TOTS ELS ÀUDIOS

 • Jaume Cabré i balanç 2017
  Escolta àudio

  Jaume Cabré i balanç 2017

  Entrevista amb l'escriptor Jaume Cabré, que publica el seu segon àlbum il·lustrat. Amb ell parlarem dels seus mags literaris i de les lectures d'infància. I amb l'Àlex Gutiérrez i Oye Sherman repassem algunes de les millors (o no) produccions culturals de l'any.

  01 Gianluca De Rubertis- "Magnifica notte"
  02 Gustav Holst- "Jupiter"
  03 IDLES- "Mother"
  04 Julien Baker- "Appointments"
  05 King Krule- "Dum Surfer"
  06 Mount Eerie- "Seaweed"
  07 Vagabon- "Cold Apartment"
  08 Lucio Dalla- "L'anno che verrà"

  Entrevista amb l'escriptor Jaume Cabré, que publica el seu segon àlbum il·lustrat. Amb ell parlarem dels seus mags literaris i de les lectures d'infància. I amb l'Àlex Gutiérrez i Oye Sherman repassem algunes de les millors (o no) produccions culturals de l'any. 01 Gianluca De Rubertis- "Magnifica notte" 02 Gustav Holst- "Jupiter" 03 IDLES- "Mother" 04 Julien Baker- "Appointments" 05 King Krule- "Dum Surfer" 06 Mount Eerie- "Seaweed" 07 Vagabon- "Cold Apartment" 08 Lucio Dalla- "L'anno che verrà"

 • Anna Llenas: emocions il·lustrades
  Escolta àudio

  Anna Llenas: emocions il·lustrades

  Avui a "L'irradiador" visitem el taller creatiu de la il·lustradora i dissenyadora Anna Llenas. Explorem la seva trajectòria, parlem de dibuix, de sentiments i del best-seller "El monstre de colors", però també de títols com "El buit" i "El sol fa tard". I des de l'estudi, l'Àlex Gutiérrez ens porta cançons vinculades al gènere de la ciència-ficció.

  01 Brenda Lee - "Here comes that feeling"
  02 Pantha du Prince - "Islands in the sky"
  03 The Divine Comedy - "Arthur C. Clarke's Mysterious World"
  04 Autoliner - "The Arthur C. Clarke blues"
  05 Yello - "Beyond mirrors"
  06 A. R. Kane - "Snow joke"
  07 Pink Floyd - "Childhood's End"
  08 Ruth Garbus - "Falling down to earth"
  09 Nina Simone - "Feeling good"

  Avui a "L'irradiador" visitem el taller creatiu de la il·lustradora i dissenyadora Anna Llenas. Explorem la seva trajectòria, parlem de dibuix, de sentiments i del best-seller "El monstre de colors", però també de títols com "El buit" i "El sol fa tard". I des de l'estudi, l'Àlex Gutiérrez ens porta cançons vinculades al gènere de la ciència-ficció. 01 Brenda Lee - "Here comes that feeling" 02 Pantha du Prince - "Islands in the sky" 03 The Divine Comedy - "Arthur C. Clarke's Mysterious World" 04 Autoliner - "The Arthur C. Clarke blues" 05 Yello - "Beyond mirrors" 06 A. R. Kane - "Snow joke" 07 Pink Floyd - "Childhood's End" 08 Ruth Garbus - "Falling down to earth" 09 Nina Simone - "Feeling good"

 • Carme Torras: robòtica i literatura
  Escolta àudio

  Carme Torras: robòtica i literatura

  Visitem l'Institut de Robòtica del CSIC-UPC per parlar amb la investigadora i escriptora Carme Torras sobre la recerca amb robots i sobre la visió, des de la literatura, del present i el futur de la tecnologia, plasmada en novel·les com "Enxarxats" i "La mutació sentimental". Oye Sherman, des de l'estudi, reivindica les crítiques de FilmAffinity com a gènere literari modern i posa sobre la taula la pitjor manera d'humiliar la memòria de Sylvia Plath.

