TOTS ELS ÀUDIOS

S'han trobat 101 resultats.

 • Isabelle Huppert, per Nathalie Poza: la fortalesa fràgil
  Escolta àudio

  Isabelle Huppert, per Nathalie Poza: la fortalesa fràgil

  Nathalie Poza és una de les millors actrius espanyoles en actiu, guardonada amb el Goya per "No sé decir adiós". Al març estrenarà "70 binladens", thriller d'acció de Koldo Serra, i a la tardor la veurem a "Mientras dure la guerra", la incursió d'Amenábar en la Guerra Civil Espanyola. En el seu pas per l'últim Festival de Sitges vam aprofitar per parlar amb ella d'un dels seus màxims referents, una de les actrius que més l'ha inspirat en la seva carrera, Isabelle Huppert, bèstia als escenaris i a la pantalla, còmplice de directors com Claude Chabrol i Michael Haneke. D'Isabelle en Isabelle, a "Les intocables" recordarem un thriller psicològic surrealista d'inicis dels 80, "Posesión", amb Isabelle Adjani deixant-hi, literalment, la pell.

 • Andrea Arnold, per Roser Aguilar: mirant endavant amb ira
  Escolta àudio

  Andrea Arnold, per Roser Aguilar: mirant endavant amb ira

  La directora Roser Aguilar en sap molt, de donar veu a dones sotmeses a l'opressió. Ho va demostrar amb "Brava", protagonitzada per Laia Marull. Avui passa per "Memento" per reivindicar l'obra d'una cineasta contemporània que també ha estat portaveu de la lluita de personatges femenins decidits a combatre el seu entorn i el seu destí, directora de pel·lícules com "Fish Tank". A l'apartat de les intocables, passarem dels barris suburbials britànics d'Arnold a la Camelot de llegenda del musical dirigit per Joshua Logan el 1967.

 • Plorar al cinema, per Sergi Pàmies: confessions d'un cinèfil sensible
  Escolta àudio

  Plorar al cinema, per Sergi Pàmies: confessions d'un cinèfil sensible

  Escriptor i cinèfil consumat, devorador de tot tipus de gèneres, Sergi Pàmies no té cap pudor a reconèixer que li agraden especialment les comèdies romàntiques. Arrenquem l'any repassant amb ell algunes de les pel·lícules que més ens han obligat a dissimular les llàgrimes furtives quan s'obren els llums de la sala, passant del plor superficial al que neix d'autèntics drames. A "Les intocables", hi afegim una joia per a tots els públics rescatant la "Mary Poppins" original, la de Julie Andrews.

 • Orson Welles, per Josep Maria Pou: l'hedonista ambiciós
  Escolta àudio

  Orson Welles, per Josep Maria Pou: l'hedonista ambiciós

  L'actor Josep Maria Pou ja era un admirador de l'obra d'Orson Welles abans que li toqués posar-se a la seva pell per a un espectacle teatral. Avui passa pel programa per reivindicar la seva figura inabastable, no només com a director ambiciós i inesgotable, disposat a lluitar contra tots els elements per completar un rodatge, sinó també com a actor. Repassarem algunes de les seves millors interpretacions, que ens faran viatjar de Viena a Cardona. I ara que venen dies ideals per redescobrir el bon cinema juvenil, acabarem reivindicant "Els goonies" com una nova intocable.

 • Barbablava, per Paula Ortiz: els mascles dominants al cinema
  Escolta àudio

  Barbablava, per Paula Ortiz: els mascles dominants al cinema

  Paula Ortiz va convèncer amb "La novia", una relectura de les "Bodas de sangre" de Lorca. Ara, la directora aragonesa prepara un nou projecte al voltant del conte clàssic "Barbablava", en què vol explorar els mecanismes de dominació dels homes sobre les dones, i com aquestes accepten dependre'n.

 • La comèdia, per Carles Sans: l'art de fer riure
  Escolta àudio

  La comèdia, per Carles Sans: l'art de fer riure

  Chaplin, Keaton, Wilder, Tati, De Funès, Peter Sellers, Monty Python, Mel Brooks... Avui tenim l'alineació perfecta. Fem baixar per una estona de Tricicle l'actor Carles Sans, actualment al Teatre Victòria amb l'espectacle antològic "HITS", per gaudir amb un altre tipus d'antologia, que repassa algunes de les comèdies més glorioses de la història del cinema en un viatge des de l'humor gestual, en què ell és un mestre, fins als còmics més xerraires i accelerats. A les intocables, el títol de culte del segle XXI "Donnie Darko".

 • David Lynch, per Ivan Labanda: tot és una il·lusió
  Escolta àudio

  David Lynch, per Ivan Labanda: tot és una il·lusió

  Ivan Labanda, actor i imitador de llarga trajectòria, absorbeix tota mena de referents cinematogràfics per preparar els seus papers per a espectacles com "Cabaret" o "La jaula de las locas", ara en cartell al Teatre Tívoli de Barcelona. Avui ens explica la seva connexió amb el cinema recargolat i oníric de David Lynch, un revolucionari tant al cinema com a la televisió. Resseguirem la ruta plena de revolts que porta de "Mulholland Drive" a "Twin Peaks". A "Les intocables" recordarem la comèdia psiquiàtrica "Una teràpia perillosa", en què Billy Cristal intentava resoldre els traumes de Robert de Niro, un mafiós cada vegada més paròdic.

