Torna-la a posar!

 • Acollim les emocions amb la música i acabem amb "Mar i cel"
  Escolta àudio

  Acollim les emocions amb la música i acabem amb "Mar i cel"

  A cada música li escau una emoció; acollim les emocions amb la música perquè la música és pura emoció, ens explica el músic José Luis Santiso a l'espai "Torna-la a posar". Escoltem una cançó per acollir la tristesa del musical "Mar i cel", una cançó trista i tendra: "Per què he plorat?". Ploreu, si cal, i escolteu, pares i mares, la música per expressar les vostres emocions. I acabem "L'ofici d'educar" amb una versió reggae del grup Eco del tema "Per què he plorat?".

 • El rap de les dones per la igualtat
  Escolta àudio

  El rap de les dones per la igualtat

  I posem punt final a "L'ofici d'educar" amb el músic José Luis Santiso i "Torna-la a posar". Avui el músic fa autocrítica de com el món de la música tracta les qüestions de gènere, i recorda que hi ha veus femenines molt potents i que els mitjans de comunicació tenim una gran responsabilitat per fer-les visibles. I acabem amb "El rap de les dones" dels alumnes de 6è de l'Escola Mossèn Jacint Verdaguer, un rap emocionant i potent cantat pels nens i nenes en favor de la igualtat. Són genials, i són molt grans!

 • Del desig a la realitat: estimats fills!
  Escolta àudio

  Del desig a la realitat: estimats fills!

  El músic José Luis Santiso ens recorda per quines raons va decidir ser pare, i ens proposa per acabar a "L'ofici d'educar" una cançó dels Catarres: "De pares a fills". Som nens grans i ara ens toca transmetre tot el que hem après -ens diu el músic- als nostres petits, i ens proposa que gaudim molt del que un dia va ser un desig i ara és la nostra realitat: els fills.

 • La força de la música per fer un petó
  Escolta àudio

  La força de la música per fer un petó

  A "Torna-la a posar", el músic José Luis Santiso ens parla de la força de la música en directe per a les criatures i els joves, que multiplica el seu efecte. Acabem amb una anècdota personal del músic: en una ocasió va presenciar una escena entre adolescents que s'agradaven, ell hi va posar banda sonora, "Aguas de março", i la història va acabar amb un petó. Tanquem "L'ofici d'educar" amb aquest tema, "Aguas de março", de Tom Jobin i Elis Regina.

 • Joguines musicals per regalar a les criatures
  Escolta àudio

  Joguines musicals per regalar a les criatures

  A "Torna-la a posar", el músic José Luis Santiso ens porta un grapat d'instruments a l'estudi i ens proposa instruments musicals per jugar i per regalar, i experimentem i juguem una mica amb els instruments. I acabem "L'ofici d'educar" amb l'orquestra Fireluche i Josep Thió, fent nadales amb instruments de petits.

 • L'abric musical del Nadal: les nadales!
  Escolta àudio

  L'abric musical del Nadal: les nadales!

  A la majoria de nens els encanten les Nadales, escoltar-les i cantar-les El músic José Luis Santiso a "L'ofici d'educar" ens posa nadales a l'espai "Torna-la a posar". Escoltem nadales clàssiques i antigues, però també nadales més noves que estripen una mica. I acabem amb les nadales de "Roleguita i boqueron": "Els canelons estan molt bons" i "El Nadal a Hawaii és molt més guai".

 • Ajudem els mestres a l'aula amb la música
  Escolta àudio

  Ajudem els mestres a l'aula amb la música

  A L'ofici d'educar fem "Torna-la a posar" amb el músic José Luís Santiso, i escoltem músiques per compartir amb les criatures. Escoltem propostes de músiques per ajudar mestres i pares a recollir. Ens podeu fer arribar propostes de músiques per recollir si entreu al grup de Telegram de l'ofici d'educar. I acabem el programa amb la música de Rosa Zaragoza, molt implicada en la maternitat conscient

 • Ens receptem música per sobreviure i per l'alegria
  Escolta àudio

  Ens receptem música per sobreviure i per l'alegria

  Avui a "L'ofici d'educar", el músic José Luis Santiso a l'espai "Torna-la a posar" ens parla dels músics, un dels sectors més solidaris amb totes les causes, i d'una cançó plena de vitalitat, "Seguiremos", que el grup Macaco va dedicar a l'Hospital Sant Joan de Déu; i també de la importància que té la música per sobreviure i continuar endavant amb alegria.

