ - En què consisteix l'ecodisseny i per què les empreses aposten ara per ell?
  Quin temps farà? Arriben dies plenament estivals

  GreenMeteoMauri que aquesta setmana puja a 8 autobusos d'hidrogen de la mà de TMB i Iberdrola, farem estada al Pirineu amb l'assessorament d'agències receptives del territori i engegarem aire condicionat ben assessorats. L'ENTREVISTA GREEN – Primera planta d'hidrogen d'us públic d'Espanya, TMB i els autobusos d'hidrogen GREENTRANSICIÓ ENERGÈTICA – Com fer un bon ús de l'aire condicionat TURISME GREEN – Reserva d'estades als Pirineus LLAR A+++ I CONSUM RESPONSABLE – Decàleg per evitar els incendis MOBILITAT – L'any del tren EMPRESA i COMERÇ A+++ - En què consisteix l'ecodisseny i per què les empreses aposten ara per ell? Quin temps farà? Arriben dies plenament estivals

 • Com fer un bon ús de l'aire condicionat
  Escolta àudio

  Com fer un bon ús de l'aire condicionat

  Ara que arriba la temporada de l'any més càlida és hora de tenir el nostre aparell en bon estat. Parlem de consells per estalviar energia i diners en la seva utilització i sistemes de refrigeració amb Ainhoa Mata, cap de la Unitat d'Edificis de l'Institut Català de l'Energia.

  · Pregunta: Amb què gastarem més, amb bomba convencional o amb bomba d'aerotèrmia?
  · Premi: Bolígraf de Catalunya Ràdio amb punter tàctil.
  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognoms i població.

  Ara que arriba la temporada de l'any més càlida és hora de tenir el nostre aparell en bon estat. Parlem de consells per estalviar energia i diners en la seva utilització i sistemes de refrigeració amb Ainhoa Mata, cap de la Unitat d'Edificis de l'Institut Català de l'Energia. · Pregunta: Amb què gastarem més, amb bomba convencional o amb bomba d'aerotèrmia? · Premi: Bolígraf de Catalunya Ràdio amb punter tàctil. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognoms i població.

 • En què consisteix l'ecodisseny i per què les empreses aposten ara per ell?
  Escolta àudio

  En què consisteix l'ecodisseny i per què les empreses aposten ara per ell?

  El millor residu és el que no es genera. La millor manera d'aconseguir-ho és prevenir els residus des del principi, reduint els materials que formen els envasos i embolcalls i afavorint la seva reciclabilitat a la fi de la seva vida útil. D'això en diem ecodisseny. José Luis Gallego ens ho explica.
  · Pregunta: Quina és l'estratègia que està contribuint més a reduir els residus dels envasos?
  · Premi: Un lot gurmet de Torrons i Mels Alemany que conté 3 pots de 150 grams de mel gurmet, 1 pot Olimel crema untable, 4 pots de 50 g de mels clàssiques, 1 pot de còctel apícola i 1 cub d'ametlla xocolatada.
  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognoms i població.

  El millor residu és el que no es genera. La millor manera d'aconseguir-ho és prevenir els residus des del principi, reduint els materials que formen els envasos i embolcalls i afavorint la seva reciclabilitat a la fi de la seva vida útil. D'això en diem ecodisseny. José Luis Gallego ens ho explica. · Pregunta: Quina és l'estratègia que està contribuint més a reduir els residus dels envasos? · Premi: Un lot gurmet de Torrons i Mels Alemany que conté 3 pots de 150 grams de mel gurmet, 1 pot Olimel crema untable, 4 pots de 50 g de mels clàssiques, 1 pot de còctel apícola i 1 cub d'ametlla xocolatada. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognoms i població.

 • Reserva estades als Pirineus d'una manera diferent
  Escolta àudio

  Reserva estades als Pirineus d'una manera diferent

  Anem al Pirineu i fem les nostres reserves amb les agències receptives del territori. La millor manera de programar les vacances amb gent del territori que coneix perfectament els indrets, et faran les millors combinacions per a la teva estada. Els objectiu i la finalitat ens els explica Pepo Foz, de reserva d'estades als Pirineus.
  · Pregunta: Les agències receptives ens desdibuixaran el coneixement del Pirineu?
  · Premi: Lot de 5 paquets de càpsules variades o bé 5 paquets de 250 grams de cafè en gra o 5 paquets de 250 grams de cafè molt a triar pel guanyador el cafè Novell residu zero que més li convingui, sense herbicides ni pesticides i procedent de cultiu ecològic.
  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognoms i població.

