TOTS ELS ÀUDIOS

 • La constitució septenària
  Escolta àudio

  La constitució septenària

  Aquest dissabte a L'ofici de viure "La constitució septenària", amb Emilio Carrillo i Francesc Prims, que diuen que el camí de l'autoconeixement té uns mapes, que han dibuixat al llarg de la història místics i persones sàvies. Segons ells, les persones tenim set cossos, no només el cos físic, sinó també cossos més subtils, i el camí cap a l'autoconeixement ha de tenir cura dels aspectes físics: l'alimentació, l'exercici físic, etcètera; però també dels aspectes més subtils. I de la mateixa manera que hem de cuidar-nos personalment, també hem de fer un pas més enllà del jo, de l'egocentrisme, per començar a establir un nou tipus de relacions amb la gent i l'entorn. Començarem el programa amb la reflexió de Joan Antoni Melé, president de la Fundació Dinero y Conciencia i acabarem el programa amb l'espai de creixement personal del Sergi Torres.

 • L'enveja
  Escolta àudio

  L'enveja

  Aquest diumenge a "L'ofici de viure", l'enveja. Què diu de nosaltres el fet que envegem altres persones? Per què l'enveja és un sentiment que costa de reconèixer? Quina relació hi ha entre l'enveja i el ressentiment? I què passa quan nosaltres som els envejats/les envejades? En parlarem amb el psicòleg Rafael Santandreu, autor de "L'art de no amargar-se la vida", "Les ulleres de la felicitat" i "Ser feliz en Alaska"; i amb la psicòloga Monia Presta, autora de "Apláudete a ti mismo". I escoltarem, per començar, la reflexió de la doctora en Psicologia Jenny Moix.

 • El missatge espiritual de la bellesa
  Escolta àudio

  El missatge espiritual de la bellesa

  Aquest dissabte a "L'ofici de viure", parlem del missatge espiritual de la bellesa. Què és la bellesa, en essència? Quin és el missatge profund de la bellesa? Fins a quin punt la bellesa és la manifestació de la llum interior? En parlem amb Idili Lizcano, perfumista, filòsof, alquimista i empresari fundador d'Alqvimia; i amb Antonio Jorge Larruy, fundador d'Espacio Interior i també autor d'"Espacio interior", "Centramientos" i "Viure sense pensar, viure en plenitud". Escoltarem, per començar, la reflexió de la professora de meditació i directora de YesOuiSi, Miriam Subirana Vilanova.

 • Com pots buscar el teu propòsit a la vida?
  Escolta àudio

  Com pots buscar el teu propòsit a la vida?

  Aquest diumenge a "L'ofici de viure": Com podem trobar el propòsit a la vida? Parlarem amb Cristina de Medrano, que va guanyar 11 campionats d'Espanya d'esquí nàutic, que va passar a ser odontòloga a causa d'un accident, i que avui és conferenciant internacional; parlarem del seu canvi vital i sobretot del seu propòsit i sentit a la vida a partir del seu llibre "Imposible es solo una opinión". I ens acompanyarà també Alicia Sánchez, conferenciant i autora dels llibres "Tus deseos te están esperando" i "Todo es posible". Sentirem per començar la reflexió de la psicòloga Assumpció Salat Bertran, autora del llibre "Omplir-se de saviesa" i acabarem el programa amb el "Bloc de notes" d'Àlex Rovira.

 • Sergi Torres
  Escolta àudio

  Sergi Torres

 • La llibertat, segons un curs de miracles
  Escolta àudio

  La llibertat, segons un curs de miracles

  A "L'ofici de viure" parlem de la llibertat, segons un curs de miracles, amb un llenguatge metafísic. Quina és la relació entre llibertat i responsabilitat i fins a quin punt viure amb llibertat interior és una decisió que es pren a cada instant. En parlem amb la Núria Guinart, llicenciada en psicologia i autora de "Tu eres la respuesta", i l'actriu Maria Ibars, totes dues creadores del projecte Viviendo un curso de milagros. Sentirem per començar la reflexió del coach integral Samkor SunHeart, especialista en el curs de miracles. I acabarem el programa amb l'espai de creixement personal del Sergi Torres.

 • L'atenció conscient
  Escolta àudio

  L'atenció conscient

  A "L'ofici de viure" parlem de l'atenció conscient. En parlem amb la doctora en neurociències Rosa Casafont, autora de "Viatge al teu cervell" i "Viatge al teu cervell emocional"; coautora de "Gimnàstica emocional i Coaching" i d'"Educar-nos per educar"; i la mestra budista Guen Lochani de meditació Kadampa. Ens preguntarem com amb l'atenció podem canviar els nostres estats d'ànim i viure amb més pau interior, com per exemple deixant-nos d'enfadar per foteses. Sentirem per començar la reflexió del psicòleg Joan Quintana, autor d'"Educació relacional, deu claus per una pedagogia del reconeixement". I acabarem amb el "Bloc de notes" d'Àlex Rovira.

