TOTS ELS ÀUDIOS

 • Patricia Geis, l'art en tres dimensions
  Escolta àudio

  Patricia Geis, l'art en tres dimensions

  Ens visita la il·lustradora i dissenyadora gràfica Patricia Geis, autora de desenes de pop-ups i títols interactius (ed. Combel) que expliquen l'art, els artistes i fins i tot la ciència en tres dimensions. I l'Àlex Gutiérrez torna amb una jukebox carregada de cançons que parlen del pop (la música, no el cefalòpode).

 • Víctor Sunyol, 40 anys de versos
  Escolta àudio

  Víctor Sunyol, 40 anys de versos

  Avui ens visita el poeta Víctor Sunyol amb la seva autoantologia "Des de quin on?" (Pagès Editors). Torna la Sherman per glossar James Baldwin i Harvey Pekar i la Míriam Cano entrevista Eider Rodríguez, autora d'"Un cor massa gran" (ed. Periscopi).

 • Marco Balzano i Nollegiu.com
  Escolta àudio

  Marco Balzano i Nollegiu.com

  Parlem amb l'escriptor Marco Balzano sobre la seva novel·la "Me quedo aquí" (Duomo Ediciones) i visitem la llibreria Nollegiu per conèixer-ne la nova web i, sobretot, la filosofia que la mou. I l'Àlex Gutiérrez arriba amb cançons que reviuen episodis de plagi.

 • "Sexpeare" i Lançon
  Escolta àudio

  "Sexpeare" i Lançon

  Avui abordem el paper de l'amor i el sexe en l'obra de Shakespeare amb Rosa Maria Martínez Ascaso, que acaba de publicar "Sexpeare" (Ed. Cossetània). I la Míriam Cano ens porta la veu, la paraula i el testimoni de Philippe Lançon, autor del llibre "L'esqueix de carn" (Angle/ Anagrama).

 • Àlex Nogués, del mar a la muntanya
  Escolta àudio

  Àlex Nogués, del mar a la muntanya

  Visitem l'escriptor Àlex Nogués a l'Empordà per parlar del llibre "La platja dels inútils" (Akiara) i de l'àlbum "Un milió d'ostres dalt de la muntanya" (Flamboyant). I l'Àlex Gutiérrez ens porta la selecció musical idònia per afrontar el setembre.

 • Sherman, Cano i Les Punxes
  Escolta àudio

  Sherman, Cano i Les Punxes

  Obrim nou curs a "L'irradiador" donant la benvinguda a la Míriam Cano, que arrenca amb un recull de títols sobre la família Manson, amb la Sherman i la seva capacitat per trobar Churchill entre les vaques, i celebrant el Premi Trajectòria 2019 de La Setmana amb Margarita Lömker i Oriol Serrano, al capdavant de la distribuïdora Les Punxes.

 • Sherman & Co: "mansplaining" a Margaret Atwood, el "cumpleanys" d'Àngel Guimerà, i Celia Cruz
  Escolta àudio

  Sherman & Co: "mansplaining" a Margaret Atwood, el "cumpleanys" d'Àngel Guimerà, i Celia Cruz

  Tal dia com avui, a Valls es va inaugurar el 1918 la primera de les biblioteques populars de la Mancomunitat de Catalunya, va néixer Rita Barberà i va morir Celia Cruz. La Sherman tanca temporada amb un conte de Pere Calders, el "mansplaining" a Margaret Atwood que desbanca el de Rebecca Solnit, un prototip d'informatius literaris i alguna cosa més que ara no recorda.

 • Veritat, identitat, Poesia i +
  Escolta àudio

  Veritat, identitat, Poesia i +

  Rebem el periodista i escriptor Joan Botta perquè ens parli de la seva nova novel·la, "Totes les meves veritats". Amb el poeta Eduard Escoffet fem balanç del Festival Poesia i +, i la Sherman celebra l'estiu a ritme de Celia Cruz i amb noms com Rosalía i Rita Barberà.

 • Les paraules de Luis García Montero
  Escolta àudio

  Les paraules de Luis García Montero

  Parlem amb Luis García Montero, poeta i director de l'Instituto Cervantes, a propòsit del seu llibre de reflexions "Las palabras rotas" (Alfaguara). I l'Àlex Gutiérrez ens porta una selecció musical basada en poemes de Lorca.

 • Les merles en vers de Lola Casas
  Escolta àudio

  Les merles en vers de Lola Casas

  Avui descobrim el poemari il·lustrat "Ulls de merla" al costat de la seva autora, Lola Casas, l'artista Gibet Ramon, l'editora d'El Cep i la Nansa, Cesca Mestres, i el lector i rapsode Martí Maresma. I la Sherman ens porta dels Premis Nobel a mites com Camarón, Doraemon i Hemingway.

 • Sherman & Co: Jordi Pujol nega la mort de Camarón i Jules Verne afusella els apunts de naturals
  Escolta àudio

  Sherman & Co: Jordi Pujol nega la mort de Camarón i Jules Verne afusella els apunts de naturals

  Celebrem l'aniversari de Jordi Puntí, un raper de casa bona, Herman Hesse i Wislawa Szymborska. Aprofitem la mort de Camarón i Hemingway per parlar de Jordi Pujol i de gats. Parlem d'escriptors que cobraven a pes les seves obres immortals (i que vist amb perspectiva, ens quadra).

 • Montse Serrano, 40 anys de llibreria
  Escolta àudio

  Montse Serrano, 40 anys de llibreria

  Avui visitem la llibreria +Bernat per parlar amb la seva ànima, Montse Serrano, que publica les seves memòries per celebrar els 40 anys de llibretera. I l'Àlex Gutiérrez ens porta exemples musicals que ennobleixen la bella disciplina del plagi.

 • El debut fulgurant de l'escriptora Paola Peretti
  Escolta àudio

  El debut fulgurant de l'escriptora Paola Peretti

  Avui rebem l'escriptora italiana per parlar del seu llibre de debut, traduït a més de 25 països, "La distància fins al cirerer" (ed. Amsterdam/ Seix Barral). Parlem amb la llibretera Irene Tortós per celebrar els 20 anys del Premi Llibreter, rescatem la conversa amb el guanyador de narrativa catalana, Pol Beckmann, i la Sherman ens porta, entre d'altres, un immens Pere Quart i algunes cites deslocalitzades.

 • Sherman & Co: Carrà, Sorrentino, Pere Quart, els 400 cops de Carner i la pitjor cita de Woody Allen
  Escolta àudio

  Sherman & Co: Carrà, Sorrentino, Pere Quart, els 400 cops de Carner i la pitjor cita de Woody Allen

  Avui és l'aniversari de Paul McCartney i Raffaella Carrà. De Pere Quart sentim la "Decapitació II" i el principi d'"Edat Antiga II", sense espòilers. L'actriu Júlia Barceló recita "El salt de la mar" de Carner. I un gimnàs decideix que una frase d'Abraham Lincoln és l'adequada per felicitar un aniversari.

 • María Sánchez: les dones i la terra
  Escolta àudio

  María Sánchez: les dones i la terra

  Avui anem fins a la Fira del Llibre de Madrid per parlar amb l'escriptora i veterinària María Sánchez, autora de "Tierra de mujeres" (Seix Barral). I l'Àlex Gutiérrez ens porta una selecció de músiques vinculades al món dels tribunals.