TOTS ELS ÀUDIOS

 • Rutes per etapes als Pirineus: destinació privilegiada pel senderisme
  Escolta àudio

  Rutes per etapes als Pirineus: destinació privilegiada pel senderisme

  Els Pirineus tenen més de 1.000 km de senders senyalitzats que permetran gaudir sense problemes del gran plaer de caminar. Uns senders que complementen l'oferta turística i que permeten descobrir la història, els costums, les tradicions i la natura. Xavi Armengol, de Rutes Pirineus, empresa de guies de muntanya, ens dona dades i ens mostra aquestes rutes de senders.
  · Pregunta: Els guies de muntanya necessiten titulació?
  · Premi: Un lot gurmet de Torrons i Mels Alemany que conté: 3 pots de 150 grams de mel gurmet, 1 pot Olimel crema untable, 4 pots de 50 g de mels clàssiques, 1 pot de còctel apícola i 1 cub d'ametlla xocolatada.
  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  Els Pirineus tenen més de 1.000 km de senders senyalitzats que permetran gaudir sense problemes del gran plaer de caminar. Uns senders que complementen l'oferta turística i que permeten descobrir la història, els costums, les tradicions i la natura. Xavi Armengol, de Rutes Pirineus, empresa de guies de muntanya, ens dona dades i ens mostra aquestes rutes de senders. · Pregunta: Els guies de muntanya necessiten titulació? · Premi: Un lot gurmet de Torrons i Mels Alemany que conté: 3 pots de 150 grams de mel gurmet, 1 pot Olimel crema untable, 4 pots de 50 g de mels clàssiques, 1 pot de còctel apícola i 1 cub d'ametlla xocolatada. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Hotel Costa Brava, la fusió entre descans, menjar i paisatge
  Escolta àudio

  Hotel Costa Brava, la fusió entre descans, menjar i paisatge

  Gaudim al 100% d'un hotel clàssic entre els clàssics situat en un indret emblemàtic de la Costa Brava. Es tracta de l'Hotel Costa Brava. Un establiment que veu passar els anys amb projecció de futur. De les novetats i del que hi trobarem ens en parlen Carme Hospital, propietària del Grup Aromar Hotels i Restaurants, i Sandra Vergeli, directora de l'Hotel Costa Brava.
  · Pregunta: Després dels clients catalans i espanyols, quins són els que més visiten l'Hotel Costa Brava?
  · Premi: 1 nit amb habitació doble + esmorzar a l'Hotel Costa Brava per gaudir-ne en temporada baixa i concretar dies amb l'hotel, gentilesa d'Aromar Hotels & Restaurants.
  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  Gaudim al 100% d'un hotel clàssic entre els clàssics situat en un indret emblemàtic de la Costa Brava. Es tracta de l'Hotel Costa Brava. Un establiment que veu passar els anys amb projecció de futur. De les novetats i del que hi trobarem ens en parlen Carme Hospital, propietària del Grup Aromar Hotels i Restaurants, i Sandra Vergeli, directora de l'Hotel Costa Brava. · Pregunta: Després dels clients catalans i espanyols, quins són els que més visiten l'Hotel Costa Brava? · Premi: 1 nit amb habitació doble + esmorzar a l'Hotel Costa Brava per gaudir-ne en temporada baixa i concretar dies amb l'hotel, gentilesa d'Aromar Hotels & Restaurants. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • AVAMET, la xarxa de meteorologia de referència al País Valencià
  Escolta àudio

