Vida matrimonial i marítima

 • Fer un pim pam. Sí o no?
  Escolta àudio

  Fer un pim pam. Sí o no?

  Passió, desig, força, desinhibició, rapidesa. Seria la fórmula màgica del sexe ràpid en la versió més festiva dels seus significats. Però no sempre el "sexe ràpid" pot ser una solució. De fet, en moltes ocasions aquest tipus de relacions són freqüents com a "sexe de manteniment", d'anar fent. Per això demanem: trobeu que el sexe ràpid té la seva gràcia?
  Amb Pere Font, sexòleg i Jaume Grau, biòleg i guionista

  Passió, desig, força, desinhibició, rapidesa. Seria la fórmula màgica del sexe ràpid en la versió més festiva dels seus significats. Però no sempre el "sexe ràpid" pot ser una solució. De fet, en moltes ocasions aquest tipus de relacions són freqüents com a "sexe de manteniment", d'anar fent. Per això demanem: trobeu que el sexe ràpid té la seva gràcia? Amb Pere Font, sexòleg i Jaume Grau, biòleg i guionista

 • Quins són els errors més comuns dels homes al llit?
  Escolta àudio

  Quins són els errors més comuns dels homes al llit?

  Saltar-se els preliminars; parlar massa o massa poc; pensar en qui no toca; ocupar-se d'un mateix i poc de l'altra; subjectar el cap de la companya durant el sexe oral; una higiene dubtosa; o adormir-se, de seguida després de l'acte sexual.
  Són els errors més habituals dels homes al llit. Es poden evitar? Els podem corregir?
  Amb Pere Font, sexòleg i Jaume Grau, biòleg i guionista

  Saltar-se els preliminars; parlar massa o massa poc; pensar en qui no toca; ocupar-se d'un mateix i poc de l'altra; subjectar el cap de la companya durant el sexe oral; una higiene dubtosa; o adormir-se, de seguida després de l'acte sexual. Són els errors més habituals dels homes al llit. Es poden evitar? Els podem corregir? Amb Pere Font, sexòleg i Jaume Grau, biòleg i guionista

 • Sado a casa. A propòsit peli "50 ombres d'en Grey"
  Escolta àudio

  Sado a casa. A propòsit peli "50 ombres d'en Grey"

  Entre el 30 i 50% de la població adulta té fantasies sadomasoquistes tot i que només entre un 7 i un 14% les porten a terme.
  Durant molts anys, les pràctiques BDMS (Bondage/lligaments; disciplina; sadisme i masoquisme), han estat percebudes com a activitats anòmales i eren classificades com a perversions o desviacions d'una sexualitat normal. Amb la publicació, però, de la trilogia "Les 50 ombres d'en Grey" i l'esperada pel·lícula estrenada ahir, el sado ha tornat a popularitzar-se, en la seva versió més light i en les seves fórmules més comercials i lúdiques.

  Feu sadomasoquisme a casa?

  Amb Paqui Molero, ginecòloga, Jaume Grau, biòleg i guionista i Josep Lapidario, expert i formador de BDSM

  Entre el 30 i 50% de la població adulta té fantasies sadomasoquistes tot i que només entre un 7 i un 14% les porten a terme. Durant molts anys, les pràctiques BDMS (Bondage/lligaments; disciplina; sadisme i masoquisme), han estat percebudes com a activitats anòmales i eren classificades com a perversions o desviacions d'una sexualitat normal. Amb la publicació, però, de la trilogia "Les 50 ombres d'en Grey" i l'esperada pel·lícula estrenada ahir, el sado ha tornat a popularitzar-se, en la seva versió més light i en les seves fórmules més comercials i lúdiques. Feu sadomasoquisme a casa? Amb Paqui Molero, ginecòloga, Jaume Grau, biòleg i guionista i Josep Lapidario, expert i formador de BDSM

 • La meva parella s'ha engreixat molt i no m'agrada. Què faig?
  Escolta àudio

  La meva parella s'ha engreixat molt i no m'agrada. Què faig?

