TOTS ELS ÀUDIOS

S'han trobat 504 resultats.

 • El mur de Berlín: 25 anys de la caiguda d'un símbol
  Escolta àudio

  El mur de Berlín: 25 anys de la caiguda d'un símbol

  El 9 de novembre del 1989 el so dels martells contra el mur i els crits d'alegria de milers d'alemanys separats durant quasi tres dècades van ressonar a Berlín. 25 anys després, el corresponsal de Catalunya Ràdio a Alemanya, Oriol Serra, us proposa un viatge en la història. La d'un mur que ara reposa, fragmentat, en moltes cases, però sobretot, la història d'uns ciutadans que van recuperar la llibertat. El muntatge tècnic és de Jordi Galvany.

 • Les últimes eleccions d'Obama
  Escolta àudio

  Les últimes eleccions d'Obama

  Dimarts 4 de novembre els Estats Units van a les urnes en unes eleccions legislatives que segons totes les enquestes retornaran el control del senat a un partit republicà que mantindrà la majoria a la cambra de representants. Si aquestes previsions es compleixen el president Obama afrontarà els seus dos últims anys de mandat sense cap suport al poder legislatiu. Una situació popularment coneguda com la de l'ànec coix que l'obligarà o bé a sancionar lleis d'una oposició que ha fet bandera de torpedinar-ne la presidència o bé a governar per decret i incrementar encara més la paràlisi política nord-americana.

 • Objectors de consciència israelians
  Escolta àudio

  Objectors de consciència israelians

  Negar-se a servir l'exèrcit és un fet poc comú a Israel. Per aquest motiu, la negativa d'un grup d'oficials a continuar espiant la vida dels palestins ha causat moltes crítiques en la societat israeliana. Amb l'agreujant, a més, que els objectors pertanyien a una de les unitats més importants dels Serveis d'Intel·ligència: la unitat 8200. Un reportatge de Mireia Sala amb muntatge de Jordi Galvany.

 • L'Iraq, les minories perseguides
  Escolta àudio

  L'Iraq, les minories perseguides

  L'Iraq no ha estat mai una terra homogènia. Hi conviuen diferentes ètnies, cultures i religions que han passat per moments d'harmonia i d'altres d'hostilitats. L'avenç de l'Estat Islàmic pel territori ha provocat una de les persecucions més cruels contra tots els que no se sumen a les seves creences. Entre els perseguits hi ha iazidites i cristians. És un reportatge d'Anna Cortadas i producció d'Elisenda Sort amb muntatge tècnic de Salva Pou.

 • El rostre dels refugiats
  Escolta àudio

  El rostre dels refugiats

  Què t'enduries si haguessis de fugir ràpidament de casa teva i del teu país? Aquesta pregunta se l'han hagut de fer 12 milions de persones durant els últims tres anys a Síria, el Sudan del Sud, la República Centreafricana i Mali. Un reportatge de Mireia Sala amb muntatge musical de Jordi Galvany.

 • Síria, patrimoni saquejat
  Escolta àudio

  Síria, patrimoni saquejat

  La Mesopotàmia és un dels bressols de la humanitat, on es van fundar i per on van passar moltes de les grans civilitzacions de la història. Les guerres a Síria i l'Iraq han provocat una destrucció massiva d'aquest gran patrimoni, que en alguns casos ha quedat fet a miques i en molts d'altres ha alimentat el tràfic mundial d'antiguitats. Una ONG amb seu a Girona, fundada per un arqueòleg sirià, intenta salvaguardar aquesta herència, o almenys documentar la seva destrucció. Hi ha en joc la memòria i el futur de la regió: un tresor que és de tots. És un reportatge d'Adolf Beltran, amb muntatge musical de Jordi Galvany.

 • Les claus dels referèndum: el whisky escocès
  Escolta àudio

  Les claus dels referèndum: el whisky escocès

  El whisky escocès, molt més enllà de ser un dels productes escocesos més coneguts arreu del món, és també un dels pilars de l'economia escocesa. El nostre corresponsal a Londres s'ha pogut introduir una estona a la indústria del whisky escocès... És un reportatge d'Oriol Serra, corresponsal al Regne Unit de Catalunya Ràdio.