 • Stefan Zweig, vist per Sílvia Marsó: les cicatrius dels sentiments
  Escolta àudio

  Stefan Zweig, vist per Sílvia Marsó: les cicatrius dels sentiments

  Feia cinc anys que l'actriu Sílvia Marsó no trepitjava els escenaris catalans, i tampoc no havia fet mai teatre en la seva llengua materna. Ara és a l'Onyric Teatre Condal amb un musical de petit format que adapta la novel·la breu "24 hores de la vida d'una dona", una de les obres més famoses de l'austríac Stefan Zweig. Aprofitem per repassar amb ella la influència que ha tingut en el cinema un dels intel·lectuals més lúcids del segle XX, una guia moral imprescindible dels temps decadents de l'Europa d'entreguerres. A "Les intocables", una de les pel·lícules més originals del mestre de la sèrie B Roger Corman, "El hombre con rayos X en los ojos".

 • Steve McQueen, vist per Iván Gómez: una icona a tota velocitat
  Escolta àudio

  Steve McQueen, vist per Iván Gómez: una icona a tota velocitat

  Més que un actor, Steve McQueen va ser una icona per a qui la interpretació era un joc. L'anomenat rei del "cool" va arribar a ser l'actor més famós i més ben pagat de la seva època, sense deixar de ser mai un rebel amb causa: les curses de cotxes. Analitzem alguns dels seus millors papers amb el professor de Comunicació Audiovisual Iván Gómez, coautor d'un llibre sobre "Bullitt". A "Les intocables", recordem un dels actors que més va influir en McQueen, James Cagney, protagonista d'una de les primeres pel·lícules de gàngsters de la història, "El enemigo público".

 • El teatre al cinema, vist per Carol López: de la bohèmia a la fama
  Escolta àudio

  El teatre al cinema, vist per Carol López: de la bohèmia a la fama

  La directora i dramaturga Carol López, autora d'obres tan recordades com "V.O.S." i "Germanes", passa pel programa per analitzar algunes de les millors pel·lícules ambientades en el món del teatre, protagonitzades per actors obsessionats amb la fama i altres que es conformen amb sobreviure, per directors exigents o entranyables, per escriptors, tècnics i fans perilloses... A "Les intocables", un thriller sobrenatural dels 80: "El cor de l'àngel".

 • Sergi López, vist per Màrius Serra: naturalitat amb accent català
  Escolta àudio

  Sergi López, vist per Màrius Serra: naturalitat amb accent català

  Sergi López ha aconseguit mantenir una carrera fulgurant al cinema francès, espanyol i català, tan creïble de bon jan com de canalla, sense perdre mai el seu caràcter afable i senzill... ni el seu accent. Avui, tants anys després de la seva primera trobada a finals dels 80, Màrius Serra, l'escriptor més verbívor, analitza la filmografia d'una de les poques estrelles de cine que pot presumir d'haver conegut personalment. A l'apartat de les intocables, recordem un clàssic de la comèdia refinada, que tot i així no s'estalviava unes bones dosis de mala llet dirigida a l'alta societat: "Al servicio de las damas", de Gregory La Cava.

 • Vivien Leigh, vista per Belén Fabra: talent i temperament
  Escolta àudio

  Vivien Leigh, vista per Belén Fabra: talent i temperament

  Vivien Leigh va ser una estrella del Hollywood clàssic a contracorrent, més interessada per mantenir la seva carrera teatral. Tot i així, la seva filmografia intermitent ens ha deixat una colla de grans interpretacions que la situen molt per damunt de l'ombra de Scarlett O'Hara. L'actriu Belén Fabra comparteix amb nosaltres la seva admiració per ella. Al "Tràiler sincer" recuperem el capítol amb les pitjors crítiques de la saga Halloween, i a "Les intocables" recordem la romanesa "4 meses, 3 semanas, 2 días".

 • Federico Fellini, vist per Pere Vall: el circ dels somnis
  Escolta àudio

  Federico Fellini, vist per Pere Vall: el circ dels somnis

  Analitzem l'obra inabastable d'un dels directors italians més universals, des dels inicis neorealistes a les seves autobiografies oníriques i barroques, amb el crític cinematogràfic més fellinià, Pere Vall. A l'apartat de "Les intocables", recordem l'impacte del primer "Depredador", aprofitant que fa unes setmanes se n'ha estrenat un nou episodi.

 • Billy Wilder, per Betsy Túrnez: la comèdia agredolça
  Escolta àudio

  Billy Wilder, per Betsy Túrnez: la comèdia agredolça

  Celebrem els primers 50 programes de "Memento" parlant d'un dels millors directors de la història del cinema. Billy Wilder ens va ensenyar que ningú no és perfecte, però a la seva filmografia trobem un grapat de comèdies gairebé perfectes. Avui l'actriu Betsy Túrnez ens demostra que Wilder, a més de ser un guionista enginyós i mordaç, també va rodar algunes de les històries més amargues del Hollywood clàssic, sense perdre mai la compassió pels personatges. A "Les intocables", homenatgem Burt Reynolds recordant una de les pel·lícules que, a més de protagonitzar, també va dirigir: "La brigada de Sharky".

 • Andrew Haigh, per Elena Trapé: vides condensades en hores
  Escolta àudio

  Andrew Haigh, per Elena Trapé: vides condensades en hores

  "Les distàncies", pel·lícula d'Elena Trapé, promet ser una de les millors estrenes catalanes de la temporada. Trapé ens parla d'un dels col·legues de professió que admira especialment, i amb qui comparteix una certa sensibilitat: és Andrew Haigh, director de títols de culte recents com "Weekend" i "45 anys", l'única pel·lícula que li ha donat a Charlotte Rampling una nominació a l'Oscar. A més, coincidint amb la nova versió de "Suspiria", que inaugura el Festival de Sitges, recordem l'original de Dario Argento a la secció "Les intocables".