  En termes generals, els quilos de més redueixen el desig sexual, treuen energia eròtica i desmotiven les trobades íntimes, que solen ser molt limitades. A més poden afectar greument l'autoestima de qui té el sobrepès i a la llarga poden causar problemes de salut. La seguretat emocional, es veu desestabilitzada quan un dels dos integrants de la parella, amb els pas dels anys, ha anat guanyant uns quilos de més?
  Afecten els quilos de més en la parella?
  Amb Paqui Molero, ginecòloga i Jaume Grau, biòleg i guionista

  En termes generals, els quilos de més redueixen el desig sexual, treuen energia eròtica i desmotiven les trobades íntimes, que solen ser molt limitades. A més poden afectar greument l'autoestima de qui té el sobrepès i a la llarga poden causar problemes de salut. La seguretat emocional, es veu desestabilitzada quan un dels dos integrants de la parella, amb els pas dels anys, ha anat guanyant uns quilos de més? Afecten els quilos de més en la parella? Amb Paqui Molero, ginecòloga i Jaume Grau, biòleg i guionista

 • De tenir fills com a conills a la paternitat responsable
  Escolta àudio

  De tenir fills com a conills a la paternitat responsable

  El papa Francesc va apel·lar a la "paternitat responsable" i va argumentar que "per ser bons catòlics no cal ser com els conills".
  El pontífex va fer aquestes explicacions en una roda de premsa a bord d'un avió quan tornava a Roma, provinent de Manila. Responia així una pregunta sobre el problema del control de natalitat a les Filipines.
  Les paraules del papa Francesc suposen un canvi en el si de l'Església? Quan el pontífex fa referència a la "paternitat responsable" està defensant els mètodes anticonceptius?
  Amb la sexòloga Begoña Odriozola i el biòleg Jaume Grau

  El papa Francesc va apel·lar a la "paternitat responsable" i va argumentar que "per ser bons catòlics no cal ser com els conills". El pontífex va fer aquestes explicacions en una roda de premsa a bord d'un avió quan tornava a Roma, provinent de Manila. Responia així una pregunta sobre el problema del control de natalitat a les Filipines. Les paraules del papa Francesc suposen un canvi en el si de l'Església? Quan el pontífex fa referència a la "paternitat responsable" està defensant els mètodes anticonceptius? Amb la sexòloga Begoña Odriozola i el biòleg Jaume Grau

 • Sexe per sucar-hi pa. Olis que potencien i incrementen el desig sexual.
  Escolta àudio

  Sexe per sucar-hi pa. Olis que potencien i incrementen el desig sexual.

  L'oli fa canviar la percepció de la mateixa pell. Permet lliscar de manera suau. Fa sentir bé tant a la persona que rep el massatge com a qui el fa: afavoreixen la producció de l'oxitocina, les endorfines i fins i tot la dopamina. A més n'amplifica les sensacions.
  Des de les Borges Blanques (capital de les Garrigues) parlarem d'olis. Amb la doctora Francisca Molero; el guionista i biòleg Jaume Grau i la propietària de la boutique sensual "Ja m'aime" a Lleida.

  L'oli fa canviar la percepció de la mateixa pell. Permet lliscar de manera suau. Fa sentir bé tant a la persona que rep el massatge com a qui el fa: afavoreixen la producció de l'oxitocina, les endorfines i fins i tot la dopamina. A més n'amplifica les sensacions. Des de les Borges Blanques (capital de les Garrigues) parlarem d'olis. Amb la doctora Francisca Molero; el guionista i biòleg Jaume Grau i la propietària de la boutique sensual "Ja m'aime" a Lleida.

 • Deixo l'amant, o no?
  Escolta àudio

  Deixo l'amant, o no?

