TOTS ELS ÀUDIOS

 • L'esperit de Víctor Erice
  Escolta àudio

  L'esperit de Víctor Erice

  Conversem amb Clara Roquet, coguionista de Carles Marqués-Marcet a "10.000 km" i directora de diversos curts premiats, sobre un director que ha marcat la seva visió del cinema, un creador meticulós que només ha pogut rodar tres llargmetratges en 45 anys. El Terrence Malick biscaí? Aquesta setmana, Víctor Erice, l'autor de "El espíritu de la colmena", és el protagonista de la nostra anàlisi. I a la col·lecció d'intocables... afegim un clàssic de la comèdia: "Ninotchka", de Lubitsch. Benvinguts a "Memento", el cineclub d'iCat, amb Josep Maria Bunyol i Ferran Auberni.

 • Charlie Kaufman: com ser Elena Martín
  Escolta àudio

  Charlie Kaufman: com ser Elena Martín

  Elena Martín ha estat Àgata a "Les amigues de l'Àgata" i Júlia a "Julia ist", el seu debut com a directora, nominat a dos Gaudís. Ens visita una de les creadores més prometedores del cinema català per compartir amb nosaltres la seva passió per un dels guionistes més surrealistes i kafkians, Charlie Kaufman, l'autor del guió de "Com ser John Malkovich". El deliri està assegurat. A les intocables recordem una de les obres mestres més maquiavèl·liques de la història del cinema: "El servent", de Joseph Losey. Benvinguts a "Memento", el cineclub d'iCat, amb Josep Maria Bunyol i Ferran Auberni.

 • Quan la Carla Simón va conèixer la Claire
  Escolta àudio

  Quan la Carla Simón va conèixer la Claire

  Després d'explicar-nos el seu "Estiu 1993", Carla Simón té davant un hivern del 2018 igualment intens: 14 nominacions als Gaudí i 8 als Goya avalen la sensibilitat i la naturalitat que ha aconseguit extreure de les dues nenes protagonistes. Aquesta setmana, Carla Simón passa per "Memento" per descobrir-nos la seva directora de referència: la francesa Claire Denis. També fem el tràiler sincer de la nova pel·lícula de "Jumanji" i descobrim una nova intocable: "Perseguint l'Amy", una comèdia romàntica rodona dirigida per Kevin Smith. Benvinguts a "Memento", el cineclub d'iCat, amb Josep Maria Bunyol i Ferran Auberni.

 • Joe Dante, criatures dantesques
  Escolta àudio

  Joe Dante, criatures dantesques

  Aquest Nadal, "Gremlins" s'ha reestrenat en sales, reivindicant-se com un clàssic indiscutible del Nadal més gamberro. Per això hem decidit reivindicar també la figura del seu director, Joe Dante, un dels mestres del cinema fantàstic dels darrers quaranta anys. Analitzem les seves millors pel·lícules amb Desirée de Fez, crítica de cinema a "Fotogramas", "El Periódico" i "Rockdelux", entre molts altres mitjans, a banda de col·laboradora de "La finestra indiscreta" de Catalunya Ràdio. A més, a la col·lecció d'intocables hi afegim el nostre primer western, "Winchester 73". I al tràiler sincer... ens atrevim amb Hugh Jackman i "El gran showman". Benvinguts a "Memento", el cineclub d'iCat, amb Josep Maria Bunyol i Ferran Auberni.

 • Paul Thomas Anderson, èpica i desencís americà
  Escolta àudio

  Paul Thomas Anderson, èpica i desencís americà

  Poc abans de l'estrena de la seva última pel·lícula, "El hilo invisible", ambientada en el món de l'alta costura a Londres als 50, analitzem el cinema d'un clàssic modern com Paul Thomas Anderson. Ho fem amb la periodista i directora del programa "La cartellera" de BTV, Marta Armengou, que ens transmet la passió per Paul Thomas Anderson. I... de quina manera podem celebrar aquests dies de festes nadalenques? Doncs trinxant el clàssic per excel·lència de cada any, "Que bonic que és viure", de Frank Capra, al nostre tràiler sincer; segur que hi trobem alguns aspectes qüestionables. Ho compensem, però, col·locant a la prestatgeria d'intocables "Malson abans de Nadal", una gran joia de l'animació stop-motion. James Stewart i Jack Skellington, cara a cara. Benvinguts a "Memento", el cineclub d'iCat, amb Josep Maria Bunyol i Ferran Auberni.

 • Pixar, píxels que fan riure i plorar
  Escolta àudio

  Pixar, píxels que fan riure i plorar

  Aquests dies Pixar ha tornat a recordar-nos per què és una de les reines de l'animació actual per a públics de totes les edats, gràcies a "Coco", una pel·lícula divertida, colorista, profunda i emocionant. Ens visita Jaume Macià, cap d'estudis i professor de l'ESCAC, i expert en la productora. A la col·lecció d'intocables sumem el thriller "Seconds", de John Frankenheimer, conegut també com a "Plan diabólico". A més, passem per la coctelera de Marc Garriga la sèrie "True blood" i fem el tràiler sincer de la comèdia "El libro secreto de Henry". Benvinguts a "Memento", el cineclub d'iCat amb Josep Maria Bunyol i Ferran Auberni.

