Torna-la a posar!

 • Jugueu amb la música i les emocions
  Escolta àudio

  Jugueu amb la música i les emocions

  A l'espai "Torna-la a posar", el músic José Luis Santiso avui ens ha seleccionat algunes cançons i ens les posa per jugar a sentir emocions. Ens hi acompanyeu? Ràbia, benestar, pau, fàstic... I acabem amb una cançó cent per cent positiva: "Alegria" d'Antonia Font. Poseu música als vostres estats d'ànim i la vida serà molt millor, paraula de "L'ofici d'educar"!

 • Hi ha germans que són feliços barallant-se
  Escolta àudio

  Hi ha germans que són feliços barallant-se

  El músic José Luis Santiso ens explica que de petit, quan es barallaven amb el seu germà, els pares els deien "és que no es pot anar enlloc amb vosaltres, perquè sempre ens deixeu malament!", i això creava una bonica complicitat entre els germans; però, a més, ell recorda que s'ho passaven molt bé barallant-se. D'aquí ve la teoria del José Luis que diu que els germans són feliços barallant-se. I per aquesta raó avui ens ha portat el tema "Els germans baralla" de la pel·lícula "El regal de la Moni Monster". Dediquem avui el "Torna-la a posar" de "L'ofici d'educar" a totes les cases on hi ha uns germans que es barallen, que segurament són moltes, i que s'ho passen bé fent-ho!

 • Springsteen ens canta que la pau és el camí
  Escolta àudio

  Springsteen ens canta que la pau és el camí

  El music José Luis Santiso no ens ha portat una cançó pacífica a l'espai "Torna-la a posar", sinó una cançó molt contundent de l'any 1969 "War", en una versió de Bruce Springsteen, que explica que la guerra no ens porta enlloc, i que la pau és el camí.

 • Es busquen valents!
  Escolta àudio

  Es busquen valents!

  El músic José Luis Santiso ens presenta avui a l'espai "Torna-la a posar" una persona exemple de resiliència: El Langui, músic que ha fundat l'associació "A mi no me digas que no se puede" , ha rebut dos Goyas i ha creat la cançó "Se buscan valientes", cantada en companyia de nens i nenes. I amb aquest tema acabem avui "L'ofici d'educar". Es busquen valents que expressin el que senten!

 • Una cançó ens pot salvar la vida
  Escolta àudio

  Una cançó ens pot salvar la vida

  A "L'ofici d'educar" el músic José Luis Santiso ens parla, a l'espai "Torna-la a posar", d'aquelles cançons que ens poden haver salvat la vida o que ens han donat una mica d'esperança. A ell li va salvar la vida la cançó que escoltem avui, "No dejes de soñar", de Manuel Carrasco, perquè va acollir el seu malestar i el va amorosir. Quines cançons us han salvat la vida? Penseu-hi.

 • Sleepo: natura al mòbil
  Escolta àudio

  Sleepo: natura al mòbil

  El músic José Luis Santiso ens porta, a "Torna-la a posar", una aplicació gratuïta que permet escoltar sons de la natura a través del mòbil: ocells, pluja, el mar, les granotes; és una aplicació que permet jugar i barrejar efectes amb les criatures... I si tanquem els ulls ens podem imaginar que som al bell mig de la natura i relaxar-nos. I així acabem l'ofici d'educar.

 • Pearl Jam per Natxo Tarrés
  Escolta àudio

  Pearl Jam per Natxo Tarrés

  El músic José Luis Santiso és de la mateixa generació que Natxo Tarrés, i resulta que tenen gustos musicals similars. Un dels seus preferits és el que compartim avui a "Torna-la a posar": el primer treball d'un supergrup, Pearl Jam. I dins del disc "Ten", en concret el tema "Jeremy", que el 1991 ja parlava del "bullying".

 • Les millors frases de la Disney fetes cançó
  Escolta àudio

  Les millors frases de la Disney fetes cançó

  A través dels personatges d'algunes de les pel·lícules del segell Marvel i Disney, Ferran Adrià apropa la cuina a les famílies amb un llibre molt atractiu per a les criatures, "T'ho explico a la cuina". Per aquesta raó, avui el músic José Luis Santiso ha posat moltes de les músiques de les pel·lícules de Disney de banda sonora de tota la conversa amb Ferran Adrià. I per acabar, el José Luis Santiso ens presenta, a "Torna-la a posar", un jove cantant, David Rees, que ha utilitzat les frases d'algunes d'aquestes pel·lícules per fer una cançó amb què ha triomfat a les xarxes: "De ellos aprendí", que ja té més de tres milions de visualitzacions; tot un geni, com Ferran Adrià, de qui avui hem après moltes coses

 • LittleBits permet experimentar amb la música
  Escolta àudio

  LittleBits permet experimentar amb la música

  El músic José Luis Santiso avui ens parla a "Torna-la a posar" de LittleBits, dissenyat per a educadors i nens que vulguin jugar amb la ciència i l'electrònica, sense cap perill perquè les peces s'enganxen amb imants. I a partir d'aquí es poden fer moltes coses, com construir robòtica i experimentar amb la música. És un software lliure, que permet fer música amb peces de colors, i fins i tot anar-la redissenyant. I acabem "L'ofici d'educar" sentint com sona aquesta música.

