TOTS ELS ÀUDIOS

 • La veu de l'experiència: Els nens de P5 de l'escola Lavínia i els animals
  Escolta àudio

  La veu de l'experiència: Els nens de P5 de l'escola Lavínia i els animals

  Els nens de P5 de l'escola Lavínia, la classe dels esquimals, ens parlen de quin és el seu animal preferit a "L'ofici d'educar".

 • Què aporta el coaching a l'educació?
  Escolta àudio

  Què aporta el coaching a l'educació?

  Escriu la mestra Teresa Terrades "Des del coaching podem: modelar els canvis que han d'acostar els joves als seus objectius; ensenyar a millorar competències des de les seves fortaleses; apoderar-los per poder millorar la capacitat en la presa de decisions i orientar-los en la seva descoberta vocacional"; en definitiva un entrenament per a la vida. En parlarem a l'Ofici d'Educar amb Genoveva Rosa, doctora en pedagogia experta en coahing i directora del Postgrau en Coaching socioeducatiu de la Fundació Pere Tarrés; Xesca Vela, llicenciada en Ciències Químiques, formada en coaching sistèmic, professora i creadora de la maleta pedagògica Jocoaching Sistèmic; i Andrea Zambrano, confundadora d'AEIOU, directora de l'Akadèmica, i coach per pares i adolescents. Jaume Centellas ens presentarà "Qui, què, qui" d'Olivier Tallec als "Llibres per somiar"; l'Albert Murillo ens presenta a "Les TIC per educar" l'aplicació Additio per l'organització dels professors; Oriol Julià, de l'associació SEER, Salut i Educació de l'Emoció i la Raó ens presenta "El manual pràctic antibullying": i acabarem amb "La veu de l'experiència", la particular visió del món dels nens de P5 de l'Escola Lavínia.

 • Llibres per somiar: "Qui, què, qui" Olivier Tallec
  Escolta àudio

  Llibres per somiar: "Qui, què, qui" Olivier Tallec

  El mestre i expert en literatura infantil i juvenil Jaume Centellas ens presenta a l'Ofici d'Educar el llibre "Qui, què, qui" d'Olivier Tallec.

 • La veu de l'experiència: els nens de P5 de l'Escola Lavínia parlen dels esquimals
  Escolta àudio

  La veu de l'experiència: els nens de P5 de l'Escola Lavínia parlen dels esquimals

  Els nens de P5 de l'Escola Lavínia aquest any són la classe dels esquimals i ens expliquen a l'Ofici d'Educar tot el que ja saben dels esquimals

 • Les TIC per educar: Additio, app per a l'organització dels mestres
  Escolta àudio

  Les TIC per educar: Additio, app per a l'organització dels mestres

  Albert Murillo, director de "Generació digital", ens presenta a "L'ofici d'educar" l'aplicació Additio, que té la finalitat d'ajudar els mestres a millorar la seva organització

 • Manual pràctic antibullying: Experimentar el poder de l'agressor
  Escolta àudio

  Manual pràctic antibullying: Experimentar el poder de l'agressor

  Oriol Julià, de SEER, Salut i Educació Emocional, ens explica a l'Ofici d'Educar que en algun moment tots podem haver experimentat el poder de l'agressor, i que l'agressor també necessita ajuda.

 • Com volem l'escola del segle XXI?
  Escolta àudio

  Com volem l'escola del segle XXI?

  Diu l'investigador de l'educació Alfredo Hernando "Innovar no és fer millores superficials en l'organització, la gestió o l'espai de l'aula, sinó situar l'alumne al centre del canvi". En parlarem a l'Ofici d'Educar amb Boris Mir, professor d'Educació secundària expert en aprenentatge i transformació educativa, que forma part del Programa Escola Nova 21, una aliança per a un sistema educatiu avançat; Teresa Fisas, directora de l'Escola La Sínia de Molins de Rei; i Anna Micaló, directora de l'Escola Fructuós Gelabert de Barcelona. Escoltarem per començar la reflexió del catedràtic Rafel Bisquerra; i "Els llibres per somiar" amb Jaume Centelles, mestre, especialista en literatura infantil i juvenil que ens presenta "Train Kids". I tenim tres novetats: "les TIC per educar": el periodista Albert Murillo (presentador de "Generació digital") presenta cada setmana un recurs digital per educar; "El manual pràctic antibullying": píndoles per prevenir la violència a l'aula, a càrrec d'Oriol Julià, de l'associació SEER, Salut i Educació de l'Emoció i la Raó i "La veu de l'experiència" Acabem cada Ofici d'Educar sentint les opinions de nens i joves dels centres educatius de Catalunya.

