TOTS ELS ÀUDIOS

 • Les allaus, temporada delicada, tot i que hi ha poca gent a la muntanya
  Escolta àudio

  Les allaus, temporada delicada, tot i que hi ha poca gent a la muntanya

  La neu és al Pirineu i les allaus també. Però el nombre d'accidents serà mínim aquesta temporada per la poca presència de muntanyencs i esquiadors a la muntanya a causa de la mobilitat restringida per la Covid. Tot i així, Glòria Martí, especialista en neu i allaus de la Unitat de Predicció d'Allaus de l'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya, ens explica el treball diari que fan i com està la neu. · Pregunta: L'escala de perill d'allaus quants graus té? · Premi: Un aplicador de cera líquida NZero per encerar els esquís en fred de la varietat que vulguin: alpí, snow, muntanya o esquí de fons o bé, un pack de ceres sòlides per encerar en calent amb una mostra de fórmula per a cada temperatura de la neu. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Quin temps farà? Un cap de setmana amb dues cares
  Escolta àudio

  Quin temps farà? Un cap de setmana amb dues cares

  Foto: Natàlia Torrent · Pregunta: Va arribar fa uns dies una massa d'aire africà amb gran quantitat de pols africana. La imatge de la neu ben marró es va fer habitual al Pirineu. Però, quin dia va ser que es va llevar marró el Pirineu, dissabte o diumenge? · Premi: Una ampolla d'oli d'oliva verge extra de 250 ml i un tap antidegoteig adaptable, gentilesa de Priordei >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • El perill del desgel del terra glaçat a l'Àrtic, l'estat de l'esquí nòrdic i els 100 anys de la FEEC
  Escolta àudio

  El perill del desgel del terra glaçat a l'Àrtic, l'estat de l'esquí nòrdic i els 100 anys de la FEEC

  MeteoMauri arriba als 400 programes, més de 2.500 entrevistes acumulades, gairebé 57.000 seguidors a Twitter i 9 d'anys d'existència. Gràcies per la confiança en un programa 100% sostenible i de proximitat. METEONEU – Com està l'esquí nòrdic? Anem a Tuixent–la Vansa METEOESCAPADES – 100 any de la FEEC, molt més que muntanya METEOAMBIENT – METEOTERRA – METEOTEMPS - Alaska, el desgel del permagel i els efectes sobre les torberes àrtiques METEOTAULA - Vi Garrí Novell Salvatge 2020, vi sense sulfits afegits ni cap altre additiu

 • El permagel es fon amb conseqüències imprevisibles a casa nostre i al planeta
  Escolta àudio

  El permagel es fon amb conseqüències imprevisibles a casa nostre i al planeta

  Quines conseqüències tindrà la descongelació del permagel en les torberes àrtiques? El paper del permafrost o permagel en el clima del planeta és molt important perquè conté una quantitat enorme de CO2 atrapat. Del que està succeint en el terra congelat d'Alaska ens en parlen Sergi Pla-Rabés, investigador del CREAF i professor a la UAB, Oriol Grau, investigador de la Unitat d'Ecologia Global del CREAF, i Olga Margalef, geòloga investigadora postdoctoral al CREAF i professora associada a la UAB. · Pregunta: Quin percentatge del carboni del tots els sòls del món acumulen les torberes? · Premi: Un lot gourmet de Torrons i Mels Alemany, que conté 3 pots de 150 grams de mel gourmet, 1 pot Olimel crema untable, 4 pots de 50 g de mels clàssiques, 1 pot de còctel apícola i 1 cub d'ametlla xocolatada. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • 100 anys de la FEEC, molt més que muntanya
  Escolta àudio

  100 anys de la FEEC, molt més que muntanya

  La Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya arriba als 100 anys, una efemèride que ha caigut en plena pandèmia. Sabrem el paper que ha desenvolupat la FEEC dins la societat catalana durant tots aquests anys i l'estat actual amb Francesc Roma, historiador i sociòleg, especialitzat en història de la muntanya i de l'excursionisme. · Pregunta: Cossetània ha editat el llibre sobre el centenari de la Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya aprofitant també el seu centenari? · Premi: Una ampolla de vi XV, xarel·lo vermell, vi de primera anyada 2020, ecològic, color salmó transparent, gentilesa d'Agustí Torelló Mata >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Com està l'esquí nòrdic? Anem a Tuixent–la Vansa
  Escolta àudio

