TOTS ELS ÀUDIOS

 • La relació entre el món rural i la fotovoltaica és possible, i la rehabilitació d'edificis
  Escolta àudio

  La relació entre el món rural i la fotovoltaica és possible, i la rehabilitació d'edificis

  GreenMeteoMauri, que porta aquesta setmana mobilitat sostenible, rehabilitació d'edificis, integració de les renovables en el món rural i agrícola, a més de ser prudents amb els productes contra les arnes. Rematem edició parlant d'empreses sostenibles, que són les que tenen més dones als equips directius

  L'ENTREVISTA GREEN – Fotovoltaica i món rural, sense destrucció de sòl agrícola
  GREENTRANSICIÓ ENERGÈTICA – La rehabilitació energètica d'edificis: del 27 de setembre a l'1 d'octubre, Setmana de la Rehabilitació
  LLAR A+++ I CONSUM RESPONSABLE – Com evitar les arnes als nostres armaris
  MOBILITAT – Setmana de la Mobilitat Sostenible
  EMPRESA i COMERÇ A+++ - Més dones a la direcció, més sostenibilitat a les empreses

  GreenMeteoMauri, que porta aquesta setmana mobilitat sostenible, rehabilitació d'edificis, integració de les renovables en el món rural i agrícola, a més de ser prudents amb els productes contra les arnes. Rematem edició parlant d'empreses sostenibles, que són les que tenen més dones als equips directius L'ENTREVISTA GREEN – Fotovoltaica i món rural, sense destrucció de sòl agrícola GREENTRANSICIÓ ENERGÈTICA – La rehabilitació energètica d'edificis: del 27 de setembre a l'1 d'octubre, Setmana de la Rehabilitació LLAR A+++ I CONSUM RESPONSABLE – Com evitar les arnes als nostres armaris MOBILITAT – Setmana de la Mobilitat Sostenible EMPRESA i COMERÇ A+++ - Més dones a la direcció, més sostenibilitat a les empreses

 • Fotovoltaica i món rural, sense destrucció de sòl agrícola
  Escolta àudio

  Fotovoltaica i món rural, sense destrucció de sòl agrícola

  La vida al camp està en perill, amb menys ramaders i menys agricultors a cada any que passa. Fer compatible la vida al camp i la instal·lació de plaques fotovoltaiques és compatible. Guy de Maillé, CEO de Green Concept Management, ens explica aquest model de desenvolupament, per fer que un pagès tingui ingressos extres a partir de la producció elèctrica.

  · Pregunta: Guy de Maillé és francès. Però la seva aposta renovable va per a Catalunya o per a França?
  · Premi: Lot de 5 paquets de càpsules de cafè Novell residu zero, sense herbicides ni pesticides i procedent de cultiu ecològic. O bé 5 paquets de 250 grams de cafè en gra o 5 paquets de 250 grams de cafè molt, a triar pel guanyador.
  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognoms i població.

  La vida al camp està en perill, amb menys ramaders i menys agricultors a cada any que passa. Fer compatible la vida al camp i la instal·lació de plaques fotovoltaiques és compatible. Guy de Maillé, CEO de Green Concept Management, ens explica aquest model de desenvolupament, per fer que un pagès tingui ingressos extres a partir de la producció elèctrica. · Pregunta: Guy de Maillé és francès. Però la seva aposta renovable va per a Catalunya o per a França? · Premi: Lot de 5 paquets de càpsules de cafè Novell residu zero, sense herbicides ni pesticides i procedent de cultiu ecològic. O bé 5 paquets de 250 grams de cafè en gra o 5 paquets de 250 grams de cafè molt, a triar pel guanyador. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognoms i població.

 • Setmana de la rehabilitació energètica d'edificis: del 27 de setembre a l'1 d'octubre
  Escolta àudio

  Setmana de la rehabilitació energètica d'edificis: del 27 de setembre a l'1 d'octubre

  Si vols lluitar contra l'escalfament del planeta, comença per casa teva. Adapta-la i fes-la al més eficient possible. Només el 12% dels edificis residencials de més de 45 anys estan en bon estat de conservació. Ainhoa Mata, cap de la Unitat d'Edificis, Divisió de Gestió Energètica, ens en dona tots els detalls.
  · Pregunta: Quin sistema acostuma a ser més car, a l'hora de rehabilitar acústicament i tèrmicament: el SATE o la façana ventilada?
  · Premi: Llibre "Escombraries i més escombraries", de la col·lecció que tracta els objectius de l'Agenda 2030 de les Nacions Unides per a un desenvolupament sostenible, gentilesa de l'Editorial Barcanova.
  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognoms i població.

