TOTS ELS ÀUDIOS

 • Reinventar-se, amb Mario Alonso Puig
  Escolta àudio

  Reinventar-se, amb Mario Alonso Puig

  "El canvi personal no és un assumpte de coneixements o d'erudició, sinó de motivació". Això ho assegura Mario Alonso, metge i estudiós de l'impacte de la ment en el talent i la salut. Ens arrodoneix què vol dir tot això i, en essència, què significa reinventar-se. El xerpa espiritual i psicopedagog Daniel Gabarró també ens en fa un apunt. I acabem el programa amb l'espai de Sergi Torres.

 • La cultura del seitai
  Escolta àudio

  La cultura del seitai

  El seitai ofereix una base molt poderosa per poder connectar, a través dels nostres moviments espontanis, amb la nostra respiració natural. A "L'ofici de viure" ens hi introduïm amb Francesca Garrido, directora de l'Acadèmia Seitai, i Ramon Comas, president de la Fundació Seitai de Barcelona. I amb una salutació de Katsume Mamine, que va ser l'introductor del seitai a Catalunya.

 • Amb el present sempre hi som a temps
  Escolta àudio

  Amb el present sempre hi som a temps

  El present és el moment per excel·lència. És l'únic que segur que tenim. L'hem de saber aprofitar.

 • Els multiorgasmes
  Escolta àudio

  Els multiorgasmes

  Què són els multiorgasmes? En podem tenir tots o només les dones? I sols o en parella? Les psicòlogues i terapeutes sexuals Mati Segura i Luana Salvadó ens ho aclareixen i ens expliquen la manera d'aconseguir-ho. Amb una salutació de la psicoterapeuta i especialista en sexualitat femenina Mireia Darder. Al final del programa comptem amb l'espai de Sergi Torres.

 • Rejovenir el cervell amb cultura
  Escolta àudio

  Rejovenir el cervell amb cultura

  El doctor en biologia David Bueno assegura que el cervell està programat per escoltar històries, viure-les i transmetre-les. Això és part de la cultura i, com diu ell, "un cervell cultivat és un cervell rejovenit". En parlem amb ell i també escoltem el que ens en diu la metge i neurocientífica Rosa Casafont. Amb un espai de Josep Maria Clopés dedicat a la meditació.

 • Decidim el que volem viure
  Escolta àudio

  Decidim el que volem viure

  Hem de saber veure què succeeix quan ens obrim al que sentim. Si ho fem, anirem a favor de l'escenari que estem vivint.

 • Reforçar la immunitat en temps de Covid 19
  Escolta àudio

  Reforçar la immunitat en temps de Covid 19

  Tenim a prop la vacuna, però encara no ens en podem refiar. Hem pensat que, si reforcem la nostra immunitat natural, potser aconseguirem una bona protecció contra el coronavirus? El doctor Miquel Masgrau i la naturòpata Marta Marcè ens ensenyen com ho hem de fer. A més, comptem amb una salutació del metge de medicina integrativa Jorge Pérez Calvo, i l'espai de Sergi Torres.

 • L'autèntic enneagrama
  Escolta àudio

  L'autèntic enneagrama

  La psicòloga i "essential coach" Cris Bolívar ens introdueix a l'"enneagrama essencial", l'eina per defugir les etiquetes i aprofundir en el nostre ésser. Acabem el programa amb Miguel Ruiz, mestre "nagual" mexicà i autor d'"El actor", amb frases reveladores com aquesta: "Tu compons i interpretes la música de la teva existència". Ens en fa un apunt la psicòloga i experta en enneagrama Isabel Salama.

 • Les coses no són mai com jo penso
  Escolta àudio

  Les coses no són mai com jo penso

  A la vida hi ha moments d'hivernacle que ens permeten veure coses que no veiem quan és primavera. I resulta que no són mai com ens pensem.

 • Conflictes amb la família durant el Nadal
  Escolta àudio

  Conflictes amb la família durant el Nadal

  Als àpats familiars de Nadal hi ha sovint moments delicats en què s'enceten discussions que es poden endurir i acabar malament. Aquest any, amb la Covid, potser serem menys, però igualment pot ser que hi hagi conflictes. Fins a quin punt els hem d'evitar? Com ho hem de fer? És bo barallar-se? Ho comentem amb el psicòleg i "coach" Joan Quintana, i l'especialista en comunicació interpersonal Ferran Ramon-Cortès. La "coach" Míriam Subirana també ens hi fa un apunt. I acabem amb l'espai de Sergi Torres.

 • L'estat d'ànim en temps de Covid 19
  Escolta àudio

  L'estat d'ànim en temps de Covid 19

  "L'ofici de viure" participa a La Marató de Catalunya Ràdio i TV3 preocupant-se de l'estat anímic i dels trastorns mentals que han afectat i afecten moltes persones que han passat la Covid, que hi han estat molt a prop (com els sanitaris), que han patit la mort de persones pròximes o que han perdut la feina. També les que, sense haver passat res de tot això, no s'han pogut adaptar al confinament estricte o a la incertesa actual. Ens ajuden a parlar-ne la psicòloga del SEM Begoña Odriozola, i la també psicòloga Olga Barceló. A més, també hi ha volgut col·laborar el director de la Fundació Galatea, el psicòleg Antoni Calvo.

 • L'efecte mirall
  Escolta àudio

  L'efecte mirall

  Tot ho veiem tal com nosaltres som. I quan fem el gest d'anar a l'altre és molt fàcil perdre's un mateix de vista i situar-se en el seu paper, en el de l'altre.

 • L'atractiu personal
  Escolta àudio

  L'atractiu personal

  És allò que a molts ens fa l'efecte que no tindrem mai i potser hi estem més a prop del que ens pensem. I té res a veure amb l'atractiu físic o amb la seducció? La psicòloga Assumpció Salat ens ho explica detalladament. L'acompanya el director del centre Espacio Interior Antonio Jorge Larruy. També hi participa l'escriptor Àlex Rovira, i acabem amb l'espai de creixement personal de Sergi Torres.

 • La síndrome de les superdones
  Escolta àudio

  La síndrome de les superdones

  Les dones han passat d'estar supeditades als homes en tot a haver de sortir-se'n airosament a fora i a dins de casa, a saber-ho fer tot. Se'n surten? Tenen problemes? Fins a quin punt les afecta? El psicòleg Antoni Bolinches ens presenta el seu llibre "La síndrome de les superdones" i en parlem amb ell i amb la també psicòloga Joelle Cervera. El colofó l'hi posa Francisca Molero, ginecòloga i sexòloga clínica.

 • Gaudir de la vida
  Escolta àudio

  Gaudir de la vida

  Les persones que s'han acostat molt al llindar de la mort viuen de manera més distesa, sense la tensió amb què la major part de nosaltres vivim.

Anar al contingut