TOTS ELS ÀUDIOS

 • Per als incrèduls i per als convençuts... De què serveix fer teràpia de parella?
  Escolta àudio

  Per als incrèduls i per als convençuts... De què serveix fer teràpia de parella?

  Avui dediquem el programa a totes aquelles parelles que un bon dia decideixen visitar un terapeuta per solucionar problemes, sobreviure bé a una separació o sortir d'embolics que no saben com gestionar. Com hauria de ser una bona teràpia de parella? Com la podem aprofitar? Com actua un bon terapeuta? A la pregunta de si la teràpia de parella serveix d'alguna cosa, us contestem rotundament que sí! Però hi afegim que depèn. En parlem amb les psicòlogues Maria Jesús Jiménez i Sònia Cervantes.

 • Consultori amb Elena Crespi
  Escolta àudio

  Consultori amb Elena Crespi

  Els dubtes sobre la sexualitat ens acompanyen. Moltes vegades volem fer veure que no ens interessen o que no ens importen. Però la realitat, és que ens neguitegen i ens costa compartir-los amb els amics o la parella. Uns, fan com si el problema o la inquietud no existís. D'altres, consulten "Sant Google" per trobar solucions màgiques. La realitat és que és molt important que la informació sigui bona. I, per això, no hi ha res millor que un especialista que orienti i ens pugui aconsellar. A "Les 1001 nits", avui, una nova sessió amb Elena Crespi per resoldre i contestar els vostres dubtes.

 • Per què he d'estar amb una sola persona, si puc estar amb dues, tres, quatre...? El poliamor
  Escolta àudio

  Per què he d'estar amb una sola persona, si puc estar amb dues, tres, quatre...? El poliamor

  Ja fa un temps que parlem d'una paraula que vol precisament donar-nos aire i llum: el poliamor. Què és una relació poliamorosa? Com es construeixen les parelles poliamoroses? Estan prejutjades socialment? Com es gestiona el sexe en aquestes situacions? Segurament el poliamor és l'exemple d'una societat canviant i en evolució constant, que busca noves formes de relacionar-se més enllà del model tradicional. En parlem amb el psicòleg Esteve Planadecursach i dues dones poliamoroses: Irune Quevedo i Noemí Casquet.

 • Els temuts sogres: glòria o infern?
  Escolta àudio

  Els temuts sogres: glòria o infern?

  Segurament, entre tots els membres de la família de la nostra parella, els més temuts són els sogres. Tenim els tiets, els cosins, els germans, els exnòvios... Cap d'ells, però, genera tanta desconfiança com els sogres! Ser acceptat pels pares de la teva parella és un repte que alguns afronten fins i tot amb por. Tot dependrà, això sí, de com som nosaltres i de com són els nostres sogres. Venim de famílies molt diferents? Tenim maneres de pensar i d'entendre la relació molt dispars? Avui parlem de la relació d'alt voltatge amb els sogres amb Sònia Cervantes i Maria Jesús Giménez.

 • Jo, jo, jo... i sempre jo! El narcisisme al llit
  Escolta àudio

  Jo, jo, jo... i sempre jo! El narcisisme al llit

  Una persona narcisista molesta. La seva actitud mai és benvinguda perquè hi ha poques coses més emprenyadores que parlar d'un mateix i de les pròpies virtuts. Un amant narcisista pot ser un malson. Orgull, arrogància, supèrbia, pedanteria, vanitat... qualitats que poden ser un gran obstacle en la sexualitat. Com es comporta un narcisista al llit? Com afecta la relació de parella? En parlem amb la terapeuta Eva Moreno i l'instructor de sexualitat transcendental taoista José Toirán.

