Els plaers de la vida

  • Sopes fredes
    Escolta àudio

    Sopes fredes

    De sopes fredes se?n troben a tot el món. A França, la vichyssoise, feta amb porro; els turcs, el ?cacik?; als Balcans, el ?tarator?, i a Andalusia, tres de les sopes fredes més famoses i gustoses del món: el salmorejo, l?ajoblanco i el gaspatxo. Sopes fredes amb Ada Parellada, xef del restaurant Semproniana; Pep Palau, gastrònom, i Magda Carlas, metge nutricionista.

  • Les ostres. Són realment afrodisíaques?
    Escolta àudio

    Les ostres. Són realment afrodisíaques?

    Les ostres. Grans, petites, marinades o naturals? Com us agraden? ?Els plaers de ma vida?, dedicat a les ostres i tota la literatura que ha aixecat aquest mol?lusc. En parlem amb el Pep Palau, la Sílvia Perpinyà, cuinera del restaurant Gouthier, i la doctora Raquel Nogués.

  • Tenim cura del menjar i la gent que el prepara!
    Escolta àudio

    Tenim cura del menjar i la gent que el prepara!

    Hem parlat de Cuina Justa, un projecte que va arrencar com a empresa l'any 2005, com una iniciativa de la Fundació Cassià Maria Just. És una proposta d'un grup de professionals de la salut mental per fer acció social amb els joves. En parlem amb Magda Carlas, metge nutricionista, que forma part del Departament de Nutrició de la Clínica Eugin de Barcelona; Carles Gaig, cuiner amb una estrella Michelin, i Àngela Jover, subdirectora general de Cuina Justa.

  • Peix de roca al vapor amb gingebre
    Escolta àudio

    Peix de roca al vapor amb gingebre

    Un deliciós plat típic de la cuina thai a càrrec del gastrònom Pep Palau.

  • Els secrets del curry groc i la cuina thai
    Escolta àudio

    Els secrets del curry groc i la cuina thai

    I per parlar d'aquesta cuina, hem anat amb la nostra unitat mòbil al restarant Indochine de Ly Leap. També hem comentat les propietats nutricionals de la cuina tailandesa amb la nutricionista Magda Carlas, i el gastrònom Pep Palau.

  • El plaer de la cuina lleidatana
    Escolta àudio

    El plaer de la cuina lleidatana

    Als "Plaers de ma vida" parlem de la cuina lleidatana amb Xixo Castaño, cuiner del restaurant Malena, a Gimenells, i Eduard Trepat, copropietari del restaurant La Dolceta.

  • La cuina de supervivència
    Escolta àudio

    La cuina de supervivència

    Quins són els productes que no poden faltar al nostre rebost? Què hem de tenir en compte perquè no se'ns facin malbé els aliments? Com podem combinar bé els aliments que tenim a la nevera, tot i que siguin pocs? El xef Carles Gaig i la metge nutricionista Magda Carlas ens ho expliquen.

  • "Els plaers de la vida": Cuina peruana
    Escolta àudio

    "Els plaers de la vida": Cuina peruana

    Amb el gastrònom Pep Palau i la doctora Magda Carlas, parlem de la cuina peruana. La unitat mòbil visita el restaurant Ceviche, de Barcelona, i tastem en directe la seva cuina. També parlem del nou web Cuines de la CCMA.

  • El tall sense carn. Proteïnes vegetals
    Escolta àudio

    El tall sense carn. Proteïnes vegetals

    Menjar tall sense carn és una tendència que està agafant molta força. Substituir el plat principal, el que aporta les proteïnes de la carn o del peix, per vegetals rics en proteïnes com els fesols o les llenties. N'hi ha d'altres de més deconeguts com els Azukis, el Tofu, el Tempeh, el Miso, el blat germinat, l'espirulina, el seitan o l'arròs integral. Els descobrim amb el xef Xavier Pellicer i amb el nostre gastrònom de capçalera, Pep Palau.

  • Els secrets dels còctels explicats per Javier de las Muelas
    Escolta àudio

    Els secrets dels còctels explicats per Javier de las Muelas

    Amb Javier de las Muelas fem un repàs cinematogràfic del món dels còctels. El gastrònom Pep Palau i la nutricionista Magda Carles hi aporten la seva visió professional.

  • Tots els secrets per fer unes bones hamburgueses
    Escolta àudio

    Tots els secrets per fer unes bones hamburgueses

    Amb el gastrònom Pep Palau i la doctora Magda Carlas descobrim com podem fer una bona hamburguesa.

  • "Plaers de ma vida": L'aperitiu, un moment per obrir la gana
    Escolta àudio

    "Plaers de ma vida": L'aperitiu, un moment per obrir la gana

    Arran de la celebració de la fira Alimentaria parlem del moment de l'aperitiu, amb el gastrònom Pep Palau.

  • Els plaers de ma vida: les pizzes
    Escolta àudio

    Els plaers de ma vida: les pizzes

    Les primeres pizzes daten del segle III aC. I després de tants i tants segles, segueix sent un dels plats preferits per a grans i petits. N'hia de totes mides i amb tots els ingredients. N'aprenem a fer amb Fabián Martín, el rei de les pizzes; Pep Palau, gastrònom, i la metge nutricionista Magda Carles.

  • Quina és la millor truita del món?
    Escolta àudio

    Quina és la millor truita del món?

    L'univers de les truites ha estat el tema d'"Els plaers de ma vida" amb Toni Monné, l'autor d'un llibre que hi està totalment dedicat: "101 truites", de Cossetània edicions. Amb les aportacions del nostre gastrònom de referència Pep Palau.

  • Receptes saboroses amb peix senzill i bé de preu!
    Escolta àudio

    Receptes saboroses amb peix senzill i bé de preu!

    Sorell, pagell, cananes, llises, gatets, congres... són peixos oblidats pels peixaters i pels consumidors però donen molta vida als plats! Amb la nutricionista Magda Carlas i el cuiner Carles Gaig trobem maneres de cuinar el peix senzill.

Anar al contingut