  01 Connie Francis - "Robot man"
  02 The Bangles - "Bell jar"
  03 Modest Mussorgski - "Una nit a la muntanya pelada"
  04 Max Richter - "Mrs. Dalloway"
  05 Carlos Rivera - "Recuérdame"
  06 Wizzard - "I wish it could be Christmas every day"

  Visitem l'Institut de Robòtica del CSIC-UPC per parlar amb la investigadora i escriptora Carme Torras sobre la recerca amb robots i sobre la visió, des de la literatura, del present i el futur de la tecnologia, plasmada en novel·les com "Enxarxats" i "La mutació sentimental". Oye Sherman, des de l'estudi, reivindica les crítiques de FilmAffinity com a gènere literari modern i posa sobre la taula la pitjor manera d'humiliar la memòria de Sylvia Plath. 01 Connie Francis - "Robot man" 02 The Bangles - "Bell jar" 03 Modest Mussorgski - "Una nit a la muntanya pelada" 04 Max Richter - "Mrs. Dalloway" 05 Carlos Rivera - "Recuérdame" 06 Wizzard - "I wish it could be Christmas every day"

 • Pau de Nut: una odissea amb banda sonora
  Escolta àudio

  Pau de Nut: una odissea amb banda sonora

  Ens visita el músic, compositor i cantant Pau de Nut, que ha revisat l'"Odissea" homèrica en clau musical. Parlem amb ell de llibres, de Grècia, de cançons i dels personatges d'un dels textos fundacionals d'Occident, i a més interpreta dos dels temes del seu viatge literari i musical.

  01 Nigel Kennedy - "Solitude"
  02 Long Distance Calling - "Fire in the mountain"
  03 Josef K - "Sorry for laughing"
  04 La Tabaré - "El Kafkarudo"
  05 Soul Khan - "Kafka"
  06 The Smashing Pumpkins - "Doomsday clock"
  07 Jealous of the Birds - "Tonight I fell like Kafka"
  08 Vinicio Capossela - "Rebetiko Mou"

  Ens visita el músic, compositor i cantant Pau de Nut, que ha revisat l'"Odissea" homèrica en clau musical. Parlem amb ell de llibres, de Grècia, de cançons i dels personatges d'un dels textos fundacionals d'Occident, i a més interpreta dos dels temes del seu viatge literari i musical. 01 Nigel Kennedy - "Solitude" 02 Long Distance Calling - "Fire in the mountain" 03 Josef K - "Sorry for laughing" 04 La Tabaré - "El Kafkarudo" 05 Soul Khan - "Kafka" 06 The Smashing Pumpkins - "Doomsday clock" 07 Jealous of the Birds - "Tonight I fell like Kafka" 08 Vinicio Capossela - "Rebetiko Mou"

 • "Dramaticles" i "El muchacho silvestre"
  Escolta àudio

  "Dramaticles" i "El muchacho silvestre"

  Anem a l'Institut del Teatre per celebrar el naixement de "Dramaticles", la nova col·lecció que publica l'editorial Comanegra. També parlem de narrativa i muntanya amb un dels escriptors europeus més premiats, Paolo Cognetti, que acaba de presentar "El muchacho silvestre".

  01 Jean-Jacques Perrey - "Gossipo Perpetuo"
  02 Charles Aznavour - "Les comédiens"
  03 Fabrizio de André - "Il suonatore Jones"
  04 Max Richter & Deutsches Filmorchester Babelsberg & Robert Ziegler - "Modular Astronomy/Orlando"

  Anem a l'Institut del Teatre per celebrar el naixement de "Dramaticles", la nova col·lecció que publica l'editorial Comanegra. També parlem de narrativa i muntanya amb un dels escriptors europeus més premiats, Paolo Cognetti, que acaba de presentar "El muchacho silvestre". 01 Jean-Jacques Perrey - "Gossipo Perpetuo" 02 Charles Aznavour - "Les comédiens" 03 Fabrizio de André - "Il suonatore Jones" 04 Max Richter & Deutsches Filmorchester Babelsberg & Robert Ziegler - "Modular Astronomy/Orlando"

 • "L'Agus i els monstres"
  Escolta àudio

  "L'Agus i els monstres"

  Ens visiten Jaume Copons i Liliana Fortuny, l'autor i la il·lustradora d'una de les sèries de més èxit entre infants i joves, "L'Agus i els monstres". Una col·lecció de llibres en què precisament els llibres i la literatura hi tenen un paper fonamental.