  Com està l'esquí nòrdic? Anem a Tuixent–la Vansa

  La temporada de neu ha quedat tocada per la pandèmia. De l'estat de l'esquí nòrdic a casa nostra ens dona tots els detalls, Albert Nadal, Director de l'Estació Tuixent - la Vansa. Escoltarem s'han preparat les estacions d'esquí nòrdic i com preveuen la recta final de la temporada. · Pregunta: Des de Tuixent-la Vansa, el massís més proper és el del Cadí o les muntanyes andorranes? · Premi: Un aplicador de cera líquida NZero per encerar els esquís en fred de la varietat que vulguin: alpí, snow, muntanya o esquí de fons o bé un pack de ceres sòlides per encerar en calent amb una mostra de fórmula per a cada temperatura de la neu. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Vi Garrí Novell Salvatge 2020, vi sense sulfits afegits ni cap altre additiu
  Escolta àudio

  Vi Garrí Novell Salvatge 2020, vi sense sulfits afegits ni cap altre additiu

  Aquí tenim un vi de l'anyada sense sulfits ni cap altre tractament. Un vi tal com raja, directament de la bota. Oleguer Brunet, propietari de Vins Petxina, ens explica les característiques i particularitats d'aquest vi novell. · Pregunta: Vins Petxina ha fet el Garrí Novell Salvatge o el Senglar Novell Salvatge? · Premi: Lot de 5 paquets de càpsules variades o bé 5 paquets de 250 grams de cafè en gra o 5 paquets de 250 grams de cafè molt a triar pel guanyador el cafè Novell residu zero que més li convingui, sense herbicides ni pesticides i procedent de cultiu ecològic. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Quin temps farà? Retorn cap a l'hivern
  Escolta àudio

  Quin temps farà? Retorn cap a l'hivern

  Foto: VisitPalafrugell - @ipeppalafrugell · Pregunta: A TV3, diumenge 31, es va emetre un reportatge sobre la delicada situació actual del clima al planeta. Amb quin títol? · Premi: Una ampolla d'oli d'oliva extra verge de 250 ml macerat amb alfàbrega, i un tap antidegoteig adaptable, gentilesa de Priordei >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Pagar menys de llum a l'empresa, ens nous punts de recàrrega elèctrics a Barcelona i esquís de fusta
  Escolta àudio

  Pagar menys de llum a l'empresa, ens nous punts de recàrrega elèctrics a Barcelona i esquís de fusta

  A GreenMeteoMauri sabrem per què el preu de la recàrrega de vehicles elèctrics a Barcelona s'ha situat tan amunt. Parlarem de kilowatts amb Energy Tools, la consultora catalana que fa estalviar diners a l'hora de triar contracte elèctric a 1.500 empreses. Coneixerem GreenTurisme, l'àliga daurada del Parc Natural de l'Alt Pirineu i, molt a prop, el taller d'esquís artesanals amb fusta del Pirineu de gamma Premium METEONEU – Esquís de fusta artesanals fets al Pallars L'ENTREVISTA GREEN - Energy Tools ajuda la teva empresa a pagar el mínim de llum possible. TURISME GREEN –L'àliga daurada, emblema del Parc Natural de l'Alt Pirineu LLAR A+++ I CONSUM RESPONSABLE + MOBILITAT + EMPRESA i COMERÇ A+++ Els nous punts de recàrrega de vehicles elèctrics a Barcelona, la cara i la creu

 • Els nous punts de recàrrega de vehicles elèctrics a Barcelona, punts forts i fluixos
  Escolta àudio

  Els nous punts de recàrrega de vehicles elèctrics a Barcelona, punts forts i fluixos

  Barcelona omple la ciutat amb més de 500 punts de recàrrega per facilitar la mobilitat sostenible. Des del 18 de gener, carregar un vehicle elèctric ja no és gratuït. Però el preu és excessiu? Amb Mayra Nieto, cap de la Unitat Corporativa de Màrqueting i Comercial a Barcelona de Serveis Municipals, SA, descobrirem tarifes i les raons dels preus tan cars, que superen els dels grans operadors energètics. · Pregunta: El preu del kilowatt/hora és superior o inferior als 0,40 €? · Premi: Un lot gurmet de Torrons i Mels Alemany que conté 3 pots de 150 grams de mel gourmet, 1 pot Olimel crema untable, 4 pots de 50 g de mels clàssiques, 1 pot de còctel apícola i 1 cub d'ametlla xocolatada. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Energy Tools ajuda la teva empresa a pagar el mínim de llum possible
  Escolta àudio

