TOTS ELS ÀUDIOS

 • Societat i tecnologia en l'ull d'Ingrid Guardiola
  Escolta àudio

  Societat i tecnologia en l'ull d'Ingrid Guardiola

  Rebem la investigadora i realitzadora Ingrid Guardiola per parlar del seu assaig "L'ull i la navalla" (ed. Arcàdia). La Míriam Cano, en clau distòpica, analitza en detall dos clàssics: "1984" d'Orwell i "Un món feliç" d'Aldous Huxley, i la Sherman homenatja, entre d'altres, Nino Rota i el cavall d'Espartero.

 • De Nino Rota a Rodoreda
  Escolta àudio

  De Nino Rota a Rodoreda

  Avui la Sherman invoca en clau d'efemèrides figures com Nino Rota, el cavall d'Espartero, Dulce Chacón inspirant El Drogas, i lliga "La mort i la primavera" amb els menjadors escolars.

 • Grans distopies literàries
  Escolta àudio

  Grans distopies literàries

  La Míriam Cano analitza dos grans clàssics de la distòpia literària: "1984", de George Orwell, i "Un món feliç", d'Aldous Huxley.

 • "Bestiari": Newcat posa música a Carner
  Escolta àudio

  "Bestiari": Newcat posa música a Carner

  Rebem Joan Díaz i Rut Martínez, ànimes de The New Catalan Ensemble, i l'estudiós carnerià Jaume Coll per conèixer el projecte músicopoètic "Bestiari", inici de la commemoració de l'Any Carner. I l'Àlex Gutiérrez ens porta un recull d'alguns grans fruits musicals.

 • "Ciutat de Mal", la novel·la trinitària de Pons Alorda
  Escolta àudio

  "Ciutat de Mal", la novel·la trinitària de Pons Alorda

  Avui rebem l'escriptor Jaume C. Pons Alorda per parlar de "Ciutat de Mal" (ed. Angle), Premi Ciutat de Tarragona Pin i Soler. La Míriam Cano fa una lectura en detall de la novel·la i la Sherman ens porta, entre d'altres, el malson de Stephen King i el Foix de Juan Carlos Girauta.

 • Les migracions sense paraules en l'art d'Issa Watanabe
  Escolta àudio

  Les migracions sense paraules en l'art d'Issa Watanabe

  Rebem l'artista Issa Watanabe per parlar de "Migrants" (Libros del Zorro Rojo), l'àlbum on a través dels animals narra la tragèdia de les migracions forçades. I l'Àlex Gutiérrez ens porta avui cançons que parlen de desplaçaments, de migracions i de fugides.

 • Fugides musicals
  Escolta àudio

  Fugides musicals

  L'Àlex Gutiérrez es fixa avui en cançons que narren tot tipus de desplaçaments, exilis, migracions i fugides, de Manu Chao a Idles.

 • Els fruits musicals
  Escolta àudio

  Els fruits musicals

  Empeltat de carnerisme, l'Àlex punxa avui fruits musicalment saborosos, de Billie Holliday, a The Twilight Singers.

 • "Sherman & Co": París-Texas-Madrid, Dámaso Alonso i les coses que Fuster "no va tindre en compte"
  Escolta àudio

  "Sherman & Co": París-Texas-Madrid, Dámaso Alonso i les coses que Fuster "no va tindre en compte"

  Tal dia com avui es va arrestar Guy Fawkes per intentar fer esclatar el Parlament anglès, es va llançar al mercat el joc del Monopoly, Dámaso Alonso va publicar "Hijos de la ira", va néixer Sam Shepard, autor del guió de "París, Texas", i és el Dia Mundial de l'Idioma Romaní. La Sherman ho repassa i us presenta el compte de Twitter "Fuster no ho va tindre en compte".

 • "Gina", el debut narratiu de Maria Climent
  Escolta àudio

  "Gina", el debut narratiu de Maria Climent

  Rebem l'escriptora Maria Climent per parlar de la seva primera novel·la, "Gina" (L'Altra Editorial): l'ingrés en l'edat adulta, amb els seus reptes, temences i il·lusions, narrat amb ironia i un català vivíssim. I torna la Sherman amb veus com ara la de Dámaso Alonso, Sam Shepard i Joan Fuster. 01 The Temptations - "My girl" 02 Placebo - "Second night" 03 Roy Orbison - "Crying" 04 Richard Hawley - "Valentine" 05 Vàlius - "Lenin" 06 Dario Marianelli - "Remember, remember" 07 Ben Webster - "Better go" 08 Ayo & Teo - "Rolex" 09 Ry Cooder - "Paris-Texas" 10 Peret - "Xavi" 11 Quantic & Nickodemus - "My swing is tropical"

 • "Baba. No vull dormir"
  Escolta àudio

  "Baba. No vull dormir"

  Literatura, música i dibuix al servei del son: rebem l'escriptora Míriam Tirado i l'il·lustrador Joan Turu, autors del llibre "Baba. No vull dormir" (El Cep i la Nansa); l'editora Cesca Mestres i el grup musical Xiula, que hi ha posat banda sonora. I l'Àlex Gutiérrez ens porta una selecció de temes sobre l'insomni. 01 Xiula - "Dintríssim" 02 Xiula - "No vull dormir" 03 Xiula - "Per què no dorm?" 04 Xiula - "La cançó del cos" 05 The Cure - "Lullaby" 06 The La's - "I can't sleep" 07 The The - "Slow train to dawn" 08 R.E.M. - "Daysleeper" 09 Kate Tempest - "Tunnel vision" 10 Eels - "I need some sleep" 11 The Divine Comedy - "Through a long & sleepless night" 12 Ultravox - "Sleepwalk" 13 The Smiths - "Asleep"

 • Músiques d'insomni
  Escolta àudio

  Músiques d'insomni

  Dels The Cure a The Smiths, l'Àlex Gutiérrez repassa cançons que han posat banda sonora als problemes de son.

 • La mitologia, segons Stephen Fry
  Escolta àudio

  La mitologia, segons Stephen Fry

  Viatgem fins als orígens en un especial sobre mitologia grega de la mà de "Mites" (Ara Llibres / Anagrama), de Stephen Fry. En parlem amb Roger Aluja, editor de la Bernat Metge, la filòloga Mònica Miró i amb la Míriam Cano. I la Sherman ens porta la setmana contra el cinema immoral de Valladolid i obre línia directa amb Irvine Welsh.

 • El cànon de la Míriam
  Escolta àudio

  El cànon de la Míriam

  Avui viatgem fins als orígens en un especial sobre mitologia grega de la mà de "Mites" (Ara Llibres/ Anagrama), de Stephen Fry. En parlem amb Roger Aluja, editor de la Bernat Metge, la filòloga Mònica Miró i Míriam Cano.

 • Sherman & Co.
  Escolta àudio

  Sherman & Co.

  La Sherman ens porta la setmana contra el cinema immoral de Valladolid i obre línia directa amb Irvine Welsh.

Anar al contingut