TOTS ELS ÀUDIOS

S'han trobat 722 resultats.

 • "Qui soc, avui?" de Màriam Ben-Arab i Ricardo Alcántara
  Escolta àudio

  "Qui soc, avui?" de Màriam Ben-Arab i Ricardo Alcántara

  "Als llibres per somiar" Jaume Centelles Pastor, autor de "La biblioteca al cor de l'escola" ens parla del llibre "Qui soc, avui?" de Màriam Ben-Arab i Ricardo Alcántara a "L'ofici d'educar"; un àlbum il·lustrat per nens petits, a partir de quatre anys. És la història d'una nena que s'imagina que cada dia és una persona diferent, que viu en una casa d'acollida, i que es refugia en la fantasia. Un llibre dur i bonic amb un final feliç, per llegir en companyia i per parlar-ne. Un llibre publicat per El Cep i la Nansa.

 • Eva Piquer: "Com podem aconseguir que els nens aprenguin a estimar els llibres?"
  Escolta àudio

  Eva Piquer: "Com podem aconseguir que els nens aprenguin a estimar els llibres?"

  A "L'ofici d'educar" la periodista i escriptora Eva Piquer es pregunta, a l'espai "Quina és la pregunta?", com podem aconseguir que els nens aprenguin a estimar els llibres. I ens respon amb les paraules de l'escriptor italià Gianni Rodari al llibre "Escola de fantasia" sobre el que no hem de fer. Per exemple, obligar-los a llegir, perquè és la millor manera que el nen avorreixi els llibres.

 • Les reunions entre pares i mestres són l'oportunitat per implicar les famílies en el canvi educatiu
  Escolta àudio

  Les reunions entre pares i mestres són l'oportunitat per implicar les famílies en el canvi educatiu

  Les reunions d'inici de curs són un moment clau perquè pares i mestres es coneguin. De què han de servir aquestes reunions? Quines estratègies innovadores poden motivar els pares a la participació i a fer créixer la confiança entre famílies i mestres? I com això pot beneficiar l'infant? En parlem a "L'ofici d'educar" amb Oriol Castellví, director de l'Escola La Floresta de Sant Cugat; Laia Pi, directora de l'Escola Xirinacs; Patricia Rey, cap d'estudis de l'Escola Samuntada, i David Vilalta Murillo, mestre i formador. Sentirem també el testimoni de dos pares, la Laura i el Francesc. Sentirem també el catedràtic Rafael Bisquerra; Sílvia Blanch Gelabert, doctora en Psicologia de l'Educació, ens explica les propostes més engrescadores per dissenyar les reunions amb famílies. I a "Llibres per somiar" Jaume Centelles Pastor ens parla de "Jules Verne, la vida secreta de les dones planta", de Ledicia Costas; Joan Santanach, de l'editorial Barcino, ens porta un fragment del bestiari medieval parlant de la formiga; i acabem amb José Luis Santiso i "Torna-la a posar", avui escoltant Dàmaris Gelabert i "Qui soc jo".

 • "Jules Verne i la vida secreta de les dones planta" de Ledicia Costas
  Escolta àudio

  "Jules Verne i la vida secreta de les dones planta" de Ledicia Costas

  Als "Llibres per somiar", Jaume Centelles Pastor ens parla a "L'ofici d'educar" del llibre "Jules Verne i la vida secreta de les dones planta" de Ledicia Costas. És un llibre que simula l'escriptura de Jules Verne, que explica la història d'un vaixell que arriba a Galícia amb Jules Verne, que ha sentit a parlar de les dones planta, unes dones màgiques. Una història misteriosa i bonica per a nens de10 i 11 anys, publicat per Barcanova.

 • Fragment del bestiari medieval que parla de les virtuts de la formiga
  Escolta àudio

  Fragment del bestiari medieval que parla de les virtuts de la formiga

  A "L'ofici d'educar" dediquem un espai als clàssics, "La resposta està en els clàssics". Avui Joan Santanach, de l'editorial Barcino, ens porta un fragment d'un bestiari medieval que parla de la formiga per compartir alguna de les seves virtuts -com la seva feina curosa- amb els nostres fills.

 • Descobrir els nostres fills a l'escola. Dàmaris Gelabert ens canta "Qui soc jo?"
  Escolta àudio

  Descobrir els nostres fills a l'escola. Dàmaris Gelabert ens canta "Qui soc jo?"

  I acabem "L'ofici d'educar" amb el músic José Luis Santiso, que a l'espai "Torna-la a posar" ens convida a reflexionar sobre què podem descobrir dels nostres fills a l'escola, i escoltem un tema de Dàmaris Gelabert: "Qui soc jo?" cantada per una nena, la Lola

 • Quines són les propostes més engrescadores per redissenyar les reunions amb famílies?
  Escolta àudio

  Quines són les propostes més engrescadores per redissenyar les reunions amb famílies?

  Sílvia Blanch Gelabert, doctora en Psicologia de l'Educació, ens explica les propostes més engrescadores per dissenyar les reunions amb famílies a l'espai "Quina és la pregunta?" de "L'ofici d'educar". I si a la reunió amb els pares no es dona cap informació? I si tothom està en moviment? I si les reunions les dinamitzen els mateixos estudiants? Aquestes han estat algunes de les propostes de la crida de la Fundació Bofill per redissenyar les reunions. Si voleu transformar les reunions de curs amb les famílies, no us perdeu aquest àudio.