  Energy Tools ajuda la teva empresa a pagar el mínim de llum possible

  Tothom està d'acord a pagar menys en el subministrament de la llum, de manera legal. Moltes vegades, per desconeixement o per falta de gestió, paguem més del que realment necessitem. Aquí tenim una empresa que assessora empreses, Energy Tools. Ja ha baixat la factura a més de 1.500 empreses, hospitals i corporacions. Jordi Rabat, CEO i fundador d'Energy Tools, ens explica els errors comuns i quines són les solucions. · Pregunta: Energy Tools gestiona l'electricitat de més de 30 hospitals catalans o de menys? · Premi: Lot de 5 paquets de càpsules variades, o lot de 5 paquets de 250 grams de cafè en gra, o lot de 5 paquets de 250 grams de cafè molt de cafè Novell residu zero, sense herbicides ni pesticides i procedent de cultiu ecològic. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Esquís de fusta artesanals fets al Pallars
  Escolta àudio

  Esquís de fusta artesanals fets al Pallars

  Quan una professió acaba, comença l'afició. Josep Arisa es va jubilar professionalment de la fusteria i va fusionar coneixement, passió i hobby per crear als seus nets uns esquís de fusta. Amb ell descobrirem aquest projecte personal i el repte que li ha suposat. · Pregunta: A quina població es troba ubicada la fàbrica d'esquís artesanals de Josep Arisa? · Premi: un aplicador de cera líquida NZero per encerar els esquís en fred de la varietat que vulguin: alpí, snow, muntanya o esquí de fons o bé, un pack de ceres sòlides per encerar en calent amb una mostra de fórmula per a cada temperatura de la neu. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • L'àliga daurada, emblema del Parc Natural de l'Alt Pirineu
  Escolta àudio

  L'àliga daurada, emblema del Parc Natural de l'Alt Pirineu

  El Parc Natural de l'Alt Pirineu i la Reserva Nacional de Caça de l'Alt Pallars han fet balanç del primer any dins del projecte Aequilibrium, que té per objectiu millorar el coneixement de l'àliga daurada a la serralada. José Luis Gallego ens mostra els resultats del primer any del projecte. · Pregunta: Quina és la principal presa de l'àliga daurada al Pirineu? · Premi: Lot de productes Pastoret amb iogurts ecològics de nabius, plàtan, coco i mango, iogurt grec, crema catalana, kèfir i postre vegetal amb ametlla, préssec i maracujà. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Quin temps farà? Després de dies càlids, arriba el cap de setmana amb canvi de temps
  Escolta àudio

  Quin temps farà? Després de dies càlids, arriba el cap de setmana amb canvi de temps

  Foto: Alfons Puertas · Pregunta: Quina ciutat de més de 200.000 habitants va superar els 110 km/h amb la torbonada del divendres 22 de gener? · Premi: Una ampolla d'oli d'oliva extra verge de 250 ml macerat amb tòfona blanca, i tap antidegoteig adaptable, gentilesa de Priordei >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Els productes d'ara al camp, els canons de neu, un aiguat local i el fred en ple canvi climàtic
  Escolta àudio

  Els productes d'ara al camp, els canons de neu, un aiguat local i el fred en ple canvi climàtic

  Aquesta setmana a MeteoMauri descobrirem la col·lecció de Filmin, Filomena. Entendrem com es menja la combinació de fred intens i escalfament global, coneixerem l'hort d'hivern i fullejarem la 13a guia de vins de Catalunya. El fred i la neu dels canons ens acostaran a les pistes d'esquí i des de Cerdanyola aprofundirem en què va passar amb els gairebé 300 litres d'aigua. METEONEU – Fred i producció de neu artificial METEOESCAPADES – Col·lecció Filomena de pel·lícules METEOAMBIENT – Fred intens i escalfament global: això com es menja METEOTERRA – L'hort d'hivern també existeix METEOTAULA - Guia completa de vins del país "13a Guia de Vins de Catalunya 2021" METEOTEMPS – L'aiguat local de Cerdanyola de 294 l/m2

Anar al contingut