  Anem al Pirineu i fem les nostres reserves amb les agències receptives del territori. La millor manera de programar les vacances amb gent del territori que coneix perfectament els indrets, et faran les millors combinacions per a la teva estada. Els objectiu i la finalitat ens els explica Pepo Foz, de reserva d'estades als Pirineus. · Pregunta: Les agències receptives ens desdibuixaran el coneixement del Pirineu? · Premi: Lot de 5 paquets de càpsules variades o bé 5 paquets de 250 grams de cafè en gra o 5 paquets de 250 grams de cafè molt a triar pel guanyador el cafè Novell residu zero que més li convingui, sense herbicides ni pesticides i procedent de cultiu ecològic. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognoms i població.

 • L'any del ferrocarril
  Escolta àudio

  L'any del ferrocarril

  La Comissió Europea ha declarat el 2021 com l'any europeu del ferrocarril, una efemèride amb la qual es vol posar en valor el paper del tren com a palanca per descarbonitzar el transport i aconseguir una veritable transició ecològica de el sector. Posem llum i dades a aquesta aposta pel ferrocarril.
  · Pregunta: Quin és el mitjà de transport més sostenible: avió, autocar, automòbil o tren?
  · Premi: Llibre "Salvem els oceans", de la col·lecció que tracta els objectius de l'Agenda 2030 de les Nacions Unides per a un desenvolupament sostenible, gentilesa de l'Editorial Barcanova.
  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognoms i població.

  La Comissió Europea ha declarat el 2021 com l'any europeu del ferrocarril, una efemèride amb la qual es vol posar en valor el paper del tren com a palanca per descarbonitzar el transport i aconseguir una veritable transició ecològica de el sector. Posem llum i dades a aquesta aposta pel ferrocarril. · Pregunta: Quin és el mitjà de transport més sostenible: avió, autocar, automòbil o tren? · Premi: Llibre "Salvem els oceans", de la col·lecció que tracta els objectius de l'Agenda 2030 de les Nacions Unides per a un desenvolupament sostenible, gentilesa de l'Editorial Barcanova. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognoms i població.

 • Primera planta d'hidrogen d'us públic d'Espanya, TMB i els autobusos d'hidrogen
  Escolta àudio

  Primera planta d'hidrogen d'us públic d'Espanya, TMB i els autobusos d'hidrogen

  Els autobusos d'hidrogen arriben a TMB i perquè circulin cal hidrogen. Un acord entre TMB i Iberdrola posarà en funcionament la primera planta d'hidrogen, però això no queda aquí, va molt més enllà. Ens en donen tots els detalls Joaquim Lloret, delegat comercial a Catalunya d'Iberdrola, i Mario Canet, responsable de Nous Desenvolupaments d'Autobusos de TMB.


  · Pregunta: On s'ubicarà la primera hidrogeneradora per abastir els autobusos TMB?
  · Premi: 1 sopar per a dues persones al Restaurant Aradi per gaudir-ne en temporada baixa (concretar dies amb el restaurant), gentilesa d'Aromar Hotels & Restaurants
  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognoms i població.

  Els autobusos d'hidrogen arriben a TMB i perquè circulin cal hidrogen. Un acord entre TMB i Iberdrola posarà en funcionament la primera planta d'hidrogen, però això no queda aquí, va molt més enllà. Ens en donen tots els detalls Joaquim Lloret, delegat comercial a Catalunya d'Iberdrola, i Mario Canet, responsable de Nous Desenvolupaments d'Autobusos de TMB. · Pregunta: On s'ubicarà la primera hidrogeneradora per abastir els autobusos TMB? · Premi: 1 sopar per a dues persones al Restaurant Aradi per gaudir-ne en temporada baixa (concretar dies amb el restaurant), gentilesa d'Aromar Hotels & Restaurants >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognoms i població.

 • Decàleg per evitar els incendis
  Escolta àudio

  Decàleg per evitar els incendis

  Evitar i reduir les situacions de risc és la forma més efectiva de prevenir els incendis, és per això que us convidem a recordar aquest decàleg de bones pràctiques contra el foc. José Luis Gallego ens els especifica un a un.
  · Pregunta: En quins casos es pot fer foc al camp els mesos d'estiu?
  · Premi: Una ampolla de cava ecològic brut reserva, gentilesa d'Agustí Torelló i Mata
  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognoms i població.