 • Les claus dels referèndum: la campanya
  Escolta àudio

  Les claus dels referèndum: la campanya

  "Si són sincers, per què fan la proposta tan tard?". Així han reaccionat els independentistes a la promesa solemne feta pels líders dels tres partits tradicionals britànics d'augmentar l'autonomia d'Escòcia si voten per continuar dins de la Gran Bretanya. Són ja els últims conills que poden sortir del barret dels dos bàndols, en aquest úlltim tram emocionantíssim d'una campanya que va començar fa dos anys. Ara parlarem de com han estat les campanyes dels sobiranistes i els unionistes. És un reportatge d'Oriol Serra, corresponsal al Regne Unit de Catalunya Ràdio.

 • Les claus dels referèndum: els mitjans de comunicació
  Escolta àudio

  Les claus dels referèndum: els mitjans de comunicació

  Tot i la demanda creixent d'autonomia que hi ha hagut a Escòcia els últims 25 anys, la creació d'un sistema de mitjans de comunicació públics propis no ha acabat de prosperar mai. De fet, en una ocasió vàrem sentir el primer ministre escocès explicant a Catalunya Ràdio que si dels bascos n'enveja el sistema de finançament, dels catalans n'enveja els mitjans de comunicació públics. És un reportatge d'Oriol Serra, corresponsal al Regne Unit de Catalunya Ràdio.

 • Les claus dels referèndum: els estrangers
  Escolta àudio

  Les claus dels referèndum: els estrangers

  El segon reportatge per contextualitzar el referèndum escocès. Gairebé dues-centes mil persones amb passaport de fora del Regne Unit, gairebé la meitat procedents de Polònia, podran votar al referèndum sobre la independència d'Escòcia. És un reportatge d'Oriol Serra, corresponsal al Regne Unit de Catalunya Ràdio.

 • Les claus dels referèndum: el petroli
  Escolta àudio

  Les claus dels referèndum: el petroli

  El procés independentista escocès està estretament vinculat amb el petroli del Mar del Nord. Sota l'aigua hi podria haver el 60% de les reserves de cru europees, malgrat que ningú no ho sap amb certesa, perquè els successius governs britànics ho han amagat. És un reportatge d'Oriol Serra, corresponsal al Regne Unit de Catalunya Ràdio.

 • El govern Isrelià intensifica l'ofensiva armada a Gaza
  Escolta àudio

  El govern Isrelià intensifica l'ofensiva armada a Gaza

  Nit de bombardejos constants sobre Gaza que han provocat la mort de 26 palestins, alguns dels quals nens, i de 5 soldats israelians. Aquestes últimes hores, a més, Israel ha llançat un atac contra la casa del líder de Hamás, Ismail Haníyeh. L'ofensiva continua aquest matí. Enviats especials a Gaza, José Antonio Rodríguez, Maria Alba Gilabert.

 • Israel ha d'estar preparat per una campanya llarga a Gaza
  Escolta àudio

  Israel ha d'estar preparat per una campanya llarga a Gaza

  El primer ministre Beniamin Netanyahu després de la reunió del gabinet de seguretat assegura que Israel s'ha de preparar per una campanya llarga a la Franja de Gaza, a més a més l'exèrcit israelià acusa Hamàs dels últims bombardejos d'aquesta tarda sobre l'hospital més gran de la Franja i un camp de refugiats que han fet almenys una desena de morts, molts dels quals nens i desenes de ferits. El grup islamista ha reinvidicat la mort de quatre civils israelians al sud del país. Ens ho expliquen els enviats especials a Jerusalem, Marialba Gilabert, José Antonio Rodríguez.

 • Israel acusa a Hamàs de l'últim atac a Gaza
  Escolta àudio

  Israel acusa a Hamàs de l'últim atac a Gaza

  Els enviats especials de Catalunya Ràdio, Maria Alba Gilabert i José Antonio Rodríguez. L'atac contra l'hospital més importatnt a la Franja de Gaza i a un camp de refugiats han fet almenys deu morts, molts dels quals eren nens.

 • A l'hospital de Al Shifaa de Gaza reben les víctimes del bombardeig a l'escola de l'ONU
  Escolta àudio

  A l'hospital de Al Shifaa de Gaza reben les víctimes del bombardeig a l'escola de l'ONU

  L'Informatiu "Catalunya Vespre" connectem amb els nostres enviats especials, Maria Alba Gilabert i José Antonio Rodríguez que han estat a l'hospital Al Shifaa de Gaza, on van rebent les ambulàncies que arriben de Beit Hanoun. La massacre a l'escola de l'ONU, la segona que ha estat bombardejada per part d'Israel, ha fet més de 15 morts i 200 ferits.