  AVAMET, la xarxa de meteorologia de referència al País Valencià

  Us imagineu que tothom que té una estació meteorològica a casa i ben col·locada oferís, en obert, les dades a tothom? Doncs aquesta és la plataforma AVAMET al País Valencià. Un portal d'aficionats a la meteorologia amb més d'un centenar d'estacions on pots consultar dades i molt més. Rafa Armengot, doctor en geografia i meteoròleg amb 36 anys a l'Institut Nacional de Meteorología-Aemet, i actualment membre de la junta directiva d'AVAMET, ens en dona més detalls.
  · Pregunta: Rafa Armengot és físic, ambientalista o geògraf?
  · Premi: Lot de 5 paquets de càpsules variades o bé 5 paquets de 250 grams de cafè en gra o 5 paquets de 250 grams de cafè molt. El guanyador pot triar el cafè Novell residu zero que més li convingui, sense herbicides ni pesticides i procedent de cultiu ecològic.
  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  Us imagineu que tothom que té una estació meteorològica a casa i ben col·locada oferís, en obert, les dades a tothom? Doncs aquesta és la plataforma AVAMET al País Valencià. Un portal d'aficionats a la meteorologia amb més d'un centenar d'estacions on pots consultar dades i molt més. Rafa Armengot, doctor en geografia i meteoròleg amb 36 anys a l'Institut Nacional de Meteorología-Aemet, i actualment membre de la junta directiva d'AVAMET, ens en dona més detalls. · Pregunta: Rafa Armengot és físic, ambientalista o geògraf? · Premi: Lot de 5 paquets de càpsules variades o bé 5 paquets de 250 grams de cafè en gra o 5 paquets de 250 grams de cafè molt. El guanyador pot triar el cafè Novell residu zero que més li convingui, sense herbicides ni pesticides i procedent de cultiu ecològic. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Fundació Emys, la primera entitat de custòdia del territori de Catalunya
  Escolta àudio

  Fundació Emys, la primera entitat de custòdia del territori de Catalunya

  Què vol dir i de què es tracta la custòdia del territori? Jordi Puig i Ander Achotegui, ambientòleg i ecòleg, responsable de gestió agrària i forestal i director de Fundació Emys, ens mostra aquesta manera de gestionar boscos, muntanyes, zones humides i ens dona exemples del que significa i dels resultats que s'obtenen. Un benefici compartit.
  · Pregunta: Quants anys fa que la fundació Emys fa custòdia?
  · Premi: Una ampolla de cava Ubac, ecològic, gentilesa d'Agustí Torelló i Mata
  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  Què vol dir i de què es tracta la custòdia del territori? Jordi Puig i Ander Achotegui, ambientòleg i ecòleg, responsable de gestió agrària i forestal i director de Fundació Emys, ens mostra aquesta manera de gestionar boscos, muntanyes, zones humides i ens dona exemples del que significa i dels resultats que s'obtenen. Un benefici compartit. · Pregunta: Quants anys fa que la fundació Emys fa custòdia? · Premi: Una ampolla de cava Ubac, ecològic, gentilesa d'Agustí Torelló i Mata >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Sopar amb estrelles a l'Observatori Fabra
  Escolta àudio

  Sopar amb estrelles a l'Observatori Fabra

  Ben segur que aquest estiu heu sopat a l'aire lliure sota un cel estrellat. Però, heu vist les estrelles? Les heu identificat? Pugem a l'indret més alt de Barcelona per sopar i per observar el cel nocturn sota el guiatge d'un expert. Una experiència que voldreu repetir. Cèsar Blasco, director de Sternalia, ens dona tots els detalls de l'activitat, menús i preus.
  · Pregunta: El sopar amb estrelles es fa a l'Observatori de l'Ebre o al Fabra?
  · Premi: Visita nocturna guiada d'un dissabte a l'Observatori Fabra, per gaudir-ne d'octubre a maig.
  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  Ben segur que aquest estiu heu sopat a l'aire lliure sota un cel estrellat. Però, heu vist les estrelles? Les heu identificat? Pugem a l'indret més alt de Barcelona per sopar i per observar el cel nocturn sota el guiatge d'un expert. Una experiència que voldreu repetir. Cèsar Blasco, director de Sternalia, ens dona tots els detalls de l'activitat, menús i preus. · Pregunta: El sopar amb estrelles es fa a l'Observatori de l'Ebre o al Fabra? · Premi: Visita nocturna guiada d'un dissabte a l'Observatori Fabra, per gaudir-ne d'octubre a maig. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Quin temps farà? L'estiu arriba a la fi, i el temps?
  Escolta àudio

  Quin temps farà? L'estiu arriba a la fi, i el temps?

