Els oficis, amb Edgar Fornós

  • Edgar Fornós, un home elegant que ens acosta a l'ofici d'estilista
    Escolta àudio

    Edgar Fornós, un home elegant que ens acosta a l'ofici d'estilista

    L'Edgar Fornós i el seu "charme" han tornat a TV3, aquest cop per conèixer de prop l'ofici d'estilista, la figura professional que ha de crear harmonia estètica en una persona i transmetre'n les qualitats a través del seu aspecte. Una feina que sovint és força complicada i que no espanta el nostre tastaoficis dels dilluns.

    L'Edgar Fornós i el seu "charme" han tornat a TV3, aquest cop per conèixer de prop l'ofici d'estilista, la figura professional que ha de crear harmonia estètica en una persona i transmetre'n les qualitats a través del seu aspecte. Una feina que sovint és força complicada i que no espanta el nostre tastaoficis dels dilluns.

  • L'Edgar Fornós prova alguns oficis televisius de darrere les càmeres
    Escolta àudio

    L'Edgar Fornós prova alguns oficis televisius de darrere les càmeres

    L'Edgar Fornós ha anat a treballar a la tele, però no de cara al públic, sinó darrere les càmeres. I allà ha descobert l'ofici de maquillador i també ha practicat una mica de perruqueria. Us posaríeu a les seves mans?

    L'Edgar Fornós ha anat a treballar a la tele, però no de cara al públic, sinó darrere les càmeres. I allà ha descobert l'ofici de maquillador i també ha practicat una mica de perruqueria. Us posaríeu a les seves mans?

  • Anem al circ a veure l'Edgar Fornós... Fent de presentador!
    Escolta àudio

    Anem al circ a veure l'Edgar Fornós... Fent de presentador!

    Hauria pogut triar l'ofici de trapezista o de pallasso, però l'Edgar Fornós ha preferit fer de mestre de cerimònies. Per sort, ha tingut un bon professor que li ha explicat un secret: exercir de presentador de circ és com estar damunt d'una taula circular, adreçant-te a tots els que estran asseguts al voltant.

    Hauria pogut triar l'ofici de trapezista o de pallasso, però l'Edgar Fornós ha preferit fer de mestre de cerimònies. Per sort, ha tingut un bon professor que li ha explicat un secret: exercir de presentador de circ és com estar damunt d'una taula circular, adreçant-te a tots els que estran asseguts al voltant.

  • Edgar Fornós rapeja en una batalla de galls: "Jo soc immortal, m'agrada David Bisbal"
    Escolta àudio

    Edgar Fornós rapeja en una batalla de galls: "Jo soc immortal, m'agrada David Bisbal"

    L'Edgar Fornós es converteix per un dia en l'Eminem de l'"Upper Diagonal" i participa en la batalla de galls que es va celebrar el cap de setmana a L'Espai Jove la Bàscula de Barcelona, organitzada per l'Associació Cultural Llobregat Block Party, guanyadors del Premi Lluís Carulla 2022 d'emprenedoria cultural que impulsa la Fundació Carulla.

    L'Edgar Fornós es converteix per un dia en l'Eminem de l'"Upper Diagonal" i participa en la batalla de galls que es va celebrar el cap de setmana a L'Espai Jove la Bàscula de Barcelona, organitzada per l'Associació Cultural Llobregat Block Party, guanyadors del Premi Lluís Carulla 2022 d'emprenedoria cultural que impulsa la Fundació Carulla.

  • Edgar Fornós surt de la seva zona de confort per entrar a la cuina d'un restaurant
    Escolta àudio

    Edgar Fornós surt de la seva zona de confort per entrar a la cuina d'un restaurant

    Els qui el coneixen diuen que a l'Edgar Fornós li encanta menjar, però preparar els àpats ja és una altra història. De fet, ell mateix diu que considera que la de cuiner és una professió de risc. I malgrat tot, ha decidit abandonar la seva zona de confort, anar fins a Sant Quirze del Vallès i entrar a la cuina per fer de cuiner a Can Ferran, restaurant de la família Boix. Se n'ha sortit prou bé? L'opinió està dividida.

    Els qui el coneixen diuen que a l'Edgar Fornós li encanta menjar, però preparar els àpats ja és una altra història. De fet, ell mateix diu que considera que la de cuiner és una professió de risc. I malgrat tot, ha decidit abandonar la seva zona de confort, anar fins a Sant Quirze del Vallès i entrar a la cuina per fer de cuiner a Can Ferran, restaurant de la família Boix. Se n'ha sortit prou bé? L'opinió està dividida.

  • Un bon ortodontista ha de tenir tacte i precisió
    Escolta àudio

    Un bon ortodontista ha de tenir tacte i precisió

    Per moltes persones anar al dentista és un malson, per això l'Edgar Fornós ha volgut fer més amena aquesta experiència i s'ha posat la bata i els guants d'un ortodontista. Ha passejat per les sales d'espera per tranquil·litzar els pacients i fins i tot ha fet un motlle dental!

