TOTS ELS ÀUDIOS

 • Deconstruint Sant Jordi
  Escolta àudio

  Deconstruint Sant Jordi

  Quan falta una setmana per al gran Dia del Llibre, llegim la diada des del punt de vista d'un autor que n'ha viscut moltes com a escriptor: Màrius Serra, que acaba de publicar "La novel·la de Sant Jordi" (Amsterdam). Amb la Sherman repassem punyalades entre autors i peticions surrealistes fetes en llibreries.

  01 Sonny & Cher - "I got you babe"
  02 Fred Buscaglione e Fatima Robin - "Giorgio"
  03 Chavela Vargas/ Lorca - "Argolé argolé"
  04 Pau Riba - "Rosa d'abril"

  Quan falta una setmana per al gran Dia del Llibre, llegim la diada des del punt de vista d'un autor que n'ha viscut moltes com a escriptor: Màrius Serra, que acaba de publicar "La novel·la de Sant Jordi" (Amsterdam). Amb la Sherman repassem punyalades entre autors i peticions surrealistes fetes en llibreries. 01 Sonny & Cher - "I got you babe" 02 Fred Buscaglione e Fatima Robin - "Giorgio" 03 Chavela Vargas/ Lorca - "Argolé argolé" 04 Pau Riba - "Rosa d'abril"

 • Víctor Sunyol: Poesia i cançons de bressol
  Escolta àudio

  Víctor Sunyol: Poesia i cançons de bressol

  Rebem el poeta i escriptor Víctor Sunyol per descobrir amb detall el llibre "A poc a poc" (Comanegra), un conjunt de cançons de bressol que ha il·lustrat Olga Capdevila. Amb l'Àlex Gutiérrez analitzem i escoltem cantautors i bandes que també han incursionat en el gènere.

  01 Meritxell Gené - "Que jo canto d'amor"
  02 Adrià Plana i Skudella - "Per despertar-se"
  03 Ivette Nadal - "De quan t'adorms"
  04 Pelat i pelut - "De les quatre llunes"
  05 Rockabye baby - "Under pressure"
  06 Low - "Lullaby"
  07 Lisa Germano - "From a shell"
  08 Queens Of The Stone Age - "This lullaby"
  09 Leonard Cohen - "Lullaby"
  10 The Pogues - "Lullaby of London"
  11 Billy Joel - "Lullabye (Goodnight, my angel)"
  12 Tim Minchin - "Lullaby"
  13 The Cure - "Lullaby"
  14 L'Arpeggiata & Lucilla Galeazzi - "Sogna fiore mio"

  Rebem el poeta i escriptor Víctor Sunyol per descobrir amb detall el llibre "A poc a poc" (Comanegra), un conjunt de cançons de bressol que ha il·lustrat Olga Capdevila. Amb l'Àlex Gutiérrez analitzem i escoltem cantautors i bandes que també han incursionat en el gènere. 01 Meritxell Gené - "Que jo canto d'amor" 02 Adrià Plana i Skudella - "Per despertar-se" 03 Ivette Nadal - "De quan t'adorms" 04 Pelat i pelut - "De les quatre llunes" 05 Rockabye baby - "Under pressure" 06 Low - "Lullaby" 07 Lisa Germano - "From a shell" 08 Queens Of The Stone Age - "This lullaby" 09 Leonard Cohen - "Lullaby" 10 The Pogues - "Lullaby of London" 11 Billy Joel - "Lullabye (Goodnight, my angel)" 12 Tim Minchin - "Lullaby" 13 The Cure - "Lullaby" 14 L'Arpeggiata & Lucilla Galeazzi - "Sogna fiore mio"

 • Miguel Noguera: idees kantianes
  Escolta àudio

  Miguel Noguera: idees kantianes

  Rebem l'artista i ultrashowman Miguel Noguera, que publica un nou recull d'idees il·lustrades amb el títol de "Clon de Kant" (Blackie Books). I la Sherman ens porta les vides creuades de William Wallace i Sarah Vaughan, incorreccions històriques i etimologies que li han caigut en gràcia.