 • Anem de festival amb els nostres fills!
  Escolta àudio

  Anem de festival amb els nostres fills!

  Com que els nens ja no van a l'escola i els mestres són a l'escola d'estiu, avui el músic José Luis Santiso a "Torna-la a posar" ens proposa anar de festival amb els nostres fills perquè n'hi ha diversos: Sonar Kids, Petits Camaleons, Festivalot, Minimúsica, Minipop, etc. Festivals en què ballen criatures i pares i mares, en una explosió d'alegria. El José Luis Santiso ens proposa escoltar The Penguins o Reggae per Xics, la seva aventura infantil, una banda que sona molt bé i que versiona temes clàssics catalans, com "El si tu vas al cel" amb el qual avui acabem "L'ofici d'educar".

 • Els nens han nascut per ballar!
  Escolta àudio

  Els nens han nascut per ballar!

  El José Luis Santiso, músic i compositor, ens explica a "L'ofici d'educar" que li costa posar-se a ballar. Avui ens ha buscat un estudi que conté un rànquing amb les vint cançons més ballables des del 1958. Ell no hi està gaire d'acord, però en tria una -la que més li agrada- i ens la posa: "Another one bites the dust", de Queen, que és molt difícil de no ballar. Feu com els nens que només sentir una cançó ja es mouen, i no deixeu mai de ballar. Fins i tot el José Luis Santiso acaba avui ballant "Torna-la a posar".

 • La tecnologia permet als alumnes fer les seves pròpies cançons!
  Escolta àudio

  La tecnologia permet als alumnes fer les seves pròpies cançons!

  El músic José Luis Santiso ens proposa cada setmana a "L'ofici d'educar", a la secció "Torna-la a posar", música per compartir amb la família. Avui ens explica que amb la tecnologia les classes de música són molt més divertides, motivadores i que els nens poden aprendre i crear música molt més fàcilment. Són eines que els mestres ja fan servir -pissares, tauletes, mòbils i aplicacions gratuïtes- i que permeten als alumnes fer les seves pròpies cançons. I sentim un tema de Steve Lacy, que va créixer musicalment amb els mòbils i d'aquí va fer el salt a la música professional.

 • Cantem emocionadament: Guardiola!
  Escolta àudio

  Cantem emocionadament: Guardiola!

  Pel músic José Luis Santiso, Pep Guardiola és segurament un dels futbolistes més musicals que coneix. Guardiola ha motivat els seus jugadors amb grans temes musicals. Els seguidors del Manchester City han fet una cançó al Pep Guardiola, i li canten emocionadament. I ens explica José Luis Santiso que qui és molt fan del Manchester City i de Guardiola és Noel Gallagher, d'Oasis, que li va fer la primera entrevista quan el van fitxar pel Manchester City. I acabem el "Torna-la a posar", de "L'ofici d'educar", amb la mítica cançó "Wonderwal", que és un himne per als seguidors del Manchester City.

 • Cap de setmana amb els avis i deixem els pares fer la seva!
  Escolta àudio

  Cap de setmana amb els avis i deixem els pares fer la seva!

  A "L'ofici d'educar", el músic José Luis Santiso ens parla de la intimitat que podem tenir les parelles gràcies als avis, que de tant en tant cuiden els nostres fills. I escoltem per acabar, a "Torna-la a posar", les "Macedònia", que amb una cançó expressen l'alegria de quedar-se un cap de setmana amb els avis i passar-ho molt i molt bé, i que els pares puguin fer la seva. Gràcies i petons avis i àvies! Algun dia nosaltres també ho serem i farem el mateix, oi que sí José Luis Santiso?

 • Una oda d'amor a una gran mestra!
  Escolta àudio

  Una oda d'amor a una gran mestra!

  A "L'ofici d'educar" el músic José Luis Santiso ens explica la seva relació molt especial amb un parell de mestres. A una d'elles fins i tot li va compondre una cançó: la mestra de dibuix, l'Anna Ribas. Gràcies a ella es va crear un vincle molt bonic entre els alumnes. I aquesta cançó el José Luis Santiso l'hi va cantar fins als seus darrers dies. Petons a l'Anna i a tots els grans mestres que ens han ajudat a créixer! I acabem amb aquesta preciosa cançó l'espai "Torna-la a posar". Gràcies, José Luis Santiso!

Anar al contingut