TOTS ELS ÀUDIOS

 • Com podem gestionar la decepció?
  Escolta àudio

  Com podem gestionar la decepció?

  Ens marquem uns objectius massa ambiciosos? Com es fa per no enfonsar-se quan alguna cosa ens decep? Parlem de com gestionar la decepció amb el psicòleg i escriptor Antoni Bolinches, i l'experta en gestió d'empreses i màrqueting Laura Ribas. A més, comptem amb l'espai de creixement personal de Sergi Torres i la salutació de la psicòloga i coach Cris Bolívar.

 • Curs d'introducció a la meditació
  Escolta àudio

  Curs d'introducció a la meditació

  Josep Maria Clopés ens introdueix en la meditació. Diu que és la creació d'un estat mental i físic, silenciós i de plena consciència.

 • Atacs d'ansietat, manual pràctic
  Escolta àudio

  Atacs d'ansietat, manual pràctic

  Amb els psicòlegs Ana Aparici i Rafael Santandreu, ens preguntem què és l'ansietat, i què podem fer per afrontar-ne un atac en el moment en què nosaltres o algú del nostre entorn l'està tenint. Comptem també amb una reflexió de la "coach" especialitzada en "wingwave" Mireia Soro, i amb el primer diumenge del curs d'introducció a la meditació de Josep Maria Clopés.

 • Com es pot afavorir la comunicació no violenta?
  Escolta àudio

  Com es pot afavorir la comunicació no violenta?

  A "L'ofici de viure" parlem de com es pot afavorir la comunicació no violenta amb la família, a la feina i en la vida social. Què dificulta la comunicació? Quines són les principals fonts de conflicte? Quines tècniques hi ha de comunicació no violenta? En parlem amb la psicòloga Mercè Conangla, de la Fundació Àmbit i autora del llibre "Postveritats emocionals", i amb la també psicòloga Joëlle Cervera, autora de "Cosas que importan". Sentirem, per començar, Francesc Bonada, creador de Rumbo Interior i formador en comunicació no violenta, que és un dels revisors al català del llibre "Comunicació no violenta" de Marshall B. Rosenberg.

 • L'espai de creixement personal del Sergi Torres
  Escolta àudio

  L'espai de creixement personal del Sergi Torres

  El Sergi Torres ens parla a "L'ofici de viure" de la necessitat de fer "nostres" les coses, que sembla natural però no ho és. Hi ha una possessió i identificació cap al que ens envolta, que omple un buit sobre el desconeixement de qui som, i l'omplim amb una personalitat que sí que sap qui és, què fa i què li agrada; però és una personalitat buida, i llavors l'omplim de tot. I el que cal és alliberar-se d'aquesta inèrcia de possessió, diu el Sergi Torres.

 • Curs de Neurocal·ligrafia amb Joaquim Valls
  Escolta àudio

  Curs de Neurocal·ligrafia amb Joaquim Valls

  Joaquim Valls ens explica que una manera de memoritzar les coses és dir en veu alta el que escrivim. Ens diu també que la cal·ligrafia ajuda a controlar el TDH.

 • Fes-ho fatal, però fes-ho igualment
  Escolta àudio

  Fes-ho fatal, però fes-ho igualment

  Parlem del perfeccionisme, ens demanem si hem de dominar la matèria que ens disposem a practicar de bon començament, si fer-ho fatal serveix per a alguna cosa, fins a quin punt ens hem de llançar a la piscina encara que no dominem del tot el que volem fer. En parlem amb la psicòloga Begoña Odriozola i amb la coach Magda Barceló. A més, tindrem l'últim curs de neurocal·ligrafia amb Joaquim Valls, i una salutació de la mentora d'alt impacte Mònica Fusté.

 • Meditació en ona cerebral Theta
  Escolta àudio

  Meditació en ona cerebral Theta

  Com es practica aquesta meditació que té a veure amb la resta de pràctiques meditatives de les quals parlem habitualment a "L'ofici de viure"? En parlem amb l'arquitecta de l'ànima Neus Ventura. Amb una reflexió d'Alba Veryser, periodista, escriptora i "coach". I l'espai de creixement personal de Sergi Torres.

 • Alliberar-se del pensament
  Escolta àudio

  Alliberar-se del pensament

  El que pensem ara mateix és mentida, només es tracta d'una visió mental subjectiva. Quan ens alliberem del propi pensament, anem omplint la ment d'un espai creatiu, d'un espai de llibertat.

 • Curs de Neurocal·ligrafia amb Joaquim Valls
  Escolta àudio

  Curs de Neurocal·ligrafia amb Joaquim Valls

  Avui, en Joaquim Valls ens explica que per a l'empatia hem de treballar les lletres m i n en forma de garlanda (de u). Això farà que sapiguem escoltar amb el cor.

 • En temps de canvis cal fer mudances?
  Escolta àudio

  En temps de canvis cal fer mudances?

  En parlem amb el psicòleg Xavier Guix i amb Àlex Aranzábal, doctor en economia i direcció d'empreses, que ha estat gerent del col·legi de Sant Ignasi de Sant Sebastià. Diu ell que no, que seguint sant Ignasi de Loiola, quan patim un tràngol és millor no que fem grans canvis en la nostra vida. El teòleg i pedagog Francesc Torralba ens en fa una reflexió, i acabem amb el curs de Neurocal·ligrafia de Joaquim Valls.

 • Descobrir-nos amb el pensament
  Escolta àudio

  Descobrir-nos amb el pensament

  El que pensem diu molt de nosaltres mateixos. Hem de saber aturar-nos i mirar els nostres pensaments, per aconseguir així autodescobrir-nos.

 • Bon dia tristesa
  Escolta àudio

  Bon dia tristesa

  Com podem deixar la tristesa sota la catifa? Fins a quin punt l'hem d'acceptar? Fins a quin punt l'hem de saber gestionar? En parlem amb dues psicòlogues: Sònia Cervantes i Eva Juan. També comptarem amb l'espai de creixement personal de Sergi Torres, i amb una reflexió sobre la tristesa de l'autor de "La vida sense la Sara Amat", Pep Puig.

 • El poder de la disciplina
  Escolta àudio

  El poder de la disciplina

  Com podem aconseguir tenir més disciplina de cara a l'any que comença aviat? Quins hàbits podem incloure a la nostra vida cada dia a fi d'aconseguir objectius? En parlem amb la coach i psicòloga Joana Frigolé i amb el coach Raimon Samsó. Amb una reflexió de la ballarina Esther Anton, i el curs de neurocal·ligrafia de Joaquim Valls.

 • Curs de Neurocal·ligrafia
  Escolta àudio

  Curs de Neurocal·ligrafia

  Joaquim Valls ens confessa, a les acaballes del seu curs, que va decidir estudiar aquesta disciplina com un regal per a la seva filla.

Anar al contingut