TOTS ELS ÀUDIOS

 • Primer gran judici a l'Ndrangheta
  Escolta àudio

  Primer gran judici a l'Ndrangheta

  Enmig de grans mesures de seguretat, Calàbria celebra el primer gran judici a la màfia originària d'aquesta regió, l'Ndrangheta. Al banc dels acusats hi ha 325 persones, processats entre altres delictes per homicidi, associació mafiosa, extorsió, tinença d'armes o tràfic de drogues. És un reportatge des de Roma d'Eduard Rubió.

 • Impunitat davant la desforestació de l'Amazònia
  Escolta àudio

  Impunitat davant la desforestació de l'Amazònia

  La selva de l'Amazònia està desapareixent: n'hem destruït el 20%. Quines conseqüències té perdre el principal pulmó del planeta? Accelera el canvi climàtic? Ho notem nosaltres, a Europa? En parlem amb algunes de les persones que ho coneixen més de prop. És un reportatge de Georgina Garcia.

 • El Daguestan, dones contra la llei del silenci
  Escolta àudio

  El Daguestan, dones contra la llei del silenci

  En aquesta república de la Federació Russa, les dones viuen sotmeses a la llei del silenci i pateixen tot tipus d'abusos masclistes. Una bloguera molt influent ha creat un fòrum per fer sortir a la llum la violència masclista. Al Daguestan, la violència contra les dones és habitual i no es poden divorciar sense el permís dels pares.

 • TikTok és una amenaça a la seguretat?
  Escolta àudio

  TikTok és una amenaça a la seguretat?

  El president dels Estats Units, Donald Trump, va encetar una batalla amb aquesta aplicació acusant-la d'espiar a favor de la Xina. És l'últim episodi d'una guerra digital entre els dos països, en què també hi ha en joc l'hegemonia en l'àmbit tecnològic. És un reportatge de Mireia Sala.

 • Wuhan, un any després. Entre la veritat oficial i el futur
  Escolta àudio

  Wuhan, un any després. Entre la veritat oficial i el futur

  A la ciutat xinesa de Wuhan, epicentre inicial del coronavirus, la vida ha tornat a la normalitat. Les autoritats treuen pit per haver derrotat el virus i reprimeixen tothom qui gosi denunciar la gestió que s'ha fet de la pandèmia. El nostre corresponsal, Francesc Canals, ha parlat amb alguns dels afectats.

 • Nobels de la Pau, premis en peu de guerra
  Escolta àudio

  Nobels de la Pau, premis en peu de guerra

  La violència es desferma al nord d'Etiòpia arran de la controvertida ofensiva militar del primer ministre i Premi Nobel de la Pau Abiy Ahmed. Sorgeix aleshores la pregunta: el guardó hauria de ser revocable? La polèmica sacseja cíclicament aquest premi -entre el glamur i la controvèrsia- que aquest any compleix 119 anys.

 • La màfia i la Covid al sud d'Itàlia
  Escolta àudio

  La màfia i la Covid al sud d'Itàlia

  En algunes regions italianes com ara Calàbria hi falta de tot: metges, infermers, anestesistes... El sistema sanitari és inexistent, i les poques estructures que hi ha són obsoletes. La màfia local, la 'Ndrangheta, no només controla tot el territori, sinó que forma part del teixit social.

 • L'independentisme escocès, a la recerca del segon referèndum
  Escolta àudio

  L'independentisme escocès, a la recerca del segon referèndum

  L'SNP, el partit al capdavant del govern a Escòcia, celebra aquest cap de setmana el seu congrés de tardor. La trobada arriba a menys de sis mesos per a les eleccions en aquest territori i en un molt bon moment en les enquestes per als independentistes. La formació busca una majoria absoluta que avali la demanda d'un nou referèndum. És un reportatge del corresponsal a Londres, Sergi Mulero.

 • Judicis gravats a França: entre la memòria i el dret
  Escolta àudio

  Judicis gravats a França: entre la memòria i el dret

  El judici per la matança de Charlie Hebdo és el primer que s'enregistra a França per actes de terrorisme. De fet són molts pocs els processos que es graven, i costa tenir-hi accés. Per damunt de la imatge, la justícia francesa dona tot el valor a la paraula. És un reportatge del corresponsal a París, David Melgarejo (Autor imatge: François Boucq, de Charlie Hebdo)

 • La matança halal i kosher als escorxadors europeus
  Escolta àudio

  La matança halal i kosher als escorxadors europeus

  Benestar animal contra llibertat religiosa. Diversos països de la Unió Europea prohibeixen els sacrificis d'animals sense atordiment previ, un requisit indispensable perquè la seva carn sigui apta per a musulmans i jueus que segueixen les dietes halal i kosher.

 • Erdogan-Macron: una escalada perillosa
  Escolta àudio

  Erdogan-Macron: una escalada perillosa

  El pols contra França del president turc s'intensifica amb la crida al boicot de productes francesos. Recep Tayip Erdogan ha criticat Emmanuel Macron per la seva defensa de la llibertat d'expressió en el cas de les caricatures del profeta Mahoma i les mesures per combatre l'extremisme islamista. La tensió entre els dos presidents augmenta cada dia.

 • Indefensos davant la xenofòbia a Sud-àfrica
  Escolta àudio

  Indefensos davant la xenofòbia a Sud-àfrica

  Els somalis i altres comunitats estrangeres són víctimes de múltiples abusos a Sud-àfrica. En parlem en aquest reportatge de Gemma Parellada des de Ciutat del Cap.

 • 30 anys després, la reunificació alemanya encara no està tancada
  Escolta àudio

  30 anys després, la reunificació alemanya encara no està tancada

  En parlem amb tres generacions de dones nascudes a l'Alemanya Oriental entre el 1949 i el 1990. És un reportatge del corresponsal Oriol Serra, amb muntatge tècnic de Jordi Galvany.

 • Algèria: Què ha passat amb el moviment de protesta contra el règim?
  Escolta àudio

  Algèria: Què ha passat amb el moviment de protesta contra el règim?

  El moviment Hirak va agafar força el 2019 i exigia un canvi real del règim algerià. Mireia Sala en parla en aquest reportatge a partir de la veu del Col·lectiu de Famílies de Persones Desaparegudes a Algèria, guanyador del premi Constructors de Pau 2019 que dona l'Institut Català Internacional per la Pau (ICIP).

 • La nova batalla per l'Àfrica del segle XXI
  Escolta àudio

  La nova batalla per l'Àfrica del segle XXI

  L'Àfrica s'ha convertit en un nou objecte de desig. Als sospitosos habituals, com les antigues potències colonials europees o els EUA, se'ls han sumat en els últims anys la Xina -avui primer soci comercial del continent i constructora de grans infraestructures- i, molt recentment, Rússia. Però també Turquia, els països del golf Pèrsic o el Vietnam volen un tros de pastís d'un continent efervescent, ric en recursos i amb 54 vots a l'ONU. Un reportatge de Cèlia Cernadas.

Anar al contingut