El català ho "peta"?
Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player

El català ho "peta"?

El català ho "peta"?

El portal lingüístic de la CCMA, l'ésAdir, celebra el desè aniversari. Coincidint amb aquesta celebració, ens preguntem: el català ho "peta"? Els lingüistes haurien d'anar més a sac? O som el que ara en diuen uns motivats i no cal anar a gas perquè acabarem pringant? Fins a quin punt som capaços d'adaptar-nos a les noves tecnologies o a les modes que ens fan parlar de "running", "spinning", "instagramer" o "likes"? No hi ha una paraula catalana per substituir aquests anglicismes? O som tan esnobs que pensem que si ho diem en anglès quedem més "guais"? De fet, el lema dels 10 anys de l'ésAdir és "Una eina viva per a una llengua viva", amb la idea de fons que el català, com qualsevol altra llengua, és dels seus parlants, i, per tant, hauria d'evolucionar al costat de la societat.
Amb Ernest Rusinés, cap del Departament d'Assessorament Lingüístic de la CCMA; Elisenda Bernal, de l'Observatori de Neologia de la UPF; el sociòleg Jordi Sauret, i el periodista Vicent Sanchis.

Anar al contingut