  01 Tom Waits - "A sight for sore eyes"
  02 Paul Simon - "Me and Julio down by the schoolyard"
  03 Celine Dion - "My heart will go on"
  04 Bill Medley & Jennifer Warnes- "(I've had) The time of my life"
  05 Sarah Vaughan - "All of me"
  06 Sarah Vaughan - "You go to my head"
  07 Renée Fleming - "The last rose of summer"

  Rebem l'artista i ultrashowman Miguel Noguera, que publica un nou recull d'idees il·lustrades amb el títol de "Clon de Kant" (Blackie Books). I la Sherman ens porta les vides creuades de William Wallace i Sarah Vaughan, incorreccions històriques i etimologies que li han caigut en gràcia. 01 Tom Waits - "A sight for sore eyes" 02 Paul Simon - "Me and Julio down by the schoolyard" 03 Celine Dion - "My heart will go on" 04 Bill Medley & Jennifer Warnes- "(I've had) The time of my life" 05 Sarah Vaughan - "All of me" 06 Sarah Vaughan - "You go to my head" 07 Renée Fleming - "The last rose of summer"

 • "Permagel", d'Eva Baltasar
  Escolta àudio

  "Permagel", d'Eva Baltasar

  Passegem per Cardedeu amb l'escriptora Eva Baltasar per conèixer de prop un dels llibres revelació del 2018, "Permagel" (Club Editor). I l'Àlex Gutiérrez des de l'estudi invoca la figura de cantants que han incursionat en la ficció. Foto: Blai Tomàs.

  01 Joshua Bell (Antonio Vivaldi) - "Winter II"
  02 The Who - "Guitar and pen"
  03 Nick Cave - "We call upon the author to explain"
  04 Morrissey - "Jacky's only happy when she's up on the stage"
  05 David Byrne - "Everybody's coming to my house"
  06 Smog - "Palimpsest"
  07 Boy George - "Do you really want to hurt me"
  08 Hole - "Celebrity skin"
  09 Magnetic Fields - "It could have been paradise"
  10 Sergio Endrigo (Gianni Rodari) - "Ci vuole un fiore"

  Passegem per Cardedeu amb l'escriptora Eva Baltasar per conèixer de prop un dels llibres revelació del 2018, "Permagel" (Club Editor). I l'Àlex Gutiérrez des de l'estudi invoca la figura de cantants que han incursionat en la ficció. Foto: Blai Tomàs. 01 Joshua Bell (Antonio Vivaldi) - "Winter II" 02 The Who - "Guitar and pen" 03 Nick Cave - "We call upon the author to explain" 04 Morrissey - "Jacky's only happy when she's up on the stage" 05 David Byrne - "Everybody's coming to my house" 06 Smog - "Palimpsest" 07 Boy George - "Do you really want to hurt me" 08 Hole - "Celebrity skin" 09 Magnetic Fields - "It could have been paradise" 10 Sergio Endrigo (Gianni Rodari) - "Ci vuole un fiore"

 • Laura Pinyol i Erri de Luca
  Escolta àudio

  Laura Pinyol i Erri de Luca

  Viatgem a Prat de Comte, el poble on fuig la protagonista d'"El risc més gran", el debut en la novel·la de Laura Pinyol. Parlem també amb l'escriptor Erri de Luca, una de les estrelles convidades al MOT Festival 2018. I la Sherman, des de l'estudi, ens porta figures com Pere Quart, Borges, Xavier Dolan i Carl Theodor Dreyer.

  01 The Proclaimers - "I'm gonna be (500 miles)"
  02 Sister Rosetta Tharpe - "Didn't it rain"
  03 Domenico Modugno - "Uccellacci e uccellini"
  04 El Petit de Cal Eril i Roger Mas - "Decapitació II"
  05 Sister Rosetta Tharpe - "Strange things happening every day"
  06 Stefano di Battista, Nicky Nicolai & Erri de Luca - "Vi va l'Ità"

  Viatgem a Prat de Comte, el poble on fuig la protagonista d'"El risc més gran", el debut en la novel·la de Laura Pinyol. Parlem també amb l'escriptor Erri de Luca, una de les estrelles convidades al MOT Festival 2018. I la Sherman, des de l'estudi, ens porta figures com Pere Quart, Borges, Xavier Dolan i Carl Theodor Dreyer. 01 The Proclaimers - "I'm gonna be (500 miles)" 02 Sister Rosetta Tharpe - "Didn't it rain" 03 Domenico Modugno - "Uccellacci e uccellini" 04 El Petit de Cal Eril i Roger Mas - "Decapitació II" 05 Sister Rosetta Tharpe - "Strange things happening every day" 06 Stefano di Battista, Nicky Nicolai & Erri de Luca - "Vi va l'Ità"

