TOTS ELS ÀUDIOS

 • Les claus de la llibertat vital
  Escolta àudio

  Les claus de la llibertat vital

  A "L'ofici de viure" parlem de les les claus de la llibertat vital. Tothom pot ser lliure? A partir del llibre "Las siete llaves. Conquista tu libertad vital," de l'escriptor i economista Fernando Trias de Bes i del conferenciant i escriptor Àlex Rovira, busquem amb ells les claus per a la nostra llibertat vital. També hi participa la directora editorial de Zenith, Marcela Serras, i comptem amb l'espai de creixement personal de Sergi Torres.

 • L'espai de creixement personal de Sergi Torres
  Escolta àudio

  L'espai de creixement personal de Sergi Torres

  Sergi Torres ens explica a "L'ofici de viure" que la vida és un espai d'aprenentatge i de descoberta.

 • Més relacions virtuals, menys empatia?
  Escolta àudio

  Més relacions virtuals, menys empatia?

  És correcta aquesta afirmació? I ara que ens relacionem virtualment més que mai, hem canviat la nostra actitud envers els altres? El fet és que no sabem cap on ens condueix aquesta manera de funcionar que s'ha accelerat durant la pandèmia. Intentem treure'n l'entrellat a "L'ofici de viure", amb la psicòloga Mònia Presta i l'escriptora i "coach" Meritxell Garcia. I ens ajuda a aclarir-ho tot l'expert en comunicació interpersonal Ferran Ramon-Cortés.

 • Les dietes de pensaments
  Escolta àudio

  Les dietes de pensaments

  Sovint mirem de cuidar-nos físicament, però de vegades són els pensaments els que ens intoxiquen. Sergi Torres ens explica com podem fer dietes de pensaments.

 • Els somnis durant la pandèmia
  Escolta àudio

  Els somnis durant la pandèmia

  Durant la pandèmia, i sobretot durant el confinament, hem somiat més o menys? I ara, què somiem? El psicòleg especialista en somnis Jordi Borràs ens en treu l'entrellat, amb la terapeuta Gestalt Carolina Podio, que també treballa en integració de somnis, i el psicòleg clínic Octavio García. La psicòloga Jenny Moix hi diu la seva, i comptem, com cada diumenge, amb l'espai de creixement personal de Sergi Torres.

 • La por d'assolir l'èxit
  Escolta àudio

  La por d'assolir l'èxit

  Per què ens repensem a l'últim moment coses que volem fer? Per què ens bloquegem nosaltres mateixos? La nostra convidada, la psicòloga Elena Puig Guitart, diu que equivocar-se és útil, que no és cap fracàs. També ho comentem amb la psicòloga i coach Joana Frigolé, amb un apunt revelador de la coach integral i també psicòloga Magda Barceló

 • Lliçons (psicològiques) de la pandèmia
  Escolta àudio

  Lliçons (psicològiques) de la pandèmia

  Què hem après de la pandèmia? Després d'un daltabaix físic i emocional com aquest, n'hem extret alguna lliçó? Hermínia Gomà i Olga Barceló, totes dues psicòlogues i "coachs", ens parlen de resiliència, de com ho fem per tirar endavant i també de com es poden gestionar els dols interromputs per les circumstàncies dramàtiques de la Covid. Comptem amb l'apunt del també psicòleg i escriptor Xavier Guix. I amb l'espai de creixement personal de Sergi Torres.

 • Espai de creixement personal de Sergi Torres
  Escolta àudio

  Espai de creixement personal de Sergi Torres

  Moltes decisions que prenem estan basades en la por. Si intentem entendre aquesta por, podrem actuar d'una manera lògica i racional.

 • Tot anirà bé?
  Escolta àudio

  Tot anirà bé?

  L'escriptor Francesc Miralles ha recollit en un llibre escrit durant el confinament altres maneres de pensar i de viure després de la pandèmia, amb entrevistes a diferents especialistes de l'àmbit de la psicologia i el creixement personal. En parlem amb l'autor, i també amb Andrés Martín Asuero, psicòleg i instructor de Mindfulness, i amb Joan Garriga, terapeuta humanista i gestaltic. També ens en fa un apunt la psiquiatra Marian Rojas.

 • Gestionar la incertesa en temps de Covid
  Escolta àudio

  Gestionar la incertesa en temps de Covid

  Moltes persones comencen el curs preocupades pel seu futur. Incertesa en relació amb la salut de la gent estimada, incertesa laboral, econòmica... Aprenguem a gestionar aquesta incertesa. Amb quina actitud podem viure les circumstàncies actuals? Com podem cultivar-la, treballar-la, aquesta actitud? En parlem amb Assumpció Salat, psicòloga; Antonio Jorge Larruy, professor de meditació i director d'Espacio Interior, i Ferran Ramon-Cortés, especialista en comunicació interpersonal. El programa acaba amb la secció de Sergi Torres.

 • Espai de creixement personal de Sergi Torres
  Escolta àudio

  Espai de creixement personal de Sergi Torres

  La incertesa sempre hi és, però la vivim d'una manera que no es nota. Quan realment la sentim és perquè estem experimentant alguna cosa nova. Això és positiu.

 • Curs d'introducció a la meditació
  Escolta àudio

  Curs d'introducció a la meditació

  Diu Josep Maria Clopés que els pensaments que tenim quan ens posem a meditar cal deixar-los fluir i que ens hem de limitar a observar-los. Els sorolls externs i l'entorn tampoc ens han d'influenciar en la nostra meditació, no hi tenen res a veure.

 • L'espai de creixement personal del Sergi Torres
  Escolta àudio

  L'espai de creixement personal del Sergi Torres

  El Sergi Torres ens parla de les pors col·lectives, com el coronavirus, a partir de la por d'una nena de 10 anys, que es va adonar que estava rebutjant aquesta por, i va entendre que la por podia ser una oportunitat per conèixer-nos a nosaltres mateixos; però a més obrir-nos a sentir la por ens enforteix, diu Sergi Torres a "L'ofici de viure".

 • Què és la cinesiologia?
  Escolta àudio

  Què és la cinesiologia?

  Fins a quin punt la cinesiologia pot ser una eina vàlida per contribuir al nostre benestar? La cinesiologia és una disciplina que ens permet conèixer els desequilibris (estrès) del nostre organisme a través del test neuromuscular, un test que facilita desxifrar els senyals que ens dona el nostre organisme per establir-hi un diàleg. A "L'ofici de viure" parlem de cinesiologia amb la doctora Rosa Figueres i amb el psicòleg clínic Jordi Mauri, formats en cinesiologia i directors d'Holos, Salut Integral, i el cinesiòleg Rubén Álvarez, terapeuta i creador de la cinesiologia unificada. A més, per començar escoltarem la reflexió de la periodista Esther Plana, formada en cinesiologia, i acabarem el programa amb l'espai de creixement personal de Sergi Torres.

 • Ioga per a embarassades
  Escolta àudio

  Ioga per a embarassades

  Per què serveix el ioga en les gestants? Fins a quin punt pot aconseguir que una embarassada se senti millor físicament i psicològica? En parlem amb la infermera i llevadora Isabel Coca, i amb Mònica Calvo, professora de ioga. Amb la reflexió de Carla d'Arnaude, que va practicar ioga durant l'embaràs, i amb el curs d'introducció a la meditació de Josep Maria Clopés.

Anar al contingut