Empresa i Comerç A+++

 • La moda es recicla: es diu "moda upcycling"
  Escolta àudio

  La moda es recicla: es diu "moda upcycling"

  Cada vegada són més les empreses tèxtils que es passen a la moda sostenible. Fins i tot les d'alta costura. En les últimes desfilades de moda, les col·leccions que desperten més sorpresa són les de roba i complements elaborats amb residus de plàstic com ampolles, pancartes publicitàries, tendals, pneumàtics usats i, especialment, xarxes de pesca. Ho desgranem.
  · Pregunta: Quina quantitat de plàstic s'aboca cada any als oceans?
  · Premi: Un tubular de coll d'ICat
  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognoms i població.

  Cada vegada són més les empreses tèxtils que es passen a la moda sostenible. Fins i tot les d'alta costura. En les últimes desfilades de moda, les col·leccions que desperten més sorpresa són les de roba i complements elaborats amb residus de plàstic com ampolles, pancartes publicitàries, tendals, pneumàtics usats i, especialment, xarxes de pesca. Ho desgranem. · Pregunta: Quina quantitat de plàstic s'aboca cada any als oceans? · Premi: Un tubular de coll d'ICat >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognoms i població.

 • Més dones a la direcció, més sostenibilitat a les empreses
  Escolta àudio

  Més dones a la direcció, més sostenibilitat a les empreses

  A mesura que les dones es van incorporant en major nombre als consells de direcció de les empreses, creix l'interès d'aquestes pel medi ambient i la sostenibilitat. Hi posem xifres i dades.
  · Pregunta: Qui impulsa més la sostenibilitat a les empreses, l'home o la dona?
  · Premi: Un lot gurmet de torrons i mel Alemany que conté 3 pots de 150 grams de mel gurmet, 1 pot d'Olimel crema untable, 4 pots de 50 g de mels clàssiques, 1 pot de còctel apícola i 1 cub d'ametlla xocolatada.
  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognoms i població.

  A mesura que les dones es van incorporant en major nombre als consells de direcció de les empreses, creix l'interès d'aquestes pel medi ambient i la sostenibilitat. Hi posem xifres i dades. · Pregunta: Qui impulsa més la sostenibilitat a les empreses, l'home o la dona? · Premi: Un lot gurmet de torrons i mel Alemany que conté 3 pots de 150 grams de mel gurmet, 1 pot d'Olimel crema untable, 4 pots de 50 g de mels clàssiques, 1 pot de còctel apícola i 1 cub d'ametlla xocolatada. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognoms i població.

 • Primer anunci del món de mobiliari urbà que purifica l'aire
  Escolta àudio

  Primer anunci del món de mobiliari urbà que purifica l'aire

  Barcelona Energia, la companyia pública d'electricitat 100% renovable, ha apostat per un nou concepte de plafons o marquesines publicitàries que purifiquen l'aire de l'entorn. Un suport publicitari únic al món. Xavier Balsa, responsable de Màrqueting i Comunicació de Barcelona Energia, ens explica quants n'hi ha d'instal·lats a Barcelona i com funcionen.
  · Pregunta: Aquest primer plafó d'anunci es troba a Barcelona o a Sant Just Desvern?
  · Premi: Una ampolla de cava Ubac, ecològic, gentilesa d'Agustí Torelló i Mata
  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognoms i població.

  Barcelona Energia, la companyia pública d'electricitat 100% renovable, ha apostat per un nou concepte de plafons o marquesines publicitàries que purifiquen l'aire de l'entorn. Un suport publicitari únic al món. Xavier Balsa, responsable de Màrqueting i Comunicació de Barcelona Energia, ens explica quants n'hi ha d'instal·lats a Barcelona i com funcionen. · Pregunta: Aquest primer plafó d'anunci es troba a Barcelona o a Sant Just Desvern? · Premi: Una ampolla de cava Ubac, ecològic, gentilesa d'Agustí Torelló i Mata >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognoms i població.

 • Adeu als plàstics d'un sol ús
  Escolta àudio

  Adeu als plàstics d'un sol ús

  L'ús de coberts i plats, remenadors de begudes, bastonets de les orelles, palletes o recipients de plàstic per a aliments ha arribat a la fi. Només es poden vendre als comerços fins a exhaurir-ne les existències. Hi ha molt més, que afecta productes com les compreses, tovalloletes humides i cigarretes amb filtres de plàstic, t'ho expliquem.
  · Pregunta: Des de quan estan prohibits els productes de plàstic d'un sol ús?
  · Premi: Un lot gurmet de Torrons i Mels Alemany que conté 3 pots de 150 grams de mel gurmet, 1 pot d'Olimel crema untable, 4 pots de 50 g de mels clàssiques, 1 pot de còctel apícola i 1 cub d'ametlla xocolatada.
  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognoms i població.