  01. Jean-Jacques Perrey - "Gossipo Perpetuo"
  02. The Beatles - "All together"
  03. Agus and Monsters - "Tots junts aquí"
  04. Agus and Monsters - "Per Nadal"
  05. The Beatles - "Eight days a week"
  06. Randy Newman - "Monsters, INC."
  07. Miles Davis - "Pinocchio" 08. Cycle - "Three little piggies"
  09. Leikkipuisto - "Enid Blyton"
  10. Carole King - "Little Prince"
  11. Peter, Paul and Mary - "Puff, the magic dragon"
  12. Harry and the Potters - "Voldemort can't stop the rock"
  13. Karen O and the Kids - "All is Love"
  14. Pedro Guerra - "Peter Pan"

  Ens visiten Jaume Copons i Liliana Fortuny, l'autor i la il·lustradora d'una de les sèries de més èxit entre infants i joves, "L'Agus i els monstres". Una col·lecció de llibres en què precisament els llibres i la literatura hi tenen un paper fonamental. 01. Jean-Jacques Perrey - "Gossipo Perpetuo" 02. The Beatles - "All together" 03. Agus and Monsters - "Tots junts aquí" 04. Agus and Monsters - "Per Nadal" 05. The Beatles - "Eight days a week" 06. Randy Newman - "Monsters, INC." 07. Miles Davis - "Pinocchio" 08. Cycle - "Three little piggies" 09. Leikkipuisto - "Enid Blyton" 10. Carole King - "Little Prince" 11. Peter, Paul and Mary - "Puff, the magic dragon" 12. Harry and the Potters - "Voldemort can't stop the rock" 13. Karen O and the Kids - "All is Love" 14. Pedro Guerra - "Peter Pan"

 • Noves llibreries independents
  Escolta àudio

  Noves llibreries independents

  Anem de ruta per tres noves llibreries que acaben d'obrir a Barcelona: La Carbonera, al Poble-sec; El Gat Pelut, a les Corts, i La Inexplicable, a Sants. Tres espais amb esperit independent i consciència crítica nascuts per vendre llibres i per agitar la vida cultural dels barris.

  Anem de ruta per tres noves llibreries que acaben d'obrir a Barcelona: La Carbonera, al Poble-sec; El Gat Pelut, a les Corts, i La Inexplicable, a Sants. Tres espais amb esperit independent i consciència crítica nascuts per vendre llibres i per agitar la vida cultural dels barris.

 • Nuccio Ordine: "Clàssics per a la vida"
  Escolta àudio

  Nuccio Ordine: "Clàssics per a la vida"

  Parlem amb un dels professors i assagistes més influents d'Europa, l'italià Nuccio Ordine, que ens rep amb el seu nou llibre "Clàssics per a la vida". Amb ell analitzem qüestions com el paper de les humanitats, el perfil dels docents, el rol de la literatura i la posició d'Europa amb Catalunya. I des de l'estudi, l'Àlex Gutiérrez ens porta cançons inspirades en la musa d'Edgar Allan Poe, Annabel Lee.

  Parlem amb un dels professors i assagistes més influents d'Europa, l'italià Nuccio Ordine, que ens rep amb el seu nou llibre "Clàssics per a la vida". Amb ell analitzem qüestions com el paper de les humanitats, el perfil dels docents, el rol de la literatura i la posició d'Europa amb Catalunya. I des de l'estudi, l'Àlex Gutiérrez ens porta cançons inspirades en la musa d'Edgar Allan Poe, Annabel Lee.

 • La Barcelona de Maria Guasch
  Escolta àudio

  La Barcelona de Maria Guasch

  Avui, a "L'irradiador", explorem el barri del Congrés-Indians amb l'escriptora Maria Guasch, una de les veus més talentoses de la seva generació. Parlem de la seva nova novel·la "Els fills de Llacuna Park" (L'Altra editorial), ambientada en part en aquest racó de Barcelona. I des de l'estudi, la Sherman ens porta una selecció de tuits literaris i un recull de poesia catalana present en els llocs més inversemblants.

