TOTS ELS ÀUDIOS

 • La filla de l'Oriol balla molt bé, i quin és el secret?
  Escolta àudio

  La filla de l'Oriol balla molt bé, i quin és el secret?

  L'humorista Oriol Dalmau ens confessa que es diverteix i s'entreté ballant als centres comercials amb la seva filla Martina, de 4 anys, que es veu que té un gran talent ballant; l'Oriol ja és una altra cosa, potser li falta una mica de gràcia... Però el que és més fort és que l'Oriol no sabia que la Martina fa una extraescolar de dansa, d'aquí que la nena tingui tanta traça, i potser l'apuntaran fins i tot a un casal de dansa a l'estiu. És "El contrapunt de l'Oriol Dalmau" a "L'ofici d'educar".

 • Quines són les aportacions al sistema educatiu de La Caldera?
  Escolta àudio

  Quines són les aportacions al sistema educatiu de La Caldera?

  Òscar Dasí, director artístic de La Caldera, respon a "L'ofici d'educar" a la pregunta de quins són els vincles i les aportacions al sistema educatiu d'un centre de creació de dansa com La Caldera, al barri de les Corts de Barcelona. Explica Òscar Dasí que és fonamental el coneixement que es genera a partir del cos, el vehicle de l'experiència per excel·lència dels humans. I per això a La Caldera generen i col·laboren en molts projectes, com dansa a les escoles, que proposa espectacles de dansa per als infants, i també fan tallers de dansa per a les criatures i per a les famílies.

 • "Colossus" de Guridi
  Escolta àudio

  "Colossus" de Guridi

  El creador de la pàgina Invitació a la lectura, Jaume Centelles, avui a "L'ofici d'educar" ens porta "Colossus", de Raúl Guridi, als "Llibres per somiar". Colossus és un personatge gegant ple de dades bestials, ple de números, com per exemple que el nivell del mar puja deu metres quan Colossos va a la platja. Dades extraordinàries i molt difícils de recordar pels nens d'aquest personatge colossal, gamberro, tendre i dolç. Un llibre publicat per Tres Tigres Tristos.

 • El gran repte és afavorir l'ús crític de la tecnologia entre l'alumnat
  Escolta àudio

  El gran repte és afavorir l'ús crític de la tecnologia entre l'alumnat

  Hi ha hagut una autèntica revolució a les aules amb la introducció de la tecnologia. Però com es pot fer un bon ús de la tecnologia als centres educatius que afavoreixi l'aprenentatge i la igualtat d'oportunitats? Fins a quin punt s'ha de fer servir el mòbil a l'aula? Per Albert Forns, creador de Mschools, "la tecnologia mòbil permet empoderar els alumnes com a creadors". En parlarem a "L'ofici d'educar" amb Mar Camacho, directora general d'Innovació, Recerca i Cultura Digital, i amb Anna Ramis, pedagoga i impulsora de la campanya "De 0 a 3, pantalles res". Escoltarem també l'experiència amb la tecnologia de mestres i alumnes de l'Escola Riera de Ribes i de l'IES Carles Vallbona. Escoltarem també Carles Suero, director del congrés ITworldEdu, i saen què consisteix la campanya del CAC #AMiNoMenganyen per protegir els joves de les pantalles. Francesc Grau, especialista en tecnologia, ens explica "Tot el que hem de saber sobre Internet abans que els nostres fills" a partir del seu llibre.

 • La tecnologia permet als alumnes fer les seves pròpies cançons!
  Escolta àudio

  La tecnologia permet als alumnes fer les seves pròpies cançons!

  El músic José Luis Santiso ens proposa cada setmana a "L'ofici d'educar", a la secció "Torna-la a posar", música per compartir amb la família. Avui ens explica que amb la tecnologia les classes de música són molt més divertides, motivadores i que els nens poden aprendre i crear música molt més fàcilment. Són eines que els mestres ja fan servir -pissares, tauletes, mòbils i aplicacions gratuïtes- i que permeten als alumnes fer les seves pròpies cançons. I sentim un tema de Steve Lacy, que va créixer musicalment amb els mòbils i d'aquí va fer el salt a la música professional.

