TOTS ELS ÀUDIOS

 • "Les intocables": "La vida de Brian"
  Escolta àudio
 • Emmanuelle Riva: la melangia de l'"amour"
  Escolta àudio

  Emmanuelle Riva: la melangia de l'"amour"

  Aquesta setmana recordem una de les grans dames del cinema francès, sovint injustament relegada per la fama d'altres companyes de generació. Emmanuelle Riva, l'actriu que va brillar a "Hiroshima, mon amour" de Resnais, "Amour" de Haneke i moltes altres pel·lícules, va morir el gener passat als 89 anys. Ara rep un homenatge a l'Alternativa 2017, el Festival de Cinema Independent de Barcelona, al qual nosaltres ens afegim. A la col·lecció d'intocables, revisem una de les millors comèdies de tots els temps, un film irrepetible: "La vida de Brian". Ho fem amb permís del Front Popular de Judea... o era el Front Judaic Popular? Benvinguts a "Memento", el cineclub d'iCat, amb Josep Maria Bunyol i Ferran Auberni.

 • "Error de càsting": Com convertir-se en la versió jove de Ricardo Darín, Enric Cambray?
  Escolta àudio

  "Error de càsting": Com convertir-se en la versió jove de Ricardo Darín, Enric Cambray?

  L'actor Enric Cambray ens explica la seva experiència a la pel·lícula "Un cuento chino", al costat de Ricardo Darín.

 • "Les intocables": "Entre copes", visca el vi!
  Escolta àudio

  "Les intocables": "Entre copes", visca el vi!

  Aquesta setmana sumem a la nostra llista d'intocables la comèdia dramàtica "Entre copes", dirigida per Alexander Payne el 2004.

 • El millors documentals musicals
  Escolta àudio

  El millors documentals musicals

  "Memento" es fixa en dues cites ineludibles del calendari festivaler català. El nostre dossier central el dedicarem a repassar alguns dels millors documentals musicals de la història amb el Cristian Pascual, director de l'In-Edit, un dels festivals més esperats pels aficionats al cine i a la música. Una mica més al sud, a Vilafranca del Penedès, arrenca el Most, el Festival Internacional de Cinema del Vi i el Cava... i per celebrar-ho, afegim "Entre copes" a la nostra col·lecció d'intocables. Salut! A més, l'actor Enric Cambray ens explica a l'Error de Càsting com s'ho va fer per poder treballar al costat de Ricardo Darín a la pel·lícula "Un cuento chino". No ens negareu que és un bon menú... Benvinguts a "Memento", el cineclub d'iCat, amb Josep Maria Bunyol i Ferran Auberni.

 • Documentals musicals per Cristian Pascual. Llarga vida a l'"In-Edit"!
  Escolta àudio

  Documentals musicals per Cristian Pascual. Llarga vida a l'"In-Edit"!

  Al dossier de "Memento" analitzem els millors documentals de la història amb el director del Festival In-Edit, Cristian Pascual.

 • "Tràiler sincer": "Enganchados a la muerte"
  Escolta àudio

  "Tràiler sincer": "Enganchados a la muerte"

  Al tràiler sincer ens enfonsem fins a les profunditats més fosques en tots els sentits. Es tracta del remake de ?Línea mortal?, la pel·lícula de Joel Schumacher protagonitzada per Julia Roberts i Kiefer Sutherland de l?any 1990. El títol original era ?Flatliners?. Aquesta nova versió s?ha traduït com ?Enganchados a la muerte? i la podem considerar històrica: té un dels nivells d?acceptació més baixos a la pàgina web de crítiques ?Rotten tomatoes?, tomàquets podrits: va estar molts dies en un 0% i ara està al voltant del 5%.

 • Quines pel·lícules ens condueixen a "Westworld"?
  Escolta àudio

  Quines pel·lícules ens condueixen a "Westworld"?

  Marc Garriga posa a la seva coctelera diferents pel·lícules que el porten a la sèrie "Westworld", una producció de ciència-ficció creada i desenvolupada per Jonathan Nolan i Lisa Joy per a la cadena de televisió americana HBO.

