Torna-la a posar!

 • Claudio Naranjo la torna a tocar!
  Escolta àudio

  Claudio Naranjo la torna a tocar!

  A "L'ofici d'educar", el músic José Luis Santiso ens explica que, per Claudio Naranjo, "la música no només són qüestions formals, és també allò que connecta amb el nostre nen interior, i ens permet expressar-nos", i diu també Claudio Naranjo que "la música clàssica com Bach, Brahms o Schubert són eines per la contemplació, la meditació i l'experimentació espiritual". I acabem l'espai "Torna-la a posar" amb una peça de Brahms tocada pel gran mestre i músic Claudio Naranjo.

 • Si dieu les coses cantant, sereu més feliços!
  Escolta àudio

  Si dieu les coses cantant, sereu més feliços!

  El músic José Luis Santiso ens explica que de vegades té ganes de ser diferent de com és i que per aquesta raó ha fet teatre. I avui ens parla d'un teatre que triomfa molt amb les criatures, el teatre musical. I en concret ens parla de tot un clàssic, "Mar i cel", que sona amb força a l'espai "Torna-la a posar". I acabem fent-vos una proposta divertida a "L'ofici d'educar": a partir d'ara proveu de demanar les coses cantant a la vostra família, i segurament sereu més feliços!

 • Agrada't i agradaràs, i ho diem amb música
  Escolta àudio

  Agrada't i agradaràs, i ho diem amb música

  El músic José Luis Santiso ens parla a l'espai "Torna-la a posar" de la importància d'estimar-nos tal com som, sigui quina sigui la nostra biologia i naturalesa, i sense estar tan pendents de la bàscula. I per il·lustrar-ho acabem amb el grup La Canalla, amb una cançó dedicada a l'enamorada, una dona molt grassa; perquè recordem que l'ànima no pesa.

 • Estime'm a la fera ferotge de l'Ovidi Montllor
  Escolta àudio

  Estime'm a la fera ferotge de l'Ovidi Montllor

  A "L'ofici d'educar" fem "torna-la a posar" amb el José Luis Santiso, que avui ens proposa que protegim el Drac, que sovint ha estat el dolent i que també té dret a expressar-se, i per això l'escoltem. I aquesta fera ferotge, d'alguna manera ens parla també de la fera ferotge que tots tenim a dins. I per il·lustrar-ho ens porta "La fera ferotge" d'Ovidi Montllor

 • Sigueu músics!
  Escolta àudio

  Sigueu músics!

  A "L'ofici d'educar" fem "Torna-la a posar" amb el músic José Luis Santiso, que avui ens proposa que si joves i criatures no saben a què dedicar-se, que ho facin a la música; perquè a Catalunya tenim una molt bona educació musical (les escoles de música municipals, el conservatori o una carrera universitària en alguna de les especialitats musicals). I una molt bona manera de començar amb la música és a partir d'una coral. I per aquesta raó, acabem el programa amb la força del cor infantil Amics de la Unió de Granollers i la cançó de l'esperança.

 • Poseu un instrument, en lloc d'una pantalla, a les mans dels vostres fills!
  Escolta àudio

  Poseu un instrument, en lloc d'una pantalla, a les mans dels vostres fills!

  A l'espai "Torna-la a posar", el músic José Luis Santiso té la solució definitiva per acabar amb la sobreexposició de les criatures a les pantalles: treure l'aparell tecnològic de les seves mans, i posar-hi un instrument, perquè experimentin i toquin. Mai serà un temps perdut, amb l'avantatge que per tocar un instrument no cal wifi ni bateria. Aquest va ser el cas de la Cris Crosby, que amb només sis anys ja tocava l'ukelele i cantava amb una veu tendríssima que escoltem per acabar l'ofici d'educar.

 • Cantem per la pau al món a ritme de swing!
  Escolta àudio

  Cantem per la pau al món a ritme de swing!

  El música José Luis Santiso ens porta a "Torna-la a posar" "El swing de la pau", de l'escola Josep Montserrat de Mataró, una mostra de la creativitat de dues mestres, Rosa Maria Vidal i Anna Maria Lorente, i l'entusiasme d'un grapat de criatures amb motiu del 40è aniversari de l'escola. A "L'ofici d'educar" estem convençuts que la música és una eina molt poderosa per transmetre la pau al món perquè pacifica els cors. Cantem per la pau al món!

 • Els nens canten els seus drets
  Escolta àudio

  Els nens canten els seus drets

  A "L'ofici d'educar", avui el músic José Luis Santiso ens porta a l'espai "Torna-la a posar" una preciosa forma d'explicar els drets i deures dels infants, amb les seves pròpies veus i cantant. Són els nens i les nenes del centre obert compartit de Ciutat Vella de Barcelona que ens canten un per un cada dret, amb una força poderosa que estem convençuts que pot contribuir a canviar el món

 • Amb vosaltres, la música sona molt millor!
  Escolta àudio

  Amb vosaltres, la música sona molt millor!

