TOTS ELS ÀUDIOS

S'han trobat 698 resultats.

 • El cor o el cap: per què volem ser pares?
  Escolta àudio

  El cor o el cap: per què volem ser pares?

  Som pares per amor, perquè toca, per instint, per perpetuar-nos, per madurar? A "L'ofici d'educar" en parlem amb Bruna Álvarez, doctora en antropologia i llicenciada en història; i Sílvia Palou, mestra, psicòloga i terapeuta sistèmica. Sentirem també les raons per ser pares i mares de l'educadora Marta Darnés; el psicòleg Víctor Amat; la mestra Marta Butjosa Roca; la psicòloga Clara Darder Lissón, l'escriptora Júlia Prunés Massaguer, el psicòleg Tomás Navarro i el psicòleg Joan Garriga; i el contrapunt ple de sarcasme de l'Oriol Dalmau Martínez. A més, parlarem amb el catedràtic Rafael Bisquerra; als "Llibres per somiar", Jaume Centelles ens porta "Una acàcia entre quatre parets", de Ricardo Alcántara; Joan Santanach, editor de l'Editorial Barcino-Amics d'Els Clàssics, busca la resposta en un fragment de Pere el Cerimoniós que parla sobre la importància de dialogar sobre els drets. I acabarem amb el "Torna-la a posar" del músic Josep Lluís Santiso, i un tema del grup "Els Catarres".

 • Del desig a la realitat: estimats fills!
  Escolta àudio

  Del desig a la realitat: estimats fills!

  El músic José Luis Santiso ens recorda per quines raons va decidir ser pare, i ens proposa per acabar a "L'ofici d'educar" una cançó dels Catarres: "De pares a fills". Som nens grans i ara ens toca transmetre tot el que hem après -ens diu el músic- als nostres petits, i ens proposa que gaudim molt del que un dia va ser un desig i ara és la nostra realitat: els fills.

 • Però, per què ho fem, això de tenir fills?
  Escolta àudio

  Però, per què ho fem, això de tenir fills?

  L'Oriol Dalmau ens ho respon al contrapunt humorístic de "L'ofici d'educar". La decisió de tenir fills -diu l'Oriol- no és racional, més aviat és mística, i d'ara o mai perquè no ens passi l'arròs. De fet -diu l'humorista- no tenim ni idea de per què som pares i mares, i correm i patim; potser perquè les criatures són una preciositat!

 • "Una acàcia entre quatre parets" de Ricardo Alcántara
  Escolta àudio

  "Una acàcia entre quatre parets" de Ricardo Alcántara

  "Als llibres per somiar" de "L'ofici d'educar" Jaume Centelles ens porta el llibre "Una acàcia entre quatre parets" de Ricardo Alcántara. És un viatge iniciàtic, en què un jove d'un poble descobreix la gran ciutat a partir d'una cita, que no es produeix. A la ciutat descobreix gent bona que l'ajudaran, i també algunes històries de la crua realitat. Un llibre per a joves de 15 i 16 anys, publicat per Ànima Llibres.

 • Pere el Cerimoniós parla de drets i deures
  Escolta àudio

  Pere el Cerimoniós parla de drets i deures

  A "L'ofici d'educar", Joan Santanach, editor d'Editorial Barcino, busca la resposta en els clàssics: avui en un fragment de Pere el Cerimoniós que parla sobre la importància de dialogar sobre els drets i els deures, i que ho podem compartir amb els fills; i dialogar amb ells, escoltar-los i pactar quan calgui.

 • Ser pares i mares és irreversible
  Escolta àudio

  Ser pares i mares és irreversible

  El punt de partida del psicòleg Tomás Navarro avui a "L'ofici d'educar" és una pregunta: per què volem ser pares i mares? Sovint no hi ha cap raó raonada, i es parteix d'un desig, d'una por o d'una expectativa, i no d'un procés raonat, si no hi hauria pocs pares i mares al món. Si analitzem el fet de tenir fills a curt, mitjà o llarg termini no acabaríem mai amb tanta informació, per tant -diu el psicòleg- prenem la decisió fixant-nos en una part de la paternitat o maternitat. Si més no, ser pares, mares és irreversible, perquè som pares i mares per a tota la vida.

 • Dra. Rosa Casafont: "A l'úter ja som musicals"
  Escolta àudio

  Dra. Rosa Casafont: "A l'úter ja som musicals"

  Del poder cognitiu, emocional i pel benestar de la música amb les criatures en parlem a "L'ofici d'educar" amb la Doctora en Psicologia i musicoterapeuta Mireia Serra; amb la Dra. Rosa Casafont, autora de "Viaje a tu cerebro" i "Educarnos para educar", i amb la Dull Vallbé, musicoterapeuta de l'Associació Ressò de Musicoteràpia. Escoltarem també el psicòleg i musicoterapeuta Joan Capafons; l'Helena i l'Anna, del projecte Cantem en Família; l'Ester Bonal, de Xamfrà, que parla del poder de la música per transformar els joves; el catedràtic Rafael Bisquerra, i "El contrapunt humorístic" amb l'Oriol Dalmau Martínez. Tindrem també "Els llibres per somiar", amb Jaume Centelles Pastor, i "Els contes fil per randa", de Rudyard Kipling; Joan Santanach, d'Editorial Barcino - Amics d'Els Clàssics, busca la resposta en un fragment de "Curial e Güelfa" que parla de no abusar de la paciència, i a "Torna-la a posar", el músic José Luis Santiso ens parla de la força de la música en directe. I acabem amb la música de Tom Jobim i Elis Regina.

