TOTS ELS ÀUDIOS

 • "Istanbul, Istanbul", un cant d'amor colpidor de Burhan Sönmez
  Escolta àudio

  "Istanbul, Istanbul", un cant d'amor colpidor de Burhan Sönmez

  L'escriptor i activista pels drets humans turc Burhan Sönmez dedica a Istanbul una carta d'amor en una història que sacseja la sensibilitat del lector. La novel·la es titula justament "Istanbul, Istanbul" i narra les històries de quatre homes que estan tancats en una presó subterrània de la ciutat i que, entre tortura i tortura, s'expliquen històries. Una de les perles per aquest Sant Jordi juntament amb altres novetats que us proposem a "Llibres per escoltar".

 • Carme Riera parla de pederàstia i corrupció a "Venjaré la teva mort"
  Escolta àudio

  Carme Riera parla de pederàstia i corrupció a "Venjaré la teva mort"

  Dues autores molt diferents publiquen novetats. Per una banda, la veterana Carme Riera, que torna amb una novel·la negra, tot i que a ella li agrada més dir que és "grisa clar". També publica la jove Irene Solà, que va guanyar el premi Documenta amb "Els dics". Totes dues experimenten. A l'espai us diem per què.

 • Peter Terrin presenta "Montecarlo": la recerca del reconeixement
  Escolta àudio

  Peter Terrin presenta "Montecarlo": la recerca del reconeixement

  Al "Llibres per escoltar" parlem de "Montecarlo" amb Peter Terrin, traduïda per Maria Rosich i editada per Raig Verd. També de la nova col·lecció "Senticontes" de l'editorial Sentir, i de l'esperada publicació en català d'"El conte de la serventa", de Margaret Atwood, a càrrec de Quaderns Crema.

 • Realitats paral·leles amb Albert Villaró, Antònia Carré-Pons i Jordi Masó Rahola
  Escolta àudio

  Realitats paral·leles amb Albert Villaró, Antònia Carré-Pons i Jordi Masó Rahola

  Al "Llibres per escoltar" parlem de la ucronia "El sindicat de l'oblit", una novel·la crespuscular de l'escriptor andorrà Albert Villaró que reprèn personatges d'"Els embaixadors". I també parlem de dos reculls de contes: "La biblitoeca fantasma", de Jordi Masó Rahola, un joc entre què és veritat i què és menitda, i "Com s'esbrava la mala llet" d'Antònia Carré-Pons, vuit contes sobre la vellesa que colpeixen i enlluernen.

 • La incomunicació i la rebel·lia amb Laura Pinyol i Víctor García Tur
  Escolta àudio

  La incomunicació i la rebel·lia amb Laura Pinyol i Víctor García Tur

  La periodista Laura Pinyol s'estrena com a escriptora a "El risc més gran", que capbussa el lector en les profunditats de les relacions sentimentals. "Els romanents", de Víctor García Tur, és un obra sorprenent, guanyadora del novel·la curta Just Maria Casero, que retrata un conflicte familiar, el xoc generacional entre una mare i un fill.

 • Travessem la riera amb Julià Guillamon
  Escolta àudio

  Travessem la riera amb Julià Guillamon

  Al "Llibres per escoltar" parlem amb Julià Guillamon i l'experiència de viure la malaltia de la seva dona que recull a "Travessar la riera", un viatge ple de tendresa i honestedat. També parlem d'"Aglutinació", de Joan Jordi Miralles, i "Por" de Stefan Zweig.

 • Llibres per a nens per aquest Nadal
  Escolta àudio

  Llibres per a nens per aquest Nadal

  A "Llibres per escoltar" us proposem recomanacions d'editors i pares per als més petits de la casa.

