TOTS ELS ÀUDIOS

 • Sherman & Co: Versalles, Joaquín Reyes vs. Glen Baxter, poesia involuntària i de Donald Trump
  Escolta àudio

  Sherman & Co: Versalles, Joaquín Reyes vs. Glen Baxter, poesia involuntària i de Donald Trump

  Tal dia com avui va començar la construcció de Versalles, va néixer Lluís Llach, es va estrenar la 9a Simfonia de Beethoven a Viena... repàs d'efemèrides amb Buddy Holly de fons, lectura dramatitzada del pròleg de Joaquín Reyes al "Casi todo Baxter" (Anagrama) i les guspires de poesia que emanen de la realitat (que en principi no tal).

 • Els secrets de la fira del llibre de Buenos Aires
  Escolta àudio

  Els secrets de la fira del llibre de Buenos Aires

  Avui emissió especial des de la FIL de Buenos Aires amb Barcelona com a convidada d'honor. Compartim la fira amb alguns dels protagonistes d'aquesta 45a edició: el poeta Josep Pedrals i el músic Carles Pedragosa, l'il·lustrador Agustín Comotto, el tàndem Jaume Copons-Liliana Fortuny, visitem la llibreria Libros del Pasaje, al barri de Palermo, i descobrim el "making of" de la fira amb part de l'equip de l'Institut Ramon Llull.

 • Tot esperant Godot, Sant Jordi i la rosa
  Escolta àudio

  Tot esperant Godot, Sant Jordi i la rosa

  Avui celebrem Sant Jordi amb un homenatge doble al Godot de Beckett: el de la companyia Pot Teatre en clau musical i el de la il·lustradora Marianna Coppo amb el llibre "Un conte" (Kalandraka). I el tàndem Sherman-Àlex Gutiérrez ens portara roses musicals i la millor batedora literària i cultural.

 • Sherman & Co: LSD, guerra freda, Winehouse canta Mancini i Hemingway edulcorat
  Escolta àudio

  Sherman & Co: LSD, guerra freda, Winehouse canta Mancini i Hemingway edulcorat

  Tal dia com avui Albert Hoffman va fer una troballa al·lucinant, es va encunyar un terme històric amb gran èxit, va néixer Lluís el Pietós (que parlem-ne, de si ho era). El microrelat de "For sale: baby shoes, never worn" rematat per Tom Gauld fa tota una altra cara. Una vegada Amy Winehouse va cantar "Moon river". De coses així parla la Sherman, i d'alguna cosa més.

 • Lletraferides republicanes
  Escolta àudio

  Lletraferides republicanes

  Avui parlem amb Maria Àngels Cabré de les escriptores i periodistes més destacades de la Segona República, protagonistes de l'exposició de la Biblioteca de Catalunya, i també del llibre "Alguien a quien conocí" (Renacimiento), de María Luz Morales. I la Sherman ens porta, entre d'altres, perles de Hemingway/Tom Gauld, Amy Winehouse i Dorian Gray. 01 King Gizzard and the Lizard Wizard - "Paper Mâché Dream Balloon" 02 Spiritualized - "Hey Jane" 03 Bob Marley - "Coming in from the cold" 04 The Rolling Stones - "Can I Get a Witness" 05 Vàlius - "Lenin" 06 Amy Winehouse - "Moon River" 07 The Velvet Underground - "After Hours" 08 Plastic Bertrand - "Asterix est là" 09 Fabrizio de André - "Carlo Martello ritorna dalla battaglia di Poitiers"

 • El món "Sota les onades"
  Escolta àudio

  El món "Sota les onades"

  Parlem amb Meritxell Martí i Xavier Salomó sobre el seu últim llibre conjunt, "Sota les onades" (Flamboyant), una combinació de dibuix i història que ens submergeix en tot un món de significació

 • Sherman & Co: Marvin Gaye, Joan Pau II i el lèxic de la Itàlia de Mussolini
  Escolta àudio

  Sherman & Co: Marvin Gaye, Joan Pau II i el lèxic de la Itàlia de Mussolini

  Si Marvin Gaye va néixer el mateix dia que va morir Karol Wojtyla, alguna cosa haurem de fer al respecte. El debut simfònic de Beethoven, les (mal que ens pesi) entranyables paraules per les quals Mussolini va intentar substituir tots els mots forans ("quisibeve" per "bar", "pranzoalsole" per "pícnic"), el feixisme de la societat de consum segons Mussolini i la història de Ruth Akello, ben explicada. O més ben explicada que l'última vegada, que era fàcil d'aconseguir.

 • Michela Murgia, instruccions per fer-se feixista
  Escolta àudio

  Michela Murgia, instruccions per fer-se feixista

  Rebem l'escriptora Michela Murgia, una de les veus més lúcides de l'Europa actual, per parlar del seu últim llibre, "Instruccions per fer-se feixista". I la Sherman analitza els usos lingüístics de l'era Mussolini i ens porta la biografia de Marvin Wojtyla, meitat cantant, meitat papa. 01 Maria Carta - "Non potho reposare" 02 Giorgio Gaber - "Destra sinistra" 03 Marvin Gaye - "Got to give it up" 04 Marvin Gaye - "Ain't no mountain high enough" 05 Minacelentano - "Acqua e sale"