    Per moltes persones anar al dentista és un malson, per això l'Edgar Fornós ha volgut fer més amena aquesta experiència i s'ha posat la bata i els guants d'un ortodontista. Ha passejat per les sales d'espera per tranquil·litzar els pacients i fins i tot ha fet un motlle dental!

  • L'Edgar Fornós assaja el seu primer pilar amb els Castellers de Sarrià
    Escolta àudio

    L'Edgar Fornós assaja el seu primer pilar amb els Castellers de Sarrià

    L'Edgar Fornós no sabia ni com ni quan fer-ho, però per fi ha pogut fer de casteller. La colla castellera de Sarrià han sigut els encarregats de posar-li la faixa i ensenyar-li a fer un pilar el primer dia de la pretemporada castellera. El que ha quedat clar és que per ser un bon casteller has de tenir moltes ganes d'anar-hi i molta confiança amb els companys.

    L'Edgar Fornós no sabia ni com ni quan fer-ho, però per fi ha pogut fer de casteller. La colla castellera de Sarrià han sigut els encarregats de posar-li la faixa i ensenyar-li a fer un pilar el primer dia de la pretemporada castellera. El que ha quedat clar és que per ser un bon casteller has de tenir moltes ganes d'anar-hi i molta confiança amb els companys.

  • Per ser manicurer has de guanyar-te la confiança de la clientela
    Escolta àudio

    Per ser manicurer has de guanyar-te la confiança de la clientela

    Els centres d'estètica per fer-se la manicura estan en auge, i per això l'Edgar Fornós ha volgut saber com és l'ofici de manicurer. Ha après a fer manicures exprés, semipermanents, a arreglar les cutícules i a retirar la laca, però sobretot ha descobert que la clientela que va a fer-se les ungles és molt exigent. Especialment, la Teresa, una clienta que no li ha posat gens fàcil l'aprenentatge de l'ofici de manicurer.

    Els centres d'estètica per fer-se la manicura estan en auge, i per això l'Edgar Fornós ha volgut saber com és l'ofici de manicurer. Ha après a fer manicures exprés, semipermanents, a arreglar les cutícules i a retirar la laca, però sobretot ha descobert que la clientela que va a fer-se les ungles és molt exigent. Especialment, la Teresa, una clienta que no li ha posat gens fàcil l'aprenentatge de l'ofici de manicurer.

  • L'ofici perfecte per l'Edgar Fornós és fer tortells de Reis
    Escolta àudio

    L'ofici perfecte per l'Edgar Fornós és fer tortells de Reis

    Sabíeu que l'Edgar Fornós té una obsessió amb els tortells de Reis? Se'n compra 7 o 8 per congelar-los i menjar-ne durant tot l'any! Per això avui ha estat molt feliç, perquè ha après l'ofici de pastisser, i li han ensenyat a fer tortells de Reis. També ha investigat si podem endevinar on és la fava, què passa si et toca la fava o el rei, i quants tortells es poden fer en un dia.

    Sabíeu que l'Edgar Fornós té una obsessió amb els tortells de Reis? Se'n compra 7 o 8 per congelar-los i menjar-ne durant tot l'any! Per això avui ha estat molt feliç, perquè ha après l'ofici de pastisser, i li han ensenyat a fer tortells de Reis. També ha investigat si podem endevinar on és la fava, què passa si et toca la fava o el rei, i quants tortells es poden fer en un dia.

  • Ser amable, ràpid, i molt servicial: les claus per ser un bon benziner
    Escolta àudio

    Ser amable, ràpid, i molt servicial: les claus per ser un bon benziner

    En la seva recerca de l'ofici perfecte, Edgar Fornós ha volgut provar a fer de benziner. En general se n'ha sortit bé, tot i que algun client li ha dit que anava massa ben vestit i, com que l'olor de benzina l'ha fet estar tot el dia "col·locat", potser en algun cas no ha tornat bé el canvi.

    En la seva recerca de l'ofici perfecte, Edgar Fornós ha volgut provar a fer de benziner. En general se n'ha sortit bé, tot i que algun client li ha dit que anava massa ben vestit i, com que l'olor de benzina l'ha fet estar tot el dia "col·locat", potser en algun cas no ha tornat bé el canvi.

  • Edgar Fornós fa de dependent d'una botiga de llenceria i cotilleria
    Escolta àudio

    Edgar Fornós fa de dependent d'una botiga de llenceria i cotilleria

    Seguim coneixent oficis en primera persona amb l'Edgar Fornós. En aquesta ocasió intenta vendre pijames, bates i roba interior fent de dependent d'una botiga de llenceria i cotilleria. Concretament, de la llenceria "Núria", al barri de Gràcia de Barcelona, que enguany celebra 60 anys. Parlem amb la Núria, la seva propietària, que porta 60 anys al capdavant de l'establiment.

    Seguim coneixent oficis en primera persona amb l'Edgar Fornós. En aquesta ocasió intenta vendre pijames, bates i roba interior fent de dependent d'una botiga de llenceria i cotilleria. Concretament, de la llenceria "Núria", al barri de Gràcia de Barcelona, que enguany celebra 60 anys. Parlem amb la Núria, la seva propietària, que porta 60 anys al capdavant de l'establiment.