  L'ús de coberts i plats, remenadors de begudes, bastonets de les orelles, palletes o recipients de plàstic per a aliments ha arribat a la fi. Només es poden vendre als comerços fins a exhaurir-ne les existències. Hi ha molt més, que afecta productes com les compreses, tovalloletes humides i cigarretes amb filtres de plàstic, t'ho expliquem. · Pregunta: Des de quan estan prohibits els productes de plàstic d'un sol ús? · Premi: Un lot gurmet de Torrons i Mels Alemany que conté 3 pots de 150 grams de mel gurmet, 1 pot d'Olimel crema untable, 4 pots de 50 g de mels clàssiques, 1 pot de còctel apícola i 1 cub d'ametlla xocolatada. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognoms i població.

 • En què consisteix l'ecodisseny i per què les empreses aposten ara per ell?
  Escolta àudio

  En què consisteix l'ecodisseny i per què les empreses aposten ara per ell?

  El millor residu és el que no es genera. La millor manera d'aconseguir-ho és prevenir els residus des del principi, reduint els materials que formen els envasos i embolcalls i afavorint la seva reciclabilitat a la fi de la seva vida útil. D'això en diem ecodisseny. José Luis Gallego ens ho explica.
  · Pregunta: Quina és l'estratègia que està contribuint més a reduir els residus dels envasos?
  · Premi: Un lot gurmet de Torrons i Mels Alemany que conté 3 pots de 150 grams de mel gurmet, 1 pot Olimel crema untable, 4 pots de 50 g de mels clàssiques, 1 pot de còctel apícola i 1 cub d'ametlla xocolatada.
  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognoms i població.

  El millor residu és el que no es genera. La millor manera d'aconseguir-ho és prevenir els residus des del principi, reduint els materials que formen els envasos i embolcalls i afavorint la seva reciclabilitat a la fi de la seva vida útil. D'això en diem ecodisseny. José Luis Gallego ens ho explica. · Pregunta: Quina és l'estratègia que està contribuint més a reduir els residus dels envasos? · Premi: Un lot gurmet de Torrons i Mels Alemany que conté 3 pots de 150 grams de mel gurmet, 1 pot Olimel crema untable, 4 pots de 50 g de mels clàssiques, 1 pot de còctel apícola i 1 cub d'ametlla xocolatada. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognoms i població.

 • La contaminació per plàstic té nom i cognoms
  Escolta àudio

  La contaminació per plàstic té nom i cognoms

  Un estudi de l'oenagé australiana 'Minderoo Foundation' ha revelat que 20 empreses són les responsables de l'55% de les deixalles plàstics que es generen anualment arreu del món. Quines són i on contaminen?
  · Pregunta: Quantes empreses són les responsables del 55% del plàstic que es genera com a residu al món?
  · Premi: Un lot gurmet de Torrons i Mels Alemany que conté 3 pots de 150 grams de mel gurmet, 1 pot Olimel crema untable, 4 pots de 50 g de mels clàssiques, 1 pot de còctel apícola i 1 cub d'ametlla xocolatada.
  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognoms i població.

  Un estudi de l'oenagé australiana 'Minderoo Foundation' ha revelat que 20 empreses són les responsables de l'55% de les deixalles plàstics que es generen anualment arreu del món. Quines són i on contaminen? · Pregunta: Quantes empreses són les responsables del 55% del plàstic que es genera com a residu al món? · Premi: Un lot gurmet de Torrons i Mels Alemany que conté 3 pots de 150 grams de mel gurmet, 1 pot Olimel crema untable, 4 pots de 50 g de mels clàssiques, 1 pot de còctel apícola i 1 cub d'ametlla xocolatada. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognoms i població.

 • Lloguer de roba, la moda més sostenible
  Escolta àudio

  Lloguer de roba, la moda més sostenible

  Fa deu anys apareixia als Estats Units la primera plataforma d'armaris compartits, sota l'eslògan "Llogar és reciclar". Seguint aquest model, fa poc va aparèixer Ecodicta, una plataforma de "fashion sharing". T'expliquem com funciona.
  · Pregunta: Quina és l'alternativa que està revolucionant el món de la moda als EUA?
  · Premi: Una ampolla de cava ecològic Brut reserva, gentilesa d'Agustí Torelló i Mata.
  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognoms i població.

