TOTS ELS ÀUDIOS

 • L'ofici d'educar: Què vull ser quan sigui gran?
  Escolta àudio

  L'ofici d'educar: Què vull ser quan sigui gran?

  Diu un jove conferenciant de 13 anys, Logan Laplant, que quan es pregunta als nens "Què voldràs ser quan creixis?" responen amb el que els emociona, diverteix i experimenten, just al contrari del que volen sentir els adults. En parlarem el professor de Filosofia Mariano Royo, formador, impulsor de Senderi i co-autor del llibre "Aprendre i ensenyar amb benestar i empatia"; Borja Vilaseca, creador i director del Master de Desenvolupament Personal i Lideratge, i Fundador de l'Akademia; i Roser Batlle, mestra, pedagoga especialitzada en aprenentatge servei, i presidenta de la Xarxa Espanyola d'Aprenentatge Servei. Escoltarem també l'espai Escola d'Emocions, amb la pediatra Gemma Baulies; Educar per la felicitat, amb el psicopedagog i mestre Daniel Gabarró; i la reflexió inicial del Catedràtic Rafael Bisquerra.

 • L'ofici d'educar: Créixer en contacte amb la natura
  Escolta àudio

  L'ofici d'educar: Créixer en contacte amb la natura

  A l'antiga Grècia s'educava en contacte amb la naturalesa, no separant al ser humà d'ella sinó fent-lo sentir part. Som naturalesa, i això d'alguna manera ho hem d'ensenyar als infants. En parlarem amb Alba Collel, cofundadora de l'Escola del Bosc, tècnica en educació infantil i ambiental; Brigitte Escolar, cofundadora de l'Ecsola del Bosc, formada en integració social i educació infantil; Patricia Navarro, naturalista i tècnica en fauna salvatge i educació infantil; i Cristina Gutierrez, educadora emocional, codirectora de la Granja escola de Santa Maria Palautordera, i autora del llibre "Entrena'l per la vida" i formadora d'educació emocional de mestres i pares. Descobrirem també una nova emoció amb la pediatra Gemma Baulies, a l'espai Escola d'Emocions; i un capítol més d'Educar per la felicitat, amb el mestre i psicopedagog Daniel Gabarró. I començarem el programa amb la reflexió del Catedràtic en Orientació Psicopedagògica Rafel Bisquerra.

 • L'ofici d'educar: ajudar els fills a ser feliços i a fer feliços els altres
  Escolta àudio

  L'ofici d'educar: ajudar els fills a ser feliços i a fer feliços els altres

  Va escriure Oscar Wilde que "el millor mitjà per fer bons els nens és fer-los feliços". En parlarem amb la pedagoga i formadora Eva Bach, autora de "Bellesa de sentir"; i amb Carme Saumell, mestra especialista en pedagogia terapèueutica i coordinadora del projecte "Escolta'm". Ens acompanyarà també el catedràtic d'Orientació Psicopedagògica Rafel Bisquerra; escoltarem l'espai Escola d'Emocions, amb la psicòloga Pilar Arlàndiz; i acabarem amb Educar per la Felicitat, amb el psicopedagog i director de Boira Editorial Daniel Gabarró.

 • L'ofici d'educar: "Em fan la vida impossible", la gestió a l'aula dels assetjats i dels problemàtics
  Escolta àudio

  L'ofici d'educar: "Em fan la vida impossible", la gestió a l'aula dels assetjats i dels problemàtics

  Segons una enquesta, un de cada quatre alumnes explica que ha estat víctima de burles, insults o riotes. En parlarem amb el psicòleg Victor Amat, president de l'Associació espanyola de Teràpia breu i co-director del postgrau en teràpia breu de la Universitat de Girona; i amb Gemma Alsina, llicenciada en Psicologia i postgrau en Pertorbacions del llenguatge i tècnica docent de la Direcció General d'Educació infantil i primària del Departament d'Ensenyament. Escoltarem per començar la reflexió del Catedràtic en Orientació Psicopedagògica Rafael Bisquerra, i acabarem el programa escoltant l'espai Escola d'Emocions amb la Gemma Baulies, i l'Escola de la Felicitat, amb el psicopedagog i director de Boira Editorial Daniel Gabarró.