 • Les Tic per educar: OKVision, aplicació per evitar vista cansada amb les pantalles
  Escolta àudio

  Les Tic per educar: OKVision, aplicació per evitar vista cansada amb les pantalles

  Albert Murillo a les 'Tic per educar' ens presenta OKVision, una aplicació del Col·legi d'Òptics i d'Optometristes per evitar la vista cansada amb les pantalles.

 • Manual pràctic antibullying: Què és el "bullying"?
  Escolta àudio

  Manual pràctic antibullying: Què és el "bullying"?

  Oriol Julià, de l'associació SEER, Salut i Educació de l'Emoció i la Raó, planteja el problema de la violència a l'aula

 • La veu de l'experiència: La classe de P5 de l'Escola Lavínia parla de l'escola
  Escolta àudio

  La veu de l'experiència: La classe de P5 de l'Escola Lavínia parla de l'escola

  Els nens de la classe de P5 de l'Escola Lavínia ens expliquen a l'espai "la veu de l'experiència" de l'Ofici d'Educar què els agrada de l'escola i que els agradaria afegir-hi.

 • Llibres per somiar: 'Train Kids' de Dirk Reinhardt
  Escolta àudio

  Llibres per somiar: 'Train Kids' de Dirk Reinhardt

  El mestre Jaume Centellas ens presenta el llibre "Train Kids" de Dirk Reinhardt

 • Llibres per somiar: "El paraguas" de Jae Soo Liu i Dong II Sheen
  Escolta àudio
 • Educar per la felicitat: Com s'explica la mort als infants
  Escolta àudio
 • L'ofici d'educar: Fins a quin punt es pot educar per la llibertat?
  Escolta àudio

  L'ofici d'educar: Fins a quin punt es pot educar per la llibertat?

  Diu la pedagoga Roser Batlle que "Creiem que som lliures, i ho donem per fet, però el treball principal des del primer dia de la nostra vida és ser lliure. Però fins a quin punt es pot educar per la llibertat? En parlarem amb la Doctora en Psicologia i pedagoga Terapeutica Rosa Gil; amb Agnès Barba, mestra i directora de l'Escola dels Encants; i Pere Juan, pioner de les escoles lliures amb "La caseta" i membre de la XELL, la Xarxa d'Escoles Lliures. Escoltarem per començar la reflexió del professor Rafael Bisquerra; els Llibres per somiar, amb Jaume Centelles, que avui ens presenta "De què fa gust la lluna?" de Michael Grejniec; i acabarem amb l'Escola de la Felicitat del Daniel Gabarró, mestre, psicopedagog i mestre de Boira Editorial.

 • L'ofici d'educar: Pares compromesos i mares desacomplexades? Nous pares i mares
  Escolta àudio

  L'ofici d'educar: Pares compromesos i mares desacomplexades? Nous pares i mares

  Diu la mestra Anna Ramis"Els pares i mares d'avui en dia fan moltes coses pels seus fills, massa coses! Alguns arriben a la hiperpaternitat: anul·lar-se a sí mateixos i anul·lar els fills per fer-los viure una vida ficcionada, sense entrebancs ni decepcions". Sobre els nous pares i mares, en parlarem amb Mònica Nadal, sociòloga i directora de Recerca de la Fundació Jaume Bofill; amb Miquel Àngel Alabart, mestre psicopedagog, director de la revista "Viure en família" i co-autor de "Educació emocional i família, el viatge comença a casa"; i amb la pedagoga Anna Ramis (www.annaramis.cat) Escoltarem també la reflexió del catedràtic Rafel Bisquerra; l'Escola d'Emocions amb la Pediatra Gemma Baulies; Educar la felicitat amb el mestre Daniel Gabarró. I estrenem secció: "Llibres de somni" amb el mestre i apassionat de la lectura Jaume Centelles https://jaumecentelles.cat/

Anar al contingut