TOTS ELS ÀUDIOS

 • Línies de futur de FGC, el mal de les tovalloletes humides i el camí de la sostenibilitat en perill
  Escolta àudio

  Línies de futur de FGC, el mal de les tovalloletes humides i el camí de la sostenibilitat en perill

  GreenMeteoMauri us acosta les línies de present i futur immediat dels Ferrocarrils de la Generalitat amb una entrevista a fons amb el seu president. Tornarà el monstre de les tovalloletes humides i descobrirem una moto elèctrica de rescat desenvolupada pels alumnes de l'escola Elisava. L'ENTREVISTA GREEN - Estat actual dels FGC amb la pandèmia. Noves línies a l'aeroport, futur TURISME GREEN – Fòrum Ecoturisme 2022 LLAR A+++ I CONSUM RESPONSABLE – Torna el monstre de les tovalloletes humides MOBILITAT - Moto de servei de rescat 100% elèctrica EMPRESA i COMERÇ A+++ - La cursa boja cap a la sostenibilitat Quin temps farà? Un cap de setmana amb ingredients d'estiu

 • Estat actual dels FGC amb la pandèmia. Noves línies a l'aeroport, futur
  Escolta àudio

  Estat actual dels FGC amb la pandèmia. Noves línies a l'aeroport, futur

  FGC reivindica el seu paper per disminuir el trànsit rodat, un paper important per reduir la contaminació de l'àrea de Barcelona. Ricard Font, president d'FGC, ens defineix les línies de sostenibilitat i de futur per millorar la mobilitat de persones i mercaderies. · Pregunta: Una línia urbana d'FGC enllaçarà l'estació de la plaça d'Espanya amb l'estació de? · Premi: Lot de 5 paquets de càpsules variades o bé 5 paquets de 250 grams de cafè en gra o 5 paquets de 250 grams de cafè mòlt a triar pel guanyador. El cafè Novell residu zero que més li convingui, sense herbicides ni pesticides i procedent de cultiu ecològic. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Torna el monstre de les tovalloletes humides
  Escolta àudio

  Torna el monstre de les tovalloletes humides

  Les incidències d'embussos provocats pel mal costum de llençar les tovalloletes humides pel vàter han augmentat un 7% des que va començar la crisi sanitària. José Luis Gallego ens explica el cas singular que es va esdevenir amb les tovalloletes a València i les dades milionàries del cost de les incidències que creen. · Pregunta: Quin tipus de tovalloletes humides podem llençar pel vàter? · Premi: Una ampolla de cava Brut Nature Gran Reserva 2014, gentilesa d'Agustí Torelló i Mata >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Moto de servei de rescat 100% elèctrica
  Escolta àudio

  Moto de servei de rescat 100% elèctrica

  Aquí teniu un vehicle ràpid, efectiu i gens contaminant per facilitar l'accés als equips de rescat i mèdic a la zona on hi ha l'accident. Tots els detalls de la motocicleta, amb Marta Janeras, professora d'Elisava i coordinadora de l'Elisava Racing Team, i Ferran Santos, alumne d'Elisava i capità de l'Elisava Racing Team. · Pregunta: De quin curs són els alumnes que han desenvolupat la moto Dayna? · Premi: Un lot gurmet de Mels Alemany que conté: 3 pots de 150 grams de mel gurmet, 1 pot Olimel de crema untable, 4 pots de 50 g de mels clàssiques, 1 pot de còctel apícola i 1 cub d'ametlla enxocolatada. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Fòrum Ecoturisme 2022
  Escolta àudio

  Fòrum Ecoturisme 2022

  L'abril del 2022, tindrà lloc el Fòrum d'Ecoturisme, Natura i Sostenibilitat de Catalunya, la trobada de referència dels professionals de l'ecoturisme, a la comarca del Pla d'Urgell. Dels reptes i objectius del Fòrum ens en dona més detalls José Luis Gallego. · Pregunta: A quina comarca tindrà lloc el Fòrum d'Ecoturisme 2022? · Premi: Llibre "Salvem els oceans" de la col·lecció que tracta dels objectius de l'Agenda 2030 de les Nacions Unides per a un desenvolupament sostenible, gentilesa de l'Editorial Barcanova. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • La cursa boja cap a la sostenibilitat
  Escolta àudio