 • La ciutat on tot s'hi valia (les històries sexuals a Venècia)
  Escolta àudio

  La ciutat on tot s'hi valia (les històries sexuals a Venècia)

  Venècia 1750. Una ciutat laberíntica, senyorial i monumental. Canals per tot arreu. Milers de racons amagats. El pont de Rialto i la plaça Sant Marc. Dones amb vestits fastuosos. Dones belles. Sexe i amor. Cortesanes. Si parlem de sexe, amor i Venècia, hem de parlar de Casanova, el seductor amb més èxit de la història. Un home que, amb els seus encants, va fer ballar el cap a més d'una i d'un. Un seductor que va ser un avançat al seu temps pel que fa al sexe. Casanova va escriure un llibre sobre les millors postures sexuals que va ser prohibit perquè era massa explícit. Avui parlem d'un personatge i una ciutat que han marcat una era amb Ignasi Puig-Rodas i Mónica García.

 • Si et fan triar, amb què et quedes? Sexe o menjar?
  Escolta àudio

  Si et fan triar, amb què et quedes? Sexe o menjar?

  Volem aprofundir en la relació indissociable entre sexe i menjar, dos aspectes de la nostra vida que es lubriquen mútuament. Per què sempre se'ls relaciona? Realment són plaers comparables? Quin poder eròtic tenen alguns plats i alguns aliments? Existeixen els afrodisíacs? I us provoquem una mica: si us fan triar entre un bon àpat o una bona nit de sexe, amb què us quedeu? En parlem amb la terapeuta sexual Eva Moreno i el periodista gastronòmic Josep Sucarrats.

 • Estimar sí que vol dir demanar perdó
  Escolta àudio

  Estimar sí que vol dir demanar perdó

  Les enganxades amb la parella són el nostre pa de cada dia. N'hi ha de poca importància, i s'obliden en un segon. D'altres que es van reiterant... Són com una gota malaia i acaben erosionant. I n'hi ha d'altres de molt més difícils de pair. Quan parlem de perdonar normalment tendim més a exigir-ho als altres que a nosaltres mateixos. És més fàcil veure els errors de l'altre que els d'un mateix. Perdonar o disculpar-se és un acte que allibera tant a qui demana perdó com a qui rep la disculpa. Segurament ho hauríem de practicar molt més... A "Les 1001", avui, parlem de la importància del perdó en la parella amb Núria Jorba i Alícia Martín.

 • Històries curioses sobre sexe!
  Escolta àudio

  Històries curioses sobre sexe!

  El sexe és ple de curiositats. Hi ha 1001 històries per explicar, moltes de les quals són desconegudes: des de reis obsessionats pel sexe fins a germanes d'emperadors que es van operar els genitals per gaudir més de les relacions sexuals o grans artistes que van ser detinguts per pràctiques homosexuals. Si parlem del llenguatge, hi ha moltes maneres diferents de dir "penis" o "vulva". El sexe és ple de noms i sobrenoms... A "Les 1001 nits", avui fem un recorregut per les curiositats i les històries que envolten el sexe. En parlem amb Montse Iserte i amb Alfred López, autor del llibre "Ya está el listo que todo lo sabe de sexo".

 • El fàstig, la tristesa, la por i l'alegria es reivindiquen! (sexe i emocions)
  Escolta àudio

  El fàstig, la tristesa, la por i l'alegria es reivindiquen! (sexe i emocions)

  Tothom vol sexe, amor i relacions satisfactòries. I tothom pensa que aconseguir-ho és més cosa de l'atzar o de la sort que de l'actitud personal. En el programa d'avui veurem com, en bona part, depèn de nosaltres, de com anem gestionant les emocions. Tot plegat no és una tasca fàcil! Per això, a "Les mil i una", intentarem entendre, identificar i donar pautes per connectar amb allò que sentim. Perquè ens agradi o no les emocions interfereixen, i molt, en el sexe, l'amor i les relacions. En parlem amb els psicòlegs Mireia Muñoz i Tomàs Navarro.