  Fa deu anys apareixia als Estats Units la primera plataforma d'armaris compartits, sota l'eslògan "Llogar és reciclar". Seguint aquest model, fa poc va aparèixer Ecodicta, una plataforma de "fashion sharing". T'expliquem com funciona. · Pregunta: Quina és l'alternativa que està revolucionant el món de la moda als EUA? · Premi: Una ampolla de cava ecològic Brut reserva, gentilesa d'Agustí Torelló i Mata. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognoms i població.

 • Reciclar té premi a les estacions de Ferrocarrils
  Escolta àudio

  Reciclar té premi a les estacions de Ferrocarrils

  Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FCG) està implantant a les seves estacions unes màquines de retorn d'envasos on els viatgers podran reciclar llaunes i ampolles de plàstic de begudes i obtenir-ne recompenses. T'expliquem com es pot fer i quines són les recompenses.
  · Pregunta: Com es diu el sistema de reciclatge amb premi que està funcionant en moltes estacions de Ferrocarrils i en molts municipis de Catalunya?
  · Premi: Lot de productes Pastoret amb iogurts ecològics de nabius, plàtan, coco i mango, iogurt Grec, crema catalana, quefir i postres vegetals amb ametlla, préssec i maracujà.
  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FCG) està implantant a les seves estacions unes màquines de retorn d'envasos on els viatgers podran reciclar llaunes i ampolles de plàstic de begudes i obtenir-ne recompenses. T'expliquem com es pot fer i quines són les recompenses. · Pregunta: Com es diu el sistema de reciclatge amb premi que està funcionant en moltes estacions de Ferrocarrils i en molts municipis de Catalunya? · Premi: Lot de productes Pastoret amb iogurts ecològics de nabius, plàtan, coco i mango, iogurt Grec, crema catalana, quefir i postres vegetals amb ametlla, préssec i maracujà. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • La cursa boja cap a la sostenibilitat
  Escolta àudio

  La cursa boja cap a la sostenibilitat

  Segurament us resultarà sorprenent observar les grans declaracions de bones intencions mediambientals que s'estan difonent des de fa uns mesos entre les grans empreses de tots els sectors. Però, fins on són creïbles, aquestes declaracions? José Luis Gallego ens n'ensenya la veritat i el que amaguen algunes empreses.
  · Pregunta: Com es diu el fons d'inversió que ha exigit una aposta per la sostenibilitat a les principals companyies de l'Ibex?
  · Premi: Un bolígraf de Catalunya Ràdio amb punter tàctil.
  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  Segurament us resultarà sorprenent observar les grans declaracions de bones intencions mediambientals que s'estan difonent des de fa uns mesos entre les grans empreses de tots els sectors. Però, fins on són creïbles, aquestes declaracions? José Luis Gallego ens n'ensenya la veritat i el que amaguen algunes empreses. · Pregunta: Com es diu el fons d'inversió que ha exigit una aposta per la sostenibilitat a les principals companyies de l'Ibex? · Premi: Un bolígraf de Catalunya Ràdio amb punter tàctil. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Els economistes ho tenen clar: el canvi climàtic ens porta a la ruïna
  Escolta àudio

  Els economistes ho tenen clar: el canvi climàtic ens porta a la ruïna

  Una nova investigació encarregada per l'ONU i realitzada per l'Institut d'Integritat Política de la Universitat de Nova York mostra que els economistes consideren necessari prendre mesures "immediates i dràstiques" per evitar l'avanç del canvi climàtic i evitar bilions de dòlars en danys cada any. José Luís Gallego ens en dona més detalls.
  · Pregunta: Quin percentatge anual del PIB mundial s'anirà menjant el canvi climàtic si no fem res per mitigar-ho?
  · Premi: Llibre "Com és la teva energia?", de la col·lecció que tracta els objectius de l'Agenda 2030 de les Nacions Unides per a un desenvolupament sostenible, gentilesa de l'Editorial Barcanova.
  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  Una nova investigació encarregada per l'ONU i realitzada per l'Institut d'Integritat Política de la Universitat de Nova York mostra que els economistes consideren necessari prendre mesures "immediates i dràstiques" per evitar l'avanç del canvi climàtic i evitar bilions de dòlars en danys cada any. José Luís Gallego ens en dona més detalls. · Pregunta: Quin percentatge anual del PIB mundial s'anirà menjant el canvi climàtic si no fem res per mitigar-ho? · Premi: Llibre "Com és la teva energia?", de la col·lecció que tracta els objectius de l'Agenda 2030 de les Nacions Unides per a un desenvolupament sostenible, gentilesa de l'Editorial Barcanova. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Eficiència energètica i estalvi econòmic als Mercat s Municipals de Barcelona
  Escolta àudio