 • L'ofici d'educar. Com educar nens serens en un món hiperactiu?
  Escolta àudio

  L'ofici d'educar. Com educar nens serens en un món hiperactiu?

  Diu el psicòleg i psiquiatre Claudio Naranjo que es fa servir l'escola per domesticar, però que hauríem de fer servir l'educació per crear sers complets. En parlarem amb la mestra i professora de ioga Lídia Serra; i amb Joan Domènech, mestre d'escola, fundador del moviment de l'educació lenta i autor d'"Elogi de l'educació lenta". Escoltarem també la reflexió del catedràtic d'Orientació Psicopedagògica Rafel Bisquerra i en el darrer tram del programa escoltarem l'espai Escola d'Emocions amb la Gemma Baulies, i l'Escola de la Felicitat, amb el psicopedagog i director de Boira Editorial Daniel Gabarró.

 • L'ofici d'educar: Té una mica de febre! Què ens diuen els símptomes dels nostres fills
  Escolta àudio

  L'ofici d'educar: Té una mica de febre! Què ens diuen els símptomes dels nostres fills

  Diu la pediatra Gemma Baulies: "Tota malaltia és un gran moment per créixer, per infants i adults, tant des del punt de vista físic com espiritual". En parlarem amb la pediatra Gemma Baulies, naturòpata i homeòpata, i amb la infermera Roser Rodríguez, diplomada en BioNeuroemoció. Escoltarem també la reflexió de Rafael Bisquerra, catedràtic d'Orientació Psicopedagògica; l'espai "Escola d'emocions", amb la psicòloga Pilar Arlàndiz; i acabarem amb "Educar per la felicitat", amb el psicopedagog i director de Boira Editorial, Daniel Gabarró.

 • L'ofici d'educar: Educar amb cervell, la neurociència al servei de l'Educació
  Escolta àudio

  L'ofici d'educar: Educar amb cervell, la neurociència al servei de l'Educació

  Diu la Doctora en Filosofia i Ciències de l'Educació Anna Fores que en el futur serà difícil trobar principis pedagògics i pràctiques educatives que no estiguin informades per la neurociència. En parlarem amb el catedràtic de Psicobiologia a l'Institut de Neurociències, i autor de "La fàbrica de il·lusiones", i amb Anna Forés, Doctora en Filosofia i Ciències de l'Educació i co-autora de "Neuromitos de la educación". Escoltarem també a la pediatra Gemma Baulies, amb l'Escola d'Emocions, i acabarem amb l'espai Educar per la felicitat, amb el psicopedagog i director de Boira Editorial Daniel Gabarró.

 • L'ofici d'educar: Economia per a joves per canviar el món
  Escolta àudio

  L'ofici d'educar: Economia per a joves per canviar el món

  Diu Joan Antoni Melé, assessor de Triodos Bank, "potser t'estàs preguntant què pots fer tu, a la teva edat i amb els teus recursos, per arreglar els problemes del planeta: tot –diu Melé- el destí de la nostra societat depèn de joves com tu i de com gestioneu l'economia. En parlarem amb Joan Antoni Melé, autor de "L'economia explicada als joves", i amb Lídia Costa, psicoterapeuta i orientadora personal i familiar i docent en col·lectius de joves i emprenedors. Escoltarem també la reflexió de Rafael Bisquerra, Catedràtic d'Orientació Psicopedagògica; l'espai Escola d'Emocions amb la pediatra Gemma Baulies; i acabarem amb Educar per la felicitat, amb el mestre, psicoterapeuta i director de Boira Editorial Daniel Gabarró.

