Entrevista d'actualitat

 • Neix la Cobla 1 d'Octubre
  Escolta àudio

  Neix la Cobla 1 d'Octubre

  Aquest 2018 ha nascut una nova formació: la Cobla 1 d'Octubre. El nom ho diu tot. Descobrim més detalls sobre la formació de la mà d'Isabel Medina.

 • Endinsar-se a la cultura popular a través de la música i la dansa
  Escolta àudio

  Endinsar-se a la cultura popular a través de la música i la dansa

  La Colla és un projecte educatiu que permet descobrir els instruments tradicionals, com el flabiol, el tamborí, la tarota o l'acordió diatònic, i també la dansa popular. Aquesta iniciativa l'han impulsada Xamfrà, un centre d'arts escèniques del Raval, i Can Ponsic, una escola de música municipal de Barcelona. Ens presenta el projecte en Marc Riera, treballador a Xamfrà i Can Ponsic.

 • Arriba una nova edició de l'Ésdansa
  Escolta àudio

  Arriba una nova edició de l'Ésdansa

  Les Preses es converteix en l'epicentre de la dansa al nostre país gràcies a l'Ésdansa. Un dels grans eixos d'aquesta temporada són els diàlegs entre la música i la dansa. Coneixem més detalls de l'És dansa a través del seu director, Jordi Fosas.

 • La música popular com a element educatiu també a Andorra
  Escolta àudio

  La música popular com a element educatiu també a Andorra

  El Col·legi Sant Ermengol d'Andorra la Vella fa servir la música popular com a projecte educatiu. Està molt basat en la gralla i és un projecte relativament jove. Ens explica la iniciativa en Daniel Martín, mestre de música de l'escola.

 • BGKO, música tradicional de l'est feta des del cor
  Escolta àudio

  BGKO, música tradicional de l'est feta des del cor

  La Barcelona Gipsy Balkan Orchestra presenta el seu cinquè treball: "Avo Kanto". Aquest grup de música tradicional de l'est d'Europa està immers en una intensa gira que els farà viatjar arreu d'Europa i al Canadà. Conversem amb Sandra Sangiao, vocalista de grup, i Stelios Togias, intèrpret de darbukka, caixó i bendir.

 • La Plaça del Folk de la Festa Major de Gràcia
  Escolta àudio

  La Plaça del Folk de la Festa Major de Gràcia

  Amb la Festa Major de Gràcia arriba la Plaça del Folk. Es tracta d'un aparador molt important de les últimes propostes de música d'arrel tradicional i de les més transgressores. En parlem amb el director del Centre Artesà Tradicionàrius i programador d'aquesta Plaça, Jordi Fàbregas.

 • Sardanes obligades
  Escolta àudio

  Sardanes obligades

  La cobla Sant Jordi acaba de presentar "Obligats". Es tracta d'un treball de sardanes obligades. En parlem amb el representant de la cobla, Pep Moliner.

 • El món ideal dels Strombers
  Escolta àudio

  El món ideal dels Strombers

  Stromberland és el darrer treball dels Strombers. Un disc amb l'essència del grup que fa equilibris entre la passió, la sensibilitat, la reivindicació i la rauxa. Ens presenten el nou treball els membres del grup.

 • El Centre Interregional de Desenvolupament de l'Occità i Mediateca Occitana
  Escolta àudio

  El Centre Interregional de Desenvolupament de l'Occità i Mediateca Occitana

  El Cirdoc és el Centre Interregional de Desenvolupament de l'Occità i Mediateca Occitana. Es tracta d'un projecte de la regió euromediterrània, composta per les Balears, el Principat, el sud de França i el territori, és clar, occità. Es troba situat a Besiers, una ciutat entre Perpinyà i Montpeller. En parlem amb la Sandra Juan, membre del centre.

 • La Sardana de l'Any es renova
  Escolta àudio

  La Sardana de l'Any es renova

  El concurs La Sardana de l'Any, el certamen que pretén trobar la sardana més popular estrenada al llarg de l'any anterior, busca renovar el format. Per això ha engegat un concurs d'idees. Ens ho explica Carles Santiago.

 • Per Sant Narcís, cada mosca val per sis
  Escolta àudio

  Per Sant Narcís, cada mosca val per sis

  La combinació de cobla i animació infantil és un projecte que s'ha intentat molts cops i ha donat fruits interessants. És el cas de l'experiència que presenten ara en Pep López i la Principal de la Bisbal: "Per Sant Narcís, cada mosca val per sis". Es tracta d'un espectacle al voltant de llegendes gironines que converteix la cobla en una big band. En presenta la iniciativa Pep López, músic i animador infantil.

 • El col·lectiu GASP presenta nou disc
  Escolta àudio

  El col·lectiu GASP presenta nou disc

  La sigla de GASP aixopluga els compositors Dani Gasulla, Lluís Alcalà, Carles Santiago i Jordi Paulí. I, enguany, han presentat el seu tercer disc. Es tracta d'un CD que culmina un treball molt personal dut a terme durant tres anys i que conté setze sardanes. Conversem amb Dani Gasulla i Carles Santiago, músics i membres del col·lectiu, per saber-ne més detalls.

 • Arriba la 2a edició d'Amb so de cobla
  Escolta àudio

  Arriba la 2a edició d'Amb so de cobla

  Després d'una primera edició molt vàlida, s'evidencia que el món de la cobla està en plena revolució. D'aquí, l'èxit del festival. La segona edició del festival es durà a terme del 8 al 12 d'agost a Palamós. En parlem amb el seu director, Adrià Bausó.

 • Els Jóvens, un grup de laboratori i rondalla rara
  Escolta àudio

  Els Jóvens, un grup de laboratori i rondalla rara

  Els Jóvens són un grup valencià que comença a sortir a la llum. Ofereixen una proposta que s'ha fet a foc lent i a partir de diverses influències. D'aquí que hagin definit la seva música com a rondalla rara o rondalla pop. Ens presenta el grup Pep Mirambell, cantant i compositor d'Els Jóvens.

 • "Man en ruta 1": La Bisbal d'Empordà, Palafrugell i Palamós
  Escolta àudio

  "Man en ruta 1": La Bisbal d'Empordà, Palafrugell i Palamós

  Aquesta temporada d'estiu, en Sergi Vives ens porta de ruta per Catalunya. Avui ens endinsem en terres empordaneses per conèixer de més a prop la ceràmica i el Terracotta Museu de Ceràmica de la Bisbal d'Empordà, les havaneres de Calella de Palafrugell i la gamba de Palamós.

Anar al contingut