TOTS ELS ÀUDIOS

 • Els somnis i l'oblit en dos llibres molt diferents: "Kruso"i "La sorra vermella"
  Escolta àudio

  Els somnis i l'oblit en dos llibres molt diferents: "Kruso"i "La sorra vermella"

  Club Editor publica "Kruso", de l'alemany Lutz Seiler, situada a l'Alemanya de finals dels 80, mesos abans de la caiguda del mur de Berlín. Proa edita "La sorra vermella", de J. N. Santaeulàlia, que parla dels nens robats durant el franquisme. Dos llibres que s'endinsen en els somnis perduts.

 • "Llibres per escoltar": literatura per a infants
  Escolta àudio

  "Llibres per escoltar": literatura per a infants

  A l'espai parlem dels guanyadors dels Premis Crítica Serra d'Or en literatura infantil i juvenil. També conversem amb l'escriptora i editora Núria Albertí, que fa uns tallers a les escoles perquè els nens aprenguin a estimar la poesia.

 • Dues veus potents: Yasmina Reza i Siri Hustvedt
  Escolta àudio

  Dues veus potents: Yasmina Reza i Siri Hustvedt

  "La dona que mira els homes que miren a les dones" és un llibre d'assaig on l'autora nord-americana Siri Hustvedt reflexiona sobre art, ciència i feminisme. Està traduïda per Ferran Ràfols Gesa i la publica Edicions 62. Mentrestant, Yasmina Reza torna a posar la mirada en la parella i les convencions a "Babilònia", publicada per Anagrama i traduïda al català per Oriol Sánchez Vaqué.

 • Lletres de cançons, poesia, biografies i portades per Sant Jordi
  Escolta àudio

  Lletres de cançons, poesia, biografies i portades per Sant Jordi

  Últim capítol de la sèrie de recomanacions literàries per Sant Jordi. Roger Mas, Lluís Gavaldà (Els Pets) i Santi Balmes (Love of Lesbian) publiquen llibres relacionats amb les seves cançons, i el periodista Jordi Bianciotto firma la biografia de Maria del Mar Bonet. Acabem amb "La cara oculta de la Luna", un recull de 50 portades mítiques comentades i analitzades per Xavier Valiño. Per Blai Marsé.

 • Joves autors, contes, poesia i no ficció: més novetats per Sant Jordi
  Escolta àudio

  Joves autors, contes, poesia i no ficció: més novetats per Sant Jordi

  Continuen els reportatges que us ofereix el "Llibres per escoltar" sobre les novetats literàries per Sant Jordi. Ara ens fixem en joves autors com Raül Garrigasait o Sergi Pons Codina, els reculls de contes d'autores com Tina Vallès o Jenn Díaz, la narrativa castellana amb Javier Cercas, els llibres de no-ficció amb Carles Capdevila i la poesia amb noms clau com Francesc Garriga.

 • Les novetats d'autors internacionals per Sant Jordi
  Escolta àudio

  Les novetats d'autors internacionals per Sant Jordi

  Els autors internacionals centren el reportatge d'avui del "Llibres per escoltar" dedicat a Sant Jordi. Hakan Günday, Ian McEwan, Maggie O'Farrell o Kent Haruf són alguns dels autors que presenten novetats.

 • Les novetats d'autors catalans per Sant Jordi, segona part
  Escolta àudio

  Les novetats d'autors catalans per Sant Jordi, segona part

  Continuem el repàs de les novetats literàries per Sant Jordi que fem en aquests reportatges especials del "Llibres per escoltar". Els autors catalans presenten molts títols, des de Jaume Cabré fins a Marc Pastor, passant per Gemma Ruiz, David Cirici o Lluís-Anton Baulenas. I també un clàssic: Joan Sales.

 • Les novetats literàries per Sant Jordi: els autors catalans més venuts
  Escolta àudio

  Les novetats literàries per Sant Jordi: els autors catalans més venuts

  Al "Llibres per escoltar" us oferim tota aquesta setmana i cada dia un repàs de les novetats literàries que trobareu a les parades per Sant Jordi. Arrenquem amb els títols que encapçalen la llista de més venuts amb autors com Xavier Bosch, Pilar Rahola o Rafel Nadal. I també un clàssic: Joan Sales!

 • Demis Roussos i el dret natural
  Escolta àudio

  Demis Roussos i el dret natural

  Ignacio Martínez de Pisón parla de la Transició i la família a "Derecho natural". El pare de la família treballa imitant Demis Roussos i això li serveix a l'autor saragossà per parlar sobre el fracàs. Al "Llibres per escoltar" també parlem d'"El forat", de Jordi Amor, premi Documenta, i de "Farishta", de Marc Pastor.

 • Adam Thirlwell a la recerca dels límits de la moral
  Escolta àudio

  Adam Thirlwell a la recerca dels límits de la moral

  Adam Thirlwell, considerat un dels millors escriptors joves de la narrativa anglesa, irromp amb "Estridente y dulce" en què es capbussa en les contradiccions ètiques i morals de la seva generació. A l'espai també parlem de "Vida familiar" de Jenn Díaz, Premi Mercè Rodoreda 2016.

 • Viatjar en vaixell o en cotxe
  Escolta àudio

  Viatjar en vaixell o en cotxe

  Dels misteris d'un segell i un home a "El veler magenta" de Jaume Puig, al viatge més divertit de "Kilómetros a la boloñesa" de Benjamín Estàcio, passant per la mirada aguda de Flavita Banana a "Las cosas de querer".

 • El viatge a l'infern de Ponç Puigdevall
  Escolta àudio

  El viatge a l'infern de Ponç Puigdevall

  L'escriptor i crític literari Ponç Puigdevall publica "Il·lusions elementals", guanyadora del premi Joanot Martorell, on el protagonista engega el camí cap a l'autodestrucció fins que s'acaba convertint en un indigent. També parlem de "Los huéspedes de pago", de Sarah Waters.

 • Raül Garrigasait retrata l'estranyesa
  Escolta àudio

  Raül Garrigasait retrata l'estranyesa

  El jove escriptor Raül Garrigasait irromp amb una obra curta però potent titulada "Els estranys", situada a Solsona el 1837 durant les guerres carlines. A l'espai també us parlem de la novel·la guanyadora del Premi Anagrama de Novel·la en català, "La memòria de l'arbre", de Tina Vallès, i de la preciosa "Color de llet" de Nell Leyshon.

 • Llibres per al 2017
  Escolta àudio

  Llibres per al 2017

  Arranquem l'any i al "Llibres per escoltar" repassem què donarà de si, literàriament parlant. Llegirem el més nou de veterans com Jaume Cabré, Joan Daniel Bezsonoff o Jean Echenoz, de joves com Jordi Amor, i caldrà estar atents a novetats com la del libanès Hisham Matar.

 • Viatge per Europa
  Escolta àudio

  Viatge per Europa

  El "Llibres per escoltar" el dediquem a tres autors: Pablo Martín Sánchez, Matthew Tree i Angelika Schrobsdorff, amb els quals viatgem des de la Barcelona dels anys 70 fins al Berlín de principis del segle XX.