 • "La platja dels inútils", d'Alex Nogués
  Escolta àudio

  "La platja dels inútils", d'Alex Nogués

  Als "Llibres per somiar", Jaume Centelles ens porta "La platja dels inútils", d'Alex Nogués. La Sofia vol ser inútil de gran. La Sofia suspèn sempre les matemàtiques, però en canvi toca molt bé la guitarra i li agrada molt Kandinsky, i com que van a viure amb la família prop d'una platja, coneix gent molt curiosa: un senyor que fa una col·lecció de pals, altres que toquen el violí. El pare li diu que ha de buscar una feina de profit i que tot el que fa, com ara col·leccionar petxines, no val per a res. I per aquesta raó ella decideix que de gran vol ser inútil. Un llibre que ens interpel·la, als pares. Què volem que siguin els nostres fills? Volem que siguin feliços? Un llibre publicat per Akiara per a pares i fills, a "L'ofici d'educar".

 • On és el botó per engegar el projector?
  Escolta àudio

  On és el botó per engegar el projector?

  L'humorista Oriol Dalmau ens explica avui a "L'ofici d'educar" la història d'un mestre prop de la cinquantena amb dificultats per gestionar el món digital a l'aula -un vídeo de fulles caduques- davant d'un públic de nadius tecnològics i que es planteja fins i tot tirar la tovallola... Però llavors els alumnes li donen un cop de mà, i s'engega el projector! El professor té una doble missió: ensenyar les fulles caduques i ensenyar també a utilitzar la tecnologia de manera productiva, però, és clar..., quan el projector funciona, el professor descansa, que avui està afònic.

 • Què és essencial saber abans que els nostres fills sobre internet?
  Escolta àudio

  Què és essencial saber abans que els nostres fills sobre internet?

  Francesc Grau, expert en cultura digital i autor del llibre "Tot el que heu de saber sobre internet abans que els vostres fills", ens explica a "L'ofici d'educar" que com a pares educadors digitals estem orfes, som els primers a educar en aquest àmbit, i no és fàcil, però no hauria de ser gaire diferent de com ho fem en altres àmbits. Per exemple: els hem d'acompanyar durant tot el seu temps digital; explicar-los experiències, oportunitats i riscos del món digital quan són més receptius; i liderar nosaltres la seva experiència digital amb els valors de vida que considerem més essencials. Hem d'incloure l'educació digital en el nostre dia a dia, diu Francesc Grau, per tenir fills feliços.

 • Pep Guardiola: "L'educació és el que ens portarà a salvar-nos"
  Escolta àudio

  Pep Guardiola: "L'educació és el que ens portarà a salvar-nos"

  L'entrenador del Manchester City, Pep Guardiola, ens parla a "L'ofici d'educar" de la seva infància; del valor relatiu de l'èxit i el fracàs; de l'educació com un pilar de la societat; de l'esport com una eina educativa molt potent; de la importància de transmetre valors als nostres fills perquè defensin i condemnin les injustícies, de donar ales als fills per ser; i respon també si es veu a Catalunya d'aquí uns anys. El psicòleg esportiu Pep Marí, autor d'"Aprender de los campiones" i "Liderar equipos comprometidos", ens comentarà quins són els valors que encarna Pep Guardiola. Escoltarem també el retrat de l'entrenador del Manchester City del Ricard Torquemada, periodista esportiu al capdavant de "La transmissió d'en Torquemada - Latdt". I acabarem el programa amb el músic José Luis Santiso, que avui ens comparteix a "torna-la a posar" les músiques motivadores i que emocionen l'exjugador blaugrana Pep Guardiola.

 • Per Guardiola, la victòria és fer allò que sentim en cada moment
  Escolta àudio

  Per Guardiola, la victòria és fer allò que sentim en cada moment

  El periodista esportiu Ricard Torquemada, director i analista tècnic de "LaTdT", l'espai de Catalunya Ràdio on es retransmeten els partits del Futbol Club Barcelona, ens fa un retrat de Pep Guardiola. Ricard Torquemada diu a "L'ofici d'educar" que Pep Guardiola té conviccions i és coherent, es marca les seves pròpies metes i és un guanyador que ha dividit els que el miren entre els que l'envegen i els que l'admiren. Pep Guardiola -explica Ricard Torquemada- ha jugat a futbol i fa jugar a futbol com li han ensenyat, com li agrada, com se sent realitzat; de la mateix manera que viu. La passió és el seu gran motor, és el gran secret, fa les coses perquè n'està convençut, tot i que sigui remar a contracorrent. Guardiola és detallista, obsessiu i intens i això l'apropa a l'èxit, perquè per ell la victòria és fer allò que sentim en cada moment.