  Eficiència energètica i estalvi econòmic als Mercat s Municipals de Barcelona

  Els Mercats Municipals de Barcelona es disposen a reduir les seves emissions de gasos amb efecte hivernacle gràcies a un conveni de col·laboració amb Barcelona Energia: la comercialitzadora d'energia verda municipal. Us expliquem com es durà a terme.
  · Pregunta: Quina és la principal característica de l'energia que comercialitza Barcelona Energia?
  · Premi: Llibre "Com és la teva energia?" de la col·lecció que tracta els objectius de l'Agenda 2030 de les Nacions Unides per a un desenvolupament sostenible, gentilesa de l'Editorial Barcanova.
  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població

  Els Mercats Municipals de Barcelona es disposen a reduir les seves emissions de gasos amb efecte hivernacle gràcies a un conveni de col·laboració amb Barcelona Energia: la comercialitzadora d'energia verda municipal. Us expliquem com es durà a terme. · Pregunta: Quina és la principal característica de l'energia que comercialitza Barcelona Energia? · Premi: Llibre "Com és la teva energia?" de la col·lecció que tracta els objectius de l'Agenda 2030 de les Nacions Unides per a un desenvolupament sostenible, gentilesa de l'Editorial Barcanova. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població

 • Les noves tarifes elèctriques a partir de l'1 de juny
  Escolta àudio

  Les noves tarifes elèctriques a partir de l'1 de juny

  Les factures elèctriques a partir de l'1 de juny seran una mica diferents. Cal saber quines són les modificacions que hi haurà per treure el màxim profit i per pagar tan poc com sigui possible. Unes tarifes que s'haurien d'haver aplicat l'1 de novembre, després retardades a l'1 d'abril i que, definitivament, s'aplicaran a partir de l'1 de juny. Les novetats ens les explica David Villar, cap de la Unitat de Prospectiva Energètica i Sostenibilitat.

  · Pregunta: El cap de setmana amb les noves tarifes a partir de l'1 de juny, pagarem més o menys?
  · Premi: Lot de productes Pastoret amb iogurts ecològics de nabius, plàtan, coco i mango, iogurt grec, crema catalana, kefir i postres vegetals amb ametlla, préssec i maracujà.
  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  Les factures elèctriques a partir de l'1 de juny seran una mica diferents. Cal saber quines són les modificacions que hi haurà per treure el màxim profit i per pagar tan poc com sigui possible. Unes tarifes que s'haurien d'haver aplicat l'1 de novembre, després retardades a l'1 d'abril i que, definitivament, s'aplicaran a partir de l'1 de juny. Les novetats ens les explica David Villar, cap de la Unitat de Prospectiva Energètica i Sostenibilitat. · Pregunta: El cap de setmana amb les noves tarifes a partir de l'1 de juny, pagarem més o menys? · Premi: Lot de productes Pastoret amb iogurts ecològics de nabius, plàtan, coco i mango, iogurt grec, crema catalana, kefir i postres vegetals amb ametlla, préssec i maracujà. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Homenatge a Rachel L. Carson, pionera de l'ecologisme
  Escolta àudio