 • Star Wars: una galàxia no tan llunyana
  Escolta àudio

  Star Wars: una galàxia no tan llunyana

  Amb bona part de la comunitat cinèfila revolucionada per l'estrena de "Star Wars: els últims Jedi", on Luke Sywalker farà alguna cosa més que practicar la seva mirada més intensa, convidem l'escriptor culturalment dispers Marc Pastor per comentar les seves pel·lícules preferides de la saga. Per compensar, dedicarem el tràiler sincer a una de les més fluixes, "L'atac dels clons". A la col·lecció d'intocables hi afegim un musical immortal, "West Side Story". Benvinguts a "Memento", el cineclub d'iCat, amb Josep Maria Bunyol i Ferran Auberni.

 • Cesc Gay, emocions contingudes
  Escolta àudio

  Cesc Gay, emocions contingudes

  El periodista de la revista "Fotogramas" Àlex Montoya ens proposa redescobrir l'obra d'un creador que tenim ben a prop en el temps i en l'espai: Cesc Gay, el director de joies com "A la ciutat" o "Truman". A la col·lecció d'intocables retrocedim fins als anys 30 amb un clàssic de Fritz Lang, una reflexió brillant sobre el crim i la justícia: "M, el vampir de Düsseldorf". Benvinguts a "Memento", el cineclub d'iCat, amb Josep Maria Bunyol i Ferran Auberni.

 • Woody Allen, amor hipocondríac
  Escolta àudio

  Woody Allen, amor hipocondríac

  L'actriu i dramaturga Estel Solé ve a parlar-nos del director que més admira, un dels més prolífics del cinema actual. Woody Allen continua estrenant una pel·lícula cada any, d'un nivell mitjà que ja voldrien molts altres, però nosaltres ens fixarem en tres clàssics de diferents etapes de la seva filmografia. A més, Mario Casas ens recorda un dels seus càstings més curiosos i posem a prova la nova pel·lícula de Kenneth Branagh, "Asesinato en el Orient Express", al tràiler sincer. En homenatge al músic argentí Luis Bacalov, mort el passat 15 de novembre, afegim a la col·lecció d'intocables "El carter (i Pablo Neruda)", la pel·lícula que li va suposar un Òscar. Benvinguts a "Memento", el cineclub d'iCat, amb Josep Maria Bunyol i Ferran Auberni.

 • Yasujiro Ozu, a 10.000 quilòmetres
  Escolta àudio

  Yasujiro Ozu, a 10.000 quilòmetres

  Aquesta setmana ens visita Carlos Marques-Marcet, la vigília de l'estrena de "Tierra firme", una altra exploració de l'amor i els sentiments en el nou segle que aspira a revalidar l'èxit aconseguit amb "10.000 km". En Carlos comparteix amb nosaltres la seva afició per un gran mestre del cinema japonès: Yasujiro Ozu, un dels directors que més bé han sabut captar les subtileses de les relacions familiars. La nostra intocable de la setmana és un clàssic de la ciència-ficció moderna, "Gattaca", una pel·lícula amb una forta càrrega moral. I també tenim temps per sentir el tràiler sincer de "Liga de la justicia". Benvinguts a "Memento", el cineclub d'iCat, amb Josep Maria Bunyol i Ferran Auberni.

 • "Error de càsting": els problemes de David Verdaguer amb l'idioma
  Escolta àudio

  "Error de càsting": els problemes de David Verdaguer amb l'idioma

  L'actor, protagonista de "Tierra firme", ens destaca un càsting que va fer quan tenia 15 anys

 • "Tràiler sincer": "Feliz día de tu muerte"
  Escolta àudio

  "Tràiler sincer": "Feliz día de tu muerte"

  Tràiler, en clau irònica, del la pel·lícula de terror "Feliz día de tu muerte"

 • M. Night Shyamalan: els esperits quotidians
  Escolta àudio

  M. Night Shyamalan: els esperits quotidians

  Aquesta setmana ens fixem en l'obra d'un dels directors més influents del canvi de segle, M. Night Shyamalan. L'èxit d'"El sexto sentido" va portar el públic a esperar sempre d'ell un final sorpresa, però amb els anys ha demostrat que li interessa molt més la creació d'atmosferes que mostren persones normals i corrents enfrontades amb misteris sobrenaturals. L'Esteve Plantada, cap de cultura de Nació Digital, ha escollit les seves tres pel·lícules preferides de Shyamalan. A més, escoltem el tràiler sincer de "Feliz día de tu muerte"; afegim "La dona pantera" a la col·lecció d'intocables; i David Verdaguer, a punt d'estrenar "Tierra firme", ens explica el càsting més curiós de la seva carrera. Benvinguts a "Memento", el cineclub d'iCat, amb Josep Maria Bunyol i Ferran Auberni.

 • "Les intocables": "La dona pantera", una obra mestra de sèrie B
  Escolta àudio

  "Les intocables": "La dona pantera", una obra mestra de sèrie B

  Reivindiquem el clàssic que Jacques Tourneur va dirigir l'any 1942

 • M.Night Shyamalan, per Esteve Plantada
  Escolta àudio