TOTS ELS ÀUDIOS

 • Meditació i contemplació
  Escolta àudio

  Meditació i contemplació

  Diu la "coach" Míriam Subirana que meditar no és restar passiu davant de les necessitats dels altres. Ens explica com fer-ho amb el mestre de meditació avançada Josep Maria Clopés. El jesuïta i teòleg Xavier Melloni també hi fa un apunt. I comptem, com sempre, amb l'espai del Sergi Torres.

 • Trastorns mentals a les sèries
  Escolta àudio

  Trastorns mentals a les sèries

  Les sèries de televisió han anat evolucionat i ara en trobem diverses on se'ns mostren personatges amb trastorns mentals que, de vegades, fan fins i tot el paper protagonista. L'antropòleg Jorge Martínez-Lucena i la psicòloga Irene Cambra-Badii han publicat un llibre que en parla. El comenten amb nosaltres, juntament amb la psicòloga Joelle Cervera. També hi fa un apunt el realitzador de La finestra indiscreta i crític de cinema Àlex Gorina.

 • L'art de gaudir de la vida
  Escolta àudio

  L'art de gaudir de la vida

  Diu Sergi Torres que, si estem vivint la vida, n'hauríem de poder gaudir. I no acostumem a fer-ho.

 • Pandèmia d'aïllament i por
  Escolta àudio

  Pandèmia d'aïllament i por

  La crisi del coronavirus comporta una crisi sanitària, econòmica i social. Però no oblidem que, a més, cau, com una tempesta imprevista de les més dures, directament sobre les emocions i els comportaments individuals i socials. Com ens en podem sortir? Ens ho expliquen el professor de mindfulness i meditació Manel Saltor i la psicòloga del SEM Begoña Odriozola. Amb l'aportació del psicòleg Tomàs Navarro i l'espai de creixement personal de Sergi Torres.

 • La síndrome de l'impostor
  Escolta àudio

  La síndrome de l'impostor

  Si ens pensem que algú descobrirà que no en sabem tant o que no som tan intel·ligents com creuen els que ens envolten, és que patim la síndrome de l'impostor. Ho desgranem al programa amb les psicòlogues Paula Folch i Emma Ribas. No som pocs els que ho patim. I ens ho acabarà de confirmar el també psicòleg i escriptor Tomàs Navarro.

 • Què ens ensenyen els altres
  Escolta àudio

  Què ens ensenyen els altres

  No utilitzem prou la capacitat que tenim d'aprendre els uns dels altres. si ho féssim, sabríem quins són els nostres obstacles interiors i com pot esdevenir òptima la nostra relació amb els que ens envolten.

 • Cultivar la confiança en temps de pandèmia
  Escolta àudio

  Cultivar la confiança en temps de pandèmia

  En aquests temps que vivim és difícil cultivar la confiança en nosaltres i en els altres. I tanmateix, es pot fer, i així ens podem sentir millor. Parlem-ne amb la psicooncòloga Eva Juan, que fa servir l'alegria per tractar els seus pacients, i amb la religiosa i mestra zen Berta Meneses, que sap com confiar des de l'espiritualitat. Amb algunes conclusions sobre el tema de la psicòloga i escriptora Núria Guinart i l'espai de creixement personal de Sergi Torres.

 • El "focusing"
  Escolta àudio

  El "focusing"

  Què és el "focusing"? Ens explica Maria del Mar Albajar, abadessa del monestir de Sant Benet de Montserrat i trainer de "focusing", que ara, el món necessita estrelles de llum que, de vegades, no sabem trobar en nosaltres mateixos. Amb el "focusing", s'arriba a aquesta informació que ens dona el nostre propi cos, diu Gerard Porredon, també trainer de "focusing". El psicòleg i escriptor Xavier Guix també ens en fa un apunt.

 • Els grans canvis aporten llibertat
  Escolta àudio

  Els grans canvis aporten llibertat

  Els grans canvis no aporten comoditat, per això ens costa tant dur-los a terme.

 • Incertesa positiva
  Escolta àudio

  Incertesa positiva

  Ningú no nega que ens trobem immersos en la incertesa per culpa de la pandèmia del coronavirus. Però l'escriptor Andrés Pascual ens explica al seu llibre "Incertidumbre positiva" que podem crear el nostre futur encara que ens sembli que no existeix. L'acompanya l'escriptor Francesc Miralles, autor del llibre "Tot anirà bé". Amb una aportació del psicòleg i professor Ceferí Soler. I comptem, com cada diumenge, amb l'espai de creixement personal de Sergi Torres.

 • La dansa de l'amor
  Escolta àudio

  La dansa de l'amor

  "Bailando juntos" és el títol del llibre que ens presenta el psicòleg humanista i terapeuta gestalt Joan Garriga. D'aquesta dansa de l'amor que ha d'existir entre la parella i a la família perquè les relacions siguin saludables en parlem amb ell i amb la també psicòloga i terapeuta gestalt Laura del Caño. L'editor David Barba ens hi fa un apunt.

 • Les emocions vistes des del present
  Escolta àudio

  Les emocions vistes des del present

  Si ens podem permetre de sentir una emoció des del present, ens adonarem que en aquell instant sentim l'emoció de vida, vinculada a la vida.

 • Reconciliar-se amb el propi cos
  Escolta àudio

  Reconciliar-se amb el propi cos

  Hi ha poca gent que estigui contenta amb el seu cos, del cap fins als peus. Aquesta enemistat amb el nostre físic és només això o va més enllà? De causes i conseqüències en parlem amb la psicoterapeuta Míriam Salinas i la psicòloga Mireia Darder. A més, comptem amb l'opinió de la terapeuta corporal Anna Sólyom. Amb l'espai de creixement personal de Sergi Torres.

 • La síndrome de l'explorador
  Escolta àudio

  La síndrome de l'explorador

  La caçatalents Arancha Ruiz ha encunyat aquesta expressió, "síndrome de l'explorador", que, segons ella, és aquell que necessita aprendre més i més en la feina que fa i en la que no li toca fer. En parlem personalment amb ella, i també comptem amb l'opinió sobre el tema de la psicòloga Joelle Cervera.

 • La personalitat i l'essència
  Escolta àudio

  La personalitat i l'essència

  Un somriure o una disponibilitat interior pot canviar el dia d'una persona. Amb la personalitat exterior ocupem la nostra essència i no som conscients que la tenim.

Anar al contingut