  Si vols lluitar contra l'escalfament del planeta, comença per casa teva. Adapta-la i fes-la al més eficient possible. Només el 12% dels edificis residencials de més de 45 anys estan en bon estat de conservació. Ainhoa Mata, cap de la Unitat d'Edificis, Divisió de Gestió Energètica, ens en dona tots els detalls. · Pregunta: Quin sistema acostuma a ser més car, a l'hora de rehabilitar acústicament i tèrmicament: el SATE o la façana ventilada? · Premi: Llibre "Escombraries i més escombraries", de la col·lecció que tracta els objectius de l'Agenda 2030 de les Nacions Unides per a un desenvolupament sostenible, gentilesa de l'Editorial Barcanova. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognoms i població.

 • Més dones a la direcció, més sostenibilitat a les empreses
  Escolta àudio

  Més dones a la direcció, més sostenibilitat a les empreses

  A mesura que les dones es van incorporant en major nombre als consells de direcció de les empreses, creix l'interès d'aquestes pel medi ambient i la sostenibilitat. Hi posem xifres i dades.
  · Pregunta: Qui impulsa més la sostenibilitat a les empreses, l'home o la dona?
  · Premi: Un lot gurmet de torrons i mel Alemany que conté 3 pots de 150 grams de mel gurmet, 1 pot d'Olimel crema untable, 4 pots de 50 g de mels clàssiques, 1 pot de còctel apícola i 1 cub d'ametlla xocolatada.
  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognoms i població.

  A mesura que les dones es van incorporant en major nombre als consells de direcció de les empreses, creix l'interès d'aquestes pel medi ambient i la sostenibilitat. Hi posem xifres i dades. · Pregunta: Qui impulsa més la sostenibilitat a les empreses, l'home o la dona? · Premi: Un lot gurmet de torrons i mel Alemany que conté 3 pots de 150 grams de mel gurmet, 1 pot d'Olimel crema untable, 4 pots de 50 g de mels clàssiques, 1 pot de còctel apícola i 1 cub d'ametlla xocolatada. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognoms i població.

 • Com evitar les arnes als nostres armaris
  Escolta àudio

  Com evitar les arnes als nostres armaris

  Les arnes són insectes que de vegades són als armaris i que es mengen la roba. Com podem saber si en tenim? Com les podem eliminar de manera sostenible? José Luis Gallego ens explica alguns trucs.
  · Pregunta: Quin és el producte que mai hem de fer servir contra les arnes?
  · Premi: Lot de productes Pastoret amb iogurts ecològics de nabius, plàtan, coco i mango, iogurt grec, crema cremada, kèfir i postres vegetals amb ametlla, préssec i maracujà.
  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognoms i població.

  Les arnes són insectes que de vegades són als armaris i que es mengen la roba. Com podem saber si en tenim? Com les podem eliminar de manera sostenible? José Luis Gallego ens explica alguns trucs. · Pregunta: Quin és el producte que mai hem de fer servir contra les arnes? · Premi: Lot de productes Pastoret amb iogurts ecològics de nabius, plàtan, coco i mango, iogurt grec, crema cremada, kèfir i postres vegetals amb ametlla, préssec i maracujà. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognoms i població.

 • Setmana de la Mobilitat Sostenible
  Escolta àudio

  Setmana de la Mobilitat Sostenible

  La setmana de la Mobilitat Sostenible s'ha acabat dimecres, amb el dia sense cotxes, i, en realitat, la circulació i el volum de cotxes a Barcelona arriba als nivells anteriors a la pandèmia. José Luis Gallego ens en dona més detalls.
  · Pregunta: Quin ha estat el lema de la setmana de la mobilitat sostenible d'enguany?
  · Premi: Una ampolla de cava Brut Nature Gran Reserva, gentilesa d'Agustí Torelló i Mata.
  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognoms i població.

  La setmana de la Mobilitat Sostenible s'ha acabat dimecres, amb el dia sense cotxes, i, en realitat, la circulació i el volum de cotxes a Barcelona arriba als nivells anteriors a la pandèmia. José Luis Gallego ens en dona més detalls. · Pregunta: Quin ha estat el lema de la setmana de la mobilitat sostenible d'enguany? · Premi: Una ampolla de cava Brut Nature Gran Reserva, gentilesa d'Agustí Torelló i Mata. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognoms i població.