 • "El gran Fracaroli": el Brossa més transformista
  Escolta àudio

  "El gran Fracaroli": el Brossa més transformista

  Rebem els membres de la companyia Els Pirates per parlar del nou espectacle que porta a l'escenari del Maldà el Joan Brossa més teatral, màgic, poètic i transformista. I l'Àlex Gutiérrez s'inspira en la figura del vampir per fer un recorregut musical a través del mite del xucla-sang.

  01 David Bowie - "Volare"
  02 Bauhaus - "Bela Lugosi is dead"
  03 Blue Öyster Cult - "Nosferatu"
  04 Alex Gopher - "Carmilla"
  05 Jenny Hval - "Female vampire"
  06 Concrete Blonde - "Bloodletting (The vampire song)"
  07 Vampire Weekend - "Step"
  08 Neil Young - "Vampire blues"
  09 Radiohead - "We suck young blood"
  10 Flavia Coelho - "Sunshine"

  Rebem els membres de la companyia Els Pirates per parlar del nou espectacle que porta a l'escenari del Maldà el Joan Brossa més teatral, màgic, poètic i transformista. I l'Àlex Gutiérrez s'inspira en la figura del vampir per fer un recorregut musical a través del mite del xucla-sang. 01 David Bowie - "Volare" 02 Bauhaus - "Bela Lugosi is dead" 03 Blue Öyster Cult - "Nosferatu" 04 Alex Gopher - "Carmilla" 05 Jenny Hval - "Female vampire" 06 Concrete Blonde - "Bloodletting (The vampire song)" 07 Vampire Weekend - "Step" 08 Neil Young - "Vampire blues" 09 Radiohead - "We suck young blood" 10 Flavia Coelho - "Sunshine"

 • Literatura digital amb Lucas Ramada Prieto
  Escolta àudio

  Literatura digital amb Lucas Ramada Prieto

  Ens visita un dels grans experts en literatura digital, Lucas Ramada Prieto, autor de la investigació "Esto no va de libros". Amb ell parlem de ficció digital, de lectura i noves tecnologies, i d'educació literària. La Sherman creua les vides de Michelangelo i Nancy Reagan i ens porta, entre altres perles, informes de censura i el "Diari mínim" d'Umberto Eco.

  01 Giorgio Moroder - "The duel"
  02 B. B. King + Eric Clapton - "Riding with the king"
  03 Antònia Font - "Me sobren paraules"
  04 Philip Oakey + Giorgio Moroder - "Together in electric dreams"

  Ens visita un dels grans experts en literatura digital, Lucas Ramada Prieto, autor de la investigació "Esto no va de libros". Amb ell parlem de ficció digital, de lectura i noves tecnologies, i d'educació literària. La Sherman creua les vides de Michelangelo i Nancy Reagan i ens porta, entre altres perles, informes de censura i el "Diari mínim" d'Umberto Eco. 01 Giorgio Moroder - "The duel" 02 B. B. King + Eric Clapton - "Riding with the king" 03 Antònia Font - "Me sobren paraules" 04 Philip Oakey + Giorgio Moroder - "Together in electric dreams"

 • "Romeu i Julieta": El Shakespeare de Pirgu
  Escolta àudio

  "Romeu i Julieta": El Shakespeare de Pirgu

  Rebem el tenor Saimir Pirgu per parlar del "Roméo et Juliette" de Gounod, que es pot veure al Liceu. Repassem títols i autors relacionats amb l'obra de Shakespeare, i l'Àlex Gutiérrez ens porta cançons inspirades en la tragèdia dels amants de Verona.

