TOTS ELS ÀUDIOS

 • Lliçons (psicològiques) de la pandèmia
  Escolta àudio

  Lliçons (psicològiques) de la pandèmia

  Què hem après de la pandèmia? Després d'un daltabaix físic i emocional com aquest, n'hem extret alguna lliçó? Hermínia Gomà i Olga Barceló, totes dues psicòlogues i "coachs", ens parlen de resiliència, de com ho fem per tirar endavant i també de com es poden gestionar els dols interromputs per les circumstàncies dramàtiques de la Covid. Comptem amb l'apunt del també psicòleg i escriptor Xavier Guix. I amb l'espai de creixement personal de Sergi Torres.

 • Espai de creixement personal de Sergi Torres
  Escolta àudio

  Espai de creixement personal de Sergi Torres

  Moltes decisions que prenem estan basades en la por. Si intentem entendre aquesta por, podrem actuar d'una manera lògica i racional.

 • Tot anirà bé?
  Escolta àudio

  Tot anirà bé?

  L'escriptor Francesc Miralles ha recollit en un llibre escrit durant el confinament altres maneres de pensar i de viure després de la pandèmia, amb entrevistes a diferents especialistes de l'àmbit de la psicologia i el creixement personal. En parlem amb l'autor, i també amb Andrés Martín Asuero, psicòleg i instructor de Mindfulness, i amb Joan Garriga, terapeuta humanista i gestaltic. També ens en fa un apunt la psiquiatra Marian Rojas.

 • Gestionar la incertesa en temps de Covid
  Escolta àudio

  Gestionar la incertesa en temps de Covid

  Moltes persones comencen el curs preocupades pel seu futur. Incertesa en relació amb la salut de la gent estimada, incertesa laboral, econòmica... Aprenguem a gestionar aquesta incertesa. Amb quina actitud podem viure les circumstàncies actuals? Com podem cultivar-la, treballar-la, aquesta actitud? En parlem amb Assumpció Salat, psicòloga; Antonio Jorge Larruy, professor de meditació i director d'Espacio Interior, i Ferran Ramon-Cortés, especialista en comunicació interpersonal. El programa acaba amb la secció de Sergi Torres.

 • Espai de creixement personal de Sergi Torres
  Escolta àudio

  Espai de creixement personal de Sergi Torres

  La incertesa sempre hi és, però la vivim d'una manera que no es nota. Quan realment la sentim és perquè estem experimentant alguna cosa nova. Això és positiu.

 • Curs d'introducció a la meditació
  Escolta àudio

  Curs d'introducció a la meditació

  Diu Josep Maria Clopés que els pensaments que tenim quan ens posem a meditar cal deixar-los fluir i que ens hem de limitar a observar-los. Els sorolls externs i l'entorn tampoc ens han d'influenciar en la nostra meditació, no hi tenen res a veure.

 • L'espai de creixement personal del Sergi Torres
  Escolta àudio

  L'espai de creixement personal del Sergi Torres

  El Sergi Torres ens parla de les pors col·lectives, com el coronavirus, a partir de la por d'una nena de 10 anys, que es va adonar que estava rebutjant aquesta por, i va entendre que la por podia ser una oportunitat per conèixer-nos a nosaltres mateixos; però a més obrir-nos a sentir la por ens enforteix, diu Sergi Torres a "L'ofici de viure".

 • Què és la cinesiologia?
  Escolta àudio

  Què és la cinesiologia?

  Fins a quin punt la cinesiologia pot ser una eina vàlida per contribuir al nostre benestar? La cinesiologia és una disciplina que ens permet conèixer els desequilibris (estrès) del nostre organisme a través del test neuromuscular, un test que facilita desxifrar els senyals que ens dona el nostre organisme per establir-hi un diàleg. A "L'ofici de viure" parlem de cinesiologia amb la doctora Rosa Figueres i amb el psicòleg clínic Jordi Mauri, formats en cinesiologia i directors d'Holos, Salut Integral, i el cinesiòleg Rubén Álvarez, terapeuta i creador de la cinesiologia unificada. A més, per començar escoltarem la reflexió de la periodista Esther Plana, formada en cinesiologia, i acabarem el programa amb l'espai de creixement personal de Sergi Torres.