  Evitar i reduir les situacions de risc és la forma més efectiva de prevenir els incendis, és per això que us convidem a recordar aquest decàleg de bones pràctiques contra el foc. José Luis Gallego ens els especifica un a un. · Pregunta: En quins casos es pot fer foc al camp els mesos d'estiu? · Premi: Una ampolla de cava ecològic brut reserva, gentilesa d'Agustí Torelló i Mata >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognoms i població.

 • Quin temps farà? Arriben dies plenament estivals
  Escolta àudio

  Quin temps farà? Arriben dies plenament estivals

  Foto: Joan Pérez
  · Pregunta: El satèl·lit GOES es rus o americà?
  · Premi: Una ampolla d'oli d'oliva verge extra, arbequina del Priorat i
  un tap antidegoteig adaptable, gentilesa de Priordei.
  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognoms i població.

  Foto: Joan Pérez · Pregunta: El satèl·lit GOES es rus o americà? · Premi: Una ampolla d'oli d'oliva verge extra, arbequina del Priorat i un tap antidegoteig adaptable, gentilesa de Priordei. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognoms i població.

 • Anem a Port Aventura, tastem productes Pastoret i xerrem amb l'Alfred Rodríguez Picó
  Escolta àudio

  Anem a Port Aventura, tastem productes Pastoret i xerrem amb l'Alfred Rodríguez Picó

  MeteoMauri ens porta aquesta setmana el retorn de l'Alfred Rodríguez Picó a BTV i a més a més a la XAL, les teles locals de Catalunya, però també parlarem amb Port Aventura, amb Pastoret i amb l'IDAPA, per conèixer els anomenats festivals de senderisme.

  METEOESCAPADES – A l'estiu, Port Aventura World
  METEOAMBIENT - Festivals de Senderisme dels Pirineus
  METEOMAR – els armadors de xarxes i les adobadores.
  METEOTAULA – Pastoret, la innovació en l'elaboració de làctics artesanals
  METEOTEMPS – El retorn d'Alfred Rodríguez Picó a BTV i a la Xarxa
  Quin temps farà? Darrer cap de setmana de juny plenament estival

  MeteoMauri ens porta aquesta setmana el retorn de l'Alfred Rodríguez Picó a BTV i a més a més a la XAL, les teles locals de Catalunya, però també parlarem amb Port Aventura, amb Pastoret i amb l'IDAPA, per conèixer els anomenats festivals de senderisme. METEOESCAPADES – A l'estiu, Port Aventura World METEOAMBIENT - Festivals de Senderisme dels Pirineus METEOMAR – els armadors de xarxes i les adobadores. METEOTAULA – Pastoret, la innovació en l'elaboració de làctics artesanals METEOTEMPS – El retorn d'Alfred Rodríguez Picó a BTV i a la Xarxa Quin temps farà? Darrer cap de setmana de juny plenament estival

 • El retorn d'Alfred Rodríguez Picó a BTV i a la Xarxa
  Escolta àudio

  El retorn d'Alfred Rodríguez Picó a BTV i a la Xarxa

  Des de mitjans d'abril, l'Alfred Rodríguez Picó és a BTV amb "El nou temps del Picó", un programa que va molt més enllà de la previsió del temps i que té com un dels eixos clau els objectius de l'Agenda 2030. L'Alfred ens explica aquest retorn a la tele i ens descriu com és el programa.
  · Pregunta: Alfred Rodríguez Picó entra a TV3 el 1983 o el 1984?
  · Premi: lot de 5 paquets de càpsules variades o bé 5 paquets de 250 grams de cafè en gra o 5 paquets de 250 grams de cafè molt. El guanyador pot triar el cafè Novell residu zero que més li convingui, sense herbicides ni pesticides i procedent de cultiu ecològic.
  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  Des de mitjans d'abril, l'Alfred Rodríguez Picó és a BTV amb "El nou temps del Picó", un programa que va molt més enllà de la previsió del temps i que té com un dels eixos clau els objectius de l'Agenda 2030. L'Alfred ens explica aquest retorn a la tele i ens descriu com és el programa. · Pregunta: Alfred Rodríguez Picó entra a TV3 el 1983 o el 1984? · Premi: lot de 5 paquets de càpsules variades o bé 5 paquets de 250 grams de cafè en gra o 5 paquets de 250 grams de cafè molt. El guanyador pot triar el cafè Novell residu zero que més li convingui, sense herbicides ni pesticides i procedent de cultiu ecològic. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

Anar al contingut