  Foto: Laia Gómez
  · Pregunta: La setmana passada Olot va registrar una intensitat en 30 minuts que va arribar als 30 mm o als 50 mm?
  · Pr
  emi: Una ampolla d'oli d'oliva extra verge de 250 ml, amb tap antidegoteig adaptable, gentilesa de Priordei.
  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  Foto: Laia Gómez · Pregunta: La setmana passada Olot va registrar una intensitat en 30 minuts que va arribar als 30 mm o als 50 mm? · Premi: Una ampolla d'oli d'oliva extra verge de 250 ml, amb tap antidegoteig adaptable, gentilesa de Priordei. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • El soroll de la ciutat, els passos per fer el salt a l'autoconsum i destinacions de turisme familiar
  Escolta àudio

  El soroll de la ciutat, els passos per fer el salt a l'autoconsum i destinacions de turisme familiar

  A GreenMeteoMauri, aquesta setmana tema històric, adeu-siau als plàstics d'un sol ús, anem de turisme al Pirineu, instal·lem autoconsum a casa i abordem una de les contaminacions que fan més mal i no sempre en som conscients, la del soroll. I amb el boom de vendes de bicicletes, arribem a la canícula d'estiu.

  L'ENTREVISTA GREEN – Soroll ambiental
  GREENTRANSICIÓ ENERGÈTICA – "Vull instal·lar autoconsum a casa meva. Per on començo?"
  TURISME GREEN – Destinacions de turisme al Pirineu
  LLAR A+++ I CONSUM RESPONSABLE – El fred com a esquer comercial
  MOBILITAT – Es disparen les vendes de bicicletes després del confinament
  EMPRESA i COMERÇ A+++ - Adeu als plàstics d'un sol ús
  Quin temps farà? Torna la calor

  A GreenMeteoMauri, aquesta setmana tema històric, adeu-siau als plàstics d'un sol ús, anem de turisme al Pirineu, instal·lem autoconsum a casa i abordem una de les contaminacions que fan més mal i no sempre en som conscients, la del soroll. I amb el boom de vendes de bicicletes, arribem a la canícula d'estiu. L'ENTREVISTA GREEN – Soroll ambiental GREENTRANSICIÓ ENERGÈTICA – "Vull instal·lar autoconsum a casa meva. Per on començo?" TURISME GREEN – Destinacions de turisme al Pirineu LLAR A+++ I CONSUM RESPONSABLE – El fred com a esquer comercial MOBILITAT – Es disparen les vendes de bicicletes després del confinament EMPRESA i COMERÇ A+++ - Adeu als plàstics d'un sol ús Quin temps farà? Torna la calor

 • Soroll ambiental, la contaminació invisible
  Escolta àudio

  Soroll ambiental, la contaminació invisible

  Sents el soroll de la ciutat? No de la terrassa o d'un bar, sinó el soroll que general l'activitat de la ciutat. La contaminació acústica és un problema ocult del qual no se'n parla. Qui en genera més? Com afecta la salut? Quin va ser l'efecte del confinament en el soroll? Ens en dona totes les respostes, i més, Sergi Paricio, cap del Servei de Prevenció i Control de la Contaminació Acústica i Lumínica de la Direcció General de Qualitat Ambiental i Canvi Climàtic.

  · Pregunta: Tenim mapejades algunes ciutats, pel que fa al soroll?
  · Premi: Lot de productes Pastoret amb iogurts ecològics de nabius, plàtan, coco i mango, iogurt grec, crema catalana, kèfir i postres vegetals amb ametlla, préssec i maracujà.
  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognoms i població.

  Sents el soroll de la ciutat? No de la terrassa o d'un bar, sinó el soroll que general l'activitat de la ciutat. La contaminació acústica és un problema ocult del qual no se'n parla. Qui en genera més? Com afecta la salut? Quin va ser l'efecte del confinament en el soroll? Ens en dona totes les respostes, i més, Sergi Paricio, cap del Servei de Prevenció i Control de la Contaminació Acústica i Lumínica de la Direcció General de Qualitat Ambiental i Canvi Climàtic. · Pregunta: Tenim mapejades algunes ciutats, pel que fa al soroll? · Premi: Lot de productes Pastoret amb iogurts ecològics de nabius, plàtan, coco i mango, iogurt grec, crema catalana, kèfir i postres vegetals amb ametlla, préssec i maracujà. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognoms i població.

