La recerca d'oficis de l'Edgar Fornós l'ha portat fins a Deltebre, a les Terres de l'Ebre, una zona de Catalunya coneguda, entre altres coses, pels muscos. I és clar, un cop allà no se n'ha pogut estar de fer de musclaire per un dia.
En la seva recerca d'oficis, l'Edgar Fornós s'ha ficat en la pell dels venedors de gelats a la mítica orxateria El Tio Che de Barcelona. Amb aquesta calor, ells deuen ser tan feliços venent-los com nosaltres comprant-los? Segur que l'Edgar ens sap donar les claus per saber la resposta.
Aprofitant el programa especial des de Tarragona, l'Edgar Fornós ha esdevingut per un dia en Caius Fornus i s'ha ficat en la pell d'un gladiador amb l'ajuda de l'empresa Nemesis SCCL, que és l'encarregada d'organitzar les lluites de gladiadors a la Tarraco Viva.
Continuant en la seva habitual cerca d'oficis per a ell desconeguts, l'Edgar Fornós s'ha posat en la pell d'un veterinari. I creiem que se n'ha sortit prou bé, perquè ens ho ha vingut a explicar sencer, sense que el gos que ha atès l'hagués mossegat. I fins i tot semblaria que el gos se n'ha sortit.
L'Edgar Fornós s'ha posat la bata blanca, la mascareta i, micròfon en mà, ha anat fins a una farmàcia del carrer Villarroel de Barcelona per descobrir l'ofici de farmacèutic amb la Maria i l'Andreu. Descobrim que el producte estrella de les farmàcies són les cremes hidratants i que aquest és un ofici que va molt més enllà de despatxar medicaments i altres productes.
En la seva recerca d'oficis, l'Edgar Fornós s'ha posat en la pell d'un bomber. Concretament, en la d'un bomber del Parc de Bombers de Manresa, el més antic de Catalunya. Deu haver estat a l'alçada dels seus companys? O, com diu la dita, els ha trepitjat la manguera?
Modifiquem la dita catalana "Pel gener flors, pel maig dolors" per explicar l'experiència de l'Edgar Fornós, que s'ha posat en la pell d'un florista, ofici que l'ha obligat a reconèixer diferents flors de primer cop d'ull i també a fer treballs de vital importància per al client, en els quals no hi marge d'error, com ara elaborar el ram d'una núvia.
Un titellaire és una persona que manipula un titella per fer-li representar un personatge. Un ofici que d'entrada pot semblar relativament fàcil, però que no ho és tant i té la seva complicació. L'Edgar Fornós ho ha descobert en la seva aproximació habitual als oficis més inesperats, als quals mai hauria imaginat dedicar-se, i que aquest cop l'ha portat a fer de titellaire.
L'Edgar Fornós ha vingut fins a la casa Borges, a Tàrrega, i no ha perdut l'oportunitat de fer un màster sobre l'oli i altres productes marca de la casa, amb tastos i un curs accelerat sobre les característiques dels diferents productes i sobre l'ofici que hi ha al darrere del seu tast i elaboració.
L'Edgar Fornós i el seu "charme" han tornat a TV3, aquest cop per conèixer de prop l'ofici d'estilista, la figura professional que ha de crear harmonia estètica en una persona i transmetre'n les qualitats a través del seu aspecte. Una feina que sovint és força complicada i que no espanta el nostre tastaoficis dels dilluns.
L'Edgar Fornós ha anat a treballar a la tele, però no de cara al públic, sinó darrere les càmeres. I allà ha descobert l'ofici de maquillador i també ha practicat una mica de perruqueria. Us posaríeu a les seves mans?
Hauria pogut triar l'ofici de trapezista o de pallasso, però l'Edgar Fornós ha preferit fer de mestre de cerimònies. Per sort, ha tingut un bon professor que li ha explicat un secret: exercir de presentador de circ és com estar damunt d'una taula circular, adreçant-te a tots els que estran asseguts al voltant.
L'Edgar Fornós es converteix per un dia en l'Eminem de l'"Upper Diagonal" i participa en la batalla de galls que es va celebrar el cap de setmana a L'Espai Jove la Bàscula de Barcelona, organitzada per l'Associació Cultural Llobregat Block Party, guanyadors del Premi Lluís Carulla 2022 d'emprenedoria cultural que impulsa la Fundació Carulla.
Els qui el coneixen diuen que a l'Edgar Fornós li encanta menjar, però preparar els àpats ja és una altra història. De fet, ell mateix diu que considera que la de cuiner és una professió de risc. I malgrat tot, ha decidit abandonar la seva zona de confort, anar fins a Sant Quirze del Vallès i entrar a la cuina per fer de cuiner a Can Ferran, restaurant de la família Boix. Se n'ha sortit prou bé? L'opinió està dividida.
Per moltes persones anar al dentista és un malson, per això l'Edgar Fornós ha volgut fer més amena aquesta experiència i s'ha posat la bata i els guants d'un ortodontista. Ha passejat per les sales d'espera per tranquil·litzar els pacients i fins i tot ha fet un motlle dental!
L'Edgar Fornós no sabia ni com ni quan fer-ho, però per fi ha pogut fer de casteller. La colla castellera de Sarrià han sigut els encarregats de posar-li la faixa i ensenyar-li a fer un pilar el primer dia de la pretemporada castellera. El que ha quedat clar és que per ser un bon casteller has de tenir moltes ganes d'anar-hi i molta confiança amb els companys.
Els centres d'estètica per fer-se la manicura estan en auge, i per això l'Edgar Fornós ha volgut saber com és l'ofici de manicurer. Ha après a fer manicures exprés, semipermanents, a arreglar les cutícules i a retirar la laca, però sobretot ha descobert que la clientela que va a fer-se les ungles és molt exigent. Especialment, la Teresa, una clienta que no li ha posat gens fàcil l'aprenentatge de l'ofici de manicurer.