  01 (Vincenzo Bellini) Luciano Pavarotti - "L'amo l'amo"
  02 Els Tres Tenors - "Tonight"
  03 S. Prokófiev - "Dansa dels cavallers (Montagues and Capulets)"
  04 Karina - "Romeo y Julieta"
  05 Dire Straits - "Romeo and Juliet"
  06 Tom Waits - "Romeo is bleeding"
  07 Diana Ross & The Supremes - "Somewhere"
  08 Peggy Lee - "Fever"
  09 Lou Reed - "Romeo had Juliette"
  10 Rufus Wainwright & Martha Wainwright - "Sweet Thames flow slowly"
  11 Taylor Swift - "Love story"
  12 Elvis Costello and The Brodsky Quartet - "For other eyes"
  13 (Charles Gounod) Aida Garifullina - "Je veux vivre"

  Rebem el tenor Saimir Pirgu per parlar del "Roméo et Juliette" de Gounod, que es pot veure al Liceu. Repassem títols i autors relacionats amb l'obra de Shakespeare, i l'Àlex Gutiérrez ens porta cançons inspirades en la tragèdia dels amants de Verona. 01 (Vincenzo Bellini) Luciano Pavarotti - "L'amo l'amo" 02 Els Tres Tenors - "Tonight" 03 S. Prokófiev - "Dansa dels cavallers (Montagues and Capulets)" 04 Karina - "Romeo y Julieta" 05 Dire Straits - "Romeo and Juliet" 06 Tom Waits - "Romeo is bleeding" 07 Diana Ross & The Supremes - "Somewhere" 08 Peggy Lee - "Fever" 09 Lou Reed - "Romeo had Juliette" 10 Rufus Wainwright & Martha Wainwright - "Sweet Thames flow slowly" 11 Taylor Swift - "Love story" 12 Elvis Costello and The Brodsky Quartet - "For other eyes" 13 (Charles Gounod) Aida Garifullina - "Je veux vivre"

 • 7 autors per "Matar el monstre"
  Escolta àudio

  7 autors per "Matar el monstre"

  Parlem amb els autors del projecte "Matar el monstre", set novel·les independents (Comanegra) ambientades entre el 1818 i el 2018 a Barcelona: Ada Castells, Mar Bosch, Julià de Jòdar, Miquel de Palol, Susanna Rafart, Núria Cadenes, Jordi Coca i els curadors Jordi Puig i Francesco Ardolino. I la Sherman radiografia figures com Neil Gaiman i el poeta que eclipsa els altres: Melendi.

  01 Enrico Ruggieri - "Il cuore del mostro"
  02 Dean Martin - "Belle from Barcelona"
  03 Buddy Holly - "Everyday"
  04 Musica Nuda - "Canzone senza pretese"

  Parlem amb els autors del projecte "Matar el monstre", set novel·les independents (Comanegra) ambientades entre el 1818 i el 2018 a Barcelona: Ada Castells, Mar Bosch, Julià de Jòdar, Miquel de Palol, Susanna Rafart, Núria Cadenes, Jordi Coca i els curadors Jordi Puig i Francesco Ardolino. I la Sherman radiografia figures com Neil Gaiman i el poeta que eclipsa els altres: Melendi. 01 Enrico Ruggieri - "Il cuore del mostro" 02 Dean Martin - "Belle from Barcelona" 03 Buddy Holly - "Everyday" 04 Musica Nuda - "Canzone senza pretese"

 • Masó Rahola: literatura fantasma
  Escolta àudio

  Masó Rahola: literatura fantasma

  Ens visita el pianista i escriptor Jordi Masó Rahola, que acaba de publicar "La biblioteca fantasma" amb l'editorial Males Herbes. Biografies imaginàries i històries nascudes del millor instint fabulador.

  01 Johnny Cash - "Ghost riders in the sky"
  02 Nelson Riddle - "Lolita ya ya"
  03 The Love Language - "Lalita"
  04 Dream Wife - "Lolita"
  05 The Police - "Don't stand so close to me"
  06 Humbert Humbert - "Tic-tac"
  07 Lana del Rey - "Lolita"
  08 Orquesta Mondragón - "Lolita"
  09 Noir Désir - "Lolita nie en bloc"
  10 Jóhan Jóhannsson - "Flight from the city"