  Avui, a "L'irradiador", explorem el barri del Congrés-Indians amb l'escriptora Maria Guasch, una de les veus més talentoses de la seva generació. Parlem de la seva nova novel·la "Els fills de Llacuna Park" (L'Altra editorial), ambientada en part en aquest racó de Barcelona. I des de l'estudi, la Sherman ens porta una selecció de tuits literaris i un recull de poesia catalana present en els llocs més inversemblants.

 • (D)escriure la natura: el París de Martí Boada
  Escolta àudio

  (D)escriure la natura: el París de Martí Boada

  Avui, "L'irradiador" es desplaça a París per conèixer de prop un dels grans científics humanistes, Martí Boada. Autor de més de vuitanta llibres, és propietari d'una mirada personal que posa la natura al centre de l'art. Passegem amb ell pels jardins de Luxemburg parlant d'arbres, d'ocells, de dibuix i de la incidència dels humans sobre el planeta. I l'Àlex Gutiérrez, des de l'estudi, ens portarà cançons i bandes inspirades per Charles Bukowski.

  Avui, "L'irradiador" es desplaça a París per conèixer de prop un dels grans científics humanistes, Martí Boada. Autor de més de vuitanta llibres, és propietari d'una mirada personal que posa la natura al centre de l'art. Passegem amb ell pels jardins de Luxemburg parlant d'arbres, d'ocells, de dibuix i de la incidència dels humans sobre el planeta. I l'Àlex Gutiérrez, des de l'estudi, ens portarà cançons i bandes inspirades per Charles Bukowski.

 • Música i còmic: "La importància de ser rosa"
  Escolta àudio

  Música i còmic: "La importància de ser rosa"

  El cineasta i músic Miguel Ángel Blanca i l'artista Núria Inés s'han unit en una novel·la gràfica: "La importancia de ser rosa" (Ed. Barrett). Ella al dibuix i ell al guió, visiten "L'irradiador" per parlar de realitats, d'artificis, d'expressionismes, de ratolins, de cançons i de núvies. A la secció de la Sherman els toca el rebre al lletrista Bob Dylan, als hereus de Shakespeare i als poemes d'adolescència.

  01. Jean-Jacques Perrey - "Gossipo Perpetuo"
  02. Dodie Stevens - "Pink shoe laces"
  03. Manos de Topo - "Tus siete diferencias"
  04. Manos de Topo - "No salgas del pastel"
  05. Radiohead - "Punchup at a wedding"
  06. Albert Pla - "L?home que ens roba les nòvies"
  07. Bob Dylan - "Mr. Tambourine Man"
  08. Makarussia - "In the morning"
  09. Adam Green - "Kokomo"

  El cineasta i músic Miguel Ángel Blanca i l'artista Núria Inés s'han unit en una novel·la gràfica: "La importancia de ser rosa" (Ed. Barrett). Ella al dibuix i ell al guió, visiten "L'irradiador" per parlar de realitats, d'artificis, d'expressionismes, de ratolins, de cançons i de núvies. A la secció de la Sherman els toca el rebre al lletrista Bob Dylan, als hereus de Shakespeare i als poemes d'adolescència. 01. Jean-Jacques Perrey - "Gossipo Perpetuo" 02. Dodie Stevens - "Pink shoe laces" 03. Manos de Topo - "Tus siete diferencias" 04. Manos de Topo - "No salgas del pastel" 05. Radiohead - "Punchup at a wedding" 06. Albert Pla - "L?home que ens roba les nòvies" 07. Bob Dylan - "Mr. Tambourine Man" 08. Makarussia - "In the morning" 09. Adam Green - "Kokomo"

 • Les Garrigues: poesia i música, amb Meritxell Gené
  Escolta àudio

  Les Garrigues: poesia i música, amb Meritxell Gené

  Aquest dimarts visitem el poble de l'Espluga Calba, a les Garrigues, per descobrir el paisatge que inspira la cantautora Meritxell Gené. Lletra, música i vida. La intimitat dels versos cantats a la terra del silenci. I l'Àlex Gutiérrez ens portarà escriptors que han fet incursions en el pop, de Houellebecq a Boris Vian.