 • L'ofici d'educar: Entrenar la frustració
  Escolta àudio

  L'ofici d'educar: Entrenar la frustració

  Diu la pedagoga Eva Bach que "Només si deixem que els nostres fills s'entrebanquin i caiguin, podran desenvolupar habilitats per aixecar-se". De com acceptar la frustració, en parlarem amb la psicòloga Carme Thió de Pol, autora de "M'agrada la família que m'ha tocat", i amb la Mestra de primària de l'escola Oriol Martorell Agnès Vallvé, especialista en educació emocional. Escoltarem també la reflexió del Catedràtic d'Orientació Psicopedagògica Rafael Bisquerra; l'Escola d'Emocions, de la mà de la pediatra Gemma Baulies; i l'espai Educar per la felicitat amb el mestre, psicopedagog i director de Boira Editorial Daniel Gabarró.

 • L'ofici d'educar: Educar l'empatia
  Escolta àudio

  L'ofici d'educar: Educar l'empatia

  Diu la mestra i autora del llibre "L'educació de l'empatia és possible" que educant l'empatia des d'avui, estem plantant les llavors d'una futura empatia transgeneracional, global i efectiva. En parlarem amb l'Anna Carpena, especialista en educació emocional, i Pax Dettoni, artífex del Teatre de la consciència, al servei de l'autoconeixement, i autora de "La intel·ligència del cor". Escoltarem també el Catedràtic d'Orientació psicopedagògica Rafael Bisquerra; la pediatra Gemma Baulies, amb l'escola d'emocions; i acabarem amb el mestre i psicopedagog Daniel Gabarró i l'espai Educar per la felicitat.

 • L'ofici d'educar: Fins a quin punt es pot educar per la llibertat?
  Escolta àudio

  L'ofici d'educar: Fins a quin punt es pot educar per la llibertat?

  Diu la pedagoga Roser Batlle que "Creiem que som lliures, i ho donem per fet, però el treball principal des del primer dia de la nostra vida és ser lliure. Però fins a quin punt es pot educar per la llibertat? En parlarem amb la Doctora en Psicologia i pedagoga Terapeutica Rosa Gil; amb Agnès Barba, mestra i directora de l'Escola dels Encants; i Pere Juan, pioner de les escoles lliures amb "La caseta" i membre de la XELL, la Xarxa d'Escoles Lliures. Escoltarem per començar la reflexió del professor Rafael Bisquerra; els Llibres per somiar, amb Jaume Centelles, que avui ens presenta "De què fa gust la lluna?" de Michael Grejniec; i acabarem amb l'Escola de la Felicitat del Daniel Gabarró, mestre, psicopedagog i mestre de Boira Editorial.

 • Educar per la felicitat: la por de l'infant a que passi alguna cosa terrible
  Escolta àudio
 • Llibres per somiar: De què fa gust la lluna? de Michael Grejniec
  Escolta àudio
 • L'ofici d'educar: M'estic fent gran, una gestió enriquidora de l'adolescència
  Escolta àudio

  L'ofici d'educar: M'estic fent gran, una gestió enriquidora de l'adolescència

  Pel psicòleg Jaume Funes el més important no és què passa a l'adolescent, si no que tingui una veu amiga amb la que confiar quan li passen coses importants. En parlarem amb Jaume Funes, que ha dedicat la seva vida professional a adolescents i joves i les seves dificultats socials; i amb la Victòria Nicuesa, professora d'Institut, i que pertany al grup de treball de Pedagogia sistèmica de l'ICE(UAB). Escoltarem també l'Escola d'Emocions, amb Pilar Arlàndiz; i els llibres per somiar, amb el Jaume Centelles i el llibre "El diario de las cajas de fosforos" de Paul Fleischman. I acabarem amb el Daniel Gabarró, i l'espai Educar per la Felicitat.

 • Educar per la felicitat: No hem de confondre estimar per acceptar-ho tot
  Escolta àudio
Anar al contingut