 • Es disparen les vendes de bicicletes després del confinament
  Escolta àudio

  Es disparen les vendes de bicicletes després del confinament

  El 2020 vam comprar més bicicletes que mai. Amb un augment de les vendes de gairebé el 25% es van superar el milió i mig de bicicletes venudes a Espanya. Quantes bicicletes es van vendre? Quantes d'elèctriques? José Luis Gallego ens mostra dades ben curioses i sorprenents.
  · Pregunta: Quin és el vehicle que més ha augmentat les vendes arran del confinament?
  · Premi: Una gorra de Catalunya Ràdio
  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognoms i població.

  El 2020 vam comprar més bicicletes que mai. Amb un augment de les vendes de gairebé el 25% es van superar el milió i mig de bicicletes venudes a Espanya. Quantes bicicletes es van vendre? Quantes d'elèctriques? José Luis Gallego ens mostra dades ben curioses i sorprenents. · Pregunta: Quin és el vehicle que més ha augmentat les vendes arran del confinament? · Premi: Una gorra de Catalunya Ràdio >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognoms i població.

 • El fred com a esquer comercial
  Escolta àudio

  El fred com a esquer comercial

  Les botigues i centres comercials aprofiten l'aire condicionat a temperatura més baixa de la que toca per atreure els clients els dies càlids i tòrrids d'estiu? José Lluís Gallego ens ho explica.
  · Pregunta: A quina temperatura posaven l'aparell d'aire condicionat a la coneguda botiga de roba que tenia les portes obertes a ple estiu?
  · Premi: Llibre "El viento me lleva", d'Ismael Serrano
  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognoms i població.

  Les botigues i centres comercials aprofiten l'aire condicionat a temperatura més baixa de la que toca per atreure els clients els dies càlids i tòrrids d'estiu? José Lluís Gallego ens ho explica. · Pregunta: A quina temperatura posaven l'aparell d'aire condicionat a la coneguda botiga de roba que tenia les portes obertes a ple estiu? · Premi: Llibre "El viento me lleva", d'Ismael Serrano >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognoms i població.

 • Adeu als plàstics d'un sol ús
  Escolta àudio

  Adeu als plàstics d'un sol ús

  L'ús de coberts i plats, remenadors de begudes, bastonets de les orelles, palletes o recipients de plàstic per a aliments ha arribat a la fi. Només es poden vendre als comerços fins a exhaurir-ne les existències. Hi ha molt més, que afecta productes com les compreses, tovalloletes humides i cigarretes amb filtres de plàstic, t'ho expliquem.
  · Pregunta: Des de quan estan prohibits els productes de plàstic d'un sol ús?
  · Premi: Un lot gurmet de Torrons i Mels Alemany que conté 3 pots de 150 grams de mel gurmet, 1 pot d'Olimel crema untable, 4 pots de 50 g de mels clàssiques, 1 pot de còctel apícola i 1 cub d'ametlla xocolatada.
  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognoms i població.

  L'ús de coberts i plats, remenadors de begudes, bastonets de les orelles, palletes o recipients de plàstic per a aliments ha arribat a la fi. Només es poden vendre als comerços fins a exhaurir-ne les existències. Hi ha molt més, que afecta productes com les compreses, tovalloletes humides i cigarretes amb filtres de plàstic, t'ho expliquem. · Pregunta: Des de quan estan prohibits els productes de plàstic d'un sol ús? · Premi: Un lot gurmet de Torrons i Mels Alemany que conté 3 pots de 150 grams de mel gurmet, 1 pot d'Olimel crema untable, 4 pots de 50 g de mels clàssiques, 1 pot de còctel apícola i 1 cub d'ametlla xocolatada. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognoms i població.

 • Destinacions de turisme al Pirineu
  Escolta àudio

  Destinacions de turisme al Pirineu

  L'Agència Catalana de Turisme ens porta turisme familiar. Entre totes les ofertes, en destaquem 6 destinacions de natura i muntanya als Pirineus. Cristina Llagostera, brand manager de Turisme Familiar a l'Agència Catalana de Turisme, ens mostra les propostes d'escapades, d'activitats i d'allotjament. Trobaràs tota la informació a: https://escasateva.catalunya.com/vacances-en-familia/
  · Pregunta: El turisme familiar a muntanya és aconsellable?
  · Premi: Lot de 5 paquets de càpsules variades o bé 5 paquets de 250 grams de cafè en gra o 5 paquets de 250 grams de cafè molt, a triar pel guanyador, del cafè Novell residu zero que més li convingui, sense herbicides ni pesticides i procedent de cultiu ecològic.
  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognoms i població.