  01. Jabier Muguruza - "Tan petita"
  02. Meritxell Gené - "Tardor 1942"
  03. Meritxell Gené - "Terra natal"
  04. Meritxell Gené - "Dia clar"
  05. Boris Vian - "Le deserteur"
  06. Kurt Weill - Bertol Brecht - "Wkat keeps mankind alive"
  07. Gil Scott Heron - "The bottle"
  08. Michel Houellebecq - "Paris-Dourdan"
  09. Fabrizio de André - "Canzone del maggio"

  Aquest dimarts visitem el poble de l'Espluga Calba, a les Garrigues, per descobrir el paisatge que inspira la cantautora Meritxell Gené. Lletra, música i vida. La intimitat dels versos cantats a la terra del silenci. I l'Àlex Gutiérrez ens portarà escriptors que han fet incursions en el pop, de Houellebecq a Boris Vian. 01. Jabier Muguruza - "Tan petita" 02. Meritxell Gené - "Tardor 1942" 03. Meritxell Gené - "Terra natal" 04. Meritxell Gené - "Dia clar" 05. Boris Vian - "Le deserteur" 06. Kurt Weill - Bertol Brecht - "Wkat keeps mankind alive" 07. Gil Scott Heron - "The bottle" 08. Michel Houellebecq - "Paris-Dourdan" 09. Fabrizio de André - "Canzone del maggio"

 • Visitem els Dei Furbi més kafkians
  Escolta àudio

  Visitem els Dei Furbi més kafkians

  Aquest dimarts, a "L'irradiador" anem de viatge a "Oklahoma", l'últim muntatge de la companyia Dei Furbi, basat en textos de Kafka, Carroll i Pirandello, que es pot veure al Teatre Akadèmia. I amb la Sherman repassarem la dissortada biografia de Hans Christian Andersen i escoltarem un recull dels haikus més tronats.

  01. Jean-Jacques Perrey - "Gossipo perpetuo"
  02. Jealous of the Birds - "Tonight I feel like Kafka"
  03. Joe Hisaishi - "Le village au mois de mai"
  04. Pascal Comelade - "Chanson de charme pour faux nez"
  05. Yann Tiersen - "Iwakichi"
  06. Yiruma - "A River flows in you"
  07. Tronco - "Pez en bicicleta"
  08. The Kinks - "Sunny afternoon"

  Aquest dimarts, a "L'irradiador" anem de viatge a "Oklahoma", l'últim muntatge de la companyia Dei Furbi, basat en textos de Kafka, Carroll i Pirandello, que es pot veure al Teatre Akadèmia. I amb la Sherman repassarem la dissortada biografia de Hans Christian Andersen i escoltarem un recull dels haikus més tronats. 01. Jean-Jacques Perrey - "Gossipo perpetuo" 02. Jealous of the Birds - "Tonight I feel like Kafka" 03. Joe Hisaishi - "Le village au mois de mai" 04. Pascal Comelade - "Chanson de charme pour faux nez" 05. Yann Tiersen - "Iwakichi" 06. Yiruma - "A River flows in you" 07. Tronco - "Pez en bicicleta" 08. The Kinks - "Sunny afternoon"

 • Carlos Zanón i els Brighton 64
  Escolta àudio

  Carlos Zanón i els Brighton 64

  Conversem amb l'escriptor Carlos Zanón, autor del conte que inspira "El tren de la bruja", l'últim àlbum dels Brighton 64. I estrenem secció amb l'Àlex Gutiérrez, que ens porta cinc temes basats en l'obra d'Albert Camus.