  La cursa boja cap a la sostenibilitat

  Segurament us resultarà sorprenent observar les grans declaracions de bones intencions mediambientals que s'estan difonent des de fa uns mesos entre les grans empreses de tots els sectors. Però, fins on són creïbles, aquestes declaracions? José Luis Gallego ens n'ensenya la veritat i el que amaguen algunes empreses. · Pregunta: Com es diu el fons d'inversió que ha exigit una aposta per la sostenibilitat a les principals companyies de l'Ibex? · Premi: Un bolígraf de Catalunya Ràdio amb punter tàctil. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Quin temps farà? Un cap de setmana amb ingredients d'estiu
  Escolta àudio

  Quin temps farà? Un cap de setmana amb ingredients d'estiu

  Foto: Paco Cabanes · Pregunta: L'episodi de pluja a cavall de l'abril i el maig va donar el màxim nivell de precipitació en un observatori de l'extrem sud de Catalunya situat a la riba del Delta de l'Ebre. Quin? · Premi: Una ampolla d'oli d'oliva verge extra arbequina del Priorat, de 250 ml, i un tap antidegoteig adaptable, gentilesa de Priordei. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Fer turisme a Barcelona, l'extinció de les glaceres al Pirineu i el Projecte TornaSòl
  Escolta àudio

  Fer turisme a Barcelona, l'extinció de les glaceres al Pirineu i el Projecte TornaSòl

  "MeteoMauri" ens porta les glaceres dels Pirineus i el canvi climàtic; la recuperació del sòl, del terreny, a Collserola a partir de recursos locals; el seguiment de les papallones; una formatgeria al peu de Montserrat, i una guia turística a Barcelona amb valor afegit. METEOESCAPADES – Oh My Guide! Barcelona, una forma diferent de fer turisme de proximitat METEOAMBIENT – Projecte de seguiment de les papallones diürnes de Catalunya METEOTERRA – Projecte TornaSòl. Recuperació de sòl a Collserola METEOTAULA – La formatgeria La Frasera METEOTEMPS – Les glaceres, els grans termòmetres del canvi climàtic Quin temps farà? Un cap de setmana amb dues cares

 • Les glaceres, els grans termòmetres del canvi climàtic
  Escolta àudio

  Les glaceres, els grans termòmetres del canvi climàtic

  Les glaceres, els grans termòmetres del canvi climàtic Les glaceres dels Pirineus tenen les dècades comptades, comptades per desaparèixer del tot a causa de l'augment continuat de les temperatures. Jordi Camins, membre del Grup d'Experts en Canvi Climàtic de Catalunya, ens ho explica amb tot tipus de detall. · Pregunta: Les darreres grans glaceres a casa nostra van ser fa 3.000 anys o fa 15.000 anys? · Premi: Una ampolla de cava rosat Trepat 2018, gentilesa d'Agustí Torelló i Mata >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Oh My Guide! Barcelona, una forma diferent de fer turisme de proximitat
  Escolta àudio

  Oh My Guide! Barcelona, una forma diferent de fer turisme de proximitat

  Fes turisme per Barcelona d'una manera diferent. Això ens proposa Oh My Guide! Barcelona, unes rutes culturals inoblidables. Tot el que hi podem trobar amb Cristina Belenguer, periodista, guia de turisme de Catalunya i fundadora d'Oh My Guide. · Pregunta: Oh My Guide! té un important component climàtic, històric o econòmic? · Premi: 2 entrades per a 1 visita guiada en grup amb Oh My Guide! Barcelona segons el calendari vigent de rutes en grup. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Projecte TornaSòl. Recuperació de sòl a Collserola a partir de recursos locals
  Escolta àudio

