Tot el dia menjant

  • James Bond, "Els Soprano" i la verdura de moda: el bròquil
    Escolta àudio

    James Bond, "Els Soprano" i la verdura de moda: el bròquil

    La cuinera Ada Parellada explica la història que hi ha al darrere del bròquil, amb vincles amb James Bond, un gran protagonisme a la sèrie "Els Soprano", vincles directes amb la geometria fractal i fama de superaliment.

    La cuinera Ada Parellada explica la història que hi ha al darrere del bròquil, amb vincles amb James Bond, un gran protagonisme a la sèrie "Els Soprano", vincles directes amb la geometria fractal i fama de superaliment.

  • Com podem anar al gimnàs amb il·lusió (i no deixar-lo al cap d'un mes!)
    Escolta àudio

    Com podem anar al gimnàs amb il·lusió (i no deixar-lo al cap d'un mes!)

    Anar al gimnàs no és obligatori, però sí que és important fer algun tipus d'activitat física. Ho diu l'Adam Martín, que ens dona un seguit de consells per si volem apuntar-nos al gimnàs: "Hi hem d'anar 3 o 4 cops a la setmana i és millor anar-hi acompanyats." Però, quin tipus d'exercici hem de fer i quines màquines són les més adequades? Us donem 14 consells per anar al gimnàs i beneficar-se de l'exercici.

    Anar al gimnàs no és obligatori, però sí que és important fer algun tipus d'activitat física. Ho diu l'Adam Martín, que ens dona un seguit de consells per si volem apuntar-nos al gimnàs: "Hi hem d'anar 3 o 4 cops a la setmana i és millor anar-hi acompanyats." Però, quin tipus d'exercici hem de fer i quines màquines són les més adequades? Us donem 14 consells per anar al gimnàs i beneficar-se de l'exercici.

  • La recepta del tortell de Reis d'Ada Parellada
    Escolta àudio

    La recepta del tortell de Reis d'Ada Parellada

    Un dia de Reis no és el mateix sense un tortell, amb massapà o pasta fullada, farcit o no. L'Ada Parellada ens n'explica algunes curiositats: "El primer que va posar la corona de cartró en un tortell va ser Antoni Escribà, el 1967", una família creativa perquè Cristian Escribà ens explica com és el criptotortell, el nou tortell del dia de Reis. I la recepta d'Ada Parellada per si us atreviu a fer-lo a casa: "No és difícil però es necessita traça i temps."

    Un dia de Reis no és el mateix sense un tortell, amb massapà o pasta fullada, farcit o no. L'Ada Parellada ens n'explica algunes curiositats: "El primer que va posar la corona de cartró en un tortell va ser Antoni Escribà, el 1967", una família creativa perquè Cristian Escribà ens explica com és el criptotortell, el nou tortell del dia de Reis. I la recepta d'Ada Parellada per si us atreviu a fer-lo a casa: "No és difícil però es necessita traça i temps."

  • Sobreviure als àpats de Nadal: un menú vegetarià seria l'alternativa?
    Escolta àudio

    Sobreviure als àpats de Nadal: un menú vegetarià seria l'alternativa?

    Ada Parellada ens fa un menú nadalenc vegetarià: escudella amb pilota, canelons de carbassa, bolets i samfaina, i coliflor rostida. Si preferim un àpat tradicional, Adam Martín ens dona consells per a les persones que volen gaudir menjant de tot sense privar-se de res, perquè a "aquestes alçades preocupar-se pel pes no té sentit. El millor que podem fer és relaxar-nos".

    Ada Parellada ens fa un menú nadalenc vegetarià: escudella amb pilota, canelons de carbassa, bolets i samfaina, i coliflor rostida. Si preferim un àpat tradicional, Adam Martín ens dona consells per a les persones que volen gaudir menjant de tot sense privar-se de res, perquè a "aquestes alçades preocupar-se pel pes no té sentit. El millor que podem fer és relaxar-nos".

  • Com cuinar l'escudella de Nadal i no estressar-se
    Escolta àudio

    Com cuinar l'escudella de Nadal i no estressar-se

    Què cuinareu i quan començareu a cuinar els àpats de Nadal? Ada Parellada ens explica els ingredients d'una bona escudella i ens dona quatre consells sobre com podem planificar el Nadal sense que sigui un estrès: "L'escudella, que és el que més costa, la podeu congelar. Fins i tot la carn d'olla. Els galets s'han de bullir amb aigua."

