TOTS ELS ÀUDIOS

 • L'atenció conscient
  Escolta àudio

  L'atenció conscient

  A "L'ofici de viure" parlem de l'atenció conscient. En parlem amb la doctora en neurociències Rosa Casafont, autora de "Viatge al teu cervell" i "Viatge al teu cervell emocional"; coautora de "Gimnàstica emocional i Coaching" i d'"Educar-nos per educar"; i la mestra budista Guen Lochani de meditació Kadampa. Ens preguntarem com amb l'atenció podem canviar els nostres estats d'ànim i viure amb més pau interior, com per exemple deixant-nos d'enfadar per foteses. Sentirem per començar la reflexió del psicòleg Joan Quintana, autor d'"Educació relacional, deu claus per una pedagogia del reconeixement". I acabarem amb el "Bloc de notes" d'Àlex Rovira.

 • Quadern de notes
  Escolta àudio

  Quadern de notes

 • El personatge en la línia d'Antonio Blay
  Escolta àudio

  El personatge en la línia d'Antonio Blay

  A "L'ofici de viure" parlem del personatge en la línia d'Antonio Blay. Ens preguntarem què és el personatge en la línia d'Antoni Blay. I com es construeix i ens condiciona el personatge. I què és el jo idea, el jo ideal i el jo experiència. En parlarem amb dos especialistes en el psicòleg transpersonal Antoni Blay: Daniel Gabarró, xerpa espiritual i autor d'"Aula Interior. Eines pràctiques per viure en plenitud", i Jordi Sapés de Lema, llicenciat en Ciències Polítiques, Econòmiques i Comercials, i autor d'"El concepto del personaje en la linea de Antonio Blay". Escoltarem per començar les paraules del director d'Espacio Interior, Antonio Jorge Larruy, deixeble d'Antoni Blay, i acabarem el programa amb l'espai de creixement personal de Sergi Torres

 • Sergi Torres
  Escolta àudio

  Sergi Torres

 • Transcendint el gènere
  Escolta àudio

  Transcendint el gènere

  Aquest diumenge a "L'ofici de viure" parlarem de transcendir el gènere. Què vol dir transcendir el gènere des del punt de vista espiritual? Què vol dir ser capaços de viure integralment l'energia masculina i femenina? Quins són els estereotips de gènere i què els configura des d'un punt de vista espiritual? En parlem amb la Doctora en Psicologia Mireia Darder, autora, entre d'altres, de "Nacidas para el placer", "Mujer, deseo y placer" i "La sociedad del abuso", i Antonio Jorge Larruy, director d'Espacio Interior, i autor dels llibres "Centramientos", "Espacio interior" i "Viure sense pensar, viure en plenitud". Per començar, escoltarem el xerpa espiritual Daniel Gabarró, autor d'"El cielo del arco iris" sobre sexualitats minoritàries i espiritualitat. I acabarem el programa amb el "Bloc de notes", d'Àlex Rovira.

 • Quadern de notes
  Escolta àudio

  Quadern de notes

 • L'elogi de l'experiència, segons Carl Honoré
  Escolta àudio

  L'elogi de l'experiència, segons Carl Honoré

  Aquest dissabte a "L'ofici de viure", l'elogi de l'experiència segons Carl Honoré. Diu Carl Honoré al llibre que ens presenta avui, "Elogio de la experiència", que el segle XX ha desencadenat la revolució de la longevitat, i en lloc de celebrar tots aquests anys addicionals de vida, sovint pensem que envellir és dolent. Envellir té desavantatges (per al cos i la ment), però l'inconvenient més gran és la nostra visió tòxica de l'envelliment. Ens preguntarem com podem superar la por a l'envelliment. D'on neix aquesta percepció negativa sobre l'envelliment? I com podem canviar com envellim i com vivim el fet d'envellir? Per començar, sentirem la doctora en filosofia Begoña Román, i acabarem el programa amb l'espai de creixement personal del Sergi Torres.

 • Sergi Torres
  Escolta àudio

  Sergi Torres

 • Necessitem fer detox?
  Escolta àudio

  Necessitem fer detox?

  Aquest diumenge a "L'ofici de viure" parlem de si necessitem fer dieta detox. Parlarem dels productes detox, que s'han posat de moda i ens preguntarem si calen o no calen. Què és millor, netejar o no embrutar el nostre organisme amb tòxics? Què intoxica el nostre cos? Quins hàbits hauríem de canviar? Quines són les dietes depuratives més adequades? Què són exactament les dietes detox? I qui les pot fer i qui no? De tot plegat en parlarem amb Marta Marcé, naturòpata i kinesiòloga holística i gerent de l'IGEM (Institut Guxens de Medicina Integrativa), i la coach nutricional Nuria Roura, creadora del mètode i estil de vida SEN i autora d'"Aprender a vivir, aprender a comer" i "Detox SEN". Escoltarem per començar la reflexió de la coach nutricional Marta Vergés Viñals, creadora de Kalegria i del llibre "Cómete el tarro". I acabarem el programa amb el "Bloc de notes" d'Alex Rovira.

 • Quadern de notes
  Escolta àudio

  Quadern de notes

 • Sergi Torres
  Escolta àudio

  Sergi Torres

 • Quadern de notes
  Escolta àudio

  Quadern de notes

 • Sergi Torres
  Escolta àudio

  Sergi Torres

 • Què vol dir ser una persona centrada?
  Escolta àudio

  Què vol dir ser una persona centrada?

  Aquest dissabte a "L'ofici de viure" ens preguntarem què vol dir ser una persona centrada? Parlarem amb la psicòloga Laia Montserrat, autora de "La revolución del Hara", i amb el doctor en Antropologia Josep Maria Fericgla, que diu que ser una persona centrada és ser una persona que té fermesa interna i que pot decidir i viure sense estar canviant d'opinió a cada moment. Escoltarem per començar Berta Meneses, llicenciada en Ciències Químiques i Teologia, religiosa filipense i mestra zen. I acabarem amb l'espai de creixement personal del Sergi Torres.

 • La soledat de la gent gran
  Escolta àudio

  La soledat de la gent gran

  Aquest diumenge, a "L'ofici de viure" parlem de la soledat de la gent gran. Cada vegada hi ha més gent gran que se sent sola. Parlarem de com es pot viure la vellesa com una oportunitat i no només com un seguit de pèrdues. Què és pot descobrir treballant aquesta etapa de la vida? Quin pes tenen les creences? I com es pot viure bé la soledat a mesura que ens fem grans? I quin paper hi té la família? En parlarem amb Cristina Segura, directora del programa de gent gran de la Fundació Bancària "la Caixa"; el gerontòleg i director científic d'aquest programa, Javier Yanguas, i la Doctora en psicologia Jenny Moix. Escoltarem per començar al doctor en antropologia i gerontòleg Josep Maria Fericgla. I acabarem el programa amb el "Bloc de notes" d'Àlex Rovira.