 • Roman Polanski: els malsons subjectius
  Escolta àudio

  Roman Polanski: els malsons subjectius

  Aquests dies la Filmoteca recorda la història del Círculo A, la primera xarxa de sales de cinema d'art i assaig que ara fa 50 anys va introduir la versió original al nostre país. Una de les pel·lícules que es va projectar amb èxit dins d'aquest circuit va ser "Repulsión", de Roman Polanski. Aprofitem per repassar la trajectòria del director polonès més retorçat i internacional amb la crítica de cinema Violeta Kovacsics, col·laboradora habitual d'un dels programes insígnia d'iCat, "Els experts". A més, entre moltes altres seccions habituals del programa, demanarem un record cinèfil (i galàctic) a Francesc Mauri i descobrirem l'error de càsting de l'actor Alberto San Juan. Benvinguts a "Memento", el cineclub d'iCat amb Josep Maria Bunyol i Ferran Auberni.

 • "Les intocables": "Martín (Hache)", la catarsi a flor de pell
  Escolta àudio

  "Les intocables": "Martín (Hache)", la catarsi a flor de pell

  En memòria de l?actor argentí Federico Luppi, ens fixem en una pel·lícula clau dels anys 90: ?Martín (Hache)?, dirigida per Adolfo Aristarain.

 • Tres pel·lícules molt "Breaking Bad"
  Escolta àudio

  Tres pel·lícules molt "Breaking Bad"

  Marc Garriga posa a la seva coctelera particular tres títols que donen com a resultat la icònica sèrie d'AMC "Breaking Bad", una ficció de televisió dramàtica nord-americana creada i produïda per Vince Gilligan

 • "Error de càsting": Aina Clotet, de Hollywood a Bombai
  Escolta àudio

  "Error de càsting": Aina Clotet, de Hollywood a Bombai

  La protagonista de "53 dies d'hivern", "Elisa K" o "Joves" ens recorda el càsting que va fer per treballar a "Rastres de sàndal", de Maria Ripoll.

 • Kazuo Ishiguro: cinema de Premi Nobel
  Escolta àudio

  Kazuo Ishiguro: cinema de Premi Nobel

  Aquesta setmana recordem la vinculació amb el cinema del recent Premi Nobel de Literatura, Kazuo Ishiguro. Si sumem les adaptacions de la seva obra i algun guió original puntual, gairebé en tindríem prou amb els dits d'una mà, però el seu percentatge d'efectivitat és digne del millor pivot de l'NBA: en aquest curta llista, hi trobem autèntiques joies, com "El que queda del dia" o "No em deixis mai". Parlem d'Ishiguro amb la llibretera i crítica literària Marina Porras. A la col·lecció d'intocables, tirem enrere per reivindicar una de les pel·lícules més atípiques de Charles Chaplin: "Monsieur Verdoux". A més, Aina Clotet ens recorda el càsting més curiós de la seva vida; Marc Garriga posa a la coctelera la sèrie "Breaking Bad", i sentim el "tràiler sincer" de "La montaña entre nosotros".

 • "Les intocables": "Monsieur Verdoux", Chaplin també sabia posar-se cínic i amoral
  Escolta àudio

  "Les intocables": "Monsieur Verdoux", Chaplin també sabia posar-se cínic i amoral

  A "Memento" analitzem i reivindiquem la pel·lícula més atípica i més polèmica d'un dels grans creadors de la història del cinema, Charles Chaplin. Es va estrenar l'any 47 i explica el cas d'un empleat de banc de París que es queda sense feina en temps de la Gran Depressió. Per poder mantenir la seva família, una dona en cadira de rodes i un fill, aconsegueix seduir vídues riques, s'hi casa i les assassina. Amb aquest paper cínic i amoral, Chaplin, amb 58 anys, desafiava la imatge tendra i sentimental que havia forjat durant anys amb el rodamón Charlot.

 • Tràiler sincer: "La montaña entre nosotros"
  Escolta àudio

  Tràiler sincer: "La montaña entre nosotros"

  Tràiler irònic del nou drama romàntic protagonitzat per Kate Winslet i Idris Elba