  El músic José Luis Santiso ens porta a "Torna-la a posar" una banda que es diu Resiliencia i que representa l'esperit comunitari que avui hem tractat a "L'ofici d'educar". I escoltem un tema musical d'aquest grup que ens parla d'amics, ajuda, aprendre, empatia, escoltar... "Amb vosaltres, la música sona molt millor", diu la banda, que canta a favor d'un món més digne. Nosaltres tenim una comunitat al grup de Telegram, i ho celebrem, perquè realment col·laborar, compartir i cooperar suma i ens enriqueix.

 • Canalitzar el dolor a través de l'art cura!
  Escolta àudio

  Canalitzar el dolor a través de l'art cura!

  Avui, a "Torna-la a posar", el músic José Luis Santiso ens recorda que la música és una eina que ens ajuda a expressar i transformar el dolor, com ha estat per al bateria d'Els Pets, Joan Reig, que va escriure una cançó com a teràpia personal i per denunciar els abusos que havien patit ell i altres nens de petits per part d'un rector. I acabem "L'ofici d'educar" escoltant aquesta cançó, "Corvus", de l'àlbum "Som", d'Els Pets, i aplaudint el coratge de curar les ferides a través de l'art.

 • Visca la música a les escoles!
  Escolta àudio

  Visca la música a les escoles!

  I acabem "L'ofici d'educar" amb "Torna-la a posar" i el músic José Luis Santiso, que ens parla del projecte municipal de música del Prat de Llobregat, "EntreInstruments". Es van fixar en Igualada i l'Hospitalet a l'hora de crear-lo, i ha suposat coordinar l'escola municipal de música amb les 4 escoles públiques del municipi. El projecte beneficia 350 alumnes, que gaudeixen dels tres projectes: l'"EntreCordes", l'"EntreVents" i l'"EntreTradis" (música tradicional).

 • Oferim oportunitats amb la música!
  Escolta àudio

  Oferim oportunitats amb la música!

  Posem el punt final a "L'Ofici d'educar" amb el músic Jose Luis Santiso i "Torna-la a posar", que avui ens parla de la potència de la barreja musical, a través de dos grans projectes: el primer, Vozes "Música para la integración" de Pablo Gonzaáez, en el qual més de 600 nens de Nous Barris, Sant Andreu i Sant Martí aprenen gratuïtament a tocar un instrument. I el segon projecte és el Cabal Musical del Taller de Músics, en col·laboració amb diversos barris de Barcelona, en el qual conviden les persones que ja fan música a fer un pas més: producció, vídeos, gravar imatge. I acabem amb un tema musical de les Big Funk Theory, de Nou Barris, gravat gràcies a aquest projecte.

 • Ja tenim l'Spotify de "L'ofici d'educar"!
  Escolta àudio

  Ja tenim l'Spotify de "L'ofici d'educar"!

  I com que avui parlem de recursos, ens hem llançat a la piscina i hem creat un recurs musical per a famílies i educadors: una "playlist" a l'Spotify de "L'ofici d'educar" amb cançons per a les criatures. I ja hi hem posat una primera cançó, "Pantalles", dels Xiula. És una llista que farem entre tots i totes, i per a tots i totes, al voltant de la criança i l'educació. I tot plegat ha estat gràcies a la gran idea del músic José Luis Santiso a l'espai "Torna-la a posar" de "L'ofici d'educar". Busqueu-nos a l'Spotify!

 • Cantar alleugereix el pas de les criatures!
  Escolta àudio

  Cantar alleugereix el pas de les criatures!

  El músic José Luis Santiso ens explica a l'espai "Torna-la a posar" de "L'ofici d'educar" que els nens quan caminen amb el cau o l'esplai canten, i ens recorda algunes cançonetes i algunes versions que fan que caminar sigui més amè i divertit, gràcies a l'ajuda de l'Esther Gorriz, directora de lleure. I acabem amb "El petit de Cal Eril" i un tema, "I tantes figues", que explica molt bé el que és anar d'excusió.

 • "Soc un malcriat, un mimat, un consentit i un maleducat"
  Escolta àudio

  "Soc un malcriat, un mimat, un consentit i un maleducat"

  A "L'ofici d'educar" fem "Torna-la a posar" amb el músic José Luis Santiso. Avui parlem dels nens i nenes "mimats" i excèntrics de la música, i de la importància de posar límits a temps. I acabem amb les Macedònia i un tema que parla d'un nen molt molt mimat que intueix que si segueix així tindrà problemes a la vida. Ai, ai, ai, amb els malcriats!

Anar al contingut