TOTS ELS ÀUDIOS

 • Economia i comerç, tradició a Catalunya
  Escolta àudio

  Economia i comerç, tradició a Catalunya

  Quan es parla de l'economia i del comerç català sentim a dir que el seu gran èxit és el caràcter emprenedor. Debat amb Joan Safont, periodista i Francesc Cabana, economista.

 • La Barcelona d'Enric Calpena
  Escolta àudio

  La Barcelona d'Enric Calpena

  Barcelona: Una ciutat que atrau i concentra les energies del país, de Catalunya, motor i influència avançada de la connexió cultural amb Europa. Què té Barcelona, a la seva pell? Què la fa una zona creativa? Què hi ha en la seva història, en la seva biografia? Entrevista a Enric Calpena, periodista i autor del llibre "Barcelona, una biografia".

 • Humanitats, la seva utilitat
  Escolta àudio

  Humanitats, la seva utilitat

  Hi ha sabers que són fins en si mateixos, i que poden exercir un paper fonamental en el conreu de l'esperit i en el desenvolupament civil i cultural de la humanitat. En aquest context, considero útil tot allò que ajuda a fer-nos millors. Així ho defensa el professor i filòsof italià Nuccio Ordine, que avui ens defensarà el seu Manifest "La utilitat de l'inútil" i Jaume Casals director de l'Institut d'Humanitats de Barcelona.

 • Marina Garcés. Filosofia inacabada
  Escolta àudio

  Marina Garcés. Filosofia inacabada

  La filosofia va néixer a l'aire lliure, i als carrers torna. Va néixer en la discussió i torna a ser discutida. Entrevista a Marina Garcés, filòsofa i assagista. Autora del llibre "Filosofia inacabada".

 • Pau Riba en estat pur
  Escolta àudio

  Pau Riba en estat pur

  "Crec que ens trobem en un moment de mutació de l'espècie que coincideix amb un col·lapse imminent de la civilització; la global, la que hem anat creant al llarg dels segles." Entrevista a Pau Riba, artista i autor del llibre "La revolució que ara toca".

 • Ramon Llull. 700 anys
  Escolta àudio

  Ramon Llull. 700 anys

  El seu nom va lligat a l'invent de la computadora i va ser pioner en la teoria de l'estudi del vot. L'Any Llull acabarà amb la seva canonització, després que la Inquisició va abominar la seva obra? Tertúlia amb Joan Santanach, comissari de l'Any Llull, Anthony Bonner, traductor i lul.lista i Alexander Fidora, professor del Departament de Ciències de l'Antiguitat i Edat Mitjana UAB.

 • Jaume Ollé. Un metge al món
  Escolta àudio

  Jaume Ollé. Un metge al món

  Hi ha molta gent al món que ha salvat la vida gràcies a la seva feina. Trenta anys fent de metge a algun dels països més pobres del món Haití, Mali, Etiòpia, Djibouti, Uganda, Bolívia. Entrevista a Jaume Ollé, especialista en malalties infeccioses i epidemiologia. President i fundador d'ACTMON.

 • Educar sense cridar
  Escolta àudio

  Educar sense cridar

  Educar sense cridar. Pot semblar una fita impossible d'assolir quan malinterpretem els senyals d'autoritat, o quan ens deixem vèncer pel ritme i situació d'estrès a què ens aboca aquest present d'incerteses. Parlar amb els fills per construir la convivència i resoldre els problemes. Entrevista a Alba Castellví, mediadora de conflictes, sociòloga i educadora. Autora del llibre "Educar sense cridar".

 • Anuari de Valors 2015
  Escolta àudio

  Anuari de Valors 2015

  La crisi de refugiats, l'amenaça del terrorisme jihadista, i el "tour de force" entre les autoritats europees i les gregues a l'hora dels compliments de les grans xifres macroeconòmiques i de deute... Tres casos que ens plantegen quins són els límits, i si n'hi ha d'haver als nostres desitjos, a les nostres aspiracions. Tertúlia amb Àngel Castiñeira, filòsof i Lluís Sàez Giol, sociòleg, autors de l'Anuari de Valors 2015.

 • El joc i les joguines
  Escolta àudio

  El joc i les joguines

  Tertúlia amb Oriol Comas, expert en jocs, Xavier Cortadellas i Judit Pujadó, coautors del llibre "Els jocs retrobats. 33 cròniques de la Catalunya juganera" i Cristina Ramírez, professora del Departament de Psicologia Evolutiva de la UB.

 • "¿Quanta transparència podem digerir?"
  Escolta àudio

  "¿Quanta transparència podem digerir?"

  Entrevista a Francesc Torralba, autor del llibre "¿Quanta transparència podem digerir?" i filòsof

 • Josep M Esquirol, resistència íntima, la filosofia de la proximitat
  Escolta àudio

  Josep M Esquirol, resistència íntima, la filosofia de la proximitat

  Què n'és de senzilla la vida. I com ens la compliquem. Perquè ens enlluerna l'extraordinari i abandonem allò més senzill? Entrevista a Josep Maria Esquirol, filòsof

 • Joan Prat: buscant el paradís
  Escolta àudio

  Joan Prat: buscant el paradís

  Com s'entén aquesta onada de buscar recerc espiritual en una societat com la nostra, governada per la raó, la veritat científica, la dels fets demostrats i constatables? Perquè hi ha aquest punt d'irracional també en el nostre dia a dia? Entrevista a Joan Prat, antropòleg.

 • Sexe i Roma: mirall actual
  Escolta àudio

  Sexe i Roma: mirall actual

  Eren o no els romans tan lliures sexualment com ens expliquen els llibres? Què ens expliquen d'ells els textos i l'art que ens ha arribat? Fins a quin punt som hereus de la regulació del matrimoni que va fer l'emperador August? Entrevista a Isabel Rodà, catedràtica d'Arqueologia de la UAB

 • Dijous, "Líquids" busca el paradís amb l'antropòleg Joan Prat
  Escolta àudio

  Dijous, "Líquids" busca el paradís amb l'antropòleg Joan Prat

  On trobar recer espiritual en una societat governada per la raó i la veritat científica? L'estiu de "L'oracle" en parlarà aquest dijous a les 15 h amb l'antropòleg Joan Prat.

Anar al contingut