 • Quin temps farà? El primer cap de setmana de la tardor...
  Escolta àudio

  Quin temps farà? El primer cap de setmana de la tardor...

  Foto: Carles Illa
  · Pregunta: Les darreres 4 setmanes hem tingut tempestes intenses a molts indrets del país, però no a tot arreu. Per mesurar l
  a intensitat d'un aiguat es fa servir el pluviòmetre o el pluviògraf?
  · Premi: Una ampolla d'oli d'oliva verge extra de 250 ml, arbequina, grand Coupage, gentilesa de Priordei.
  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognoms i població.

  Foto: Carles Illa · Pregunta: Les darreres 4 setmanes hem tingut tempestes intenses a molts indrets del país, però no a tot arreu. Per mesurar la intensitat d'un aiguat es fa servir el pluviòmetre o el pluviògraf? · Premi: Una ampolla d'oli d'oliva verge extra de 250 ml, arbequina, grand Coupage, gentilesa de Priordei. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognoms i població.

 • Vine a viure i a veure el món a pagès, una guia de bolets i un art de pesca ja en desús
  Escolta àudio

  Vine a viure i a veure el món a pagès, una guia de bolets i un art de pesca ja en desús

  MeteoMauri aquesta setmana serà a "Benvingut a pagès", però també anem al mar i esbrinem que és l'almadrava. Tornem a terra amb bolets i amb plaques solars i biodiversitat.

  METEOESCAPADES + METEOTEMPS - "Benvingut a pagès", el 2 i 3 d'octubre
  METEOAMBIENT – El desenvolupament de la fotovoltaica amenaça la biodiversitat
  METEOMAR – L'art de la pesca de l'almadrava: un art de pesca mil·lenari, avui, en desús
  METEOTAULA – En temps de bolets, "Guia pràctica de bolets 50 espècies comestibles i 15 espècies tòxiques"
  Quin temps farà? Un cap de setmana ben variat

  MeteoMauri aquesta setmana serà a "Benvingut a pagès", però també anem al mar i esbrinem que és l'almadrava. Tornem a terra amb bolets i amb plaques solars i biodiversitat. METEOESCAPADES + METEOTEMPS - "Benvingut a pagès", el 2 i 3 d'octubre METEOAMBIENT – El desenvolupament de la fotovoltaica amenaça la biodiversitat METEOMAR – L'art de la pesca de l'almadrava: un art de pesca mil·lenari, avui, en desús METEOTAULA – En temps de bolets, "Guia pràctica de bolets 50 espècies comestibles i 15 espècies tòxiques" Quin temps farà? Un cap de setmana ben variat

 • "Benvingut a pagès", el 2 i 3 d'octubre
  Escolta àudio

  "Benvingut a pagès", el 2 i 3 d'octubre

  El cap de setmana del 2 i 3 d'octubre el món de la pagesia, ramaderia i molts altres establiments obren les portes de casa per acostar a tothom la seva manera de treballar. Ramon Sentmartí, director de Prodeca, empresa que organitza "Benvinguts a pagès", i Javier Estrada, de VilaEco del Baix Llobregat, ens expliquen els objectius i els sectors que hi estan implicats.
  · Pregunta: Aquest octubre es recupera ja el format presencial o encara haurem d'esperar a l'any que ve?
  · Premi: Un lot gurmet de torrons i mel Alemany que conté 3 pots de 150 grams de mel gurmet, 1 pot d'Olimel crema untable, 4 pots de 50 g de mels clàssiques, 1 pot de còctel apícola i 1 cub d'ametlla xocolatada.
  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  El cap de setmana del 2 i 3 d'octubre el món de la pagesia, ramaderia i molts altres establiments obren les portes de casa per acostar a tothom la seva manera de treballar. Ramon Sentmartí, director de Prodeca, empresa que organitza "Benvinguts a pagès", i Javier Estrada, de VilaEco del Baix Llobregat, ens expliquen els objectius i els sectors que hi estan implicats. · Pregunta: Aquest octubre es recupera ja el format presencial o encara haurem d'esperar a l'any que ve? · Premi: Un lot gurmet de torrons i mel Alemany que conté 3 pots de 150 grams de mel gurmet, 1 pot d'Olimel crema untable, 4 pots de 50 g de mels clàssiques, 1 pot de còctel apícola i 1 cub d'ametlla xocolatada. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • El desenvolupament de la fotovoltaica amenaça la biodiversitat
  Escolta àudio

  El desenvolupament de la fotovoltaica amenaça la biodiversitat

  A Espanya, el 2020, tot i la pandèmia, es van instal·lar 2,9 GW d'energia solar fotovoltaica. Això no es deu només a la clara voluntat de dur a terme la transició energètica, sinó també al notable abaratiment d'aquesta tecnologia. Un fet que cada dia en fa més atractiva la instal·lació, tant en empreses com en particulars. Però és positiu al 100% aquest desplegament massiu de les fotovoltaiques? José Luis Gallego ens ho aclareix.

