Empresa i Comerç A+++

 • Congelador i neveres de comerços i fuites d'energia que disparen la factura
  Escolta àudio

  Congelador i neveres de comerços i fuites d'energia que disparen la factura

  El consum energètic del comerç: càrregues frigorífiques i càrregues de clima estacionalitat. Quin és l'estalvi amb aparells eficients? Com podem fer un bon ús de l'energia? Aquí tens les respostes.

  Pregunta: Al comerç i superfícies comercials, un bon aïllament es notarà més que una bona climatització?
  Premi: Un lot d'11 productes làctics Pastoret.

  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  El consum energètic del comerç: càrregues frigorífiques i càrregues de clima estacionalitat. Quin és l'estalvi amb aparells eficients? Com podem fer un bon ús de l'energia? Aquí tens les respostes. Pregunta: Al comerç i superfícies comercials, un bon aïllament es notarà més que una bona climatització? Premi: Un lot d'11 productes làctics Pastoret. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Relacions contractuals, potència, tarifa d'un empresa i energia verda
  Escolta àudio

  Relacions contractuals, potència, tarifa d'un empresa i energia verda

  Saps quant consumeixen els electrodomèstics com neveres, congeladors o forn del teu establiment? Saps com baixar el cost de la teva factura? Manel Rivero, gestor expert en eficiència i eficàcia energètica, respon a aquestes preguntes i descobreix el consum amagat.

  Pregunta: Els consums ocults anuals a casa poden superar el 10%?
  Premi: Un aplicador de cera liquida ecològica, a triar entre la versió d'esquí alpí, per a hidratar les pells de foca, d'esquí de fons o per als practicants de l'snowboard, o bé, triar un pack de ceres sòlides amb una mostra de cera per a cada temperatura de la neu.

  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  Saps quant consumeixen els electrodomèstics com neveres, congeladors o forn del teu establiment? Saps com baixar el cost de la teva factura? Manel Rivero, gestor expert en eficiència i eficàcia energètica, respon a aquestes preguntes i descobreix el consum amagat. Pregunta: Els consums ocults anuals a casa poden superar el 10%? Premi: Un aplicador de cera liquida ecològica, a triar entre la versió d'esquí alpí, per a hidratar les pells de foca, d'esquí de fons o per als practicants de l'snowboard, o bé, triar un pack de ceres sòlides amb una mostra de cera per a cada temperatura de la neu. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Nous aliments per a una dieta sostenible
  Escolta àudio

  Nous aliments per a una dieta sostenible

  Un informe de la WWF, la Universitat de Washington i Knorr que porta per títol "Els 50 aliments del futur" explica que en l'actualitat el 75% dels aliments que consumeix la població mundial provenen tan sols de 12 espècies vegetals i 5 animals. L'informe demostra que hi ha 50.000 espècies comestibles, de les quals avui només se'n consumeixen entre 150 i 200. Quines són? Les descobrim.

  Pregunta: Quins són el tres aliments en què està basada més de la meitat de la nostra dieta?
  Premi: Lot amb 1 pot de mel de 250 g amb pol·len, gelea i pròpolis, 3 pots de mel de 150 grams (un amb gingebre, un amb pell de taronja i un amb cúrcuma), 1 estoig Premium de mels monoflorals 3x50g, 1 pot d'agredolç de mel de castanyer de 250 ml i 2 barres de torró de 30 g (tou i dur), gentilesa de Mels Alemany.

  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  Un informe de la WWF, la Universitat de Washington i Knorr que porta per títol "Els 50 aliments del futur" explica que en l'actualitat el 75% dels aliments que consumeix la població mundial provenen tan sols de 12 espècies vegetals i 5 animals. L'informe demostra que hi ha 50.000 espècies comestibles, de les quals avui només se'n consumeixen entre 150 i 200. Quines són? Les descobrim. Pregunta: Quins són el tres aliments en què està basada més de la meitat de la nostra dieta? Premi: Lot amb 1 pot de mel de 250 g amb pol·len, gelea i pròpolis, 3 pots de mel de 150 grams (un amb gingebre, un amb pell de taronja i un amb cúrcuma), 1 estoig Premium de mels monoflorals 3x50g, 1 pot d'agredolç de mel de castanyer de 250 ml i 2 barres de torró de 30 g (tou i dur), gentilesa de Mels Alemany. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Harley-Davidson reforça l'aposta pel motor elèctric
  Escolta àudio

  Harley-Davidson reforça l'aposta pel motor elèctric

  Harley-Davidson acaba de presentar a la Fira de Motociclisme d'Aspen (Estats Units) dos nous conceptes de motos elèctriques que no requereixen de carnet de conduir per conduir-les. Aquest llançament forma part de l'expansió cap a un "futur diferent i 100% elèctric de la companyia". José Luis Gallego ens mostra la línia de futur d'aquesta mítica marca, amb data anunciada de només fabricar motos elèctriques.