 • La força de la música per fer un petó
  Escolta àudio

  La força de la música per fer un petó

  A "Torna-la a posar", el músic José Luis Santiso ens parla de la força de la música en directe per a les criatures i els joves, que multiplica el seu efecte. Acabem amb una anècdota personal del músic: en una ocasió va presenciar una escena entre adolescents que s'agradaven, ell hi va posar banda sonora, "Aguas de março", i la història va acabar amb un petó. Tanquem "L'ofici d'educar" amb aquest tema, "Aguas de março", de Tom Jobin i Elis Regina.

 • "Curial e Güelfa" recomana no abusar de la paciència
  Escolta àudio

  "Curial e Güelfa" recomana no abusar de la paciència

  A "L'ofici d'educar" estem amb els clàssics per descobrir-ne els valors que tenen vigència. El doctor en Filologia Joan Santanach, de l'Editorial Barcino, avui busca la resposta en un fragment de "Curial e Güelfa" que recomana no abusar de la paciència dels altres, i ajuda a parlar amb els nostres fills de la importància de cultivar-la, una empresa gens fàcil.

 • "Els contes fil per randa" de Rudyard Kipling
  Escolta àudio

  "Els contes fil per randa" de Rudyard Kipling

  Als "Llibres per somiar" amb Jaume Centelles avui "Els contes fil per randa" de Rudyard Kipling, Premi Nobel anglès (llavors l'Índia era colònia anglesa), un clàssic en una edició molt bonica. Són contes que responen a una pregunta, com per exemple "per què l'elefant té la trompa que té?". Històries basades en els animals de la selva. Un llibre per descobrir a partir de quatre anys acompanyats, o bé tot sols a partir de set, i publicat per Blacky Books. Literatura infantil i juvenil a "L'ofici d'educar".

 • La música ajuda a menjar el puré a les criatures?
  Escolta àudio

  La música ajuda a menjar el puré a les criatures?

  A "L'ofici d'educar" tenim un espai imprescindible per sobreviure la a criança amb sentit de l'humor. Oriol Dalmau, humorista de l'"APM?", ens fa un repàs d'algunes de les músiques més "terapèutiques" que ens evoquen moments molt concrets de la nostra vida. Els nens ho relacionen tot amb la música, ho canten tot i entenen la vida amb forma musical. L'Oriol posa música a la Martina perquè es mengi el puré, i funciona? Escolteu aquest àudio i ho sabreu.

 • Com pot transformar els joves, la música?
  Escolta àudio

  Com pot transformar els joves, la música?

  A "L'ofici d'educar" ens respon a la pregunta de com la música transforma els joves l'Ester Bonal, de Xamfrà, centre de música i escena del Raval. Per l'Ester Bonal, el fet de poder de fer música de manera col·lectiva, amb espai i temps, obre la porta a una manera d'entendre el món des de la cooperació i no des de la competitivitat que preval al món; i això és una oportunitat per als joves.

 • El llibre D'Amic e Amat que parla de l'amor la hipocresia
  Escolta àudio

  El llibre D'Amic e Amat que parla de l'amor la hipocresia

  A "L'ofici d'educar", Joan Santanach, de l'editorial Barcino, busca la resposta en els clàssics cada setmana per descobrir la vigència dels seus valors. En aquesta ocasió ens llegeix un fragment d'un versicle del "Llibre d'amic e amat" de Ramon Llull que ens permet parlar de l'amor i de la hipocresia, un fals amor, amb els nostres fills.

 • "Bon dia, poemes de bon matí", de Salvador Comelles
  Escolta àudio

  "Bon dia, poemes de bon matí", de Salvador Comelles

  A "L'ofici d'educar", Jaume Centelles, autor de "La biblioteca al cor de l'escola" ens porta als "Llibres per somiar" "Bon dia, poemes de bon matí", de Salvador Comelles. Un llibre amb poemes de com comencem el dia, ple de jocs de paraules i amb unes il·lustracions precioses de Mercè Galí. Un llibre a partir de 6 anys, per despertar el gust per la poesia, i publicat per publicacions de l'Abadia de Montserrat.

 • Joguines musicals per regalar a les criatures
  Escolta àudio

  Joguines musicals per regalar a les criatures

  A "Torna-la a posar", el músic José Luis Santiso ens porta un grapat d'instruments a l'estudi i ens proposa instruments musicals per jugar i per regalar, i experimentem i juguem una mica amb els instruments. I acabem "L'ofici d'educar" amb l'orquestra Fireluche i Josep Thió, fent nadales amb instruments de petits.