  · Pregunta: Quina proporció de projectes renovables ha rebut el govern de l'Estat per assolir els objectius de instal·lació per al 2030?
  · Premi: Lot de 5 paquets de càpsules variades o bé 5 paquets de 250 grams de cafè en gra o 5 paquets de 250 grams de cafè molt. El guanyador pot triar el cafè Novell residu zero que més li convingui, sense herbicides ni pesticides i procedent de cultiu ecològic.
  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  A Espanya, el 2020, tot i la pandèmia, es van instal·lar 2,9 GW d'energia solar fotovoltaica. Això no es deu només a la clara voluntat de dur a terme la transició energètica, sinó també al notable abaratiment d'aquesta tecnologia. Un fet que cada dia en fa més atractiva la instal·lació, tant en empreses com en particulars. Però és positiu al 100% aquest desplegament massiu de les fotovoltaiques? José Luis Gallego ens ho aclareix. · Pregunta: Quina proporció de projectes renovables ha rebut el govern de l'Estat per assolir els objectius de instal·lació per al 2030? · Premi: Lot de 5 paquets de càpsules variades o bé 5 paquets de 250 grams de cafè en gra o 5 paquets de 250 grams de cafè molt. El guanyador pot triar el cafè Novell residu zero que més li convingui, sense herbicides ni pesticides i procedent de cultiu ecològic. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • L'art de la pesca de l'almadrava: un art de pesca mil·lenari, avui, en desús
  Escolta àudio

  L'art de la pesca de l'almadrava: un art de pesca mil·lenari, avui, en desús

  És un de les arts de pesca més antics i també més grans dels emprats per capturar peixos pelàgics, aprofitant les seves migracions de l'Atlàntic a la Mediterrània per reproduir-s'hi. Mario Vizcarro ens explica en què consistia aquesta manera de pescar, quin tipus de peix es pescava i per què va quedar en desús.
  · Pregunta: Quins orígens té la pesca a l'almadrava?
  · Premi: Dos pots de fumet artesanal, gentilesa de la Confraria de Pescadors Verge del Carme de Sant Carles de la Ràpita.
  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  És un de les arts de pesca més antics i també més grans dels emprats per capturar peixos pelàgics, aprofitant les seves migracions de l'Atlàntic a la Mediterrània per reproduir-s'hi. Mario Vizcarro ens explica en què consistia aquesta manera de pescar, quin tipus de peix es pescava i per què va quedar en desús. · Pregunta: Quins orígens té la pesca a l'almadrava? · Premi: Dos pots de fumet artesanal, gentilesa de la Confraria de Pescadors Verge del Carme de Sant Carles de la Ràpita. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • En temps de bolets, "Guia pràctica de bolets 50 espècies comestibles i 15 espècies tòxiques"
  Escolta àudio

  En temps de bolets, "Guia pràctica de bolets 50 espècies comestibles i 15 espècies tòxiques"

  Ara que arriba la temporada alta dels bolets és moment de tenir una guia a mà per no tenir dubtes de quin agafar. Amb Joan Montón, autor del llibre, estudiós del món dels bolets de fa més de 35 anys i membre de diverses societats micològiques, ens donarà uns quants consells i el que trobarem a dins del seu llibre.
  · Pregunta: Hi ha bolets que enganyen i poden ser verinosos. El Joan, d'entre les 15 varietats tòxiques que presenta, ens comenta un tipus de rovelló que pot ser letal si ens confonem. Quin?
  · Premi: Una ampolla de cava Brut Nature Gran Reserva, gentilesa d'Agustí Torelló i Mata.
  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  Ara que arriba la temporada alta dels bolets és moment de tenir una guia a mà per no tenir dubtes de quin agafar. Amb Joan Montón, autor del llibre, estudiós del món dels bolets de fa més de 35 anys i membre de diverses societats micològiques, ens donarà uns quants consells i el que trobarem a dins del seu llibre. · Pregunta: Hi ha bolets que enganyen i poden ser verinosos. El Joan, d'entre les 15 varietats tòxiques que presenta, ens comenta un tipus de rovelló que pot ser letal si ens confonem. Quin? · Premi: Una ampolla de cava Brut Nature Gran Reserva, gentilesa d'Agustí Torelló i Mata. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Quin temps farà? Un cap de setmana ben variat
  Escolta àudio

