TOTS ELS ÀUDIOS

 • Meditació en ona cerebral Theta
  Escolta àudio

  Meditació en ona cerebral Theta

  Com es practica aquesta meditació que té a veure amb la resta de pràctiques meditatives de les quals parlem habitualment a "L'ofici de viure"? En parlem amb l'arquitecta de l'ànima Neus Ventura. Amb una reflexió d'Alba Veryser, periodista, escriptora i "coach". I l'espai de creixement personal de Sergi Torres.

 • Alliberar-se del pensament
  Escolta àudio

  Alliberar-se del pensament

  El que pensem ara mateix és mentida, només es tracta d'una visió mental subjectiva. Quan ens alliberem del propi pensament, anem omplint la ment d'un espai creatiu, d'un espai de llibertat.

 • Curs de Neurocal·ligrafia amb Joaquim Valls
  Escolta àudio

  Curs de Neurocal·ligrafia amb Joaquim Valls

  Avui, en Joaquim Valls ens explica que per a l'empatia hem de treballar les lletres m i n en forma de garlanda (de u). Això farà que sapiguem escoltar amb el cor.

 • En temps de canvis cal fer mudances?
  Escolta àudio

  En temps de canvis cal fer mudances?

  En parlem amb el psicòleg Xavier Guix i amb Àlex Aranzábal, doctor en economia i direcció d'empreses, que ha estat gerent del col·legi de Sant Ignasi de Sant Sebastià. Diu ell que no, que seguint sant Ignasi de Loiola, quan patim un tràngol és millor no que fem grans canvis en la nostra vida. El teòleg i pedagog Francesc Torralba ens en fa una reflexió, i acabem amb el curs de Neurocal·ligrafia de Joaquim Valls.

 • Descobrir-nos amb el pensament
  Escolta àudio

  Descobrir-nos amb el pensament

  El que pensem diu molt de nosaltres mateixos. Hem de saber aturar-nos i mirar els nostres pensaments, per aconseguir així autodescobrir-nos.

 • Bon dia tristesa
  Escolta àudio

  Bon dia tristesa

  Com podem deixar la tristesa sota la catifa? Fins a quin punt l'hem d'acceptar? Fins a quin punt l'hem de saber gestionar? En parlem amb dues psicòlogues: Sònia Cervantes i Eva Juan. També comptarem amb l'espai de creixement personal de Sergi Torres, i amb una reflexió sobre la tristesa de l'autor de "La vida sense la Sara Amat", Pep Puig.

 • El poder de la disciplina
  Escolta àudio

  El poder de la disciplina

  Com podem aconseguir tenir més disciplina de cara a l'any que comença aviat? Quins hàbits podem incloure a la nostra vida cada dia a fi d'aconseguir objectius? En parlem amb la coach i psicòloga Joana Frigolé i amb el coach Raimon Samsó. Amb una reflexió de la ballarina Esther Anton, i el curs de neurocal·ligrafia de Joaquim Valls.

 • Curs de Neurocal·ligrafia
  Escolta àudio

  Curs de Neurocal·ligrafia

  Joaquim Valls ens confessa, a les acaballes del seu curs, que va decidir estudiar aquesta disciplina com un regal per a la seva filla.

 • És possible el silenci mental?
  Escolta àudio

  És possible el silenci mental?

  Sí que és possible el silenci mental, sempre que el mirem amb honestedat.

 • El desvetllament de la teva presència
  Escolta àudio

  El desvetllament de la teva presència

  Diu Pilar Aguilera, educadora en "mindfulness", que ser conscients del cos com la nostra pròpia llar ens convida a habitar el nostre espai més sagrat amb respecte i reverència, i a trobar-hi una via cap a la llibertat interior. També en parlem amb la mestra zen Berta Meneses, sentim la reflexió inicial de la psicòloga Begoña Odriozola i tenim l'espai de creixement personal de Sergi Torres.

 • Acceptar la vulnerabilitat durant la malaltia
  Escolta àudio

  Acceptar la vulnerabilitat durant la malaltia

  En sintonia amb La Marató de TV3 i Catalunya Ràdio, aquest diumenge a "L'ofici de viure" parlem de com podem acceptar la vulnerabilitat durant la malaltia. Com podem acceptar una malaltia? A què ens connecta? I com podem connectar amb la nostra fortalesa interior? En parlem amb el doctor especialista en medicina oriental Miquel Masgrau, i la psicooncòloga Eva Juan. Escoltarem les reflexions del psicòleg Joan Quintana, i de l'escriptora Blanca Busquets, a partir del seu darrer llibre, "El crit". I acabarem amb el curs de neurocal·ligrafia de Joaquim Valls.

 • El curs de neurocal·ligrafia amb Joaquim Valls
  Escolta àudio

  El curs de neurocal·ligrafia amb Joaquim Valls

  Avui a "L'ofici de viure" parlem amb el Dr. Joquim Valls de la perseverança, perquè quan comencem els entrenaments tenim molta motivació, però després baixa. La perseverança la podem treballar, segons Joaquim Valls, amb la lletra "t", i si l'equilibrem ens acostumarem a acabar tasques. I Joaquim Valls ens explica també com a partir de treballar algunes lletres podem fer canvis a la nostra vida.

 • Els ioga sutres de Patanjali
  Escolta àudio

  Els ioga sutres de Patanjali

  A "L'ofici de viure" parlarem dels ioga sutres de Patanjali amb un professor de ioga, Naren Herrero, autor d'"Hinduismo para la vida moderna", i un professor de meditació, Josep Maria Clopés. Fins a quin punt aquests ioga sutres tenen a veure amb el ioga que es practica en l'actualitat? Per començar escoltarem Òscar Pujol, doctor en Filologia i Filosofia i traductor al català dels ioga sutres de Patanjali. I acabarem el programa amb l'espai de creixement personal del Sergi Torres.

 • L'espai de creixement personal amb Sergi Torres
  Escolta àudio

  L'espai de creixement personal amb Sergi Torres

  A "L'ofici de viure" amb Sergi Torres parlem de la natura com a mestra, emergim d'ella. Diu Sergi Torres que si la mirem amb ulls nets podrem veure què és la vida i la integritat de l'existència.

 • Com podem estar presents tot el dia?
  Escolta àudio

  Com podem estar presents tot el dia?

  Com podem tornar al moment present, instant rere instant? Com ens pot ajudar cultivar l'atenció plena en el moment present? En parlem a "L'ofici de viure" amb la doctora en Psicologia Jenny Moix, autora de "Mi mente sin mi", i Sergi Torres, autor de "Me acompañas?". Per començar escoltarem la reflexió de Míriam Subirana, autora d'"El poder de nuestra presència", i acabarem amb l'espai de neurocal·ligrafia de Joaquim Valls.

Anar al contingut