Torna-la a posar!

 • "Tots som súpers!"
  Escolta àudio

  "Tots som súpers!"

  El músic José Luis Santiso acaba avui "L'ofici d'educar" amb un petit homenatge a l'admirat Marc Parrot, perquè ha fet un grapat de bons temes, cançons per a la televisió que s'han fet molt populars entre les criatures, i un mínim de 160 bandes han passat pels estudis que hem visitat avui per conèixer de més a prop Marc Parrot i Eva Armisén. I acabem recordant que "tots som súpers".

 • Una orquestra clàssica tota feta amb instruments reciclats!
  Escolta àudio

  Una orquestra clàssica tota feta amb instruments reciclats!

  El músic José Luis Santiso ens porta, a "Torna-la a posar", un projecte extraordinari i preciós del Paraguai, l'orquestra d'instruments reciclats de Cateura, on hi ha un abocador gegant, i precisament tots els instruments de l'orquestra estan fets a partir dels residus sòlids d'aquest abocador. El projecte ha ajudat els joves de la comunitat en situació d'exclusió social i vulnerabilitat, a la vegada que els ha permès expressar les seves emocions i l'art. Hi ha un documental que en parla: "L'harmonia de l'abocador". I acabem "L'ofici d'educar" amb l'orquestra d'instruments reciclats de Cateura, del Paraguai.

 • Que boniques són la música i la física quàntica
  Escolta àudio

  Que boniques són la música i la física quàntica

  A "L'ofici d'educar", el músic José Luis Santiso ens parla a "Torna-la a posar" de l'argentí Alberto Rojo, que té dues passions, la física quàntica i la música, segons ell dues activitats espirituals que li venen de quan era petit i de la curiositat que tenia per entendre el món, i de la música que li posaven els pares. Alberto Rojo és autor del llibre "Borges i la física cuántica" i afirma que és físic quan fa música, i músic quan fa física. I acabem escoltant un dels seus temes, "Qué bonito!"

 • El gran paper de l'educació musical durant la República
  Escolta àudio

  El gran paper de l'educació musical durant la República

  A "L'ofici d'educar" el músic Jose Luis Santiso ha fet una mica de recerca històrica per l'espai "Torna-la a posar", i ha descobert que la música, i les arts en general, van tenir un paper molt important en l'educació de la República. Ens parla, per exemple, de Joan Llongueres, que va introduduir el mètode Dalcroze; i d'Apel·les Mestres, molt polifacètic, i que va fer més de cent cançons d'infants durant la República, i escoltem una versió d'una d'elles, "El ruc savi". Visca la República!

 • Una cançó dedicada a totes les nenes Rett
  Escolta àudio

  Una cançó dedicada a totes les nenes Rett

  A "L'ofici d'educar", el músic José Luis Santiso ens porta a "Torna-la a posar" la preciosa cançó que va compondre "Canción para Gina", amb lletra del també músic Jorge Drexler, i que es va inspirar en el llibre "Criatures d'un altre planeta" de l'Elisabet Pedrosa. El llibre explica la vivència d'una família amb una filla amb síndrome de Rett. Avui dediquem el programa a totes les nenes Rett, com la Gina, i també a totes les criatures que tenen malalties minoritàries i a les seves famílies.

 • No facis Bullying!
  Escolta àudio

  No facis Bullying!

  A "L'ofici d'educar", el músic José Luis Santiso ens porta, per il·lustrar el tema d'avui a l'espai "Torna-la a posar", la cançó "Rispect" ben trapera del nostre estimat grup "Xiula", i que ens diu que fem moltes altres coses, com el "panxing" "surfing, "trekking" o posar-nos a la pell de l'altre, en lloc de fer "bullying".

 • Que l'esperit rebel dels adolescents perduri en nosaltres!
  Escolta àudio

  Que l'esperit rebel dels adolescents perduri en nosaltres!

  A l'espai "Torna-la a posar" el músic José Luis Santiso fa un qüestionari a l'Elisabet Pedrosa sobre l'argot dels adolescents, i ha d'endevinar què vol dir cada paraula, i no n'encerta ni una, però n'aprèn molt. I acabem "L'ofici d'educar" amb el ritme del hip-hop del Senyor Oca i el tema "Bona amiga", perquè els adolescents si alguna cosa valoren molt són els amics i amigues i ser escoltats.

 • Gràcies a totes les escoles d'educació especial!
  Escolta àudio

  Gràcies a totes les escoles d'educació especial!