  Ens visita el pianista i escriptor Jordi Masó Rahola, que acaba de publicar "La biblioteca fantasma" amb l'editorial Males Herbes. Biografies imaginàries i històries nascudes del millor instint fabulador. 01 Johnny Cash - "Ghost riders in the sky" 02 Nelson Riddle - "Lolita ya ya" 03 The Love Language - "Lalita" 04 Dream Wife - "Lolita" 05 The Police - "Don't stand so close to me" 06 Humbert Humbert - "Tic-tac" 07 Lana del Rey - "Lolita" 08 Orquesta Mondragón - "Lolita" 09 Noir Désir - "Lolita nie en bloc" 10 Jóhan Jóhannsson - "Flight from the city"

 • Strogoff: llibres i ràdio a la Garriga
  Escolta àudio

  Strogoff: llibres i ràdio a la Garriga

  Visitem la llibreria Strogoff de la Garriga per parlar amb Jordi Costa, llibreter i activista cultural, que organitza actes, concerts i presentacions, i que fins i tot fa un programa sobre llibres a Ràdio Silenci. Recomanarem títols viatgers i sentirem la Sherman des de l'estudi analitzant les professions alternatives dels escriptors.

  01 The Marvelettes - "Please Mr. postman"
  02 Billie Holliday - "Nice work If you can get it"
  03 Jimmy Fontana - "Il mondo"
  04 Herbie Hancock - "Fat mama"
  05 Elvis Presley - "Burning love"
  06 SR71 - "Politically correct"
  07 Aristide Hignard - "Au printemps"
  08 Aristide Hignard - "Tout simplement"

  Visitem la llibreria Strogoff de la Garriga per parlar amb Jordi Costa, llibreter i activista cultural, que organitza actes, concerts i presentacions, i que fins i tot fa un programa sobre llibres a Ràdio Silenci. Recomanarem títols viatgers i sentirem la Sherman des de l'estudi analitzant les professions alternatives dels escriptors. 01 The Marvelettes - "Please Mr. postman" 02 Billie Holliday - "Nice work If you can get it" 03 Jimmy Fontana - "Il mondo" 04 Herbie Hancock - "Fat mama" 05 Elvis Presley - "Burning love" 06 SR71 - "Politically correct" 07 Aristide Hignard - "Au printemps" 08 Aristide Hignard - "Tout simplement"

 • El Sobrino del Diablo: música i lletra
  Escolta àudio

  El Sobrino del Diablo: música i lletra

  Rebem el músic Juan Gómez, conegut artísticament com El Sobrino del Diablo, per parlar de la importància dels textos en la composició. Sabrem quins cantants s'haurien merescut el Nobel més encara que Bob Dylan i el sentirem en directe amb Mr. Rodríguez. L'Àlex Gutiérrez homenatja Mark E. Smith, líder de The Fall, que acaba de morir als 60 anys.

  01 El Sobrino del Diablo - "Fairy Tale"
  02 Mr. Rodríguez i El Sobrino del Diablo -"Somos Dani Sonat & Johnny Boy"
  03 El Sobrino del Diablo - "Michel Foucault y el hombre de Neanderthal"
  04 El Sobrino del Diablo - "El drac i Sant Jordi"
  05 The Fall - "R.O.D."
  06 The Fall - "W.B."
  07 The Fall - "Jerusalem"
  08 The Fall - "M5#1"
  09 The Fall - "Ladybird (Green Grass)"
  10 The Fall - "Hostile"
  11 The Fall - "Hey! Luciani"
  12 The Fall - "Mountain Energy"
  13 Tom Petty - "Free fallin'"

  Rebem el músic Juan Gómez, conegut artísticament com El Sobrino del Diablo, per parlar de la importància dels textos en la composició. Sabrem quins cantants s'haurien merescut el Nobel més encara que Bob Dylan i el sentirem en directe amb Mr. Rodríguez. L'Àlex Gutiérrez homenatja Mark E. Smith, líder de The Fall, que acaba de morir als 60 anys. 01 El Sobrino del Diablo - "Fairy Tale" 02 Mr. Rodríguez i El Sobrino del Diablo -"Somos Dani Sonat & Johnny Boy" 03 El Sobrino del Diablo - "Michel Foucault y el hombre de Neanderthal" 04 El Sobrino del Diablo - "El drac i Sant Jordi" 05 The Fall - "R.O.D." 06 The Fall - "W.B." 07 The Fall - "Jerusalem" 08 The Fall - "M5#1" 09 The Fall - "Ladybird (Green Grass)" 10 The Fall - "Hostile" 11 The Fall - "Hey! Luciani" 12 The Fall - "Mountain Energy" 13 Tom Petty - "Free fallin'"

 • Humor i literatura
  Escolta àudio

  Humor i literatura

  Avui visitem La Llama, la primera llibreria-espai cultural dedicada a l'humor. I la Sherman repassa els homenatges urbans a Papasseit, Rusiñol i Castelao.