 • Quadern de notes
  Escolta àudio

  Quadern de notes

 • El personatge en la línia d'Antonio Blay
  Escolta àudio

  El personatge en la línia d'Antonio Blay

  A "L'ofici de viure" parlem del personatge en la línia d'Antonio Blay. Ens preguntarem què és el personatge en la línia d'Antoni Blay. I com es construeix i ens condiciona el personatge. I què és el jo idea, el jo ideal i el jo experiència. En parlarem amb dos especialistes en el psicòleg transpersonal Antoni Blay: Daniel Gabarró, xerpa espiritual i autor d'"Aula Interior. Eines pràctiques per viure en plenitud", i Jordi Sapés de Lema, llicenciat en Ciències Polítiques, Econòmiques i Comercials, i autor d'"El concepto del personaje en la linea de Antonio Blay". Escoltarem per començar les paraules del director d'Espacio Interior, Antonio Jorge Larruy, deixeble d'Antoni Blay, i acabarem el programa amb l'espai de creixement personal de Sergi Torres

 • Sergi Torres
  Escolta àudio

  Sergi Torres

 • Transcendint el gènere
  Escolta àudio

  Transcendint el gènere

  Aquest diumenge a "L'ofici de viure" parlarem de transcendir el gènere. Què vol dir transcendir el gènere des del punt de vista espiritual? Què vol dir ser capaços de viure integralment l'energia masculina i femenina? Quins són els estereotips de gènere i què els configura des d'un punt de vista espiritual? En parlem amb la Doctora en Psicologia Mireia Darder, autora, entre d'altres, de "Nacidas para el placer", "Mujer, deseo y placer" i "La sociedad del abuso", i Antonio Jorge Larruy, director d'Espacio Interior, i autor dels llibres "Centramientos", "Espacio interior" i "Viure sense pensar, viure en plenitud". Per començar, escoltarem el xerpa espiritual Daniel Gabarró, autor d'"El cielo del arco iris" sobre sexualitats minoritàries i espiritualitat. I acabarem el programa amb el "Bloc de notes", d'Àlex Rovira.

 • Quadern de notes
  Escolta àudio

  Quadern de notes

 • L'elogi de l'experiència, segons Carl Honoré
  Escolta àudio

  L'elogi de l'experiència, segons Carl Honoré

  Aquest dissabte a "L'ofici de viure", l'elogi de l'experiència segons Carl Honoré. Diu Carl Honoré al llibre que ens presenta avui, "Elogio de la experiència", que el segle XX ha desencadenat la revolució de la longevitat, i en lloc de celebrar tots aquests anys addicionals de vida, sovint pensem que envellir és dolent. Envellir té desavantatges (per al cos i la ment), però l'inconvenient més gran és la nostra visió tòxica de l'envelliment. Ens preguntarem com podem superar la por a l'envelliment. D'on neix aquesta percepció negativa sobre l'envelliment? I com podem canviar com envellim i com vivim el fet d'envellir? Per començar, sentirem la doctora en filosofia Begoña Román, i acabarem el programa amb l'espai de creixement personal del Sergi Torres.

 • Sergi Torres
  Escolta àudio

  Sergi Torres

 • Necessitem fer detox?
  Escolta àudio

  Necessitem fer detox?

  Aquest diumenge a "L'ofici de viure" parlem de si necessitem fer dieta detox. Parlarem dels productes detox, que s'han posat de moda i ens preguntarem si calen o no calen. Què és millor, netejar o no embrutar el nostre organisme amb tòxics? Què intoxica el nostre cos? Quins hàbits hauríem de canviar? Quines són les dietes depuratives més adequades? Què són exactament les dietes detox? I qui les pot fer i qui no? De tot plegat en parlarem amb Marta Marcé, naturòpata i kinesiòloga holística i gerent de l'IGEM (Institut Guxens de Medicina Integrativa), i la coach nutricional Nuria Roura, creadora del mètode i estil de vida SEN i autora d'"Aprender a vivir, aprender a comer" i "Detox SEN". Escoltarem per començar la reflexió de la coach nutricional Marta Vergés Viñals, creadora de Kalegria i del llibre "Cómete el tarro". I acabarem el programa amb el "Bloc de notes" d'Alex Rovira.