Torna-la a posar!

 • Ens receptem música per sobreviure i per l'alegria
  Escolta àudio

  Ens receptem música per sobreviure i per l'alegria

  Avui a "L'ofici d'educar", el músic José Luis Santiso a l'espai "Torna-la a posar" ens parla dels músics, un dels sectors més solidaris amb totes les causes, i d'una cançó plena de vitalitat, "Seguiremos", que el grup Macaco va dedicar a l'Hospital Sant Joan de Déu; i també de la importància que té la música per sobreviure i continuar endavant amb alegria.

 • Conèixer millor els nostres fills amb les músiques que escolten, i acabem amb un reggaeton
  Escolta àudio

  Conèixer millor els nostres fills amb les músiques que escolten, i acabem amb un reggaeton

  Interpretem la música de la mateixa manera que interpretem els dibuixos per conèixer millor com són els nostres fills. La música que escolten ens pot parlar de la seva manera de ser o d'un estat d'ànim concret, com per exemple si estan enamorats o estan molt enrabiats. I acabem amb un reggaeton -que està tan de moda entre els adolescents- en què les noies diuen que no volen res de dolent. I tot això ho fem amb el músic José Luis Santiso, que posa el punt final a "L'ofici d'educar" amb l'espai "Torna-la a la posar", sons i música per compartir amb els nostres fills.

 • Musicoteràpia i la música de Mozart
  Escolta àudio

  Musicoteràpia i la música de Mozart

  A l'espai "Torna-la a posar", amb el músic José Luis Santiso, conversem sobre com pot ajudar la musicoteràpia els infants i joves amb autisme, i és que hi ha nens autistes amb unes altres capacitats per la música. I aquest va ser el cas, diuen, de Mozart, un nen precoç que podria haver tingut trets autistes i que va descobrir en la música la manera d'expressar-se. I per tant acabem "L'ofici d'educar" amb la música del petit Mozart, quan tenia només 8 anys

 • Escoltem la música i els sons de la natura
  Escolta àudio

  Escoltem la música i els sons de la natura

  I acabem "L'ofici d'educar" amb "Torna-la a posar" i escoltant la música i els sons de la natura amb el músic José Luis Santiso perquè ens reequilibra i reconnecta amb els nostres orígens. Escoltem els ocells, els sons de les balenes i els dels dofins, el mar i finalment entrem al bosc i escoltem els seus sons.

 • Descobrir els nostres fills a l'escola. Dàmaris Gelabert ens canta "Qui soc jo?"
  Escolta àudio

  Descobrir els nostres fills a l'escola. Dàmaris Gelabert ens canta "Qui soc jo?"

  I acabem "L'ofici d'educar" amb el músic José Luis Santiso, que a l'espai "Torna-la a posar" ens convida a reflexionar sobre què podem descobrir dels nostres fills a l'escola, i escoltem un tema de Dàmaris Gelabert: "Qui soc jo?" cantada per una nena, la Lola

 • "Torna-la a posar": música intensa, Mazoni i Satie per recuperar l'equilibri
  Escolta àudio

  "Torna-la a posar": música intensa, Mazoni i Satie per recuperar l'equilibri

  A "L'ofici d'educar" fem un espai a la música en famíília amb "Torna-la a posar" i el músic Jose Luis Santiso, que avui ens proposa que quan estiguem molt estressats ens deixem anar amb música ben alta i cantem, i en acabat que escoltem el "No tinc temps" de Mazoni, i finalment ens relaxem amb Eric Satie.

 • Torna-la a posar: Un mantra i música de Jazz per meditar
  Escolta àudio

  Torna-la a posar: Un mantra i música de Jazz per meditar

  A "L'ofici d'educar" fem "Torna-la a posar" amb el músic José Luis Santiso. Avui ens porta dues propostes per ajudar-nos a meditar: un fragment d'un mantra del grup "Xiula", i música de jazz, perquè trieu quina us ve més de gust. I escoltant bona música per compartir amb la família acabem "L'ofici d'educar".

 • "Torna-la a posar": El Petit de Cal Eril
  Escolta àudio

  "Torna-la a posar": El Petit de Cal Eril

  Acabem "L'ofici d'educar" amb "Torna-la a posar". Avui el músic José Luís Santiso ens porta la música delicada d'"El Petit de Cal Eril", el seu primer disc "Sargantanes al sol", gravat a casa amb la família, amb els fills i amb els cosinets; un disc adult per gaudir amb els fills, amb peces tan divertides com "M'he comprat un elefant"!

 • "Torna-la a posar": Aprenem a fer música amb tutorials
  Escolta àudio

  "Torna-la a posar": Aprenem a fer música amb tutorials

  I acabem "L'ofici d'educar" amb "Torna-la a posar". Avui el tècnic i músic José Luis Santiso ens explica que hi ha tot tipus de tutorials de "youtubers" per aprendre música i per passar-ho bé amb la música, i ens descobreix una infantil i elèctrica versió de "Bohemian rhapsody" de Queen.

 • "Torna-la a posar": la cançó de bressol per a la seva filla
  Escolta àudio

  "Torna-la a posar": la cançó de bressol per a la seva filla

  A "L'ofici d'educar" fem "Torna-la a posar", amb el tècnic i músic José Luis Santiso. Per ell, que cria sol, un monoparental seria un cantautor. Un moment d'intimitat màxima amb els fills és l'hora d'anar a dormir i, per tant, ens suggereix cantar o tocar als nostres fills una cançó abans d'anar a dormir. I, per acabar, ens fa un regal per compartir entre pares i fills: la cançó de bressol que ha dedicat a la seva filla.

 • "Torna-la a posar": inventar instruments amb els fills
  Escolta àudio

  "Torna-la a posar": inventar instruments amb els fills

  I acabem "L'ofici d'educar" amb l'espai "Torna-la a posar" del músic i tècnic José Luis Santiso, que avui ens parla de la fantasia dels infants per construir i inventar instruments que sonen, i acabem amb un tema musical de Pascal Comelade i Albert Pla per recrear-se amb la família.

 • "Torna-la a posar": el poder dels sons al cervell
  Escolta àudio

  "Torna-la a posar": el poder dels sons al cervell

  Acabem "L'ofici d'educar" amb l'espai "Torna-la a posar", amb José Luis Santiso, músic i tècnic, que ens fa una proposta musical per escoltar en família. Avui ens parla de com alguns sons afecten el nostre cervell: sons que poden ajudar els nens a relaxar-se, a concentrar-se i a dormir millor; i fins i tot sentim el so que podrien sentir els nadons al ventre de la mare.

 • "Torna-la a posar": la flauta i les gaites de Carlos Núñez
  Escolta àudio

  "Torna-la a posar": la flauta i les gaites de Carlos Núñez

  A "L'ofici d'educar" fem l'espai "Torna-la a posar", amb José Luis Santiso, tècnic del programa i músic. Avui ens parla de la flauta, que la majoria d'infants han hagut de tocar a l'escola, i de les infinites possibilitats que tenim de jugar-hi, a la vegada que permet exercitar la respiració. I acabem "L'ofici d'educar" amb un tema de Carlos Núñez en què hi ha tota la força de les gaites, per compartir amb els nostres fills.