 • Ioga per a embarassades
  Escolta àudio

  Ioga per a embarassades

  Per què serveix el ioga en les gestants? Fins a quin punt pot aconseguir que una embarassada se senti millor físicament i psicològica? En parlem amb la infermera i llevadora Isabel Coca, i amb Mònica Calvo, professora de ioga. Amb la reflexió de Carla d'Arnaude, que va practicar ioga durant l'embaràs, i amb el curs d'introducció a la meditació de Josep Maria Clopés.

 • Curs d'introducció a la meditació
  Escolta àudio

  Curs d'introducció a la meditació

  Josep Maria Clopés ens explica com podem gestionar els nostres pensaments durant la meditació perquè no es converteixin en una barrera.

 • Espai de creixement personal
  Escolta àudio

  Espai de creixement personal

  Sergi Torres ens parla del present. Diu que té de bo que és l'espai on mai fem tard. El present sempre transcendeix l'esperança.

 • Existeixen els objectes sagrats?
  Escolta àudio

  Existeixen els objectes sagrats?

  De vegades estem tan bloquejats que no sabem com sortir-nos-en. Per ajudar els seus pacients a aconseguir-ho, Mercedes Udaeta ha desenvolupat, amb objectes que diu que són sagrats, el mètode Tagdrol. Ens en parla amb Alícia Gasch, doctora en zimologia i pacient seva. També en tindrem una reflexió de la psicòloga Mònica Vargas i el testimoni d'una pacient del mètode. Acabarem amb l'espai de creixement personal de Sergi Torres.

 • Vendre productes des de l'amor
  Escolta àudio

  Vendre productes des de l'amor

  A "L'ofici de viure", parlem de com podem vendre productes des de l'amor. Maria Callizo, mentora de productes amb ànima, diu que hi ha tres amors per fer les vendes des de l'ànima: l'amor per tu, que valoris qui ets (valors i el que has aportat); l'amor pels teus serveis o productes (tu ho compraries?) i oferir productes que estimem, i l'amor pels teus clients, que els puguis oferir una solució al seu problema i donar l'opció a la persona que sigui la que tria. En parlem amb Joan Antoni Melé, president de la Fundació "Dinero y conciencia", membre del consell assessor de Triodos Bank i autor de "Dinero y conciencia", i Maria Callizo. Escoltarem la reflexió del xerpa espiritual i empresari Daniel Gabarró, autor d'"Eines de l'amor". I acabarem amb l'espai de creixement personal de Sergi Torres.

 • L'espai de creixement personal amb el Sergi Torres
  Escolta àudio

  L'espai de creixement personal amb el Sergi Torres

  L'especialista en creixement personal Sergi Torres ens explica a "L'ofici de viure" que establim els objectius sense saber què passarà després. Torres diu que establim uns objectius concrets "a priori" i després observem si els hem complert, i si no ho hem aconseguit ens podem sentir decebuts. El que passa, diu el Sergi Torres, és que no establim l'objectiu real. Tot té uns objectius, però nosaltres no els hauríem de posar, sinó descobrir-los.

 • Els mites sobre el gluten
  Escolta àudio

  Els mites sobre el gluten

  Què és exactament la celiaquia? Com és que ara se'n parla molt i abans no tant o gens? Ens ho expliquen Núria Pablos i Elisa Mora, que han escrit el llibre "Sin gluten y sin riesgos". Amb l'apunt de la nutricionista Anna Sauló i una reflexió la periodista Sílvia Creus, que és celíaca. Acabem amb el curs d'introducció a la meditació de Josep Maria Clopés.

Anar al contingut