  01. Jean-Jacques Perrey - "Gossipo Perpetuo"
  02. Modena City Ramblers - "Oltre il ponte"
  03. Brighton 64 - "El tren de la bruja"
  04. Brighton 64 - "Vent que bufa al meu favor"
  05. Brighton 64 - "Síndrome de Rebeca"
  06. El Sobrino del Diablo - "Dulce tristeza de un día de huelga"
  07. Alicia Golpea - "Y la orquesta se va"
  08. Sisyphus - "Take me"
  09. The Cure - "Killing an arab"
  10. Manic Street Preachers - "Motorcycle emptiness"
  11. Titus Andronicus - "Albert Camus"
  12. The Fall - "Docktor Faustus"
  13. Blaumut - "Bicicletes"
  14. Lucia Mannucci & Virgilio Savona - "Un tale di Macerata"
  15. The Monotones - "Book of love"

  Conversem amb l'escriptor Carlos Zanón, autor del conte que inspira "El tren de la bruja", l'últim àlbum dels Brighton 64. I estrenem secció amb l'Àlex Gutiérrez, que ens porta cinc temes basats en l'obra d'Albert Camus. 01. Jean-Jacques Perrey - "Gossipo Perpetuo" 02. Modena City Ramblers - "Oltre il ponte" 03. Brighton 64 - "El tren de la bruja" 04. Brighton 64 - "Vent que bufa al meu favor" 05. Brighton 64 - "Síndrome de Rebeca" 06. El Sobrino del Diablo - "Dulce tristeza de un día de huelga" 07. Alicia Golpea - "Y la orquesta se va" 08. Sisyphus - "Take me" 09. The Cure - "Killing an arab" 10. Manic Street Preachers - "Motorcycle emptiness" 11. Titus Andronicus - "Albert Camus" 12. The Fall - "Docktor Faustus" 13. Blaumut - "Bicicletes" 14. Lucia Mannucci & Virgilio Savona - "Un tale di Macerata" 15. The Monotones - "Book of love"

 • Sanjosex, llibres i platja
  Escolta àudio

  Sanjosex, llibres i platja

  Estrenem el nou programa de literatura d'iCat des de Tamariu i amb un convidat especial: Carles Sanjosé. Amb ell parlarem de cançons i de lectura, de la terra i del paisatge, i ens interpretarà dos temes en directe a peu de sorra.

  01. Jean-Jacques Perrey - "Gossipo perpetuo"
  02. Jean-Jacques Perrey - "Brazilian flower"
  03. Sanjosex - "Llegeixo"
  04. Gemma Humet i Pau Figueres - "A la vora de la mar"
  05. Jabier Muguruza - "Tan petita"
  06. Celeste Alías - "Tulipes"
  07. Miguel Poveda - "No volveré a ser joven"
  08. The Bangles - "Bell jar"
  09. Xavier Serrano i La Quota Bastarda - "Posidònia"
  10. Xavier Serrano i La Quota Bastarda - "Miracle"
  11. Hildegard Pohl Trio - "Tell about tell"
  12. Orange Juice - "A place in my heart"
  13. Mick Micheyl - "Un gamin de Paris"
  14. Bessie Smith - "Nobody knows you when you're down and out"
  15. Muddy Waters - "Walkin' thru the park"

  Estrenem el nou programa de literatura d'iCat des de Tamariu i amb un convidat especial: Carles Sanjosé. Amb ell parlarem de cançons i de lectura, de la terra i del paisatge, i ens interpretarà dos temes en directe a peu de sorra. 01. Jean-Jacques Perrey - "Gossipo perpetuo" 02. Jean-Jacques Perrey - "Brazilian flower" 03. Sanjosex - "Llegeixo" 04. Gemma Humet i Pau Figueres - "A la vora de la mar" 05. Jabier Muguruza - "Tan petita" 06. Celeste Alías - "Tulipes" 07. Miguel Poveda - "No volveré a ser joven" 08. The Bangles - "Bell jar" 09. Xavier Serrano i La Quota Bastarda - "Posidònia" 10. Xavier Serrano i La Quota Bastarda - "Miracle" 11. Hildegard Pohl Trio - "Tell about tell" 12. Orange Juice - "A place in my heart" 13. Mick Micheyl - "Un gamin de Paris" 14. Bessie Smith - "Nobody knows you when you're down and out" 15. Muddy Waters - "Walkin' thru the park"

Anar al contingut