 • Perdre els papers fent de pares és normal i una oportunitat per conèixer-nos millor
  Escolta àudio

  Perdre els papers fent de pares és normal i una oportunitat per conèixer-nos millor

  Ràbia, frustració, desesperació, esgotament, "no puc més", "odio els meus fills", "em sento culpable", "tinc por de no fer-ho prou bé": hi ha emocions molt intenses que apareixen durant la criança. Què n'hem de fer? En parlem a "L'ofici d'educar" amb Marta Butjosa, mestra i autora del llibre "Educar amb consciència"; Elisenda Pascual, psicòloga i autora de "Criar y jugar"; la psicòloga Sílvia Palou, i el psicòleg Víctor Amat. Escoltem el testimoni dels nens quan els pares perden els papers, i un fragment de les T de Teatre que posa molt d'humor a tot plegat. Sentirem el catedràtic Rafael Bisquerra. Als "Llibres per somiar" Jaume Centelles ens porta "Un llarg viatge" de Daniel H. Chambers; Joan Santanach, d'Editorial Barcino, ens llegeix un text de Francesc Eiximenis que parla de la mentida; Pau Rovira, coach integral, es pregunta "Ens hem de sacrificar pels fills?" a "Quina és la pregunta?", i a "Torna-la a posar" José Luis Santiso ens proposa que ens desfoguem amb música intensa, Mazoni i Eric Satie.

 • Ens hem de sacrificar pels fills? Pau Rovira
  Escolta àudio

  Ens hem de sacrificar pels fills? Pau Rovira

  A "L'ofici d'educar" el coach integral Pau Rovira es demana a "Quina és la pregunta" si ens hem de sacrificar pels fills. Diu el coach que està força estesa la creença que ens hem de sacrificar pels que estimem i eduquem, però res més lluny de la realitat. La tasca d'educar -diu Pau Rovira- sempre és un acte d'amor, i el sacrifici és el contrari de l'amor perquè implica culpabilitat.

 • "Torna-la a posar": música intensa, Mazoni i Satie per recuperar l'equilibri
  Escolta àudio

  "Torna-la a posar": música intensa, Mazoni i Satie per recuperar l'equilibri

  A "L'ofici d'educar" fem un espai a la música en famíília amb "Torna-la a posar" i el músic Jose Luis Santiso, que avui ens proposa que quan estiguem molt estressats ens deixem anar amb música ben alta i cantem, i en acabat que escoltem el "No tinc temps" de Mazoni, i finalment ens relaxem amb Eric Satie.

 • Text de Francesc Eiximenis que parla de la mentida infantil
  Escolta àudio

  Text de Francesc Eiximenis que parla de la mentida infantil

  A "L'ofici d'educar" dediquem un espai als clàssics a "La resposta està en els clàssics" per descobrir la vigència d'alguns valors universals, amb Joan Santanach, editor de l'Editorial Barcino. Avui Joan Santanach ens llegeix un text de Francesc Eiximenis que parla de la mentida. Un text que prevé els infants contra la mentida perquè avisa que si aquest costum no s'esmena ningú donarà fe a les paraules de l'infant.

 • "Un llarg viatge" de Daniel H. Chambers i Federico Delicado
  Escolta àudio

  "Un llarg viatge" de Daniel H. Chambers i Federico Delicado

  A "L'ofici d'educar" dediquem un espai a la literatura infantil i juvenil: els "Llibres per somiar", amb Jaume Centelles, autor de "La biblioteca al cor de l'escola", que avui ens porta "Un llarg viatge" de Daniel H. Chambers i de Federico Delicado. Un llibre dur que explica dues històries que es creuen: la d'una família d'ànecs que viatja del nord al sud pel fred i la d'una família del sud que fuig de la guerra en direcció al nord. Dibuixos tristos i realistes que mostren les dificultats i les oportunitats dels dos viatges. Un àlbum il·lustrat per infants a partir de 8 o 9 anys, i publicat per Kalandraka.

 • Torna-la a posar: Un mantra i música de Jazz per meditar
  Escolta àudio

  Torna-la a posar: Un mantra i música de Jazz per meditar

  A "L'ofici d'educar" fem "Torna-la a posar" amb el músic José Luis Santiso. Avui ens porta dues propostes per ajudar-nos a meditar: un fragment d'un mantra del grup "Xiula", i música de jazz, perquè trieu quina us ve més de gust. I escoltant bona música per compartir amb la família acabem "L'ofici d'educar".

 • Cobla d'Ausiàs March que parla de com es poden deixar mals hàbits
  Escolta àudio

  Cobla d'Ausiàs March que parla de com es poden deixar mals hàbits

  A "La resposta està en els clàssics" de "L'ofici d'educar", Joan Santanach, doctor en filologia i editor de l'editorial Barcino, ens llegeix un fragment d'una cobla d'Ausiàs March que ens parla de la dificultat d'apartar-nos d'un mal hàbit. Un text que ens pot ajudar a parlar amb els nostres fills d'aquells mals hàbits que poden tenir les criatures i els costen de superar.

 • "Convé que diguem als fills i filles que aconseguiran tot el que es proposin a la vida?" Eva Bach
  Escolta àudio

  "Convé que diguem als fills i filles que aconseguiran tot el que es proposin a la vida?" Eva Bach

  A l'espai "Quina és la pregunta" de "L'ofici d'educar", la pedagoga Eva Bach es planteja si convé que diguem als fills i filles o als alumnes que aconseguiran tot el que es proposin a la vida. Ella ho troba poc realista i enganyós. Diu que els hem d'explicar que tenim límits, que a la vida hi ha límits que no podem superar. Però també els hem de dir que quan desitgem profundament una cosa, creiem en nosaltres i posem en joc els nostres recursos i potencial, multipliquem les possibilitats d'aconseguir-ho.