  Pregunta: Quina és la marca de motocicletes que només fabricarà models elèctrics a partir del 2030?
  Premi: 2 forfets per esquiar a Tuixent-Lavansa un cap de setmana a concretar amb la gent de l'estació d'esquí nòrdic

  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  Harley-Davidson acaba de presentar a la Fira de Motociclisme d'Aspen (Estats Units) dos nous conceptes de motos elèctriques que no requereixen de carnet de conduir per conduir-les. Aquest llançament forma part de l'expansió cap a un "futur diferent i 100% elèctric de la companyia". José Luis Gallego ens mostra la línia de futur d'aquesta mítica marca, amb data anunciada de només fabricar motos elèctriques. Pregunta: Quina és la marca de motocicletes que només fabricarà models elèctrics a partir del 2030? Premi: 2 forfets per esquiar a Tuixent-Lavansa un cap de setmana a concretar amb la gent de l'estació d'esquí nòrdic >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Les tovalloletes humides biodegradables. Ho són de veritat?
  Escolta àudio

  Les tovalloletes humides biodegradables. Ho són de veritat?

  Una cadena de supermercats ha presentat una "revolució" en el sector de les tovalloletes humides amb un nou material, amb més contingut de cel·lulosa que les fa biodegradables en contacte amb l'aigua. És per això que a l'envàs hi diu "ecològiques", i es poden llençar tranquil·lament pel vàter. Però... ho són en realitat? Es desfan completament? Quin tipus de residu deixen?
  A GreenMeteoMauri hem fet la prova. I el resultat és...

  Pregunta: Són biodegradables de veritat les tovalloletes que ho anuncien?
  Premi: Una ampolla de vi blanc Magnum d'Aptià, 100% Macabeu, gentilesa d'Agustí Torelló i Mata.

  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  Una cadena de supermercats ha presentat una "revolució" en el sector de les tovalloletes humides amb un nou material, amb més contingut de cel·lulosa que les fa biodegradables en contacte amb l'aigua. És per això que a l'envàs hi diu "ecològiques", i es poden llençar tranquil·lament pel vàter. Però... ho són en realitat? Es desfan completament? Quin tipus de residu deixen? A GreenMeteoMauri hem fet la prova. I el resultat és... Pregunta: Són biodegradables de veritat les tovalloletes que ho anuncien? Premi: Una ampolla de vi blanc Magnum d'Aptià, 100% Macabeu, gentilesa d'Agustí Torelló i Mata. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Amb responsabilitat ambiental en el món econòmic
  Escolta àudio

  Amb responsabilitat ambiental en el món econòmic

  L'economia verda i la circular són puntals d'una nova manera de funcionar. L'empresa i també el petit comerç hi tenen molt a dir.

  Pregunta: el Port de Barcelona aposta per la implantació progressiva d'un combustible. Quin?
  Premi: 1 lot amb 4 barres de torró de 300 grams (tou, crema, xocolata i crocant) 1 tortell imperial, 1 estoig de 3 mels monoflorals de 50 grams, 1 expositor de mel amb fruits secs de 125 g i 2 pots de 150 g de mel amb cúrcuma i mel amb pell de taronja, gentilesa de Mels Alemany.

  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  L'economia verda i la circular són puntals d'una nova manera de funcionar. L'empresa i també el petit comerç hi tenen molt a dir. Pregunta: el Port de Barcelona aposta per la implantació progressiva d'un combustible. Quin? Premi: 1 lot amb 4 barres de torró de 300 grams (tou, crema, xocolata i crocant) 1 tortell imperial, 1 estoig de 3 mels monoflorals de 50 grams, 1 expositor de mel amb fruits secs de 125 g i 2 pots de 150 g de mel amb cúrcuma i mel amb pell de taronja, gentilesa de Mels Alemany. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Comerços amb portes obertes i súpers amb neveres obertes. Cal regulació?
  Escolta àudio

  Comerços amb portes obertes i súpers amb neveres obertes. Cal regulació?

  La importància de les portes en congeladors i neveres per reduir el consum d'electricitat. José Luis Gallego ens dona dades i xifres de l'impacte de no tenir portes i deixar que la fredor s'escapi.

  La importància de les portes en congeladors i neveres per reduir el consum d'electricitat. José Luis Gallego ens dona dades i xifres de l'impacte de no tenir portes i deixar que la fredor s'escapi.

 • Quin sistema de climatització triar en un hotel, casa rural o establiment de gran consum?
  Escolta àudio

  Quin sistema de climatització triar en un hotel, casa rural o establiment de gran consum?

  La calefacció és un dels elements que consumeixen més en un establiment i cal que sigui el més eficient possible per estalviar energia, que es tradueix en factures més baixes i menys despesa. Quina és la millor? T'ho expliquem detalladament.

  La calefacció és un dels elements que consumeixen més en un establiment i cal que sigui el més eficient possible per estalviar energia, que es tradueix en factures més baixes i menys despesa. Quina és la millor? T'ho expliquem detalladament.