  • Un bon sabater ha de tenir els reflexos d'un porter de Primera Divisió
    Escolta àudio

    Un bon sabater ha de tenir els reflexos d'un porter de Primera Divisió

    Al món hi ha tantes sabates com persones, algunes amb valor sentimental, i si hi ha algú que pot arreglar qualsevol desperfecte, és el sabater. L'Edgar Fornós ha après a polir sabates i a ajustar talons, però també ha descobert que un bon sabater "ha de tenir els reflexos d'un porter de Primera Divisió". Aquest ofici és un dels més antics de la història, on falta gent jove que s'hi vulgui dedicar si no volem que s'extingeixi.

    Al món hi ha tantes sabates com persones, algunes amb valor sentimental, i si hi ha algú que pot arreglar qualsevol desperfecte, és el sabater. L'Edgar Fornós ha après a polir sabates i a ajustar talons, però també ha descobert que un bon sabater "ha de tenir els reflexos d'un porter de Primera Divisió". Aquest ofici és un dels més antics de la història, on falta gent jove que s'hi vulgui dedicar si no volem que s'extingeixi.

  • Un bon venedor de caganers ha de saber idiomes
    Escolta àudio

    Un bon venedor de caganers ha de saber idiomes

    Les festes de Nadal són a tocar i una figura imprescindible al pessebre és el caganer. Per això hem visitat la Fira de Santa Llúcia de Barcelona, on l'Edgar Fornós ha fet de venedor de caganers. Un dels obstacles amb què s'ha trobat l'Edgar és l'idioma, ja que al centre de la ciutat ha hagut d'intentar vendre aquesta figura tradicional a persones d'arreu del món. També hem conegut un col·leccionista de caganers, que en té 1.600 a casa, i hem descobert els nous caganers d'aquest any, com Santiago Abascal o Aitana Bonmatí. I si cap dels caganers us fa el pes, també podeu escollir un caganer en blanc per decorar-lo al vostre gust.

    Les festes de Nadal són a tocar i una figura imprescindible al pessebre és el caganer. Per això hem visitat la Fira de Santa Llúcia de Barcelona, on l'Edgar Fornós ha fet de venedor de caganers. Un dels obstacles amb què s'ha trobat l'Edgar és l'idioma, ja que al centre de la ciutat ha hagut d'intentar vendre aquesta figura tradicional a persones d'arreu del món. També hem conegut un col·leccionista de caganers, que en té 1.600 a casa, i hem descobert els nous caganers d'aquest any, com Santiago Abascal o Aitana Bonmatí. I si cap dels caganers us fa el pes, també podeu escollir un caganer en blanc per decorar-lo al vostre gust.

  • Un bon peixater és la veu de l'experiència darrere el taulell
    Escolta àudio

    Un bon peixater és la veu de l'experiència darrere el taulell

    L'Edgar Fornós s'ha posat el davantal del Fèlix per fer de peixater. Té 64 anys i és "un autèntic mite i expert". Segons les clientes, té el millor peix del mercat. Ens hem colat a la seva parada per viure de primera mà com és vendre peix en un mercat. S'acosta Nadal i més d'un client ja es prepara per encarar les festes. L'Edgar ha quedat parat que també hi hagués algú que s'acostés a la parada a comprar alguna cosa que no és peix.

    L'Edgar Fornós s'ha posat el davantal del Fèlix per fer de peixater. Té 64 anys i és "un autèntic mite i expert". Segons les clientes, té el millor peix del mercat. Ens hem colat a la seva parada per viure de primera mà com és vendre peix en un mercat. S'acosta Nadal i més d'un client ja es prepara per encarar les festes. L'Edgar ha quedat parat que també hi hagués algú que s'acostés a la parada a comprar alguna cosa que no és peix.

  • L'ofici de carter no és tan agraït com sembla
    Escolta àudio

    L'ofici de carter no és tan agraït com sembla

    Com t'obren la porta si ets carter i has d'entregar un burofax no gaire agradable? El dia que l'Edgar Fornós es va posar a la pell d'un conserge va conèixer la Begoña. Ella és cartera i és la persona que l'ha inspirat perquè avui es posi dins d'aquesta professió, que no sempre és tan agraïda com sembla. Avui hem viscut què se sent si ets aquella persona que ha de trucar a la porta d'algú que està esperant rebre una carta que serà de tot menys agradable i hem descobert un cantant desconegut.

    Com t'obren la porta si ets carter i has d'entregar un burofax no gaire agradable? El dia que l'Edgar Fornós es va posar a la pell d'un conserge va conèixer la Begoña. Ella és cartera i és la persona que l'ha inspirat perquè avui es posi dins d'aquesta professió, que no sempre és tan agraïda com sembla. Avui hem viscut què se sent si ets aquella persona que ha de trucar a la porta d'algú que està esperant rebre una carta que serà de tot menys agradable i hem descobert un cantant desconegut.

Anar al contingut