  La figura de l'amant. Què aporta a la relació de parella? Es pot ser amant d'una persona tota la vida? L'amant pot esperar alguna cosa? I exigir?
  En parlem amb la sexòloga Francisca Molero i el biòleg i guionista Jaume Grau

  La figura de l'amant. Què aporta a la relació de parella? Es pot ser amant d'una persona tota la vida? L'amant pot esperar alguna cosa? I exigir? En parlem amb la sexòloga Francisca Molero i el biòleg i guionista Jaume Grau

 • Com fer sexe intens, i no tenir un atac de cor
  Escolta àudio

  Com fer sexe intens, i no tenir un atac de cor

  Diuen que el sexe és un dels millors exercicis físics que hi ha. Els metges haurien de prescriure sexe a les seves receptes per mantenir el cor en forma o curar-lo?
  En parlem amb la dra. Raquel Tulleuda, sexòloga i ginecòloga i Jaume Grau, biòleg i guionista

  Diuen que el sexe és un dels millors exercicis físics que hi ha. Els metges haurien de prescriure sexe a les seves receptes per mantenir el cor en forma o curar-lo? En parlem amb la dra. Raquel Tulleuda, sexòloga i ginecòloga i Jaume Grau, biòleg i guionista

 • De l'amic a l'amant. M'he enamorat del meu amic
  Escolta àudio

  De l'amic a l'amant. M'he enamorat del meu amic

  Amics, amor, sexe. Una equació complicada que no sempre és fàcil de resoldre. Dels amics que tenen sexe se'n diu "Amics amb dret a cuixa" i tenen pautes establertes de conducta per la relació. Però què passa quan t'enamores d'un amic, del teu millor amic o la teva millor amiga?
  En parlem amb Pere Font, sexòleg i Jaume Grau, biòleg i guionista

  Amics, amor, sexe. Una equació complicada que no sempre és fàcil de resoldre. Dels amics que tenen sexe se'n diu "Amics amb dret a cuixa" i tenen pautes establertes de conducta per la relació. Però què passa quan t'enamores d'un amic, del teu millor amic o la teva millor amiga? En parlem amb Pere Font, sexòleg i Jaume Grau, biòleg i guionista

 • Qui té ritme, té bon sexe?
  Escolta àudio

  Qui té ritme, té bon sexe?

  Existeixen molts estudis que expliquen la relació entre la música i el sexe. La música està considerada un gran activador a l'hora de practicar sexe. I, fins i tot, cada estil de música pot estar relacionat amb el tipus de sexe que ens agrada. Però es pot aprendre a portar el ritme en una relació sexual?
  Ho sabrem amb Lena Crespi, sexòloga; Jaume Grau, biòleg i guionista i Ignasi Terraza, pianista

  Existeixen molts estudis que expliquen la relació entre la música i el sexe. La música està considerada un gran activador a l'hora de practicar sexe. I, fins i tot, cada estil de música pot estar relacionat amb el tipus de sexe que ens agrada. Però es pot aprendre a portar el ritme en una relació sexual? Ho sabrem amb Lena Crespi, sexòloga; Jaume Grau, biòleg i guionista i Ignasi Terraza, pianista

 • Què els agrada a les dones, al llit?
  Escolta àudio

  Què els agrada a les dones, al llit?

  Sentir que senten plaer i desig sexual i sentir que provoquen desig i plaer. Segons els experts, aquests són els dos punts clau del que volen les dones al llit. Esbrinem quins són els desitjos sexuals de la dona al llit. Amb la doctora Francisca Molero i el biòleg i guionista Jaume Grau

  Sentir que senten plaer i desig sexual i sentir que provoquen desig i plaer. Segons els experts, aquests són els dos punts clau del que volen les dones al llit. Esbrinem quins són els desitjos sexuals de la dona al llit. Amb la doctora Francisca Molero i el biòleg i guionista Jaume Grau

 • Què els agrada als homes, al llit?
  Escolta àudio

  Què els agrada als homes, al llit?