 • Conèixer millor els nostres fills amb les músiques que escolten, i acabem amb un reggaeton
  Escolta àudio

  Conèixer millor els nostres fills amb les músiques que escolten, i acabem amb un reggaeton

  Interpretem la música de la mateixa manera que interpretem els dibuixos per conèixer millor com són els nostres fills. La música que escolten ens pot parlar de la seva manera de ser o d'un estat d'ànim concret, com per exemple si estan enamorats o estan molt enrabiats. I acabem amb un reggaeton -que està tan de moda entre els adolescents- en què les noies diuen que no volen res de dolent. I tot això ho fem amb el músic José Luis Santiso, que posa el punt final a "L'ofici d'educar" amb l'espai "Torna-la a la posar", sons i música per compartir amb els nostres fills.

 • Musicoteràpia i la música de Mozart
  Escolta àudio

  Musicoteràpia i la música de Mozart

  A l'espai "Torna-la a posar", amb el músic José Luis Santiso, conversem sobre com pot ajudar la musicoteràpia els infants i joves amb autisme, i és que hi ha nens autistes amb unes altres capacitats per la música. I aquest va ser el cas, diuen, de Mozart, un nen precoç que podria haver tingut trets autistes i que va descobrir en la música la manera d'expressar-se. I per tant acabem "L'ofici d'educar" amb la música del petit Mozart, quan tenia només 8 anys

 • Escoltem la música i els sons de la natura
  Escolta àudio

  Escoltem la música i els sons de la natura

  I acabem "L'ofici d'educar" amb "Torna-la a posar" i escoltant la música i els sons de la natura amb el músic José Luis Santiso perquè ens reequilibra i reconnecta amb els nostres orígens. Escoltem els ocells, els sons de les balenes i els dels dofins, el mar i finalment entrem al bosc i escoltem els seus sons.

 • Descobrir els nostres fills a l'escola. Dàmaris Gelabert ens canta "Qui soc jo?"
  Escolta àudio

  Descobrir els nostres fills a l'escola. Dàmaris Gelabert ens canta "Qui soc jo?"

  I acabem "L'ofici d'educar" amb el músic José Luis Santiso, que a l'espai "Torna-la a posar" ens convida a reflexionar sobre què podem descobrir dels nostres fills a l'escola, i escoltem un tema de Dàmaris Gelabert: "Qui soc jo?" cantada per una nena, la Lola

 • "Torna-la a posar": música intensa, Mazoni i Satie per recuperar l'equilibri
  Escolta àudio

  "Torna-la a posar": música intensa, Mazoni i Satie per recuperar l'equilibri

  A "L'ofici d'educar" fem un espai a la música en famíília amb "Torna-la a posar" i el músic Jose Luis Santiso, que avui ens proposa que quan estiguem molt estressats ens deixem anar amb música ben alta i cantem, i en acabat que escoltem el "No tinc temps" de Mazoni, i finalment ens relaxem amb Eric Satie.

 • Torna-la a posar: Un mantra i música de Jazz per meditar
  Escolta àudio

  Torna-la a posar: Un mantra i música de Jazz per meditar

  A "L'ofici d'educar" fem "Torna-la a posar" amb el músic José Luis Santiso. Avui ens porta dues propostes per ajudar-nos a meditar: un fragment d'un mantra del grup "Xiula", i música de jazz, perquè trieu quina us ve més de gust. I escoltant bona música per compartir amb la família acabem "L'ofici d'educar".

 • "Torna-la a posar": El Petit de Cal Eril
  Escolta àudio

  "Torna-la a posar": El Petit de Cal Eril

  Acabem "L'ofici d'educar" amb "Torna-la a posar". Avui el músic José Luís Santiso ens porta la música delicada d'"El Petit de Cal Eril", el seu primer disc "Sargantanes al sol", gravat a casa amb la família, amb els fills i amb els cosinets; un disc adult per gaudir amb els fills, amb peces tan divertides com "M'he comprat un elefant"!

Anar al contingut