 • Paternitats, maternitats i una joia: "Els homes i els dies", de David Vilaseca
  Escolta àudio

  Paternitats, maternitats i una joia: "Els homes i els dies", de David Vilaseca

  David Nel·lo explora la paternitat a "Melissa i Nicole", de David Nel·lo, guanyadora de l'última edició del Premi Prudenci Bertrana i publicada per Columna. L'editorial Les Hores, per la seva banda, publica "Magda", que s'endinsa en la vida de la dona de Joseph Goebbels. I escoltem un fragment d'"Els homes i els dies", publicat per l'Altra Editorial i que recull l'obra literària de David Vilaseca, mort prematurament.

 • A la recerca de la solitud i el silenci
  Escolta àudio

  A la recerca de la solitud i el silenci

  Us parlem de la novel·la "Del final de la soledat", de Benedict Wells, guanyadora del Premi Europeu de Literatura 2016; d'Erling Kagge i el seu "El silenci en temps de soroll", i, finalment, de la necessària reedició de "La mort i la primavera", de Mercè Rodoreda.

 • Les veus de Joan Margarit, Vicenç Pagès Jordà i Joan Rendé
  Escolta àudio

  Les veus de Joan Margarit, Vicenç Pagès Jordà i Joan Rendé

  Joan Margarit recita per als oients del "Llibres per escoltar" un poema d'"Un hivern fascinant". També sentim les veus de dos autors que canvien de registre: Vicenç Pagès Jordà amb "Robinson" i Joan Rendé amb "Els anys de la serp".

 • 75 anys de la mort de Màrius Torres
  Escolta àudio

  75 anys de la mort de Màrius Torres

  Coincidint amb l'aniversari de la mort del poeta, han aparegut dues novetats editorials que li atorguen una nova dimensió: l''editorial Club Editor publica "Cartes a Mahalta", que recull la relació epistolar que van mantenir Torres i Mercè Figueras, "Mahalta". Un altre llibre molt diferent és "La prosa de Màrius Torres", publicat per Edicions UB, dels professors Jordi Julià i Pere Ballart, que busca combatre el clixé de Torres com un poeta turmentat. A l'espai també parlem d'"El desgel" de Lize Spit i de l'adaptació al format gràfic d'"El diari d'Anna Frank".

 • Tres veus potents i compromeses
  Escolta àudio

  Tres veus potents i compromeses

  Al "Llibres per escoltar" sentim les veus compromeses de l'escriptora índia Arundhati Roy, la nigeriana Chimamanda Ngozi Adichie i la nord-americana Angela Davis. També us recomanem "Cançó de la plana", de Kent Haruf, l'autor de "Nosaltres en la nit".

 • Andreu Carranza: Un viatge interior i un homenatge al riu Ebre
  Escolta àudio

  Andreu Carranza: Un viatge interior i un homenatge al riu Ebre

  L'escriptor Andreu Carranza s'endinsa en la memòria perduda a "Ciutat de llops". El riu Ebre és el gran protagonista de l'obra que l'autor d'Ascó, Premi Josep Pla, qualifica com la seva obra cabdal.

 • Sortim d'Occident i anem als afores, a Llacuna Park
  Escolta àudio

  Sortim d'Occident i anem als afores, a Llacuna Park

  Ramon Mas, Maria Guasch i Mohsin Hamid presenten els seus llibres al costat d'un pes pesant: Paul Auster. Són les novetats que arrenquen temporada del "Llibres per escoltar", on també repassem la llista dels més venuts i sentim la frase quinzenal d'un escriptor: aquesta vegada és la de Joaquim Amat-Piniella.

 • Els mons de Laura Fernández i el món de Karl Ove Knausgard
  Escolta àudio

  Els mons de Laura Fernández i el món de Karl Ove Knausgard

  A l'espai parlem amb Laura Fernandez, que es consolida amb la seva quarta novel·la, "Connerland", una hilarant història sobre un escriptor que aconsegueix l'èxit després de mort i a través de la qual fa un homenatge als escriptors que estima. També conversem amb Eugènia Broggi, editora de l'Altra Editorial, que publica "Dies de pluja", la cinquena entrega de la monumental autobiografia del noruec Karl Ove Knausgard.