  Quin temps farà? Un cap de setmana ben variat

  Foto: Xavier Coll
  · Pregunta: El cumulonimbus incus té forma de?
  · Premi: Una ampolla d'oli d'oliva extra verge de 250 ml
  macerat amb tòfona blanca, amb tap antidegoteig adaptable, gentilesa de Priordei.
  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  Foto: Xavier Coll · Pregunta: El cumulonimbus incus té forma de? · Premi: Una ampolla d'oli d'oliva extra verge de 250 ml macerat amb tòfona blanca, amb tap antidegoteig adaptable, gentilesa de Priordei. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Borges amb la sostenibilitat, parlem de mosquits i veure si les autocaravanes són ecològiques
  Escolta àudio

  Borges amb la sostenibilitat, parlem de mosquits i veure si les autocaravanes són ecològiques

  GreenMeteoMauri, aquesta setmana que ens porta un anunci de Barcelona que menja la contaminació de 3.000 cotxes al dia, toca Setmana de la Mobilitat Sostenible i ens acostem als ossos del Pirineu. L'entrevista la fem a la gent del Grup Borges, amb 125 anys d'història.

  L'ENTREVISTA GREEN – 125 anys de Borges, un futur sostenible
  GREENTRANSICIÓ ENERGÈTICA – Del 16 al 22, Setmana de la Mobilitat Sostenible
  TURISME GREEN – L'os bru com a dinamitzador del turisme de natura
  LLAR A+++ I CONSUM RESPONSABLE – Què fem amb els mosquits?
  MOBILITAT – Viatjar amb autocaravana és més ecològic?
  EMPRESA i COMERÇ A+++ - Primer anunci del món de mobiliari urbà que purifica l'aire

  GreenMeteoMauri, aquesta setmana que ens porta un anunci de Barcelona que menja la contaminació de 3.000 cotxes al dia, toca Setmana de la Mobilitat Sostenible i ens acostem als ossos del Pirineu. L'entrevista la fem a la gent del Grup Borges, amb 125 anys d'història. L'ENTREVISTA GREEN – 125 anys de Borges, un futur sostenible GREENTRANSICIÓ ENERGÈTICA – Del 16 al 22, Setmana de la Mobilitat Sostenible TURISME GREEN – L'os bru com a dinamitzador del turisme de natura LLAR A+++ I CONSUM RESPONSABLE – Què fem amb els mosquits? MOBILITAT – Viatjar amb autocaravana és més ecològic? EMPRESA i COMERÇ A+++ - Primer anunci del món de mobiliari urbà que purifica l'aire

 • 125 anys de Borges, un futur sostenible
  Escolta àudio

  125 anys de Borges, un futur sostenible

  Borges fa una aposta ferma per la sostenibilitat i per l'agricultura responsable. Anna Cosconera, responsable de Responsabilitat Social Corporativa de Borges, ens explica l'estratègia per ser més eficients, sostenibles i responsables amb el planeta, des del lloc d'origen del producte fins que arriba al consumidor.

  · Pregunta: A Borges tenen camions amb hidrogen o amb gas?
  · Premi: 1 sopar per a dues persones al restaurant Aradi, per gaudir-ne en temporada baixa i concretar-ne la data amb el restaurant, gentilesa d'Aromar Hotels & Restaurants
  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognoms i població.

  Borges fa una aposta ferma per la sostenibilitat i per l'agricultura responsable. Anna Cosconera, responsable de Responsabilitat Social Corporativa de Borges, ens explica l'estratègia per ser més eficients, sostenibles i responsables amb el planeta, des del lloc d'origen del producte fins que arriba al consumidor. · Pregunta: A Borges tenen camions amb hidrogen o amb gas? · Premi: 1 sopar per a dues persones al restaurant Aradi, per gaudir-ne en temporada baixa i concretar-ne la data amb el restaurant, gentilesa d'Aromar Hotels & Restaurants >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognoms i població.

Anar al contingut