 • Narcís Comadira, paraula de poeta
  Escolta àudio

  Narcís Comadira, paraula de poeta

  Ens visita el poeta i pintor Narcís Comadira per parlar, entre d'altres, del seu poemari "Manera negra" (Edicions 62). Amb Marc Peig, enginyer i lector vocacional, celebrem els 10 anys del blog "Un libro al día" i l'Àlex Gutiérrez repassa músiques vinculades a la història de l'art. 01 Narcís Comadira/Miguel Poveda - "Boca seca" 02 Nat King Cole - "Mona Lisa" 03 Don McLean - "Vincent" 04 David Bowie - "Andy Warhol" 05 Television personalities - "The painted word" 06 Florence and the Machine - "What the water gave me" 07 Red hot chili Peppers - "The adventures of rain dance Maggie" 08 Lady Gaga - "Applause" 09 Jay Z - "Picasso Baby" 10 Joni Mitchell - "Both sides now"

 • "Estigmes", l'adolescència segons Ramon Mas
  Escolta àudio

  "Estigmes", l'adolescència segons Ramon Mas

  Rebem l'escriptor Ramon Mas per parlar de la novel·la "Estigmes" (Edicions de 1984), segona incursió a l'univers de Puigsech. La dramaturga i directora Loredana Volpe ens acosta a l'obra "Ànsia (Crave)", de Sarah Kane, que es pot veure a la Sala Atrium. 01 Jewel - "You were meant to me" 02 Bad Religion - "Chimaera" 03 Sophie - "My world" 04 Radiohead - "All I need" 05 Ateso Jazz Band - "Jesus is the only answer that I know" 06 Wganda Kenya - "El Lobo" 07 Pino D'Angiò - "Ma quale idea"

 • Sherman & Co: Stanley i Livingstone, les sacrosantes croquetes i la millor pancarta del 8M
  Escolta àudio

  Sherman & Co: Stanley i Livingstone, les sacrosantes croquetes i la millor pancarta del 8M

  Tal dia com avui, van posar la primera pedra de la Sagrada Família; va néixer Miquel Martí Pol i David Livingstone, i va morir Edgar Rice Burroughs, el soldat de currículum increïble que va inventar un Tarzan molt més sofisticat del que ens ha arribat. El divorci de Bette Davis per llegir massa, el llegat de Gata Cattana i més. Tampoc cal que ho posem tot aquí, a veure si desincentivarem el clic.

 • MOT i Kosmopolis, primavera de festivals
  Escolta àudio

  MOT i Kosmopolis, primavera de festivals

  Avui rebem el poeta Manuel Forcano, comissari del Festival MOT de Girona i Olot, per conèixer l'edició 2019. Amb el director de Kosmopolis, Juan Insua, repassem els actes més destacats de la festa de la literatura amplificada. I l'Àlex Gutiérrez reviu "greatest hits" vinculats a la música de festivals. 01 L'Arpeggiata- "Pizzica di San Vito" 02 Oasis- "Fuckin' in the bushes" 03 Crosby, Stills, Nash & Young- "Woodstock" 04 Lana del Rey- "Coachella (Woodstock in my mind)" 05 Iggy Pop- "Shoeshine girl" 06 The Damned- "Smash it up" 07 Arctic Monkeys- "Do I wanna know" 08 Edwyn Collins- "The campaign for real rock" 09 Albert Pla- "Antònia Font" 10 María José Llergo- "Niña de las Dunas"

 • Sherman & Co: "El poema d'un Sagarra de 15 anys que va emocionar els jesuïtes"
  Escolta àudio

  Sherman & Co: "El poema d'un Sagarra de 15 anys que va emocionar els jesuïtes"

  Tal dia com avui va ser investit per segona vegada Woodrow Wilson, van llicenciar Elvis Presley de l'exèrcit i van néixer Jordi Dauder, John Frusciante o Josep Maria de Sagarra. La Sherman porta la poesia d'adolescència que li van encarregar per ensabonar el bisbe Laguarda. Acabava de tenir lloc la Setmana Tràgica i havia tingut un bon sotrac.

 • José Ignacio Valenzuela, narrar la identitat
  Escolta àudio

  José Ignacio Valenzuela, narrar la identitat

  Ens visita l'escriptor José Ignacio Valenzuela, el "Chascas", per parlar del seu últim llibre, "El meu tiet patxunguis" (Bira Biro), i de les moltes formes de la creació literària. I la Sherman ens portarà, empeltada d'èpica, la poesia adolescent de Josep Maria de Sagarra. 01 Gloria Gaynor - "I am what I am" 02 Buddy Holly - "Everyday" 03 Elvis Presley - "Make me know it" 04 Serguei Prokofiev - "Pere i el llop" 05 Richard Hageman - "She wore a yellow ribbon" 06 Tim Wheeler - "Feels like summer"

 • J. L. Martín, de "Quico el Progre" a "Quico Jubilata"
  Escolta àudio

  J. L. Martín, de "Quico el Progre" a "Quico Jubilata"

  Avui rebem el dibuixant J. L. Martín per parlar de la seva obra i de l'exposició que es pot veure a la Biblioteca de Catalunya. En clau de còmic, l'Àlex Gutiérrez repassa temes vinculats a la vinyeta i torna la Xènia Gasull, de Mecànic, amb un homenatge a l'edició i el disseny dels llibres de fotografia. 01 José Guardiola - "Mackie el navaja" 02 Robert Crumb, Jerry Zolten, Eddie Head and Family - "Down on me" 03 Gilbert Shelton Ensemble - "If I was a Hell's angel" 04 Throwing muses - "Shark" 05 The Jon Spencer Blues Explosion - "She said" 06 Eels - "Cancer for the cure" 07 The Fall - "The Joke" 08 Gorillaz - "Rhinestone eyes" 09 The Archies - "Sugar, sugar" 10 Steve Miller Band - "Take the money and run" 11 Sister Rosetta Tharpe - "Heaven is not my home" 12 Bebeto - "Meu amigo Charlie Brown"

Anar al contingut