  Projecte TornaSòl. Recuperació de sòl a Collserola a partir de recursos locals

  El Projecte TornaSòl té com a objectiu promoure l'ús del compost local per a la millora dels sòls agrícoles i adaptació al canvi climàtic. Un projecte dut a terme al Parc Natural de Collserola. Desgranem els objectius i desenvolupament del projecte amb Joan Romanyà, professor d'edafologia a la UB que treballa en les relacions sòl, microbi i planta. · Pregunta: On s'ha dut a terme el Projecte TornaSòl? · Premi: Lot de productes Pastoret amb iogurts ecològics de nabius, plàtan, coco i mango, iogurt grec, crema catalana, quefir i postres vegetals amb ametlla, préssec i maracujà. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • La formatgeria La Frasera
  Escolta àudio

  La formatgeria La Frasera

  De la passió pel formatge a formatger, i tot fet a casa. La llet procedeix del ramat de cabres de La Frasera, de raça murcianogranadina, que pastura en els boscos de la finca. Jordi Lorente, propietari de la formatgeria La Frasera, ens explica el salt del món de l'automoció a viure del formatge. · Pregunta: El nom de La Frasera fa honor a la primera cabra de la formatgeria o a una flor? · Premi: Un lot gurmet de Torrons i Mels Alemany que conté: 3 pots de 150 grams de mel gurmet, 1 pot Olimel crema untable, 4 pots de 50 g de mels clàssiques, 1 pot de còctel apícola i 1 cub d'ametlla xocolatada. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • El projecte de seguiment de les papallones diürnes
  Escolta àudio

  El projecte de seguiment de les papallones diürnes

  El seguiment de les papallones és fonamental per saber l'estat de salut de la nostra natura, és un bioindicador de primer ordre clarament influenciat pel canvi climàtic. Tractem el tema amb Constantí Stefanescu, coordinador de l'Àrea de Lepidòpters del Museu de Ciències Naturals de Granollers, impulsors i coordinadors del CBMS (el projecte de seguiment de les papallones diürnes de Catalunya), i Joan Morales, director del Descobrir. · Pregunta: A Catalunya hi ha més de 10 o més de 100 punts de seguiment de l'activitat de les papallones? · Premi: Lot de 5 paquets de càpsules variades, o bé 5 paquets de 250 grams de cafè en gra, o 5 paquets de 250 grams de cafè molt. El guanyador podrà triar entre les tres opcions. El cafè Novell residu zero no té herbicides ni pesticides i procedeix de cultiu ecològic. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Quin temps farà?
  Escolta àudio

  Quin temps farà?

  Foto: Robby Geebelen · Pregunta: Des que va començar l'any ha plogut a Catalunya més del que toca de mitjana, igual o menys? · Premi: Premi: Una ampolla d'oli d'oliva verge extra sense filtrar de 250 ml i un tap antidegoteig adaptable, gentilesa de Priordei. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Un altaveu original, roba íntima ecològica i l'adeu al cotxes de combustió
  Escolta àudio

  Un altaveu original, roba íntima ecològica i l'adeu al cotxes de combustió

  GreenMeteoMauri us porta roba interior femenina sostenible i sexi, en diuen les creadores, feta i dissenyada aquí, però també uns altaveus per a telèfon i tauleta amb fusta sostenible, sense bateries ni electricitat. Acomiadarem els cotxes de combustió i entendrem per què Mallorca vol ser capital del turisme sostenible. L'ENTREVISTA GREEN - Roba interior sostenible TURISME GREEN – Mallorca vol ser la capital del turisme sostenible LLAR A+++ I CONSUM RESPONSABLE – Altaveus per a telèfon i tauleta amb fusta sostenible, sense bateries ni electricitat MOBILITAT - Adeu als cotxes de combustió EMPRESA i COMERÇ A+++ - Els economistes ho tenen clar: el canvi climàtic ens porta a la ruïna Quin temps farà? Torna el sol de primavera

Anar al contingut