  01 Monty Python - "Every sperm is sacred"
  02 Ella Fitzgerald & Louis Armstrong - "Let's call the whole thing off"
  03 Tom Lehrer - "We will all go together when we go"

  Avui visitem La Llama, la primera llibreria-espai cultural dedicada a l'humor. I la Sherman repassa els homenatges urbans a Papasseit, Rusiñol i Castelao. 01 Monty Python - "Every sperm is sacred" 02 Ella Fitzgerald & Louis Armstrong - "Let's call the whole thing off" 03 Tom Lehrer - "We will all go together when we go"

 • Versembrant: rap i literatura
  Escolta àudio

  Versembrant: rap i literatura

  Avui a "L'irradiador" rebem l'Alba, el Pau, el Pol i el Joel, els integrants de Versembrant, per parlar del rap com a repte literari i musical a partir del curs que imparteixen a la Beckett. I l'Àlex Gutiérrez ens ofereix un passeig sonor amb cançons que recreen l'univers de Lewis Carroll.

  01 Joves del Pedrenyal (Pau Llonch) - "Solo es un reflejo"
  02 Bob Dylan - "Tweedle Dee & Tweedle Dum"
  03 Marilyn Manson - "Eat me, drink me"
  04 Franz Ferdinand - "The lobster quadrille"
  05 Travis - "The humpty dumpty love song"
  06 Siouxsie and the Banshees - "Hall of mirrors"
  07 Jefferson Airplane - "White rabbit"
  08 The Beatles - "I'm the walrus"

  Avui a "L'irradiador" rebem l'Alba, el Pau, el Pol i el Joel, els integrants de Versembrant, per parlar del rap com a repte literari i musical a partir del curs que imparteixen a la Beckett. I l'Àlex Gutiérrez ens ofereix un passeig sonor amb cançons que recreen l'univers de Lewis Carroll. 01 Joves del Pedrenyal (Pau Llonch) - "Solo es un reflejo" 02 Bob Dylan - "Tweedle Dee & Tweedle Dum" 03 Marilyn Manson - "Eat me, drink me" 04 Franz Ferdinand - "The lobster quadrille" 05 Travis - "The humpty dumpty love song" 06 Siouxsie and the Banshees - "Hall of mirrors" 07 Jefferson Airplane - "White rabbit" 08 The Beatles - "I'm the walrus"

 • Aina Bestard: l'art i punt
  Escolta àudio

  Aina Bestard: l'art i punt

  Avui visitem l'estudi de l'artista Aina Bestard, que acaba de publicar "Què s'amaga dins el cos humà?". Amb ella parlem de disseny i de dibuix, de tècnica i d'inspiracions, de Mallorca, de Barcelona i de les moltes capes que amaga la realitat i la il·lustració. I la Sherman, des de l'estudi, recupera el tàndem nadalenc Dickens-Sagarra i crítica el famós "Reading is sexy".

  01 Elvis - "King Creole"
  02 Giovanni Battista Pergolesi - "Stabat Mater"
  03 Adam Green - "Tropical Island"
  04 Rufus Wainwright - "Little Sister"

  Avui visitem l'estudi de l'artista Aina Bestard, que acaba de publicar "Què s'amaga dins el cos humà?". Amb ella parlem de disseny i de dibuix, de tècnica i d'inspiracions, de Mallorca, de Barcelona i de les moltes capes que amaga la realitat i la il·lustració. I la Sherman, des de l'estudi, recupera el tàndem nadalenc Dickens-Sagarra i crítica el famós "Reading is sexy". 01 Elvis - "King Creole" 02 Giovanni Battista Pergolesi - "Stabat Mater" 03 Adam Green - "Tropical Island" 04 Rufus Wainwright - "Little Sister"

Anar al contingut