TOTS ELS ÀUDIOS

 • Les cantates per al tretzè diumenge després de la Trinitat
  Escolta àudio
 • La cantata BWV 35
  Escolta àudio

  La cantata BWV 35

  La Ruta Bach presenta una de les cantates bachianes per al dotzè diumenge després de la Trinitat, que data de l'any 1726.

 • Les cantates BWV 199, 179 i 113
  Escolta àudio

  Les cantates BWV 199, 179 i 113

  Sentim dues de les tres cantates que Bach va compondre per a l'onzè diumenge després de la Trinitat. Es tracta de les obres que porten, per ordre cronològic, els números de catàleg 199, 179 i 113 i d'un diumenge en què, després d'algunes setmanes amb els textos més flagel·lants, arriben lectures boniques i animoses.

 • Les cantates BWV 46, 101 i 102
  Escolta àudio

  Les cantates BWV 46, 101 i 102

  La Ruta Bach. Sentim les tres cantates compostes per al desè diumenge després de la Trinitat.

 • Les cantates BWV 94 i 168
  Escolta àudio

  Les cantates BWV 94 i 168

  La Ruta Bach. La desagradable lectura de la primera carta als Corintis que parla de la destrucció dels immorals, combinada amb el difícil passatge de Sant Lluc sobre el servent deslleial produeixen sorprenentment tres cantates meravelloses de la mà de Bach. D'aquestes, diumenge sentirem, concretament, les dues últimes, que daten, respectivament, dels anys 1724 i 1725.

 • Les cantates BWV 178 i 45
  Escolta àudio

  Les cantates BWV 178 i 45

  La Ruta Bach. Aquest episodi està dedicat a les cantates compostes per al vuitè diumenge després de la Trinitat. Per a aquesta ocasió litúrgica, en conservem tres, per ordre cronològic, les que porten els números de catàleg 136, 178 i 45. D'aquestes, nosaltres n'hem sentit les dues últimes.

 • Les cantates pel setè diumenge després de la Trinitat
  Escolta àudio

  Les cantates pel setè diumenge després de la Trinitat

  La Ruta Bach. Per a aquesta ocasió litúrgica, en el catàleg bachià hi trobem tres obres, les cantates que porten els números 107, 186 i 187, i potser també la número 54, destinada igualment al tercer diumenge de Quaresma, o diumenge "Oculi".

 • La cantata BWV 9: "Es ist das Heil uns kommen her"
  Escolta àudio

  La cantata BWV 9: "Es ist das Heil uns kommen her"

  La Ruta Bach. Sentim una petita joia que porta el número de catàleg 9, titulada "Es ist das Heil uns kommen her" ¿" La salvació ens ha arribat"-, composta per al sisè diumenge després de la Trinitat.

 • Les cantates BWV 93 i 88
  Escolta àudio

  Les cantates BWV 93 i 88

  La Ruta Bach. Durant el primer cicle anual complet de cantates que Bach va compondre a Leipzig, el cinquè diumenge després de la Trinitat va quedar relegat al darrere d'altres esdeveniments més significatius. Per això, les dues cantates que conservem per a aquesta ocasió, que porten el número de catàleg 93 i 88 daten, respectivament, dels anys 1724 i 1726.

 • La cantata BWV 177
  Escolta àudio

  La cantata BWV 177

  La Ruta Bach. Aquest diumenge, a "La Ruta Bach" de Catalunya Música, sentim, entre d'altres obres, la cantata número 177, titulada "Ich ruf zu dir, Herr Jesu Christ" ¿"T'invoco a tu, Senyor Jesucrist"-, una de les compostes per al quart diumenge després de la Trinitat.

 • Les cantates BWV 21 i 135
  Escolta àudio

  Les cantates BWV 21 i 135

  La Ruta Bach. Aquest diumenge, a "La ruta Bach" de Catalunya Música, sentirem les dues cantates compostes per al tercer diumenge després de la Trinitat que conservem, que porten els números de catàleg 21 i 135. Com veurem, es tracta, com totes les cantates, d'obres molt singulars, l'originalitat de les quals, però, guarda una relació directa amb les cantates que Bach havia compost i presentat les setmanes immediatament anteriors i posteriors.

 • La Ruta Bach: quadern de viatge
  Escolta àudio
 • Les cantates BWV 20, 75 i 39
  Escolta àudio

  Les cantates BWV 20, 75 i 39

  La Ruta Bach. El primer cicle de cantates anomenades "corals", perquè estan basades en els himnes de la tradició luterana, arrenca amb la cantata número 20, "O Ewigkeit, du Donnerwort" -"O Eternitat, paraula retronant"-, que sentim aquest diumenge i una de les tres conservades, juntament amb les números 75 i 39, per a aquest dia.

 • La cantata BWV 194
  Escolta àudio

  La cantata BWV 194

  La Ruta Bach. Aquest diumenge, a "La ruta Bach" de Catalunya Música, us convidarem a sentir la cantata número 194, titulada "Höchsterwünschtes Freudenfest" ¿"Festa grossa, amb deliri esperada"-, una de les més llargues del catàleg, destinada, entre d'altres, al diumenge de Trinitat, un dels dies importants en el calendari litúrgic, perquè més que un esdeveniment, celebra el dogma central de la teologia cristiana.

 • Les cantates BWV 172 i 34
  Escolta àudio

  Les cantates BWV 172 i 34

  Sentirem dues cantates, les que porten els números de catàleg 172 i 34. Estrenada el 20 de maig de 1714, la cantata "Erschallet, ihr Lieder, erklinget, ihr Saiten!" ¿"Entoneu cants, soneu instruments!"-, número de catàleg 172, és la primera i la més coneguda de les quatre conservades per aquest dia. Es va reposar, amb algunes modificacions instrumentals, almenys els anys 1724 i 1731, i possiblement en alguna data posterior impossible de concretar, fet pel qual sembla que era una de les preferides pel mateix compositor. L'altra, la número 34, porta per títol "Ewiges Feuer, o Ursprung der Liebe". Com a cantata de l'any litúrgic, data de després de 1740, tot i que en realitat és reelaboració d'una cantata nupcial de 1726, les primeres paraules de la qual s'han conservat en les dues versions.

Anar al contingut