  Homenatge a Rachel L. Carson, pionera de l'ecologisme

  Fa gairebé 60 anys, a la tardor de 1961, es va publicar el llibre "La primavera silenciosa": un assaig de denúncia contra l'ús indiscriminat dels pesticides que estaven enverinant l'atmosfera, l'aigua i el sòl d'un petit poble de Maryland, als Estats Units. Rachel Carson va despertar la consciència ambiental en el seu país i va impulsar l'ecologisme modern. Ara en sabrem molt més, d'aquesta persona tan singular
  · Pregunta: Com es diu l'autora del llibre "La primavera silenciosa", considerada la pionera de l'ecologisme social?
  · Premi: Un lot gourmet de Torrons i Mels Alemany, que conté 3 pots de 150 grams de mel gourmet, 1 pot Olimel de crema untable, 4 pots de 50 g de mels clàssiques, 1 pot de còctel apícola i 1 cub d'ametlla xocolatada.
  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  Fa gairebé 60 anys, a la tardor de 1961, es va publicar el llibre "La primavera silenciosa": un assaig de denúncia contra l'ús indiscriminat dels pesticides que estaven enverinant l'atmosfera, l'aigua i el sòl d'un petit poble de Maryland, als Estats Units. Rachel Carson va despertar la consciència ambiental en el seu país i va impulsar l'ecologisme modern. Ara en sabrem molt més, d'aquesta persona tan singular · Pregunta: Com es diu l'autora del llibre "La primavera silenciosa", considerada la pionera de l'ecologisme social? · Premi: Un lot gourmet de Torrons i Mels Alemany, que conté 3 pots de 150 grams de mel gourmet, 1 pot Olimel de crema untable, 4 pots de 50 g de mels clàssiques, 1 pot de còctel apícola i 1 cub d'ametlla xocolatada. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Ferms de carreteres sostenibles
  Escolta àudio

  Ferms de carreteres sostenibles

  El Pla Sectorial Ferms Sostenibles (PSFS), elaborat pel Departament de Territori i Sostenibilitat, és el conjunt d'actuacions per promoure la incorporació de materials i tecnologies sostenibles nous en el disseny, la producció, la construcció i el manteniment de ferms per a carreteres de la Generalitat de Catalunya. De la qualitat i els avantatges d'aquesta aportació feta des de l'administració, ens en parla Xavier Flores, director d'Infraestructures de Mobilitat.
  · Pregunta: Quina inversió comportarà el pla de ferms sostenibles?
  · Premi: Un lot gurmet de Torrons i mels Alemany que conté 3 pots de 150 grams de mel gourmet, 1 pot Olimel crema untable, 4 pots de 50 g de mels clàssiques, 1 pot de còctel apícola i 1 cub d'ametlla xocolatada
  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  El Pla Sectorial Ferms Sostenibles (PSFS), elaborat pel Departament de Territori i Sostenibilitat, és el conjunt d'actuacions per promoure la incorporació de materials i tecnologies sostenibles nous en el disseny, la producció, la construcció i el manteniment de ferms per a carreteres de la Generalitat de Catalunya. De la qualitat i els avantatges d'aquesta aportació feta des de l'administració, ens en parla Xavier Flores, director d'Infraestructures de Mobilitat. · Pregunta: Quina inversió comportarà el pla de ferms sostenibles? · Premi: Un lot gurmet de Torrons i mels Alemany que conté 3 pots de 150 grams de mel gourmet, 1 pot Olimel crema untable, 4 pots de 50 g de mels clàssiques, 1 pot de còctel apícola i 1 cub d'ametlla xocolatada >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • 300 tones de residus recollits de la natura
  Escolta àudio

  300 tones de residus recollits de la natura

  La setmana passada es van presentar els resultats de la campanya de l'any 2020 del Projecte Libera de SEO / Birdlife i Ecoembes, i tot i les restriccions per la pandèmia, els resultats són espectaculars. Posem xifres al nombre de voluntaris i a la quantitat recollida. També expliquem on s'han recollit.
  · Pregunta: Quants residus han recollit a la natura els voluntaris de Libera en els últims dos anys?
  · Premi: Un lot gurmet de Torrons i Mels Alemany, que conté 3 pots de 150 grams de mel gurmet, 1 pot Olimel de crema untable, 4 pots de 50 g de mels clàssiques, 1 pot de còctel apícola i 1 cub d'ametlla xocolatada.
  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  La setmana passada es van presentar els resultats de la campanya de l'any 2020 del Projecte Libera de SEO / Birdlife i Ecoembes, i tot i les restriccions per la pandèmia, els resultats són espectaculars. Posem xifres al nombre de voluntaris i a la quantitat recollida. També expliquem on s'han recollit. · Pregunta: Quants residus han recollit a la natura els voluntaris de Libera en els últims dos anys? · Premi: Un lot gurmet de Torrons i Mels Alemany, que conté 3 pots de 150 grams de mel gurmet, 1 pot Olimel de crema untable, 4 pots de 50 g de mels clàssiques, 1 pot de còctel apícola i 1 cub d'ametlla xocolatada. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

Anar al contingut