TOTS ELS ÀUDIOS

S'han trobat 2470 resultats.

 • La interioritat humana en la societat hipertecnològica
  Escolta àudio

  La interioritat humana en la societat hipertecnològica

  A "L'ofici de viure" ens preguntarem quin és l'espai per a la interioritat en la societat hipertecnològica? Fins a quin punt com més consumistes som més buits interiorment i més impacte provoquem en el nostre entorn? Fins a quin punt el progrés tecnològic implica, en termes reals, progrés humà i ecològic? En parlarem amb el doctor en Filosofia Jordi Pigem, autor del llibre "Àngels i Robots". Per començar, escoltarem la reflexió de David Jou, físic, científic i poeta, autor, entre d'altres, de "Déu, cosmos, caos. Horitzons del diàleg entre ciència i religió". I acabarem el programa amb l'espai de creixement personal del Sergi Torres.

 • Sergi Torres
  Escolta àudio

  Sergi Torres

 • El dol incomplet
  Escolta àudio

  El dol incomplet

  A "L'ofici de viure" parlem del dol incomplet. Què és el dol incomplet? Quines són les conseqüències de no contactar amb el dolor per una pèrdua en el seu moment? Fins a quin punt podem fer un dol que no es va fer en el seu moment? I què ens pot ajudar a fer-lo? En parlarem amb l'escriptor Toni Soler, autor d'"El tumor", on confessa la seva dificultat per fer el dol per la mort de seu pare, i amb la piscòloga Assumpció Salat Bertran, autora d'"Omplir-se de saviesa". Començarem escoltant la psicòloga especialista en el dol Cristina Llagostera. I acabarem el programa amb el "Bloc de notes" d'Álex Rovira.

 • Quadern de notes
  Escolta àudio

  Quadern de notes

 • Sergi Torres
  Escolta àudio

  Sergi Torres

 • Per què els japonesos són tan prims?
  Escolta àudio

  Per què els japonesos són tan prims?

  A "L'ofici de viure": per què els japonesos són tan prims? Quins hàbits alimentaris afavoreixen el poble més longeu del planeta? Té a veure amb l'alimentació, però també amb el seu estil de vida. En parlarem amb el doctor Miquel Masgrau, especialista en medicina oriental; Makiko Fukuda, professora del Departament de Traducció i Interpretació de la UAB, i Jordi Juste, periodista que va viure més de deu anys del Japó, és coordinador de rodatges de televisions japoneses i professor de comunicació a la UOC, i està casat amb una japonesa. Per començar escoltem la reflexió de l'escriptor Francesc Miralles, autor d'"Ikigai, els secrets del Japó per a una vida llarga i feliç" i "Shirin-yoku. El arte japonès de los baños de bosque". I acabarem amb l'espai de creixement personal de Sergi Torres

 • Com podem viure amb menys tòxics?
  Escolta àudio

  Com podem viure amb menys tòxics?

  A "L'ofici de viure" amb el doctor Miquel Porta, autor de "Vive más y mejor" i amb la doctora Rosa Garcia ens preguntarem com ens afecta l'exposició a la contaminació ambiental. Quins aliments tenen més tòxics? Quines són les substàncies més difícils d'eliminar del cos? I com podem desintoxicar el nostre cos o prevenir els tòxics a la nostra vida? Sentirem per començar Elena Díez, directora de projectes de la Fundació Rezero. I acabarem el programa amb el "Blog de notes" de l'Àlex Rovira.

 • Quadern de notes
  Escolta àudio

  Quadern de notes

 • Petit curs de màgia per a la vida quotidiana
  Escolta àudio

  Petit curs de màgia per a la vida quotidiana

  A l'ofici de viure ens preguntarem com podem millorar la nostra vida amb petits canvis quotidians incorporant la filosofia "kaizen", que proposa la millora continuada. En parlarem amb Anna Sólyom, llicenciada en filosofia i autora del llibre "Pequeño curso de màgia cotidiana", i Francesc Miralles, escriptor especialista en creixement personal, que ha escrit nombrosos llibres, entre els quals hi ha "Alegria" coescrit amb l'Àlex Rovira. Escoltarem també la reflexió de la psicòloga Assumpció Salat, autora d'"Omplir-se de saviesa". I acabarem el programa amb l'espai de creixement personal del Sergi Torres.

 • Sergi Torres
  Escolta àudio

  Sergi Torres

 • El món volàtil
  Escolta àudio

  El món volàtil

  El món volàtil segons el filòsof Francesc Torralba. Diu el filòsof Francesc Torralba que els sistemes que semblaven sòlids s'esvaeixen, que un món polític, econòmic, social i religiós es desfà i allò que emergeix és informe, caòtic, difícil de precisar. A "L'ofici de viure" en parlarem amb Francesc Torralba, i amb el psicòleg Antoni Bolinches. Escoltarem per començar la reflexió de la filòsofa Begoña Roman, i acabarem el programa amb el Bloc de notes de l'Àlex Rovira.

 • Quadern de notes
  Escolta àudio

  Quadern de notes

 • Els antídots mentals
  Escolta àudio

  Els antídots mentals

  Ens preguntarem quins són els antídots mentals o oponents mentals segons el budisme per transformar la nostra ment, fins i tot en les circumstàncies més incòmodes o doloroses. Com podem mantenir la pau interior? Petits trucs meditatius. En parlarem a "L'ofici de viure" amb la mestra Zen Berta Meneses, i amb Natalia Jurado, mestra de meditació Kadampa del Centre Mahakaruna. Escoltarem, per començar, la reflexió de Guen Lochani, mestra resident del centre de meditació Kadampa. I acabarem el programa amb l'espai de creixement personal del Sergi Torres.

 • Sergi Torres
  Escolta àudio

  Sergi Torres

 • Postveritats emocionals
  Escolta àudio

  Postveritats emocionals

  A "L'ofici de viure" ens preguntem què són les postveritats emocionals. Quines són les conseqüències? Quina és la relació entre la postveritat social i la nostra postveritat personal i emocional? En parlem amb la psicòloga Merce Conangla, autora de "Postveritats emocionals" i creadora de la Fundació Àmbit, i amb el terapeuta Edgar Tarrés Falcó (Mindfulkit). Escoltarem per començar el periodista Joan Julibert, autor d'"El poder de la mentida". I acabarem el programa amb el "Bloc de notes" d'Àlex Rovira.