  El músic José Luis Santiso vol acabar agraint a tots aquells professionals del món de l'educació especial que fan una feina tan excepcional, i ho fa amb el grup Vent Endins, que s'han autoproduït un disc que es diu "Un moment per aturar-se". Gràcies a l'escola Solc, i també a tots els que ens escolteu. I gràcies al José Luis Santiso i al David Mendoza, que han fet possible aquest programa tan sensible!

 • Música i filosofia van de bracet amb "El vol del borinot"
  Escolta àudio

  Música i filosofia van de bracet amb "El vol del borinot"

  El músic José Luis Santiso a l'espai "Torna-la a posar" ens porta "El vol del borinot", la sintonia de la sèrie "Merlí". És una peça que es fa servir molt a les escoles bressol, perquè agrada molt a les criatures i és una bona manera d'introduir la música clàssica entre els més petits, i és una composició que també ha motivat sempre els instrumentistes, i per aquesta raó n'hi ha moltíssimes versions. Acabem "L'ofici d'educar" amb "El vol de borinot", un tema que té més d'un segle i que va compondre Rimski-Kórsakov.

 • Jugueu amb la música i les emocions
  Escolta àudio

  Jugueu amb la música i les emocions

  A l'espai "Torna-la a posar", el músic José Luis Santiso avui ens ha seleccionat algunes cançons i ens les posa per jugar a sentir emocions. Ens hi acompanyeu? Ràbia, benestar, pau, fàstic... I acabem amb una cançó cent per cent positiva: "Alegria" d'Antonia Font. Poseu música als vostres estats d'ànim i la vida serà molt millor, paraula de "L'ofici d'educar"!

 • Hi ha germans que són feliços barallant-se
  Escolta àudio

  Hi ha germans que són feliços barallant-se

  El músic José Luis Santiso ens explica que de petit, quan es barallaven amb el seu germà, els pares els deien "és que no es pot anar enlloc amb vosaltres, perquè sempre ens deixeu malament!", i això creava una bonica complicitat entre els germans; però, a més, ell recorda que s'ho passaven molt bé barallant-se. D'aquí ve la teoria del José Luis que diu que els germans són feliços barallant-se. I per aquesta raó avui ens ha portat el tema "Els germans baralla" de la pel·lícula "El regal de la Moni Monster". Dediquem avui el "Torna-la a posar" de "L'ofici d'educar" a totes les cases on hi ha uns germans que es barallen, que segurament són moltes, i que s'ho passen bé fent-ho!

 • Springsteen ens canta que la pau és el camí
  Escolta àudio

  Springsteen ens canta que la pau és el camí

  El music José Luis Santiso no ens ha portat una cançó pacífica a l'espai "Torna-la a posar", sinó una cançó molt contundent de l'any 1969 "War", en una versió de Bruce Springsteen, que explica que la guerra no ens porta enlloc, i que la pau és el camí.

 • Es busquen valents!
  Escolta àudio

  Es busquen valents!

  El músic José Luis Santiso ens presenta avui a l'espai "Torna-la a posar" una persona exemple de resiliència: El Langui, músic que ha fundat l'associació "A mi no me digas que no se puede" , ha rebut dos Goyas i ha creat la cançó "Se buscan valientes", cantada en companyia de nens i nenes. I amb aquest tema acabem avui "L'ofici d'educar". Es busquen valents que expressin el que senten!

 • Una cançó ens pot salvar la vida
  Escolta àudio

  Una cançó ens pot salvar la vida

  A "L'ofici d'educar" el músic José Luis Santiso ens parla, a l'espai "Torna-la a posar", d'aquelles cançons que ens poden haver salvat la vida o que ens han donat una mica d'esperança. A ell li va salvar la vida la cançó que escoltem avui, "No dejes de soñar", de Manuel Carrasco, perquè va acollir el seu malestar i el va amorosir. Quines cançons us han salvat la vida? Penseu-hi.

 • Sleepo: natura al mòbil
  Escolta àudio

  Sleepo: natura al mòbil

  El músic José Luis Santiso ens porta, a "Torna-la a posar", una aplicació gratuïta que permet escoltar sons de la natura a través del mòbil: ocells, pluja, el mar, les granotes; és una aplicació que permet jugar i barrejar efectes amb les criatures... I si tanquem els ulls ens podem imaginar que som al bell mig de la natura i relaxar-nos. I així acabem l'ofici d'educar.