 • Cantem emocionadament: Guardiola!
  Escolta àudio

  Cantem emocionadament: Guardiola!

  Pel músic José Luis Santiso, Pep Guardiola és segurament un dels futbolistes més musicals que coneix. Guardiola ha motivat els seus jugadors amb grans temes musicals. Els seguidors del Manchester City han fet una cançó al Pep Guardiola, i li canten emocionadament. I ens explica José Luis Santiso que qui és molt fan del Manchester City i de Guardiola és Noel Gallagher, d'Oasis, que li va fer la primera entrevista quan el van fitxar pel Manchester City. I acabem el "Torna-la a posar", de "L'ofici d'educar", amb la mítica cançó "Wonderwal", que és un himne per als seguidors del Manchester City.

 • Quant temps fa que no feu l'amor, parella?
  Escolta àudio

  Quant temps fa que no feu l'amor, parella?

  A "L'ofici d'educar" parlem de com pot sobreviure la parella a l'arribada dels fills. Quin és el preu de no tenir pràcticament intimitat o sexualitat quan els fills són petits? Què pot ajudar a trobar aquests espais d'intimitat, complicitat, comunicació, amor i humor? En parlem amb el psicòleg Victor Amat i les psicòlogues i sexòlogues Rosa Padrosa i Marina Castro. Escoltarem també els testimonis de la Marta i del Ruben, que ens expliquen què ha canviat de la seva parella amb l'arribada dels fills. Escoltarem la reflexió del catedràtic Rafael Bisquerra i de la pedagoga Eva Bach Cobacho i el contrapunt hilarant de l'humorista Oriol Dalmau Martínez. Als "Llibres per somiar" Jaume Centelles Pastor ens porta "Rigo i Roc", de Lorenz Pauli, i acabarem el programa amb el músic José Luis Santiso, i "Torna-la a posar" amb músiques per escoltar en família.

 • Hi ha ganes de fer sexe, però...
  Escolta àudio

  Hi ha ganes de fer sexe, però...

  Avui, a "L'ofici d'educar", l'humorista Oriol Dalmau ens posa el contrapunt amb una vibrant escena entre la "tigressa gustosa" i el "Banana split", que tenen una missió molt clara: tenir un moment d'intimitat i sexe apassionat al llit. Ho aconseguiran? No farem un espòiler. Si voleu saber com acaba, heu d'escoltar aquest àudio. Per tenir sexe amb la parella, si hi ha fills, sobretot és imprescindible fantasia i sentit de l'humor.

 • Cap de setmana amb els avis i deixem els pares fer la seva!
  Escolta àudio

  Cap de setmana amb els avis i deixem els pares fer la seva!

  A "L'ofici d'educar", el músic José Luis Santiso ens parla de la intimitat que podem tenir les parelles gràcies als avis, que de tant en tant cuiden els nostres fills. I escoltem per acabar, a "Torna-la a posar", les "Macedònia", que amb una cançó expressen l'alegria de quedar-se un cap de setmana amb els avis i passar-ho molt i molt bé, i que els pares puguin fer la seva. Gràcies i petons avis i àvies! Algun dia nosaltres també ho serem i farem el mateix, oi que sí José Luis Santiso?

 • "Rigo i Roc" de Lorenz Pauli
  Escolta àudio

  "Rigo i Roc" de Lorenz Pauli

  A "L'ofici d'educar" el Jaume Centelles, autor de "La biblioteca al cor de l'escola", ens porta als "Llibres per somiar" "Rigo i Roc", de Lorenz Pauli, la història d'amistat entre un lleopard que viu al zoo i un ratolí que viu en llibertat. Tots dos tenen diverses converses al voltant dels grans temes de la vida; és com un llibre de filosofia per a joves. Gran llibre, publicat per Pagès Editors dins la col·lecció Nandibú i per a secundària.