  Els estudis i enquestes d'Internet sobre les preferències sexuals dels homes en el llit coincideixen a afirmar que el sexe oral; la desinhibició i que la parella gaudeixi ocupen els llocs prioritaris de la llista de preferències masculines. El cert, però, és que més enllà dels tòpics, la sexualitat masculina pot arribar a ser tant complexa com la femenina.
  El sexòleg Pere Font i el biòleg i guionista Jaume Grau ens en donen les claus.

  Els estudis i enquestes d'Internet sobre les preferències sexuals dels homes en el llit coincideixen a afirmar que el sexe oral; la desinhibició i que la parella gaudeixi ocupen els llocs prioritaris de la llista de preferències masculines. El cert, però, és que més enllà dels tòpics, la sexualitat masculina pot arribar a ser tant complexa com la femenina. El sexòleg Pere Font i el biòleg i guionista Jaume Grau ens en donen les claus.

 • I si fem sexe cada dia, durant un mes, dos mesos, sis mesos, un any o...tota una vida?
  Escolta àudio

  I si fem sexe cada dia, durant un mes, dos mesos, sis mesos, un any o...tota una vida?

  Als Estats Units, un 20% de les parelles no tenen sexe mai o gairebé mai. Aparentment no hi ha problemes de convivència; diuen que s'estimen i que, simplement ho han aparcat i ja no ho troben a faltar. En contraposició a aquest fenomen que cada vegada és més habitual, diferents experiències de parelles que han convertit el sexe en una cita diària. Faríeu sexe cada dia?
  Amb Paqui Molero, ginecòloga i Jaume Grau, biòleg i guionista

  Als Estats Units, un 20% de les parelles no tenen sexe mai o gairebé mai. Aparentment no hi ha problemes de convivència; diuen que s'estimen i que, simplement ho han aparcat i ja no ho troben a faltar. En contraposició a aquest fenomen que cada vegada és més habitual, diferents experiències de parelles que han convertit el sexe en una cita diària. Faríeu sexe cada dia? Amb Paqui Molero, ginecòloga i Jaume Grau, biòleg i guionista

 • "Si no pots ser l'única, sigues l'última"
  Escolta àudio

  "Si no pots ser l'única, sigues l'última"

  La vida està plena de Casanovas i de Mata Haris. Què passa quan ens enamorem d'algú que s'ho ha fet amb moltes d'altres persones abans que nosaltres? Ens hem de preocupar? Ens ha d'afectar a la nostra autoestima? És diferent pels homes que per les dones?
  Amb Pere Font, sexòleg i Jaume Grau, guionista i biòleg

  La vida està plena de Casanovas i de Mata Haris. Què passa quan ens enamorem d'algú que s'ho ha fet amb moltes d'altres persones abans que nosaltres? Ens hem de preocupar? Ens ha d'afectar a la nostra autoestima? És diferent pels homes que per les dones? Amb Pere Font, sexòleg i Jaume Grau, guionista i biòleg

 • Sexe a la primera cita. Sí o no?
  Escolta àudio

  Sexe a la primera cita. Sí o no?

  Són molts els estudis que conclouen que en la primera cita, sovint, les dones queden menys satisfetes que els homes. Els mateixos estudis expliquen que les parelles que tenen sexe en la primera cita experimenten una menor satisfacció, comunicació i estabilitat.
  Per això us demanem. Sexe a la primera cita. Sí o no?
  Amb Pere Font, sexòleg i Jaume Grau, guionista i biòleg

  Són molts els estudis que conclouen que en la primera cita, sovint, les dones queden menys satisfetes que els homes. Els mateixos estudis expliquen que les parelles que tenen sexe en la primera cita experimenten una menor satisfacció, comunicació i estabilitat. Per això us demanem. Sexe a la primera cita. Sí o no? Amb Pere Font, sexòleg i Jaume Grau, guionista i biòleg

Anar al contingut