  L'Agència Catalana de Turisme ens porta turisme familiar. Entre totes les ofertes, en destaquem 6 destinacions de natura i muntanya als Pirineus. Cristina Llagostera, brand manager de Turisme Familiar a l'Agència Catalana de Turisme, ens mostra les propostes d'escapades, d'activitats i d'allotjament. Trobaràs tota la informació a: https://escasateva.catalunya.com/vacances-en-familia/ · Pregunta: El turisme familiar a muntanya és aconsellable? · Premi: Lot de 5 paquets de càpsules variades o bé 5 paquets de 250 grams de cafè en gra o 5 paquets de 250 grams de cafè molt, a triar pel guanyador, del cafè Novell residu zero que més li convingui, sense herbicides ni pesticides i procedent de cultiu ecològic. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognoms i població.

 • "Vull instal·lar autoconsum a casa meva. Per on començo?"
  Escolta àudio

  "Vull instal·lar autoconsum a casa meva. Per on començo?"

  Aquí tens els passos i el que cal per fer el pas a l'autoconsum. Tots els detalls de costos, tant en unifamiliar com en comunitats de veïns, amortització i més amb Toni Campanyà, tècnic d'energies renovables de l'ICAEN.

  · Pregunta: L'autoconsum amb el preu actual de l electricitat és més o menys atractiu que abans?
  · Premi: Una ampolla de cava Ubac, ecològic, gentilesa d'Agustí Torelló i Mata

  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognoms i població.

  Aquí tens els passos i el que cal per fer el pas a l'autoconsum. Tots els detalls de costos, tant en unifamiliar com en comunitats de veïns, amortització i més amb Toni Campanyà, tècnic d'energies renovables de l'ICAEN. · Pregunta: L'autoconsum amb el preu actual de l electricitat és més o menys atractiu que abans? · Premi: Una ampolla de cava Ubac, ecològic, gentilesa d'Agustí Torelló i Mata >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognoms i població.

 • Quin temps farà? Arriba de nou la calor
  Escolta àudio

  Quin temps farà? Arriba de nou la calor

  Foto: Paco Cabanes
  · Pregunta: Abans de l'hectopascal com a unitat de pressió, quina es feia servir?
  · Premi: Una ampolla d'oli d'oliva
  verge extra, arbequina del Priorat, sense filtrar, i un tap antidegoteig adaptable, gentilesa de Priordei.
  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognoms i població.

  Foto: Paco Cabanes · Pregunta: Abans de l'hectopascal com a unitat de pressió, quina es feia servir? · Premi: Una ampolla d'oli d'oliva verge extra, arbequina del Priorat, sense filtrar, i un tap antidegoteig adaptable, gentilesa de Priordei. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognoms i població.

 • Descobrim el Parc Natural de l'Alt Pirineu i el patinet com a mesurador de la contaminació
  Escolta àudio

  Descobrim el Parc Natural de l'Alt Pirineu i el patinet com a mesurador de la contaminació

  "MeteoMauri" aquesta setmana t'acosta els patinets i bicis Reby, una mobilitat amb molt valor afegit, tastarem el Vi del Vent i respirarem aires del Parc Natural de l'Alt Pirineu

  METEOESCAPADES – L'atractiu i la descoberta del Parc Natural de l'Alt Pirineu
  METEOAMBIENT + METEOTEMPS - Patinets que poden contribuir al control de contaminació de l'aire urbà
  METEOTERRA – Temps de sega
  METEOTAULA – Vi del Vent i Celler Mas Vicenç
  Quin temps farà? Torna la calor canicular

  "MeteoMauri" aquesta setmana t'acosta els patinets i bicis Reby, una mobilitat amb molt valor afegit, tastarem el Vi del Vent i respirarem aires del Parc Natural de l'Alt Pirineu METEOESCAPADES – L'atractiu i la descoberta del Parc Natural de l'Alt Pirineu METEOAMBIENT + METEOTEMPS - Patinets que poden contribuir al control de contaminació de l'aire urbà METEOTERRA – Temps de sega METEOTAULA – Vi del Vent i Celler Mas Vicenç Quin temps farà? Torna la calor canicular

Anar al contingut