 • Quan la forma no és el fons (la transsexualitat)
  Escolta àudio

  Quan la forma no és el fons (la transsexualitat)

  Avui dia la transsexualitat està definida com un trastorn d'identitat sexual. És a dir, com una contradicció entre el sexe anatòmic, el que ve donat en néixer, i la identitat sexual, el que la persona se sent. Segons aquesta manera d'entendre-ho, l'objectiu de tota persona transsexual seria passar pel quiròfan i adequar així els seus òrgans sexuals al gènere amb el qual se sent identificada. Col·lectius transsexuals defensen que cada persona és un món. I que pot ser perfectament que una dona transsexual se senti còmoda amb penis, o que un home transsexual s'hi senti amb vagina. Aquesta nit parlarem de la transsexualitat. Ho farem mentre parlem amb un testimoni i també a través d'un documental que ens ensenya les històries valentes de quatre dones transsexuals que viuen a Nova York. En parlem amb Ignasi Puig-Rodas, Tina Recio i Gustavo Sánchez.

 • "Show must go on!" Sis maneres de sorprendre la teva parella al llit
  Escolta àudio

  "Show must go on!" Sis maneres de sorprendre la teva parella al llit

  Parelles que porten tota una vida juntes. Parelles que amb una sola mirada es comuniquen. Es coneixen tant l'un a l'altre que ja saben on es pot anar i on no. I si parlem de sexe, si la parella ha estat curiosa, pensa que ja ho ha fet tot. I, simplement, queden aquells territoris on per mutu acord ja no es vol entrar. Així que a vegades la pregunta que es planteja és: "Com el puc sorprendre i posar una mica de salsa a la relació?" En parlem amb Alícia Martín i Eva Moreno

 • Imaginació al poder! (Les fantasies sexuals)
  Escolta àudio

  Imaginació al poder! (Les fantasies sexuals)

  Les nostres fantasies eròtiques responen al que imaginem, als secrets més inconfessables. Moltes vegades, ni les confessem a la parella. Els especialistes diuen que la imaginació pot curar complexos. Però hi ha unanimitat de tots els experts que l'estrella de les fantasies sexuals és el trio. Teniu fantasies eròtiques? Les compartiu amb la vostra parella, o no hi entra, en aquests somnis? Són les mateixes per als homes que per a les dones? En parlem amb un dels trios del programa: Raül Escalona, Isabel Moreno i Imma Sust.

 • Sílvia Rubí: "Si proves el làtex, tens moltes probabilitats que t'encanti!"
  Escolta àudio

  Sílvia Rubí: "Si proves el làtex, tens moltes probabilitats que t'encanti!"

  El làtex és tot un món per descobrir. Té llenguatge, sensacions i univers propi. I quan ens hi referim, sovint parlem dels fetitxistes d'aquest material, enamorats de les sensacions que proporciona en el cos propi i en el cos de l'altre. A "Les mil i una nits", us introduïm en el món del làtex, que passa per enfundar-se de cap a peus un vestit ajustat o per posar-se uns guants. Tot serveix! La clau està en el tacte! En parlem amb el sexòleg Ignasi Puig-Rodas i amb l'actriu porno i fetitxista del làtex Sílvia Rubí.

 • "No és no" (El cas de La Manada)
  Escolta àudio

  "No és no" (El cas de La Manada)

  Una noia surt de festa i acaba sent violada per cinc homes. Una sentència que afirma que no va ser violació, sinó abús sexual. Una noia acorralada en un portal per cinc homes. Obligada a mantenir relacions sexuals. Uns nois que van gravar en vídeo alguns moments de la violació. Polèmica sobre si la noia durant la violació no es va resistir. Una cultura masclista en què alguns pensen que quan una dona diu "no" és que "sí". A "Les 1001", avui, parlem sobre el cas de La Manada, i de la importància de conscienciar que quan una dona diu que no és que no. En parlem amb Sònia Cervantes, Sara Morreres i la Jèssica.

Anar al contingut