TOTS ELS ÀUDIOS

 • Escola d'emocions: la mandra
  Escolta àudio
 • Ofici d'educar: L'escola dels meus somnis
  Escolta àudio

  Ofici d'educar: L'escola dels meus somnis

  Tres casos d'innovació a l'escola: El projecte educatiu Innovador de l'Escola Riera de Sant Pere de Ribes, amb la Núria Borràs, mestra, coordinadora de l'Equip de formació i impulsora del projecte educatiu; El projecte de transformació educativa dels Jesuïtes Horitzó 2020 amb Pepe Menendez, director adjunt de Jesuïtes Educació, mestre i periodista; i l'Escola verda Segimon Comas de Sant Quirze de Besora, amb la Mariona Bassagaña, mestra i directora de l'Escola. Escoltarem també la reflexió del catedràtic d'Orientació Psicopedagògica a la Universitat de Barcelona, Rafel Bisquerra. I acabarem amb la pediatra Gemma Baulies i l'espai Escola d'Emocions; i el pedagog Daniel Gabarró, amb l'espai Educar per la felicitat

 • Ofici d'educar: Nens i alimentació conscient
  Escolta àudio

  Ofici d'educar: Nens i alimentació conscient

  Diu Adam Martin, autor de "Menjar per ser millors" que una dieta saludable ens ajudarà a tenir fills més sans, més forts, més resistents, i amb més capacitat de resiliència i, el que és més important, més feliços. En parlarem amb Trinitat Gilbert, periodista, i col·laboradora de "Ets el que menges" i "Ets nen", revista d'alimentació saludable per nens; i Jordina Casademunt, nutricionista de l'institut Khuab, naturòpata i autora de "Sobrepeso y obesidad infantil". Escoltarem també la reflexió del catedràtic d'Orientació Psicopedagògica a la Universitat de Barcelona, Rafel Bisquerra. I acabarem amb la psicòloga Pilar Arlàndiz i l'espai Escola d'Emocions; i el pedagog Daniel Gabarró, amb l'espai Educar per la felicitat

 • Educar per la felicitat: Els valors en l'educació
  Escolta àudio
 • Escola d'emocions: la timidesa
  Escolta àudio
 • Reflexió
  Escolta àudio

  Reflexió

 • Ofici d'educar: Noves mirades educatives
  Escolta àudio

  Ofici d'educar: Noves mirades educatives

  Pel director General de la Fundació Jesuïtes "El model educatiu en què es basa l'escola està esgotat; i una de les expressions més fortes d'aquesta crisi és l'elevat índex de fracàs i d'abandonament prematur". En parlarem amb Jordi Vilaseca, mestre de pedagogia sistèmica, creador d'Univers Joviat i autor de "La força d'una escola de vida"; Aurea Gomez, pedagoga i mestra d'educació infantil al centre Waldorf-Steiner el Til·ler; i Ignasi Salvatella, mestre, pedagog i director de l'Institut Obert d'Educació Hol·lística. Escoltarem també la reflexió del Catedràtic d'Orientació Psicopedagògica de la Universitat de Barcelona, Rafel Bisquerra. I acabarem amb l'Escola d'Emocions, amb la Pilar Arlàndiz, i amb Educar per la felicitat, del mestre i pedagog Daniel Gabarró.

 • Educar per la felicitat: Quan hem d'actuar i quan no
  Escolta àudio
 • Escola d'emocions: la tendresa
  Escolta àudio
 • Reflexió
  Escolta àudio

  Reflexió

 • Ofici d'educar: La tecnoeducació
  Escolta àudio

  Ofici d'educar: La tecnoeducació

  Pel Catedràtic d'Orientació Psicopedagògica de la Universitat de Barcelona, Rafel Bisquerra, la tecnologia pot ser una eina molt útil, però mal utilitzada pot ser font de malestar: les dependències i el ciber assetjament. En parlarem amb la terapeuta familiar Clara Darder, i amb el mestre Ramon Casals, que defensa que els mòbils a l'aula són bons si són una eina útil per l'activitat planificada del mestre. Escoltarem també l'espai Escola d'Emocions, amb la pediatra Gemma Baulies; i acabarem amb l'espai Educar per la felicitat, amb el pedagog i director de Boira Editorial, Daniel Gabarró.

 • Educar per la felicitat: Quatre consells per tenir una relació excel·lent amb els fills
  Escolta àudio
 • Escola d'emocions: la valentia
  Escolta àudio
 • Reflexió
  Escolta àudio

  Reflexió

 • Ofici d'educar: Educar des de l'art
  Escolta àudio

  Ofici d'educar: Educar des de l'art

  Pel professor de matemàtiques i artífex del blog "Escola amb cervell", Jesus Guillen, el nostre cervell plàstic necessita l'art. En parlarem amb la Doctora en pedagogia, artterapeuta, mestra i formadora de la pedagogia Waldorf Janine Künzi; amb la Mireia Serra, psicòloga, musicoterapeuta, i que ha treballat en diferents hospitals amb la música per acompanyar la malaltia i el final de la vida; i amb Pax Dettoni, llicenciada en Ciències Polítiques, en Antropologia i Ciències Empresarials, creadora del "Teatre de consciència" al servei de l'autoconeixement, i autora del llibre "La intel·ligència del cor". Escoltarem també la reflexió del catedràtic Rafel Bisquerra, i les seccions: Escola d'Emocions – amb la pediatra Gemma Baulies- i Educar per la felicitat – del pedagog Daniel Gabarró.