 • Compra i venda responsable per festes
  Escolta àudio

  Compra i venda responsable per festes

  És temps de regals, temps d'embolcalls i més embolcalls, però calen? Quin és el nostre paper dins aquest món consumista? Com podem actuar per ser més responsables? Et donem uns quants consells

  És temps de regals, temps d'embolcalls i més embolcalls, però calen? Quin és el nostre paper dins aquest món consumista? Com podem actuar per ser més responsables? Et donem uns quants consells

 • Com comunicar la sostenibilitat i eficiència de la teva empresa
  Escolta àudio

  Com comunicar la sostenibilitat i eficiència de la teva empresa

  Hem de donar a conèixer als clients i a la societat els nostres valors de sostenibilitat i explicar les mesures que hem pres per aconseguir la màxima eficiència energètica. T'expliquem què hem de fer -i com- per arribar a tothom.

  Hem de donar a conèixer als clients i a la societat els nostres valors de sostenibilitat i explicar les mesures que hem pres per aconseguir la màxima eficiència energètica. T'expliquem què hem de fer -i com- per arribar a tothom.

 • Reduir 400 euros mensuals en la factura de la llum amb la mínima inversió
  Escolta àudio

  Reduir 400 euros mensuals en la factura de la llum amb la mínima inversió

  Aquest és l'estalvi mensual d'una farmàcia només amb una petita inversió, recuperada en molt poc temps, amb criteris sostenibles. Si la factura de la llum et puja massa, pensa en Green, i escolta quins són els punts on pots estalviar.

  Aquest és l'estalvi mensual d'una farmàcia només amb una petita inversió, recuperada en molt poc temps, amb criteris sostenibles. Si la factura de la llum et puja massa, pensa en Green, i escolta quins són els punts on pots estalviar.

 • L'eliminació de les bosses de plàstic. Els exemples de Bon Preu i la Seu d'Urgell
  Escolta àudio

  L'eliminació de les bosses de plàstic. Els exemples de Bon Preu i la Seu d'Urgell

  La guerra contra les bosses de plàstic és un fet. Però cal esperar que ens ho prohibeixi Europa? Aquí teniu dos exemples, una empresa i un ajuntament de capital de comarca, pioners que han posat fil a l'agulla. Com ho han fet, com ho han aplicat i amb què ho han substituït.

  La guerra contra les bosses de plàstic és un fet. Però cal esperar que ens ho prohibeixi Europa? Aquí teniu dos exemples, una empresa i un ajuntament de capital de comarca, pioners que han posat fil a l'agulla. Com ho han fet, com ho han aplicat i amb què ho han substituït.

 • Del Black Friday al Green Friday
  Escolta àudio

  Del Black Friday al Green Friday

  Del consumisme del Black Friday al pensament d'estalvi energètic a casa del Green Friday. Quant ets capaç de gastar-te per una televisió nova i quant inverteixes a reduir el consum energètic a casa? Et donem xifres d'aïllament tèrmic i acústic.

  Del consumisme del Black Friday al pensament d'estalvi energètic a casa del Green Friday. Quant ets capaç de gastar-te per una televisió nova i quant inverteixes a reduir el consum energètic a casa? Et donem xifres d'aïllament tèrmic i acústic.

 • El futur de l'energia i el paper de l'Institut Català de l'Energia
  Escolta àudio

  El futur de l'energia i el paper de l'Institut Català de l'Energia

  L'energia és el motor de la vida, de l'economia i de tot el que ens envolta. Cal ser conscient de la dificultat per transformar-la i cal ser respectuós amb el medi ambient. Manel Torrent, director de l'ICAEN, ens mostra les estratègies de futur de l'energia a Catalunya.

  Pregunta: El nou govern de l'Estat pot ser un fre o un impuls a les renovables?
  Premi: Una ampolla de cava Barrica Gran Reserva 2012 gentilesa d'Agustí Torelló i Mata.

  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  L'energia és el motor de la vida, de l'economia i de tot el que ens envolta. Cal ser conscient de la dificultat per transformar-la i cal ser respectuós amb el medi ambient. Manel Torrent, director de l'ICAEN, ens mostra les estratègies de futur de l'energia a Catalunya. Pregunta: El nou govern de l'Estat pot ser un fre o un impuls a les renovables? Premi: Una ampolla de cava Barrica Gran Reserva 2012 gentilesa d'Agustí Torelló i Mata. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Breus consells per fer més sostenible la teva empresa
  Escolta àudio

  Breus consells per fer més sostenible la teva empresa

  De vegades podem fer molt més sostenible la nostra empresa sense gaire inversió, simplement amb petites accions en què potser no havíem pensat. Aquí tens uns quants consells per fer un pas més en el respecte al medi ambient. Uns aspectes que no estan renyits amb el creixement de l'empresa.

  De vegades podem fer molt més sostenible la nostra empresa sense gaire inversió, simplement amb petites accions en què potser no havíem pensat. Aquí tens uns quants consells per fer un pas més en el respecte al medi ambient. Uns aspectes que no estan renyits amb el creixement de l'empresa.

Anar al contingut