Llibres per ser feliços

 • Pares de llibre
  Escolta àudio

  Pares de llibre

  Laura Borràs recomana "dos poemes de "Desglaç"" de la Maria Mercè Marçal. A: Llengua abolida, València: 3i4, 2000. I Eduard Márquez proposa: "La mort del pare", de Karl Ove Knausgard (L'Altra Editorial, traducció d'Anna Llisterri; en castellà, a Anagrama).

 • Quilòmetres de lletres. Corredors de llibres.
  Escolta àudio

  Quilòmetres de lletres. Corredors de llibres.

  Laura Borràs recomana "La Plaça del Diamant" de Mercè Rodoreda. Barcelona: Club editor, 1962 . I Eduard Márquez proposa: "De què parlo quan parlo de córrer", de Haruki Murakami (laButxaca, traducció d'Albert Nolla)

 • El doble joc: escacs i literatura
  Escolta àudio

  El doble joc: escacs i literatura

  Laura Borràs recomana "El hacedor" de Jorge Luis Borges inclòs a "Poesía Completa". Editorial Lumen . I Eduard Márquez proposa: "Novel·la d'escacs" d'Stefan Zweig (traducció Manuel Lobo al català). Quaderns Crema

 • Actors que salten dels escenaris a les pàgines dels llibres
  Escolta àudio

  Actors que salten dels escenaris a les pàgines dels llibres

  Laura Borràs recomana "Sis personatges en busca d'autor" de Luigi Pirandello, trad. Josep M. Fulquet, Fund. Teatre Lliure. --"L 'art de la comèdia" de Eduardo di Filipo, trad. De Xavier Albertí, Arola Ed. i Eduard Márquez: "Eclipse", de John Banville (Alfaguara, traducció de Damià Alou; no hi edició en català),

 • Llibres amb veu d'animals i bèsties
  Escolta àudio

  Llibres amb veu d'animals i bèsties

  Laura Borràs recomana 'Llibre de les bèsties' de Ramon Llull, Ed. Laertes, a cura d'Helena Soler i Lluís Busquets i "Un metge rural: un report per a una acadèmia" de Franz Kafka.Quaderns Crema, traducció de Josep Murgades. I Eduard Márquez proposa: "Timbuktú", de Paul Auster (laButxaca, traducció de Xavier Pàmies; en castellà, amb el títol de "Tombuctú", a Anagrama i traducció de Benito Gómez)

 • De la llista Falciani al diners en els llibres
  Escolta àudio

  De la llista Falciani al diners en els llibres

  Laura Borràs recomana "L'escanyapobres" de Narcís Oller (Edicions 62) i Eduard Márquez: "Dinero" de Martin Amis (Anagrama, traducció en castellà d'Enrique Murillo).

 • Llibres que donen caliu en aquest fred polar
  Escolta àudio

  Llibres que donen caliu en aquest fred polar

  Laura Borràs recomana poemes que parlen de neu. Com per exemple "Neu" o "Hivern" de Miquel Martí i Pol, "Nevada" de Maria Antònia Salvà, "Neu a Eivissa" de Marià Villangómez i "El vent deixava" de Joan Salvat-Papasseit. I Eduard Márquez recomana "Un paseo invernal", de Henry David Thoreau (Errata Naturae Editores, traducció de Marcos Nava)

 • Personatges històrics convertits en llibres
  Escolta àudio

  Personatges històrics convertits en llibres

  Laura Borràs recomana les "Les Memòries d'Adrià" de la Marguerite Yourcenar. Traducció de Jaume Creus per Grup 62 i Eduard Márquez recomana "Ravel", de Jean Echenoz (Editorial Anagrama, traducció de Javier Albiñana; no hi ha edició en català)

 • La literatura dels records. Els llibres de memòries.
  Escolta àudio

  La literatura dels records. Els llibres de memòries.

  Laura Borràs recomana les memòries de Avel·lí Artís Gener, Tísner "Viure i veure", vol. 2. Barcelona, Pòrtic, 1990. També disponible en format e-pub a LletrA. I Eduard Márquez recomana --"Quemar los días", de James Salter (Editorial Salamandra, traducció de Isabel Ferrer Marrades; no hi ha edició en català)

 • Les cases ocupades. Fantasmes i altres habitants
  Escolta àudio

  Les cases ocupades. Fantasmes i altres habitants

  Laura Borràs recomana el llibre 'El fantasma de Canterville", d'Òscar Wilde, traduït per Salvador Oliva, Vicens Vives; i Eduard Márquez: "La maledicció de Hill House", de Shirley Jackson (L'Altra Editorial, traducció de Martí Sales)

 • Llibres per ser feliços
  Escolta àudio
 • Viatges en el temps
  Escolta àudio

  Viatges en el temps

  Laura Borràs recomana dos llibres: "Conde de Lucanor" de Don Juan Manuel (Editorial Castalia) i "La màquina del temps" de H.G. Wells (1895), editat per Empúries (2002, col·lecció L'odissea) i traduït per Albert Folch Eduard Márquez recomana "Un ianqui a la cort del rei Artús" de Mark Twain (Quaderns Crema, traducció de Joan Sellent).

 • Recomanacions literàries pel dia de Reis
  Escolta àudio

  Recomanacions literàries pel dia de Reis

  Laura Borràs recomana dos poemaris: "I Déu en algun lloc", de Sònia Moll Gamboa, publicat per Jardins de Samarcanda 2014, i "Escandall", de Joan Elies Adell, publicat per Meteora, 2014. Eduard Márquez recomana "Cuentos completos, de Lydia Davis," (Seix Barral, traducció de Justo Navarro), i "Mestre de disfresses", de Charles Simic, (Cafè Central / Eumo Editorial, traducció de Marta Pera)

 • Llibres per al dia dels innocents: bromes molt serioses
  Escolta àudio

  Llibres per al dia dels innocents: bromes molt serioses

  Laura Borràs recomana l'article de Gabriel Bibiloni "El dia dels innocents" i el poema "Christmas" de Pere Quart; l'Eduard Márquez, recomana "La broma" de Milan Kundera

 • Llibres i embarassos literaris
  Escolta àudio

  Llibres i embarassos literaris

  Laura Borràs recomana els poemes que Maria Mercè Marçal li va dedicar a la seva filla Heura quan n'estava embarassada. Eduard Márquez, per la seva banda, recomana el llbre "Plens de vida" de John Fante

Anar al contingut