    Què cuinareu i quan començareu a cuinar els àpats de Nadal? Ada Parellada ens explica els ingredients d'una bona escudella i ens dona quatre consells sobre com podem planificar el Nadal sense que sigui un estrès: "L'escudella, que és el que més costa, la podeu congelar. Fins i tot la carn d'olla. Els galets s'han de bullir amb aigua."

  • Adam Martín: "Si ens volem aprimar hem d'oblidar-nos del concepte dieta"
    Escolta àudio

    Adam Martín: "Si ens volem aprimar hem d'oblidar-nos del concepte dieta"

    Per què hi ha tanta gent obsessionada per perdre pes i per què 8 de cada 10 dietes acaben sent un fracàs? Avui amb l'Adam Martín repassem els errors més comuns que cometem a l'hora d'aprimar-nos. El primer que hem de fer és canviar de xip: "hem de menjar bé per guanyar salut i no per perdre pes" i "si hem de fer canvis en la dieta, els hem de fer de forma progressiva".

    Per què hi ha tanta gent obsessionada per perdre pes i per què 8 de cada 10 dietes acaben sent un fracàs? Avui amb l'Adam Martín repassem els errors més comuns que cometem a l'hora d'aprimar-nos. El primer que hem de fer és canviar de xip: "hem de menjar bé per guanyar salut i no per perdre pes" i "si hem de fer canvis en la dieta, els hem de fer de forma progressiva".

  • Queixes de clients i restauradors (segona part)
    Escolta àudio

    Queixes de clients i restauradors (segona part)

    El preu del pa, del cobert i altres queixes dels clients d'un restaurant. Però, i al revés? Què molesta als restauradors dels comensals? Repassem amb Ada Parellada algunes situacions surrealistes viscudes per cuiners i cambrers: un home que demana que li posin la dentadura postissa al rentaplats o un altre que es treu les pròtesis de les cames al mig del menjador.

    El preu del pa, del cobert i altres queixes dels clients d'un restaurant. Però, i al revés? Què molesta als restauradors dels comensals? Repassem amb Ada Parellada algunes situacions surrealistes viscudes per cuiners i cambrers: un home que demana que li posin la dentadura postissa al rentaplats o un altre que es treu les pròtesis de les cames al mig del menjador.

  • El gluten: al final, sí o no?
    Escolta àudio

    El gluten: al final, sí o no?

    El món de la nutrició és ple de modes, com per exemple la de no menjar gluten sense ser celíac. Quin sentit té, això? El gluten és tan dolent com diuen alguns? O tan necessari com diuen altres? Una dieta sense gluten és més sana? L'Adam Martín ens respon totes aquestes preguntes.

    El món de la nutrició és ple de modes, com per exemple la de no menjar gluten sense ser celíac. Quin sentit té, això? El gluten és tan dolent com diuen alguns? O tan necessari com diuen altres? Una dieta sense gluten és més sana? L'Adam Martín ens respon totes aquestes preguntes.

  • Els restauradors critiquen els clients (primera part)
    Escolta àudio

    Els restauradors critiquen els clients (primera part)

    En resposta a les moltes crítiques que reben els restaurants a xarxes i plataformes, la cuinera Ada Parellada recull les crítiques de diferents restauradors cap als seus clients: sobretaules eternes després d'haver dit que tenien molta pressa, gent que no es presenta al restaurant malgrat haver reservat, mil cafès diferents per a cada taula o un rosari d'al·lèrgies, intoleràncies i preteses tendències veganes que desapareixen màgicament a l'hora de demanar un coulant de xocolata.

    En resposta a les moltes crítiques que reben els restaurants a xarxes i plataformes, la cuinera Ada Parellada recull les crítiques de diferents restauradors cap als seus clients: sobretaules eternes després d'haver dit que tenien molta pressa, gent que no es presenta al restaurant malgrat haver reservat, mil cafès diferents per a cada taula o un rosari d'al·lèrgies, intoleràncies i preteses tendències veganes que desapareixen màgicament a l'hora de demanar un coulant de xocolata.

Anar al contingut